Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 10261
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207959 Üzenet linkje2013-07-30 00:17:43  Válasz a #207912. hsz-ra

Szia Ludovika!
Sajnos igaza van Cofffosnak, ez a hely nem ideális kerekesszékeseknek, de azért nem adnám fel a helyedben. Vannak a parti sétánnyal egy szintben lévő apartmanok, ahova talán nem kéne lépcsőzni. De azt ajánlom, mivel te tudod igazán, hogy milyen akadályokkal tudnál megküzdeni, nézd meg pl. Aniferiék vagy mások fotóalbumát, és akkor talán el tudod dönteni, hogy érdemes-e megpróbálni megismerni ezt gyönyörű kis nyaralóhelyet.
Még nézelődhetsz a Youtube-on is. Videók is vannak, azon még jobban látszanak az utcák, a partok.

# 10262
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207966 Üzenet linkje2013-07-30 06:42:54  Válasz a #207959. hsz-ra Előzmény #207959

Esti látkép a várból.

# 10263
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207985 Üzenet linkje2013-07-30 10:39:10 

de pévi, a tesconál szállítanak fel szegeden, ahol van wc.
# 10264
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207987 Üzenet linkje2013-07-30 11:16:12  Válasz a #207985. hsz-ra Előzmény #207985

Azzal én, pesti utas még nem vagyok kisegítve.
A Tesco sem biztos, hogy örülne, (sőt, még az is lehet, hogy kifejezetten elzárkózik előle) hogy egy-egy turnuskezdéskor 8-10 busznyi (de persze lehet ez még sokkal több is, az összes irodát számolva) utas betóduljon kizárólag WC használat céljából.
Én a kilencvenes évek elejétől járok Görögországba, akikkel eddig utaztam, mindenki a virágpiacnál állt meg.
Ott szoktak tankolni is a buszok, van WC, van büfé és kisbolt. Természetesen nincs mindenkinek ezekre szüksége, de akinek mégis, az hadd éljen vele!
Mint Greco is írta, ennek ellenére reggel 9-re (magyar idő szerint 8-ra már ott is voltak).

# 10265
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207989 Üzenet linkje2013-07-30 12:13:01  Re:

greco írta:
Az út: odafelé nem volt semmi gond, kivéve, hogy odafelé már meg is álltunk 30 percre a röszkei virágpiacon (ahogy MaciG is említette),de 9re ottani idő szerint leértünk.
A hazaút érdekesebb volt, a szállást 8-kor kellett elhagyni, 10-kor jött is értünk a kisbusz és 10 óra 45-kor szálltunk fel a buszra, ami elindult Lefkada felé. Másnap 12.40-re érkeztünk vissza,

Ebből a szempontból nekem szimpatikusabb az Aeolus Pargára, mert náluk nincs pihenő a virágpiacnál, és hazafelé pedig nincs túra Lefkadára, mert a busz elmegy az utasokért Lefkadára, de aztán megint visszajön Pargára ami kicsit barátságosabb megoldás, mert így az elutazás napján este 18:30-kor indultunk (tehát még volt egy teljes napunk!) és ugyanúgy értünk haza ,mint ti

pévi: Szegeden a bevásárlóközpontnál (ahol fel lehet szállni) is van nagyon kulturált wc, tehát ott is lehetne pihenni, és akkor akik itt szállnak fel azoknak sem lenne probléma a pihenő kb. 5 perccel az indulás után. (bár lehet ez csak engem zavar icon_smile.gif ) Arról nem is beszélve, hogy ez visszafelé még rosszabb mikor már elülted mindened, majdnem otthon vagy, de még pár km-el előtte fél óra pihi... Kieg.: Szerintem a benzinkutaknál se más a helyzet, ott se szeretik hogy csak wc-re járnak, de pl. a tescoban jóval nagyobb a wc, gyorsabban sorra kerülsz, és biztos van aki vásárol is valamit és akkor ők már jól jártak.

Legutóbb MaciG szerkesztette (2013-07-30 12:17:03), összesen 1 alkalommal
# 10266
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207990 Üzenet linkje2013-07-30 12:16:38  Válasz a #207941. hsz-ra Előzmény #207941

Szia Anikó! (Aniferi)

A séta minden alkalommal benne van a repertoárban, ugyanis imádunk tekeregni, úgyhogy ettől nem tartunk annyira icon_smile.gif Bizony már nagyon várjuk, számoljuk visszafelé a napokat és minden alkalmat kihasználunk hogy beszélhessünk róla icon_smile.gif
Jaj ez a 13 nap fog a leglassabban eltelni icon_smile.gif

# 10267
Greco
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207991 Üzenet linkje2013-07-30 12:18:17 

Sziasztok!
Sancho! Mi tavaly Sartiban voltunk, ahhoz viszonyítottuk az árakat és ott volt olyan napágy, ami ingyenes volt és ingyen Wifi járt hozzá + még lehetőség, hogy szabadon bárhol letűzzük a napernyőnket. Másik gondolat, hogy a Bakas szép, nyugodt helyen van, nem messze a várostól, ha valaki a homokos tengerpartot kedveli, annak a Valtosra kell eljutnia, ami már nincs olyan közel, vagy vizitaxit kell igénybe venni, aminek azért nincs értelme, mert onnan, ahonnan indul, már simán át lehet sétálni a Valtosra. De mindenképpen izgalmakkal teli felfedező túrákat, kellemes nyaralást kívánok.

Pévi! Érdekességképpen említettük ezt a virágpiacos bulit, nem volt vele különösebb probléma. Mi is vidékről érkeztünk és úgy indultunk tovább Pestről (az én kedvesem egy olyan lány, aki szintén örül az ilyenfajta lehetőségeknek és ki is használja minden alkalommal). A negatívum az volt, hogy hazafelé, eddigi buszos kirándulásainkkal ellentétben, egyedülálló módon, Szeged, Kecskemét stb. belvárosába mentünk be, ahelyett, hogy az autópályához legközelebb eső Tesconál, benzinkútnál álltunk volna meg, a hazaút ezért kicsit hosszúra sikerült, mondom ezt amellett, hogy egy csodálatos egyhetes kikapcsolódás áll mögöttünk.

# 10268
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207993 Üzenet linkje2013-07-30 12:20:13  Válasz a #207947. hsz-ra Előzmény #207947

Szia Opi icon_smile.gif

Köszönöm megnyugtató soraidat. icon_smile.gif Mikor ott leszünk, már biztos egyszerűbbnek tűnik majd a dolog, de így elsőre mindig olyan bizonytalan az ember, amíg oda nem ér icon_biggrin.gif
A Valtosra valahogy a párom sem vágyik, pedig ő sem volt még icon_smile.gif

# 10269
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207994 Üzenet linkje2013-07-30 12:22:12  Válasz a #207948. hsz-ra Előzmény #207948

Szia misizsu!

Mi is szeretnénk majd pár helyet felfedezni, de ez majd ott úgy is kiderül, hogy mire lesz kapacitás. A részletek megbeszélése könnyű lesz, lévén engem könnyen meg lehet majd ismerni, mivel ugyanúgy nézek ki, mint a képeken icon_smile.gif Mi a Hősök tere mellett a Műcsarnoknál fogunk felszállni...

# 10270
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207995 Üzenet linkje2013-07-30 12:28:52  Válasz a #207955. hsz-ra Előzmény #207955

Szia pévi icon_smile.gif

Nagyon szépen köszönöm Neked is az infókat. A sétától nem vagyunk megijedve, mert nagyon szeretünk tekeregni és minden évben bejártunk mindent amit tudtunk. Csak mivel még nem jártunk itt, nem tudtuk értelmezni, hogy most mi is a messze icon_smile.gif
Mikor Ti mentetek, akkor meg minket evett a fene icon_smile.gif
Az autóbérlést meglestem az ajánlott oldalon, nagyon szépen köszönöm. Feltűnt, hogy nem látok 1 napra bérlést. Eddig mindig 1 napra béreltünk autómobilt, mert a többit sétával, hajókázással, fürcsivel és hasonlókkal töltöttünk. A környéket is szeretnénk megismerni, ezért nem terveztük, hogy több napra béreljük autót, de gondolom ezt meg lehet ott beszélni. Az árak nem rosszak, úgy emlékszem múlt nyáron is kb 40-45 EUR-ért béreltünk egy kis autót, ami nekünk tökéletesen megfelelt.

# 10271
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207997 Üzenet linkje2013-07-30 12:40:04  Válasz a #207991. hsz-ra Előzmény #207991

Szia Greco!

Köszönöm szépen az infókat. A páromat ijeszti inkább egy picit a köves part, mert amikor néhányszor elkirándultunk pl. Platamonasra, kifejezetten nem tetszett neki a köves part és a nagy kavicsos tengerfenék. Néhány képet láttam már, sőt Aniferiék jóvoltából teljesen közeli képet is a köves partról, és most talán már nyugodtabb egy picit. Nagyon köszönjük a jó kívánságokat icon_smile.gif

A Tescohoz én is annyit fűznék hozzá, hogy eddigi útjaink során sosem állt meg a busz csak a Szegedi Tesco parkolóban, ahol el tudtunk menni pisilni és vásárolgatni is egy picit. Mivel amúgy is sokszor vannak megállások, a határon is lehetnek gondok, így talán nem lesz gond, hogy még egy megállót beiktatnak icon_smile.gif

# 10272
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208012 Üzenet linkje2013-07-30 15:28:03  megállók

A Virágpiacon történő pihenő csak a Szegeden felszálló utasoknak furcsa,a Dias és Apollon utasai állnak ott meg,a meleg büfé miatt,a sofőreink ott esznek meleg ételt,szegények 2 egész nap úton vannak egy héten 2 alkalommal,hétfőn elindulnak,jó esetban szerda késő délután vannak Tolnán Az Apollont fuvaroztató cég a Rom-car sofőrjei,majd heti 1 nap csütörtök vannak a szeretteikkel,pénteken megint elindulnak reggel Tolnáról és vasárnap délután érnek haza.Jóformán a meleg étel nekik a nyaralóhelyen megvett gyros,ami 4 hónap után ők már unnak.Ez a munkájuk,ezt vállalták.A mi sofőrjeink/Rom-car/ közt van a személyes kedvencem a zöld emeletes sofőrjei ők 16 éve ezt csinálják.Plusz a legnagyobb gáz a határok,mi lefáradunk évi 1-2 alkalommal a határon dekkolástól,ők hányszor dekkolnak az utasokkal egy szezon alatt.
# 10273
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208022 Üzenet linkje2013-07-30 21:26:20 

Kedves Mindenki!

Ha bárkit érdekel még videó a nyaralásunkról, akkor íme:

Paxos-Antipaxos
http://www.youtube.com/watch?v=wc8YDzTV49I

Kisvonatozások
http://www.youtube.com/watch?v=vOUhpGeaITs

Jó készülődést a mostanában indulóknak! icon_smile.gif

Anikó

# 10274
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208023 Üzenet linkje2013-07-30 23:07:57  Re:

sancho.dl írta:

A Valtosra valahogy a párom sem vágyik, pedig ő sem volt még icon_smile.gif

Azért ki ne hagyjátok! Meg a Tango bárban a Mythost és frappét sem!icon_smile.gif
https://s14.directupload.net/file/d/3332/jl58ozx7_jpg.htm
https://s7.directupload.net/file/d/3332/onzvynsq_jpg.htm

...és a kis strand köveitől sem kell félni! Ahol Aniferiék strandoltak, az a másik széle a kis strandnak. Ott valóban krumpli nagyságúak a kövek. De a másik szélén, ha szembe állsz a tengerrel akkor jobbra, ahol a lépcső is van a zuhanyozóval, és ott lehet felmenni az Atrium kávézóba is, ott sokkal apróbbak a kavicsok. Mi mindig ott voltunk. Erről is egy-két kép:
https://s1.directupload.net/file/d/3332/aaxdgu78_jpg.htm
https://s7.directupload.net/file/d/3332/a4wvrqtv_jpg.htm
https://s14.directupload.net/file/d/3332/4ck2x92m_jpg.htm

# 10275
Kiki117
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208035 Üzenet linkje2013-07-31 09:13:49 

Sziasztok!

Valaki nem volt még vagy nem látta esetleg a DIMAS Apartmant? Aeolus-nak egy új apartmanja (szerintem), de se címet se semmit még nem találtam, olvastam róla.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 684 685 686 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu