#2081392013-08-01 21:17:45 Válasz a #208132. hsz-ra
Nem béreltük autót, gyakorlatilag 6 napunk volt, ebből 1 nap elment Chrissi-re, a lányok pedig először látták a tengert, ezt szerették volna kiélvezni. Inkább sétálgattunk esténként, vagy az animációs programokon vettünk részt. Majd legközelebb több időnk lesz talán kirándulni
Mi még szeretnénk egy két helyre eljutni, reméljük a kicsi is bírja, a kislányunk már nagyobb és van benne gyakorlata is. Türelmes és szeret kirándulni. Pár napra szeretnénk bérelni, van délen egy kedvenc helyünk Lendas és a Nikitas taverna, isteni a konyhája és a tulajdonos is nagyon kedves. Kicsit messze van de megpróbálunk eljutni 3szor is. És az is segít nekünk ebben hogy reggel korán kelők vagyunk, úgyhogy maximálisan ki akarjuk használni az időt és feltöltődni egy kicsit, tavaly nem jutottunk el Görögországba és már nagyon ki vagyunk éhezve rá. A hotel is biztosan jó lesz, gyerekbarát, és akkor az ellátás is Ok. Már nagyon várjuk!!!
#2084532013-08-07 14:14:41 Válasz a #208445. hsz-ra
Szia!
Igaz,nem engem szólítottál meg..
Chrissire csak személyszállító hajók járnak,emlékeim szerint nincs is olyan út,ahol gépjárművel lehetne közlekedni,csupa homok az egész.
Marcsi
#2084542013-08-07 14:34:49 Válasz a #208453. hsz-ra
Marcsi!
Köszönöm a gyors választ! Olvastam róla a neten is, és ugye, ott nincs semmi, csak gyönyörű partok, merthogy lakatlan? Érdemes rászánni egy napot? (Bár a képeket elnézve ez egy süsü kérdés...)
#2084602013-08-07 15:48:06 Válasz a #208454. hsz-ra
Szia Kati!
Feltétlen ajánlom a szigetet,mi először átkeltünk a túlpartra-gyalog 5-10 perc talán,de azon a részen zsúfolt volt a partszakasz,napernyőkkel,hangos zenével;így visszasétáltunk a hajó érkezése-indulása partrészre és ott jól eltávolodva a kikötőtől egy kellemes és kihalt-konkrétan egyedül voltunk -részen táboroztunk,kihasználva a sziget jellemző fái adta hűst
Melyik részre mentek Krétán?Dél ,Dél-Kelet vagy Nyugat??
Marcsi[/img]
#2084632013-08-07 16:12:26 Válasz a #208460. hsz-ra
Szia Marcsi!
Platanes a cél (Rethymnon-tól kb 5 km-re). Megnéznénk Chrissi szigetét, de jó messze leszünk Ierapetrától, gyakorlatilag át kell vágni lefelé a szigeten, ha át akarunk jutni Chrissire. Azt hiszem, ott helyben fogjuk eldönteni. Szállás lefoglalva, repjegy előlegezve, már csak bérelt kocsi ügyben kell lépni.
#2084972013-08-08 07:41:31 Válasz a #208463. hsz-ra
Szia Kati!
Hűű..,az tényleg messze van Iarapetrától,igen kemény nap lenne..
Mi 2009-ben Makris Gialoson nyaraltunk és onnét autóztunk el Matalába és Kalamakiba ;öreg este volt ,mire visszaértünk..,na de azt nem mondom,hogy nem érte meg..
Szép helyre mentek...jaj,Kréta a szivünk csücske..
Összeállt egy terv, kérlek szóljatok hozzá hogy megvalósítható-e.
Esetleg keresünk társakat, akikkel együtt mehetnénk, költséghatékonyság és szórakozás miatt is. (elég lenne egy autót bérelni) 08.24-08.31. Sfakaki, vagy bárhol Rethymno környékén Az alábbi terv rugalmas!
1.nap
Balos Beach
Stavros
Chania
#2085692013-08-08 21:04:02 Válasz a #208547. hsz-ra
szia Kata!
A programotok nagyon jó
de ez 5 napra leosztva nagyon feszített menetrend, a távolságokat ismerve alig tudtok majd megállni picit hosszabb időre egy-egy helyen, és már mehettek is tovább - főleg a negyedik napotok lesz húzós.
Első autós napotokat nézve nem rossz ötlet Chaniával indítani 1-2 óra erejéig, de utána Stavrost én kivenném, és mennék egyből a Balosra. Stavrosszal elmenne újabb 1-2 órátok (ráadásul Stavrosznál nem bírnám ki, és tuti elmennék a tőle nem messze lévő Seitan Limania beachre is, ami nagy fav), és alig töltenétek valamennyi időt Baloson.
Falassarna - Elafonissi egy napra belefér.
A Knossos, Matala, Red Beach trióból én kivenném Knossost, és beletenném Agiofarago-t, bár Krétán járva azért Knossos is megérhet egy misét.
A negyedik napon Preveli önmagában egy fél napos program legalább (a hegyről le és visszamászással, pálmaerdei sétával, fürdéssel), utána innen max a közeli Shinaria vagy a Plakias környéki strandok jöhetnek szóba.
A Frangocastello - Chora Sfakion - Aradena egy teljes napra való program, Rethymnotól Chora Sfakion kb. másfél órás út, és akkor még csak meg sem álltatok sehol. Márpedig úgyis lesz 1-2 komoly szurdok vagy más látnivaló, ahol muszáj lesz kiszállni
Ha éreztek magatokban energiát, meg lehet próbálni összehozni egy napra ezeket, de nagyon-nagyon fárasztó lesz, és a nap döntő részében csak az autóban ültök majd.
Az ötödik nap belefér, talán még motorral is.
Kicsit sajog a szívem, olvasva milyen helyeket fogtok felfedezni, vigyetek már el engem is
#2085722013-08-08 21:57:58 Válasz a #208569. hsz-ra
teljesen osztom a véleményed. jó és gazdag az összeállított program, de borzasztó fárasztó lesz ilyen rövid idő alatt. én ennyit nem hiszem, hogy bevállalnék.
Köszönjük a segítségeket, ötleteket! Igen, tudom, hogy a 4.nap húzós. Valami biztos ki fog maradni belőle, majd meglátjuk hogy mi tetszik, hogy haladunk. látni szeretnénk minél többet, de sznorkelezni is, majd meglátjuk, hogy jön össze! és lehet hogy egész hétre bérelünk autót, akkor van plusz 1-2 napunk pihenni vagy menni.
Első nap Chaniát a végére gondoltam, késő délutánra, estére, állítólag szép az éjszakai fényekben is, és onnan már nem vészes az autót "haza". Inkább a Knossos-Matala miatt aggódok. Nem vészes az út át a szigeten? Persze mindig más úton mennénk és jönnénk vissza, az is egy élmény lesz, gondolom. Remélem esetleg alakul ott valami jó társaság, többen még nagyobb buli az egész.
#2086782013-08-11 08:59:34 Válasz a #208592. hsz-ra
szia Kata!!
nekünk 4 napra volt autónk,majdnem mentünk ezer km-t,de még igy se láttunk sok mindent!
elég jónak tűnik a terv,de szerintem is nagyon mozgalmas,elég nagyok a távolságok a szigeten,és ami még nehezíti a dolgokat a sok -sok hegy.
adelianos kamposban voltunk,1 nap bementünk rethymnoba,ami már elvett 1 fél napot,és csak a várban voltunk!délutánra strandolást terveztünk,de ugye akkora volt a szél hogy ez kimaradt,elmentünk a kournas-i tóhoz,utána pedig lekocsikáztunk prevelibe.ezzel el is emnt 1 teljes nap.
2 nap már 8-kor elindultunk a balos lagunához,de még igy is kb csak 11 felé értünk oda,annyira szép hogy szerintem oda érdemes 1 teljes napot szánni,na meg a dög meleg miatt mire leértek a hegyről,aztán este ugyanez vissza,nagyon fárasztó.
3 nap elmentünk elafonissire ,ami nem volt eredetileg betervezve,de kissamosig ugyanaz az út mint a lagunához,ahol aztán megláttam kiirva hogy elafonissi 40 km.gondoltuk az semmi,igen,csak azzal nem számoltunk hogy végig szerpentin vezet oda 3 óra volt csak oda az út.,szerintem aznapra szintén nem érdemes semmi mást betervezni,vagy akkor kb mindent megnéztek,aztán fél óra után mentek is tovább.annak meg úgy semmi értelme.
4. nap voltunk shora sfakion-ba ,de oda is életveszélyes út vezet nagyon durva szerpentinnel!
az a baj hogy a térképen hiába van közel egymáshoz 2 település,a hegyek miatt nem olyan egyszerű átjutni egyik helyről a másikra.ide is kb 2 óra volt az út rethymnoból