Most akkor bele vauu, de ha jól tudom, Marija Szerbiából utazik, gondolom, ezek a lehetőségek vannak.
Én, Limenáriát javasolnám inkább. Barátságosabb, hangulatosabb, és szép strandok vannak a közelben. Míg Potos kifejezetten randa, - bocsi, az imádóitól - , és a partja is keskeny, túl zsúfolt. A parti bárokból ítélve, talán több lehet a buli, ha ez szempont...
Köszönöm a segítséget!
És igen, valóban azért ez a két lehetőség van, mert Szerbiából utazunk, és innen az utazási irodák Thassosra gyakorlatilag 3 helyen intéznek szállást : Limenas, Limenaria, Potos. Mivel last minute mennénk, ezért a megmaradott szállások alapján már csak Limenaria, és Potos a lehetséges.
Holnap foglaljuk le, ha van még hely (péntek délután még volt), akkor mindenképpen Limenaria lesz. Pótlehetőségként egy másik irodánál szintén Limenaria, és utolsó esélyként, harmadik helyen marad akkor Potos.
Inkább a pihenésről szólna ez a nyaralás, tehát a bulizási lehetőség nem szempont, de azért szeretjük, ha este van egy kis nyüzsi.
Ennek örülök akkor
Sikerült egyébként lefoglalnunk a nyaralást, méghozzá abba az apartmanba, ahova legjobban szerettünk volna menni, úgyhogy ettől most totálisan feldobódtam )
#2073412013-07-22 16:52:29 Válasz a #207324. hsz-ra
Szia Marija, minden vélemény vélemény: szerintem is jobb választás Limenaria, mint Skala Potamia, nagyobb, nyüzsibb, szép a tengerpart, a városka is, nekem is jobban tetszett, mint S.Potamia. De nem bánnám azért, ha ott lehetnéK!
Üdv.Molli
#2073442013-07-22 17:59:02 Válasz a #207258. hsz-ra
viizo! Kicsit off: Tudom, nem itt a helye, de gratula a honlapjaidhoz!!!!!!! Jelenleg a kefalliniát bújom! Gyönyörűek a képeid!!!
Hogy ne legyek off: Nekünk kevésbé tetszett Limenaria partja, mint Sk. Potamia "nagystrand" (középső) része. Bár, azt is hozzá kell tennem, hogy mi csak egy helyen fürödtünk Limenaria partján, majdnem a város légszélénél.
Ami a nyüzsgést illeti, tényleg nagyobb élet van Limenariában és nagyon, de nagyon finom giroszt ettünk ott!!
#2073692013-07-22 21:25:02 Válasz a #207344. hsz-ra
Szia Fazika!
Nagyon köszönöm, böngészd bátran őket! )
Limenária partján én pl. nem fürödtem 1x sem, mert mindig mentünk vmerre, jobbára a néhány km autózásra lévő déli / keleti strandokhoz (autóval voltunk), de a település maga tetszett, és kiindulópontnak is kifejezetten jónak tartom Thassoshoz.
Általában egyébként én is jobban kedvelem a kisebb, barátságosabb településeket, de van 1-2 olyan nyüzsisebb település, amiért hajlandó vagyok feladni eme elveim.
Köszi a véleményeket, most már biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni! )
Csak győzzek ez idő alatt elég információt szerezni, és még be is pakolni..
#2073822013-07-23 07:32:28 Válasz a #207349. hsz-ra
Sajnos nem emlékszem a pontos helyre. Ez még az első thassosi utunk alkalmával volt 2009-ben. A parttal párhuzamos utcában volt, elég nyüzsis helyen. Kiülős hely volt, de tényleg amolyan bár féle.
Üdv mindenkinek és elsősorban nagyon szép nyaralást a nemsokára indulóknak!
Másodsorban pedig van egy süsü kérdésem, mert jósolni nem lehet a mai világban, de szerintetek érdemes szeptember közepén elmenni Thassosra? (eddig 2x voltunk, júliusban és augusztusban). Néztem a neten sok leírást, elvileg akkor még jó idő lehet és a tenger is meleg.
Ha lebeszéltek róla, akkor valszeg marad Ciprus - ott október végéig fix a meleg - de nagyon mocorog bennünk a tavalyi thassosi nyaralásunk emléke, inkább azt választanánk, persze megint bonyolultan, mint tavaly. De így volt izgi.
Köszi előre a válaszokat,
sziasztok
Kati
#2074212013-07-23 11:53:16 Válasz a #207419. hsz-ra
Szia Kati!
Nem beszélünk le Thassosról!
Többen is voltak már szeptemberben, és kisebb esőkről számoltak be, vagy esetleg esténként kicsit hűvösebb az idő, de szerintem még bőven belefér! A tenger pedig maximálisan jó lehet akkor!
(én is érdeklődtem tavaly, hogy milyen az idő szeptemberben, ha rajtunk múlna mi is akkor nyaralnánk, csak hát az a fránya szabadságolás... )
#2076152013-07-24 22:56:55 Válasz a #207419. hsz-ra
Üdv mindekinek. Nem tudom mi volt az elmúlt években, de tegnap jöttem meg erről a gyönyörű szigetről. Nappal kb. 27-31 fok árnyékban, este naplamente után rohamosan csökkenő hőmérséklet. A feleségem 10-11 órakor már melegítőfelsőben, nekem még mindig elég volt a poló, de melegem nem volt. Regggel 5-kor indultunk a komphoz, Potamiaban 20, fenn a hegyen Panagian 17 fok volt. A két hét alatt egyszer esett, szakadt az eső a sziget délkeleti részén, és a nyomokból itélve egy-két alkalommal a hegyekben. Potamiaban én nem tapasztaltam csapadekot, ellenben sokszor volt felhős az ég. Az eddigi görögországi tapsztalataimhoz képest nagyon is gyakran. Ennek ellnére, aki még nem járt ezen a páratlan szép szigeten, feltétlenül keresse fel, hogy erre az idén pont a szeptember lenne a legalkalmasabb nem vagyok meggyőződve, de lehet, hogy tévedek. Üdv Lala