#2084172013-08-06 20:34:31 Válasz a #208325. hsz-ra
Szerintem se keménykednek annyira a sofőrök a bőröndök száma és a napernyő miatt. Nem is gondolom, hogy valaki képes lenne annyi sok csomaggal elindulni, őrültség lenne, mert azt bizony cipelni is kell.
#2084212013-08-06 20:59:02 Válasz a #208379. hsz-ra
Kedves Birgi,6 éves kortól a gyerek már felnőttnek számít a fakultatívnál,más üdülőhelyeken,kivétel akkor Toló ez Nektek jó,Porin és Paralián fizetni kell ennyi idős kortól..A Culture traveles Ági a Grandé,de segít mindenben,tavaly amikor voltunk az Apollonnal a Hotel Elektrában nekünk a Rita volt,ő a városban élt évekig 10 km/és ott dolgozott egy vendélátóhelyen esténként,de a válság miatt idén csak i.vezetősködik,aranyos lány a mobilja megvan,és idén úgy hallottam ő is a Culture Travel irodában van Ági mellett
Üdvözlöm a Yannis 26-os szoba új lakóit. Elfelejtettem nekik megemlíteni én írtam amit itt olvastak és idéztek nekem.
Igen Rita az Appolon idegenvezetője és a Culture travel centerbe dolgozik. Itt szeretném megköszönni ismét neki a gyors probléma megoldást /wc gomb elromlott/ Áginak az egész heti profi idegen vezetést a különböző kirándulásokon és a Culture travelnek a fakultatívok szervezését.
A két hét alatt részt vettem az összes fakultatívon így ha valakinek a Yannis apartman mellett kérdése lenne a fakultatív utakról válaszolok. Csak senki ne várja el tőlem rossz tapasztalatokról írjak mert nem tudok. Illetve senki ne kérje tőlem a fakultatív kirándulásoknál sorrendet állítsak mert ez lehetetlen. Mivel mindegyik más kategória és mindegyikbe volt egy plussz ami miatt érdemes volt részt venni rajta. Az Olimpiát sajnáltam addig amig nem néztem meg egy térképet és a távlság miatt így utólag már nem bánom nem sikerült.
Végezetül sikeresen megérkeztünk Toloból. Délután 13 órakor. Görög idő szerint 14 órakor indultunk tehát 24 óra volt az út....
Sziasztok!
Látom, míg kint senyvedtem Tolo homokján , pörgött rendesen a topik. Mint Unic is írta, a Thetisben voltunk - én nem fértem a gépünkhöz, így kintről nem írogattam -, 2-es szobában, ami 3 ágyas. Semmi komolyabb gond nem volt, szép kis apartman, bár a második emeleti 2 ágyas szobával nagyon elégedetlen volt utastársunk. Apróbb hiányosságok vannak, de azok nem rontották el a kedvünket. Akinek van konkrét kérdése, nyugodtam felteheti, amiben tudok, segítek.
Amiről itt írtatok, a lavóros verzió, azon viszont én is kiakadtam. Mindegy, hogy hotel vagy apartman, a legtöbb helyen abban van lehetőség lemosni a lábunkat. A víz nem fogyasztható, még főzésre is palackosat használtunk, ennek ellenére még egy-egy slagot, vagy kinti csapot se tudnak rittyenteni. Közröhej.
Viszont, én most nagyon népszerűtlen leszek, nekünk Tsiros gyrosa annyira nem jött be. Jó szívvel tudom ajánlani viszont az Iliast, a Culture Travel mellett van kicsit lefelé, mi majd minden nap ott ettünk. A gyros, a csirke souvlaki finom volt, a sertés viszont nem volt olyan jó füstös, ahogy én szeretem, illetve ettünk ott halat, saganakit is. Nagyon kedvesek voltak, gondolom a tulaj volt, aki mindig próbálkozott a magyarral is.
Athénban, a Nafplio-i esti hajókázáson illetve a Mükéné-Epidavros-Nafplio kiránduláson voltunk, ahol Ági, a Culture Travel-es idegenvezető bevezetett minket a görög történelembe, építészetbe, amiért utólag is köszönet. Érdemes bemenni Nafplio-ba, többször megtettük mi is, elkeveredtünk Akronafplio-hoz is, másnap oda néztünk le a Palamidi erődből.
#2084812013-08-07 21:17:53 Válasz a #208479. hsz-ra
Szia, de jo, hogy megjottel, igy legalabb megnezzuk azt a masik gyrosost is;)
Mihetfon indulunk a thetisbe, mi volt a problemaja a 2. emeleti utasnak?
Jaj, remelem, hogy nekunk minden oke lesz...
Igaza van Anyucinak. Én az első 3 nap a Tsirosba ettem. Első napon nem volt gond. Bár a 10%-ot mintha nem vonták volna le hiába mutattam a kedvezmény kártyát. A második alkalommal csomagoltattam a gyrost itt se volt gond. A harmadik alkalommal az étlap alapján elkészítettem az összeget a 10%-ot már nem is vontam le. Jött a pincér az nem annyi. Mivel nincs görög nyelvérzék így átadtam papírpénzt majd vissza ad belőle gondoltam én. Erre vissza adja és elveszi az előre elkészített összeget. Fogalmam se volt mi volt a probléma de aznap a lakóházból vett valaki 2 gyrost és 5 eurot fizetett. Akkor arra gondoltam árat emeltek a gyrosnál ezért nem jött ki az összeg ami az étlapon van. Azota oda jártam ahova anyuciék. A kirakatukba két magyar zászló. Szinte zászlót lengettek ha beléptem. Na ez is kicsit furcsa volt. Arról nem is beszélek ha beültem akkor az egyik alkalommal ajándékként hoztak 3 deci üdítőt a másik nap meg 2 deci bort Az első nap még megértettem mert a bonyolult rendelésemet 5 percbe telt kibogozni és gondoltam fájdalom díjként. A borra még a mai napig se jöttem rá...
Aki a Yannisba megy. Elmagyarázom a fürdőbe a csap használatát. Normális esetbe van egy hideg és egy meleg vezeték. A kettő keveréséből van a langyos. Apartmanunkba van a meleg amit ha megnyitsz forráspontig forró és van a langyos aminél este kényelmessen lehet zuhanyozni de frissülés nincs . De ha valaki délbe zuhanyozik akkor gyorsan kell csinálnia mert a langyos előbb langyos de mire a szappant kell lemosni addigra forrová válik. Tehát délbe igyekezni kell Tulajdonképpen ez az egy volt amit hibának lehetett nevezni a Yannisba. De itt jelzem a kinti csap amit lábmosásra használtunk hideg és tökéletes egy frissítő zuhanyra ha bírja valaki a hideget.
Feltételezem a tetőn napkollektor van a Yannisba és a két cső egymás mellett közel nincs leszigetelve. Gondolom ezért lehet este langyos vízbe fürdeni. Délbe meg a nagy melegg miatt a hideg is felforr.
Legutóbb Unic szerkesztette (2013-08-07 22:04:32), összesen 1 alkalommal
#2084842013-08-07 21:58:06 Válasz a #208481. hsz-ra
Szia Kori!
Az ajtót nem lehetett bezárni, meg valami olyasmit mondott, hogy csak valami kicsi ablak van a szobán, semmi több, de nem mentünk föl megnézni, és így nem is értettem. Az elsőn is van 2 ágyas, a 4-es számú, az viszont jó volt, bár baromi pici az erkély. Mondjuk a 3 ágyas erkélyén se tudtuk hárman körbeülni az asztalt.
#2084852013-08-07 22:12:25 Válasz a #208484. hsz-ra
Na, az remek!...es nem szolt az idegenvezetonek vagy valakinek, hogy lepjenek valamit az ugyben?:/ elegge kiborulnek, ha nem tudnam bezarni az ajtot.
Hany szoba van ott amugy azt lehet tudni?
Most kicsit elszontyolodtam, de bizom a legjobbakban.
#2084862013-08-07 22:51:32 Válasz a #208416. hsz-ra
Baratnom most irja, hogy az elektraban ott all a papi a bejaratnal ha jossz a partrol, mutogat a lavorra es kiabal, hogy voter voter szend szend:D
Klassz, ha mindenhol ez van...