Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 10246
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207898 Üzenet linkje2013-07-29 11:50:36  Válasz a #207891. hsz-ra

Szia Misizsu!
Igen, tényleg a korábbi években aktívabbak voltak a fórumozók.
Én nem a Rinában voltam, hanem a Bakasban, de úgy tudom, és a térkép alapján is úgy tűnik, hogy mindkét strand nagyjából egyforma távolságra van. Szerintem mindkettőt érdemes kipróbálni, aztán majd eldöntitek melyik jön be jobban.
De azért a Piso Kryoneri-ről (kis strand) se feledkezzetek meg! Kár lenne kihagyni, és a kis strand jobb oldalán lévő kávézóba (Atrium Cafe) is feltétlenül menjetek fel. Nem kötelező fogyasztani, csak körülnézni is lehet, és csodálatos a panoráma onnan. Ha visszaolvasgattál biztosan láttad néhány belinkelt fotómat onnan.

# 10247
Hisztis82
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207910 Üzenet linkje2013-07-29 14:04:41 

Sziasztok,
Meg tudná írni valaki azok közül, akik busszal mentek Pargára, hogy kb. mennyi idő alatt értek le? Sokat kellett időzni a határátkelőknél? Mi tavaly szeptember közepén voltunk lent és akkor kb 20 óra alatt ott voltunk.
Bízom benne, hogy az időnk szép lesz, mert tavaly mi kifogtunk az esőt. 7 napból kb. 4 napot esett. Remélem, hogy most aug. közepén (12-én indulunk icon_smile.gif ) egész héten sütni fog a napocska!!! icon_smile.gif
Köszönöm előre is a válaszokat!! icon_smile.gif

# 10248
Ludovika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207912 Üzenet linkje2013-07-29 14:07:29 

Sziasztok!
Segítségeteket kérném.Mennyire javasolt kerekesszékkel közlekedők számára a fórumtémában említett hely?Bármilyen észrevételt örömmel fogadok!Köszönöm!

# 10249
Misizsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207915 Üzenet linkje2013-07-29 14:15:17 

Szia pévi!
Igen láttam fotókat, bár már nem tudom melyik volt a tied, mert a rengeteg kép és infó között, már nem nézi az ember, hogy épp kirakta fel...Az biztos, hogy minden strandot kifogunk próbálni, majd akkor meglátjuk melyik lesz a rövidebb.
Kicsit gondban vagyunk azzal, hogy az Acheron folyóhoz mivel érdemesebb menni hajóval vagy busszal? A hajó, ahogy olvastam csak egy darabig megy fel a folyón, de utána jön a szebb rész, ahonnan már gyalog kell menni, vagy addig is szép?

# 10250
Greco
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207931 Üzenet linkje2013-07-29 16:47:15  Válasz a #207891. hsz-ra Előzmény #207891

Sziasztok! Mi a múlt héten érkeztünk haza (Apollonnal). Fantasztikus, csodálatos, kihagyhatatlan, lenyűgöző volt. A kérdésre válaszolván a Rina apartman Parga legjobb helyén található, a Valtostól és a városi strandtól nagyjából egyforma távolságra. Mi inkább a Valtost preferáltuk, aminek a várhoz eső része apró kavicsos, a víz már kellemes, hullámokkal igazából nem nagyon találkoztunk, a halak valóban csipkedtek. A városi strand város felé eső oldalán van egy kis hely, ahová le lehet táborozni, ott ahol bemész a vízbe kavicsos, de később finom homok van, át lehet sétálni a csodálatos szemközti szigetre lábon, csak a sünökre kell figyelni !!!
Az út: odafelé nem volt semmi gond, kivéve, hogy odafelé már meg is álltunk 30 percre a röszkei virágpiacon (ahogy MaciG is említette),de 9re ottani idő szerint leértünk.
A hazaút érdekesebb volt, a szállást 8-kor kellett elhagyni, 10-kor jött is értünk a kisbusz és 10 óra 45-kor szálltunk fel a buszra, ami elindult Lefkada felé. Másnap 12.40-re érkeztünk vissza, úgy, hogy megnéztük a szegedi víztornyot, voltunk Kiskun..., találkoztunk Rúzsa Sándorral és meglátogattuk Kecskemét belvárosát is.
Akkor folytatva essünk át a negatív dolgokon: Parga nagyon drága hely (összehasonlításképpen tavaly Sarti gyros tál kis kólával 3,5 Euró, Parga pl. TakaTakaMam szintén gyros tál 8 Euró fejenként, 33-ban gyros pitában 2,5 Euró, finom, de alig van benne valami és ez a legjobb hely). Ami negatívum még, a napágyak, ami napi 4 Euró/fő, a Valtos nagyon nagy része és a városi strand teli van rakva velük és alig lehet leszúrni a napernyőnket.
Az AliPasa várából csodálatos a kilátás, ahová kisvonattal jutottunk el (8 Euróért) csak rövid ideig tartózkodhattunk. Helyette tudjuk ajánlani a Szent Heléna kápolnát, ami a kis városi strand utáni dombon van, fantasztikus kilátás tárul elénk Pargára. Innen tovább mentünk a tengerhez közelebbi úton/ösvényen (kihívásokkal teli), de kárpótolt minket a csodás Lichnos. A strand türkizkék, nagyon apró kavicsos, lassan mélyülő, nem hullámzik, tágas. Innen kétóránként induló vízitaxival (4 Euró) tértünk vissza.
Paxos-Antipaxos hajókirándulásra jegyet a kikötőben is meg lehet vásárolni, a kisebb hajó 15 (Marco Polo), a nagyobb 20, illetve 25 (HOOK CAPTAIN !) Euró. Fantasztikus, ajánljuk.
A velencei erődről önmagában is csodálatos kilátás tárul elénk a Valtosra, illetve magára Pargára, nemcsak nappal, de éjjel is csodálatos fényei vannak.
A szállás (Rina) tiszta, felszerelt, ugyan csak egyszer takarítottak a héten, állatproblémánk nem volt (mint például patkány-Bakas) és törölközőbalhénk sem (pedig zuhanykilépőnek használtuk), csendes környék. Az Apollónosok a felső szinten lévő szobákban voltak. A elhelyezkedéssel kapcsolatban az Apollón által kínált, megfizethető szálláshelyek közül a legjobb választás, mert amik a Valtoson vannak, onnan a város van nagyon messze, a Bakastól (ami a kis strandtól még jóval kijjebb van) meg a Valtos van nagyon messze.
De ! összességében ez egy olyan csodálatos hely, ahová az ember visszavágyik, mindenkinek látnia kellene legalább egyszer életében.

# 10251
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207932 Üzenet linkje2013-07-29 17:18:44 

Parga jelenleg 34 fok, felhőt még nem láttunk. icon_smile.gif
A városi strand nekünk nem volt szimpatikus, így első nap kipróbáltuk a Valtost. Vízitaxival 8-10 perc a menetidő, 4 EUR/fő oda-vissza, félóránként jár. Csak megemlítem, hogy a templomtól induló taxik 4 euróért mennek oda a kiírás szerint, tehát 4 főnél pont a feléért. Maga a strand kellemes, az én ízlésemnek talán kicsit sokan voltak, de nem volt zsúfoltnak nevezhető. A lányok is élvezték napozás közben a nyitott wifit.
Kocsival vagyunk, így másnap távolabbi strandot kereshettünk. Kb 15-20 km-re délre az Ammoudia Beach lett a célpont. Tökéletes választás. Kb 600 m hosszú, homokos, néhol apró kavicsos part. Nagyon lassan mélyül, az első 50 méteren derékig ér a víz, majd 100 méternél már csak térdig. icon_smile.gif Kisgyerekekkel ideális. Csendes nem sokan vannak, és szinte csak görög szót hallani. Nem is kerestünk ezután más helyet.

# 10252
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207940 Üzenet linkje2013-07-29 19:47:28 

Mi pontosan két hét múlva indulunk Pargára. Mi a Bakasban leszünk és már annyian, annyi félét írtak róla, hogy lassan nem is tudom mit gondoljak. Az hogy messzire van a várostól mit jelent? Kinn van a pusztán és nincs ott semmi? Egy kis séta biztos nem árt meg nekünk, de bízom benne, hogy nem lesz azért annyira messze. Az árakat majd megtapasztaljuk, de a 7-8 EUR-s gyros tál nekem annyira nem tűnik drágának, mert máshol, is kb ennyibe került. Múlt nyáron Zakynthoson a napágyak 6 EUR-ért voltak, így a 4 EUR olcsóbb. Amit szeretnék még megkérdezni, hogy autót mennyiért lehet bérelni? A Paxos-Antipaxos kirándulást annyian írták, hogy azt mindenképpen szeretnénk megejteni, de mint eddig is, most is önállóan próbáljuk majd megszervezni. Látom többen is jönnek akkor, amikor mi ezért továbbra is fenntartom, hogy ha van hozzá kedv, akkor szívesen összejönnénk mindenkivel egy pohár Mythos melletti beszélgetésre icon_smile.gif
# 10253
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207941 Üzenet linkje2013-07-29 20:28:10 

sancho.dl írta:
Mi pontosan két hét múlva indulunk Pargára. Mi a Bakasban leszünk és már annyian, annyi félét írtak róla, hogy lassan nem is tudom mit gondoljak. Az hogy messzire van a várostól mit jelent? Kinn van a pusztán és nincs ott semmi? Egy kis séta biztos nem árt meg nekünk, de bízom benne, hogy nem lesz azért annyira messze. Az árakat majd megtapasztaljuk, de a 7-8 EUR-s gyros tál nekem annyira nem tűnik drágának, mert máshol, is kb ennyibe került. Múlt nyáron Zakynthoson a napágyak 6 EUR-ért voltak, így a 4 EUR olcsóbb. Amit szeretnék még megkérdezni, hogy autót mennyiért lehet bérelni? A Paxos-Antipaxos kirándulást annyian írták, hogy azt mindenképpen szeretnénk megejteni, de mint eddig is, most is önállóan próbáljuk majd megszervezni. Látom többen is jönnek akkor, amikor mi ezért továbbra is fenntartom, hogy ha van hozzá kedv, akkor szívesen összejönnénk mindenkivel egy pohár Mythos melletti beszélgetésre icon_smile.gif

Szia Sancho!

Ne aggódj nincs messze a Bakas a központtól, kb. 5 perc alatt lehet lenni a városi strandnál. 7-8 perc pedig a központi rész. Szerintem kifejezetten kellemes az a kis séta, amit meg kell így tenni. És nem mellesleg nyugis területen van a szállás. icon_smile.gif
De jó lesz Nektek, már gondolom lélekben ott vagytok.

Anikó

# 10254
Opi064
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207947 Üzenet linkje2013-07-29 21:43:03  Válasz a #207940. hsz-ra Előzmény #207940

Nyugi má!!!Jó a Bakas! Tetszeni fog! Én pl. nem is vágynék közelebb a centrumhoz, este szeretem a csendet...És a kis Kryo strand, ami a Bakastól 3 perc, szerintem a legjobb. Mondom: szerintem. A városi strand a majdnem homokos partjával arra sarkallta a fürdővendégek egy részét, hogy futkározzanak, labdázzanak, és harsányan jól érezzék magukat a parton. No ilyen a Kryon nincs, mert a kavicsos parton nem hogy futkározni, de még a vízig elgyalogolni is kihívás. Szóval ott nyugi van, mindenki döglik és nyugton van....Ezt azért némi túlzással írtam, de alapvetően tényleg a csendességét bírtuk. Szóval ne aggódj Sancho, jó helyen van a Bakas, semmitől nincs messze ( na jó, a Valtos strand messze van, de oda nem is igen vágytunk), a centrum, a kikötő pár perc csupán.
# 10255
Misizsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207948 Üzenet linkje2013-07-29 21:58:54 

Szerintem úgyis kíváncsi mindenki mindegyik strandra, és a sok program amit az 1 hétre beterveztünk nem is tudom, hogy megengedi-e, hogy kettőnél többször legyünk ugyanazon a strandon. Sarakiniko, Ammoudia, Lichnos, Sivota, Agios Sortis, Agia Paraskovi. És akkor ezek még csak a strandok icon_eek.gif
Sancho, szerintem a buszon lesz időnk megbeszélni a részleteket icon_smile.gif

# 10256
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207953 Üzenet linkje2013-07-29 22:14:16 

ludovika írta:
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.Mennyire javasolt kerekesszékkel közlekedők számára a fórumtémában említett hely?Bármilyen észrevételt örömmel fogadok!Köszönöm!

Szia!

A város lépcsős utcákból áll, és hegyoldalba épült és nem akadálymentes. Én nem javasolnám, de nem élek kerekesszékben, és a környezetemben sincs, így csak az elképzeléseimre tudok hagyatkozni. Nyilván meg lehetne oldani, hogy azokra a helyekre, ahová személyautó is mehet, a kerekesszékes is el tud közlekedni (járdák nincsenek), de ez eléggé szűkös lehetőség. Még a városi strandra is lépcsőn kell menni.

# 10257
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207955 Üzenet linkje2013-07-29 23:02:24  Válasz a #207940. hsz-ra Előzmény #207940

Na! Végre már feléledt a topic! icon_smile.gif
Teljesen egyetértek az előttem szóló Opival és Aniferivel.
Szerintem még 3 perc sincs a kis strand a Bakastól (max. 100m), a városi strand kb. 5 perc (300-400m), a Valtosra pedig 4 euro a vizitaxi a kikötőből oda-vissza, de aki fiatal, vagy elég bevállalós az a várhegyen keresztül gyalog is megjárja egy fél óra alatt. A sok látnivaló miatt úgyis csak egy nap jut rá, de azért ne hagyjátok ki! Ahol kitesz a vizitaxi, ott már homokos a part, ott van a Tango Bár is ahol fogyasztás ellenében akár használhatod a medencéjét is, de igazából nagyon hangulatos a teraszán mythosozni, vagy frappézni a pálmafák alatt, és gyönyörködni a várhegy és a tenger csodás látványában.icon_smile.gif
A központ és a kikötő pedig 10-15 perc a Bakastól.
Szóval jó helyen van a Bakas, és nem kell hozzá hegyet mászni. Nagyon nagyon jó dolgotok lesz, és ha nem lesz mindenre időtök ne aggódjatok, majd legközelebb, mert ide még biztos, hogy vissza fogtok menni. icon_wink.gif icon_biggrin.gif
Irigy vagyok, de nagyon!!! icon_lol.gif

# 10258
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207956 Üzenet linkje2013-07-29 23:13:15  Válasz a #207940. hsz-ra Előzmény #207940

Autót mindkét alkalommal náluk béreltem 3 napra úgy emlékszem 110euróért. A Bakas utcájában vannak, ha a Bakas felől jössz a bal oldalon még a városi strand előtt. Az idei árak megtalálhatóak a honlapjukon.
http://www.parga-reisen.at/taxi/index_e.php

# 10259
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207957 Üzenet linkje2013-07-29 23:43:30 

[quote="
Kicsit gondban vagyunk azzal, hogy az Acheron folyóhoz mivel érdemesebb menni hajóval vagy busszal? A hajó, ahogy olvastam csak egy darabig megy fel a folyón, de utána jön a szebb rész, ahonnan már gyalog kell menni, vagy addig is szép?[/quote]

Szóval, a helyzet az, hogy ez így két teljesen különböző kirándulás.
A hajós 10-kor indul, a folyó torkolatához visznek, ahol a tengerbe ömlik, és ott valóban nem túl sokat hajókázunk a folyón, 1-2km talán. De nekem ez a kirándulás elsősorban az odáig vezető hajóút miatt tetszett, és nem hagynám ki a helyetekben. Gyönyörű sziklák mellet hajóztunk, bementünk egy kis barlangba. Szép volt a folyó smaragdzöld vize, nagyon érdekes volt látni a tenger kékje és a folyó zöld színének találkozását, amikor jött kifelé a hajó újra a tengerre. Közben megálltunk Ammoudia-n, ahol lehetett kávézni, sörözni, vagy akár strandolni is egy órát. Aztán visszafelé pedig ismét bementünk egy kis barlangba, megálltunk Lichnos beach-en ahol két órát lehetett strandolni és kb. 5-re értünk vissza a kikötőbe. 12 euró volt, és nekem nagyon nagy élmény, és pozitív csalódás volt. Én nem vártam tőle ennyit. Ha még egyszer mennék Pargára, újra elmennék.
A másik is egy nagyon jó kis kirándulás, de az a hegyek között, kb. olyan 20km-re Pargatól, a hegyek között, Glyki falunál. Mi oda a bérelt kocsival mentünk, és nagyon szép volt, de mi nem vagyunk elég bevállalósak (már fiatalok sem annyira), úgyhogy csak egy kicsit mártottuk meg a lábunkat, úgy térdig a jeges vízben, kicsit mendegéltünk is, de teljesen nem akartunk belemerülni, így aztán a legszebb részeket (ahol a sziklák között vezet a folyó) sajnos továbbra is csak mások fotóiról és videóiról láttam. icon_redface.gif icon_smile.gif
Szerintem arra leginkább akkor érdemes, ha tovább is mész a folyóban, és nem félsz a hideg víztől. Na meg nekem a párom nem tud úszni, és azt mondták, hogy van olyan szakasz, ahol nem ér le a lábad, és azon egy rövid szakaszt át kell úszni. ...és feltétlenül kell vizicipő a csúszós kövek miatt.

# 10260
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207958 Üzenet linkje2013-07-30 00:03:53  Válasz a #207931. hsz-ra Előzmény #207931

Szia Greco!
Már múltkor is késztetést éreztem hogy megválaszoljam, amikor MaciG szóvá tette, hogy miért áll meg a szegedi virágpiacnál a busz.
Nyilván, aki előtte öt perccel ül fel a buszra szegeden, vagy akár nem sokkal előtte Kecskeméten, annak ez hülyeség. De aki Budapesten, esetleg már 1/2 11-kor elindul otthonról, hogy elérje a 1/2 12-es talákozót (ahol nincs WC), aztán 1/2 3-3-ig a buszon ül, az már bizony a virágpiacnál ott tolong az elsők között, hogy ne legyen baj. icon_smile.gif
Nem hiszem, hogy csak én lennék ilyen "pisis öregasszony", mert bizony nagy tolongás szokott lenni mindkét toalettnél.
Főleg, hogy nem tudni, hogy utána milyen sokat kell várni a határnál, és mennyi idő múlva érjük el azt a pihenőt, ami már bevált hely a buszosoknak.
Egyébként nagyon örülök, hogy neked is tetszett Parga, szerintem is csodálatos hely. A 33-as gyros-os nekem sem jött át, mi inkább a városi strandnál lévő Balthazar étterem büféjét favorizáltuk. Tavaly ott csak 2 euró volt a gyros, és ezért tzatzikit is raktak bele.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 683 684 685 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu