#2078452013-07-28 11:58:14 Válasz a #207782. hsz-ra
De,Annesz! Aug 15 /keresztény katolikus ünnep :legrégibb ünnepünk ,a Szűz Mária dicsőséges mennybemenetelét ünneplik / ortodox naptárral az idén nem esik egybe.
Mo.-on NAGYBOLDOGASSZONY napja és Augusztus 15-ét Szent István avatta ünneppé Magyarországon.
Idén szeptember elején először megyünk Sartira, de az eddig olvasottak megerősítenek a jó döntésben:)
Egy kérdés merült fel, hogy van aki ismeri az Alexandrion apartmant? Kinézetre, felszereltségre gondolok.
köszönöm a válaszokat!
#2078522013-07-28 14:30:50 Válasz a #207848. hsz-ra
Nem titok a spanos apartmanba vagyunk. Nem hiszitek el a szobából most nézem az ágyból a forma-1-et. Megmondom őszintén ezt én se tudtam hogy magyar adást lehet fogni. Sokat nem fogunk tv-ni nem azért jöttünk, tegnap be sem kapcsoltuk. Gyorsan fürödtünk néhányat aztán irány be, a versenyt nem akarom kihagyni. Aztán utánna visszamegyünk fürödni. Úgy szoktam mondani: kiugrok egy fürdésre a partra. Ma kicsit szeles kint az idő, a víz természetesen isteni jó.Nekem a reggel volt itt ma furcsa mert már 8 órakkor totál hőség van. Voltunk a nagy sárga szupermarketba amiről a fórumon már annyit hallottunk. Buborékos ásványvízet akartunk venni hát az nem nagyon van. Csak sima ásványvíz van. Nem keveset kellett nyomozni a görög írás miatt.
#2078692013-07-28 20:59:39 Válasz a #207852. hsz-ra
A ponyvás szupermarketben tudsz venni buborékos vizet (úgy kérd, hogy szóda) mi is vettünk 2 karton szénsavasnak hitt vizet. Hát itthon is reggel nyolckor már hőség van és szél sem fúj és tenger sincs.
Birsalma!
Köszi a beszámolót, most ismét kedvet kaptam Sartihoz (bár mikor ne lenne kedvem Görögország bármely tájára utazni)!
Ezek szerint lemondtátok Korfut és helyette Sartira mentetek?
..., mennyire lesznek telítettek a strandok, pluszba a főszezon mellé.
Nagyon sokan lesznek.
A túristák + az "összes" görög.
(Az aug. 15-ei ünnepet összekötik a rokonlátogatással, és természetesen a tengerparton nyaraló rokonokhoz, barátokhoz mennek.) Emiatt ilyenkor szállást sem lehet nagyon találni.
Igen lemondtuk Korfut utólag nem is bánom. Sarti ismét gyönyörű volt, csodás helyeken jártunk, motoroztunk és hatalmasakat ettünk ) Rengeteg tengeri herkentyűt ettünk - ami még mindig nagyon hiányzik!!!
Egy bajom volt csak hogy állandóan fújt a szél, amiatt hullámzott sokszor nagyon a tenger! De nem volt kibírhatatlan
Sziasztok. Mi szeptember 20-án indulunk, 12 éjszakára. Volt e már valaki olyankor Sartin? Mi az ami más akkor mint főszezonban? Előre is köszönök minden választ
#2080922013-08-01 10:48:16 Válasz a #208087. hsz-ra
Attól függ ki mit nevez tömegnek. Nekem úgy tűnik most, főszezonban sincs tömeg. A tavernákat ha elnézem max fél kapacitással üzemelnek, sok az üres szék. Egyedül az Oberlixben kelett várni a helyért hogy leülhessünk. Persze mondom ezt "pestiként", tehát lehet nekem mást jelent ez a szó. Tudod hol van tömeg nyaralási helyszinen? Két éve Loret del Marban nyaraltunk, na ott volt aztán tényleg tömeg. Eszméletlen mennyiségű francia jön át a határon a spanyolokhoz, gondolom az ő pénztárcájukhoz mérve olcsó spanyol viszonyok miatt. De oda németek is szép számmal utaznak az aztán a tömeg ami ott van.