Parkoló előtt egy felüljáró alatt mértek, szinte az árnyék miatt észre sem lehetett venni.
Akik túl lépték a megengedett sebességet addig nem mehettek tovább mig nem fizettek.
Ott állt rendőr és rádión csekkolta a rendszámokat.
Üdv!
Júli24.én (szerda) indultunk GO-ba.
Oda fele semmi extra, max annyi, h most már tényleg nem tudom, h mikor kellene elindulni ahhoz, h nem kelljen 1-1 órát várni a mac-szerb-görög határokon!
Ettől eltekintve minden OK volt!
Tegnap érkeztünk haza, Neos Marmarasból hajnali 3.20kor indultunk. A határokon szinte megállni sem kellett, még Tompánál sem !!! Így lett 12 óra a haza út!
Még valamit: 60as táblánál a tömeg (szerb-mac határ előtti szakasz oda és vissza is) 120al, de úgy, h "kötelező" felvenni a tempót a tömeggel !!!!
Azt viszont már totál biztosra veszem, h valamelyik szerb nagykutyának Tábla gyártó cége van" !!!!
Sziasztok, megtudja nekem mondani, hogy mennyibe kerülnek a szerb és macedón autópálya szakaszok ?
Én ezt találtam, ez jó ?:
Szabadka - Újvidék - 3,0 EUR
Meglepődve olvastam hogy nem lehet a Macedónoknál euróval fizetni a pályadíat. Mi idáig mindig 1-1-1- E fizettünk. Eddig senki sem panaszkodott, vagy mindenki váltott vagy kártyával fizetett?
Lefele jövet az első macedón fizető kapunál előttem állt egy német rendszámú autó, aki nem akarta megérteni, hogy már nem jó a régi fizetési mód. A kezelő odaintett valami rendőr féle egyént és megvitatták a lehetőségeket, de addig nem engedte el míg végül nem fizetett. A másik sorról több mint 10 autó ment el ezen idő alatt. Már úgy voltam vele, hogy kiszállok és adok a majomnak 50 denárt, csak tűnjön el.
Egyszerű, a határ után van egy parkoló ahol lehet váltani eurót dénárra. Ahogy láttam több pénzváltó is van, mi arra számítottunk, hogy nagy sorban állás lesz, mert mindenkinek váltani kell, de nem volt senki a pénzváltóban.
Segítségeteket kérném, hogy mennyi eurót váltsunk dénárra, ha csak az autópályadíjra költünk oda-vissza? Egyébként tankolni lehet még euróért? Vagy az is csak dénárban, vagy kártyával? American expresst vagy mastercardot elfogadnak a macedónok? és a görögök? Előre is köszi a választ.
Kiss László ezt a német rendszámú autókban ülőknek kellene írnod nem nekem. Én általában 20 eurót váltok és az elég 3 útra, plusz a megmaradó denár a következő 4 utat is biztosítja.
Egyébként a parkolóban 1 hivatalos pénzváltó ( Post felirattal ) működik, a többi speditőr, akinél szintén lehet váltani.
Raven, Raven megint a gyorshajtás. Lefele jövet olyat láttam, mint a filmekben. Egy svájci rendszámú sport BMW a bólyák között előzött, mint a villám. Jó volt nézni és követni.
Rudiandi 67 a hivatalos váltóban 1 euróért most 61.50 denárt kaptam, számoljál. Tankolni lehet master card kártyával és euróval is. Ha eu-val tankolsz általában 60 denárral számolnak, de előre alkudj meg, mert képesek rosszabul is váltani. Én mindig kártyával tankolok, nincs probléma.