Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5281
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207125 Üzenet linkje2013-07-19 12:49:48 

Kedves Kotyi ez volt az egyetlen nem szeptember eleji nyaralásom és már eszem a kefét...az idő sem volt olyan meleg nem volt olcsóbb..és amit irtál az tökéletesen igaz..jövőre visszatérek a szept.utazásoz icon_smile.gif
# 5282
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207165 Üzenet linkje2013-07-20 08:32:40 

Üdv Nidriből icon_smile.gif
Az idő csodás- 31 C, és épp elviselhetően meleg.
A víz isteni, főleg így reggel amikor senki nincs a parton csak én

Az út - a határokat leszámítva- tökéletes volt

Ma irány a vízesés és a legmagasabb hegy...

# 5283
Nitta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207262 Üzenet linkje2013-07-21 16:53:27 

Nagyon köszi a választ a Kefalóniás topikba icon_smile.gif! És üdv itt mindenkinek!
Kónyú végignéztem mind a két albumot ami engem most érdekelt a képeid között, gratulálok nagyon szépek! Én is szeretek fotózni, újat nem hiszek, hogy tudok, de majd csinálok képeket. A helyek pedig tényleg mind a két szigeten gyönyörűek, sajnos nekem is a Platia Ammos, lett volna a cél, de idén inkább Lefkada lesz. icon_smile.gif
A Katina stúdióra esett a választásunk Nidribe, de ahogy olvastam ez egy kicsit a szélén van a településnek. Elég egyszerűnek is tűnik, de mi csak aludni fogunk itt szinte, arra pedig ideális talán, mert nincs sok stúdió a házban. Van valakinek fogalma merre lehet? Azt látom, hogy ezen az oldalon átlagos a tenger, de úgyis kocsit bérelünk jó pár napra és megnézünk mindent amit csak lehet! icon_smile.gif Lehet motorcsónakot is....Mi inkább nézelődni szeretünk szép partokon lenni, nem a nyüzsit, de a nyugati partra repülős út nincs icon_sad.gif Nidriben viszont, biztos, hogy a vízesést is megnézzük legalább. Nekem a hegyen keresztül vezető út tetszik jobban a nyugati partra, de az rövidebb is? Annyi mindent írtatok, hogy jegyzetelek majd egy listát icon_smile.gif Valakinek valami letölthető térképe nincs véletlenül?
bondi00! Igen gondoltunk erre, de lehet jobban megéri átkompozni és ott bérelni aztán elsuhanni Platia Ammosig és vissza icon_smile.gif Annyira szeretném megnézi azt személyesen is!! Talán így olcsóbb is, mint kocsival kompozni. De ez csak egy terv, mert nem hiszem, hogy lesz időnk, bár 12 napra megyünk nem akarunk csak rohangálni, hiszen nincs is pihentetőbb egy hideg Mytossal heverészni a tengerparton icon_razz.gif

# 5284
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207264 Üzenet linkje2013-07-21 17:03:37 

nitta!
Térképet találsz a neten, kapásból itt van néhánynak a linkje:
Térkép1
Térkép2
Térkép3
Egyik jobb mint a másik. De elég, ha a Guglin beírod, hogy Lefkada map, kiválasztod a nagy méretű képeket, és megkeresed a megfelelőt.
A hegyen és a parton keresztül is mehetsz, előbbi kalandosabb, de a parti út is szép. Az a hosszabb!
Innen szerintem nem érdemes Kefalloniára kompozgatni, Platia Ammos sziget dél-nyugati oldalán van, rohadt hosszú lenne az odaút, oda menjetek el egy másik nyaraláson, itt is lesz elég látnivaló, meg hajóval is átmehettek, de az egy másik történet.
Nidri jó kiindulópont, hajóutakból is válogathatsz, a strandja felejtős, de úgyis máshol van a lényeg icon_smile.gif

# 5285
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207321 Üzenet linkje2013-07-22 10:52:04 

# 5286
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207381 Üzenet linkje2013-07-23 06:41:06 

Ha hiszitek ha nem ma reggel esőre ébredtem itt kint Nidriben icon_smile.gif Na nem kell valami hatalmas menyiségre gondolni, de a kocsit "lemosta"
Tegnap előtt kipróbáltuk a hegyen való átmenetelt a túloldalra....mit mondjak, aki nem rutinos vezető inkább a parti utat válassza kőrbe. Időnként voltak izgalmas pillanatok főleg, mikor felmentünk P.Iliasra

# 5287
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207390 Üzenet linkje2013-07-23 09:33:49  Válasz a #207381. hsz-ra Előzmény #207381

Akkor Te nyitottál a péknél icon_smile.gif
# 5288
Wucy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
388 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207415 Üzenet linkje2013-07-23 11:09:02 

Exact! es egyebkent milyen az ido Lefkadan? Penteken idunlaaaas icon_smile.gif
# 5289
Fordkasanya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207478 Üzenet linkje2013-07-23 21:17:16  Válasz a #207415. hsz-ra Előzmény #207415

Wucy! Ha beértek minket dudáljatok,csütörtök késő délután indulunk(max 100 km/h tempo) szürke vw transporter mögötte egy hajóval..................icon_smile.gif
# 5290
Wucy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
388 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207486 Üzenet linkje2013-07-23 22:08:50 

Rendben Fordkasanya! mi egy feher Citroën Berlingoval vagtatunk majd. penteken este 18:00kor indulunk Ujvidekrol (Szerbia) icon_smile.gif
# 5291
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207500 Üzenet linkje2013-07-24 07:19:47 

Kedves Wucy!

Az idő -ahogy hallgatom az otthoni híreket- itt legalább elviselhető icon_smile.gif
A víz nagyon kellemesen simogat hőmérsékletileg. Mai menü -a reggeli friss fánk után- Porto Katziki... icon_smile.gif

# 5292
Molyhoska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207560 Üzenet linkje2013-07-24 18:05:06 

Sziasztok!
Ne haragudjatok,de sajnos nincsen időm végig olvasni a fórumot,mert sokat dolgozok és itthon már nem marad ennyi időm. icon_sad.gif Sok mindent összeszedegettem tél óta amit fontosnak tartok a nyaralás alatt majd,de még egy infóm hiányzik,hogy fogunk robogót bérelni és szeretnénk megnézni Egremni Beach-et icon_smile.gif hol kell lefordulni a strandhoz?Van valami jelzés,hogy hol kell megállni vagy egyértelműen adott lesz a parkoló kocsiktól? Köszönöm szépen!

# 5293
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207568 Üzenet linkje2013-07-24 18:46:29 

10 perce érkeztem vissza épp az Egremni beachről.
Első kőrben kövesd mindig a Porto Katsiki táblát... majd előtte kb 5 km-re ki lesz írva "Gremni-beach" jobbra. Egy taverna után kell azonnal lekanyarodni. Ha valaki figyeli a táblákat akkor eltéveszthetetlen.
A parkolás reggel még oké...de 12 után kb a szerencsével azonos. Az erdei kis földúton 1 sávon az autók van hogy se le se fel.... elég nagy a rizikó faktora annak, hogy kocsival ha későn érkezel nem lesz helyed. A robogó az elfér bárhol... nem gond

Viszont hagy mondjak valamit: 10 éve járok Görögországba s nálam az Egremni beach a TOP1 helyre ugrott még akkor is ha a felfele 365 db lépcső a 38C fokban a "halállal" egyenlő. Főleg így közel 50 hez icon_smile.gif

# 5294
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207571 Üzenet linkje2013-07-24 19:06:06  Válasz a #207560. hsz-ra Előzmény #207560

...és szerintem a robogóval még ott állj meg a kis erdei földúton (ami inkább murvás, és erősen lejtős) ahol az autókat látod parkolni az út szélén, mert a parkolóból feljönni robogóval elég bajos lehet. Könnyen kipöröghet a kereke, meg szuflával sem biztos, hogy bírná.
# 5295
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207605 Üzenet linkje2013-07-24 22:07:41  Re:

[quote="kónyu"]Exact!
Érkezés utáni felfrissülésként mi a vízeséshez szoktunk felsétálni, visszaérkezve pedig leugrunk a csücsöktől északra lévő strandrészre, arra nem olyan keskeny a part.

Pont azon gondolkodtam,hogy lesz az első nap,érkezés után...az a csücsöktől É-ra lévő az gyalog értendő?és mennyire messze,és milyen ott,és merre menjünk...(persze,azért megnézzük Nidri strandját is...)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 352 353 354 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu