Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 134 135 136 ... 151 152 153   >
Üzenet
  Fgabor | #208590 Üzenet | 2013-08-09 11:47:39 |
Sziasztok!
Sziasztok!

Október közepén utaznánk Rodoszra.. Milyen a várható időjárás ott akkortájt? Nem voltunk még ott soha.. Nem tudom érdemes-e ilyen késői időpontban odautazni. A másik terv Kréta lenne, de arról már lebeszéltek azzal, hogy esetleg szeptember végéig érdemes, addig van ott kellemes idő.
Ha valakinek már van tapasztalata - gondolom sokatoknak - kérlek írja meg!
  Ian | #208591 Üzenet | 2013-08-09 12:45:34 | Válasz a #208590. hsz-ra Előzmény #208590
Szia!

Elvileg még jó idő lehet, de én inkább a szeptembert javasolnám, ha tudtok még változtatni az induláson.
Mi voltunk szeptember végén is ott és október első napjaiban jöttünk haza. Az idő kiváló volt (nappal 30-35C° és este 20-25C°) és a tenger hőfoka is megfelelt, de ez még ugye nem október közepe.

Azt tudni kell, hogy már szeptember közepétől előfordulhatnak záporok, amik felfrissítik a levegőt.

Esetleg még azt tudom javasolni, hogy ezen a fórumon, Rodosz-Index keresd Suzi_mou-t. Ő kint él Rodoszon és biztos, hogy több infóval tud szolgálni.
  Fgabor | #208595 Üzenet | 2013-08-09 13:39:12 | Válasz a #208591. hsz-ra Előzmény #208591
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos az időponton nem, csak a helyszínen tudunk változtatni:(
  Angel001 | #208675 Üzenet | 2013-08-11 08:41:22 | Válasz a #208468. hsz-ra Előzmény #208468
Experte! anno mi úgy csináltuk hogy délelőtt megnéztük a látnivalókat,romokat,délutánra pedig hagytuk a strandolást! icon_biggrin.gif nem nagy a sziget,szerintem bőven belefér a sok látnivaló,bár nem tudom a 3 nap alatt mit sikerül megnézni.
Falirakiban voltunk,ahova eljutottunk : a főváros,pillangók völgye,monolithos vára,kamiros ősi város,prassonissi-2 tenger találkozása,lindosz
nekünk ez fért bele a 4 napba! sikerült elég jól összehangolni a látnivalókat icon_lol.gif
  Ian | #208769 Üzenet | 2013-08-12 13:17:06 | Re:
angel001 írta:
Experte! anno mi úgy csináltuk hogy délelőtt megnéztük a látnivalókat,romokat,délutánra pedig hagytuk a strandolást! icon_biggrin.gif nem nagy a sziget,szerintem bőven belefér a sok látnivaló,bár nem tudom a 3 nap alatt mit sikerül megnézni.
Falirakiban voltunk,ahova eljutottunk : a főváros,pillangók völgye,monolithos vára,kamiros ősi város,prassonissi-2 tenger találkozása,lindosz
nekünk ez fért bele a 4 napba! sikerült elég jól összehangolni a látnivalókat icon_lol.gif

Szia Angel001!

Nem szívesen mondok ellent, de ez így szerintem teljesen nem igaz...bár azt éreztem a hozzászólásodban, hogy te is bizonytalan voltál... icon_smile.gif

Rodosz az egyik legnagyobb görög sziget és az általad felsorolt látnivalók valóban a legfontosabbak közül valók, de ennél sokkal több minden van, amit érdemes felkeresni. Ehhez pedig 3-4 nap édeskevés vagy egy nagy rohanás lesz csak a nyaralásból. Mi évek óta visszajárunk és egyre több olyan helyet fedezünk fel, amit véleményem szerint nem szabad kihagyni...az "úgymond" kötelező látnivalók mellett.

Amit viszont javasoltál, hogy lehetőség szerint a délelőtti órákban kell megnézni pár dolgot és a délutániakat pedig a strandolásra tartalékolni, nos, ez kiváló ötlet. Ált. mi is így csináltuk.

Üdv: Ian icon_wink.gif
  Angel001 | #208797 Üzenet | 2013-08-12 21:14:47 | Válasz a #208769. hsz-ra Előzmény #208769
nekem nem tűnt olyan nagynak! icon_lol.gif krétához képest meg főleg nem icon_lol.gif icon_wink.gif
mi maradt ki?hátha 1x még visszatérünk mi is:-) bár ennek esélye elég kevés...
  Ian | #208818 Üzenet | 2013-08-13 11:01:50 | Válasz a #208797. hsz-ra Előzmény #208797
Igen ez igaz, viszonyítás kérdése, de pl. Kos és Karpathos szigetéhez képest nagy icon_wink.gif arról nem beszélve, hogy a kíváncsi utazó sok érdekes helyet tud felfedezni icon_smile.gif

Itt egy lista, előre vettem azt amit láttatok:
-Rodosz város ( itt a Nagymesterek Palotája, török temető, akvárium, Szt. Miklós erőd, Monte Smith hegy is, ezek nem tudom, hogy nektek belefértek-e? ) és a kikötők
-Pillangók völgye
-Monolithos, johannita vár
-Lindos, máig lakott ősi város + fellegvár
-Prassonissi, két tenger találkozása ( kérdés, hogy elmentetek-e a világítótoronyig? Itt egy kicsit világvége hangulata lesz az embernek )
-Kamiros az egyik ősi város

És amik kimaradtak...bár a lista nem teljes... icon_wink.gif :
-Thermes Kalitheas, hőforrás - főként este csodaszép
-Kastellos-Kritinia, johannita vár - a panoráma miatt is érdemes felmenni
-Hétforrás - az alagút és amúgy meg egy kellemes kirándulóhely a melegben
-Siana - helyi termékek "lelőhelye" + a templom
-Fourni Beach - az egyik legszebb part, kiváló fotótémákkal!
-Asklipio - kis várrom és ez már a vidéki Rodosz!
-Glyfada - aki érdekes partot keres a fotózáshoz + kis vendéglő + abszolúte vidék icon_smile.gif
-Profitis Ilias - hegyi túrák helyszíne + egy valamikori romos szálloda (kis időutazással icon_smile.gif ) ahonnan szép a kilátás
-Kattavia - esti vacsorához remek helyszín ez a vidéki kisváros, itt helybelinek érezheted magad...
-Filerimos - kilátó + antik maradványok
-Anthony Quinn és Ladiko Beach - kis öblök, a sznorizók kedvencei
-St.Nectarius - szép templom
-Tsampika - strand + monostor, innen is természetesen kiváló a panoráma
-Symi sziget - egyik környékbeli sziget, kár kihagyni

-Waterpark - bár ez nem a klasszikus értelemben vett látnivaló, itthon is van hasonló, de a hely ahol fekszik + egy napos program azoknak, akik kedvelik az effajta szórakozást icon_smile.gif

Én azt mondom, hogy épp csak "belekóstoltatok" Rodoszba, a sziget alapos felfedezéséhez legalább 2 hét kell icon_wink.gif
Persze tudom, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az ami szép és megfogja az adott helyen. De mi pl. ha találunk egy kellemes helyet, akkor ott kicsit több időt is eltöltünk, hogy valamicskét "magunkba szívjunk" a hely hangulatából. Ezek azok a dolgok számunkra, amikre jó visszaemlékezni...
  Angel001 | #208849 Üzenet | 2013-08-13 20:19:40 | Válasz a #208818. hsz-ra Előzmény #208818
valóban pár dolog kimaradt,de a listádat olvasva beugrott hogy siena-ban mi is voltunk,és a tsampika beach-en is 2x icon_lol.gif szerintem a szigeten autózva egyik település éri a másikat,max 1 templom miatt nem álltunk meg.de én úgy gondolom ami érdekelt azt láttuk:-) rodoszon és koson is pont annyi a rom amennyi a turistát érdekli,többek között emiatt is tetszett a sziget...voltunk mi is eldugott partokon aminek a nevére már sajnos nem emlékszek igy 2 év távlatából icon_rolleyes.gif
  Ian | #208874 Üzenet | 2013-08-14 10:28:36 | Re:
angel001 írta:
szerintem a szigeten autózva egyik település éri a másikat

Az északi részen igen, de a délin nem... icon_smile.gif

angel001 írta:
rodoszon és koson is pont annyi a rom amennyi a turistát érdekli,többek között emiatt is tetszett a sziget...

Ezt kifejtenéd bővebben? icon_smile.gif
Ugyanis nekem ez alapján az a pajzán gondolatom támadt, hogy a lovagok már eleve turisztikai szempontok szerint építették a várakat anno. icon_wink.gif
  Experte76 | #208948 Üzenet | 2013-08-15 00:02:12 | Válasz a #208874. hsz-ra Előzmény #208874
Én imádom a várromokat, bármely időkből is származnak de a csodaszép, megkapó, festői partok, strandok, öblök a másik kedvenceim.
Ahol mind a kettő megvan ráadásul "bejárható" távolságon belül az számomra tökéletes...icon_surprised.gif)
Meglátjuk, Rodosz ilyen lesz-e!?icon_surprised.gif)
  Ian | #209008 Üzenet | 2013-08-15 13:17:02 | Válasz a #208948. hsz-ra Előzmény #208948
Rodoszon minden megvan ehhez, ezt garantálom icon_smile.gif
Bár azt tudomásul kell venni, hogy a sziget nagy és egy napra ált. csak pár látnivaló + egy strand ami kényelmesen belefér.
Autó vagy motor bérlése ajánlatos.
  Experte76 | #209555 Üzenet | 2013-08-24 20:26:21 | Válasz a #209008. hsz-ra Előzmény #209008
Sziasztok!

Sikeresen hazaértünk, és mondhatom minden várakozásomat felülmúlta Rodosz, még úgy is, hogy azért nem láttuk minden szegletét!icon_surprised.gif) Rodosz város a Mandraki- kikötővel maga a csoda akárcsak Szimi szigete. Az idegenvezetés elsőrangú, köszönet érte az Anubisnak. Minden csaknem tökéletes volt. Nem gondoltam volna, hogy Korfu óvárosát és Kréta vadregényes, látnivalókban bővelkedő tájait lehet überelni de Rodosznak ez sikerült. Lenyűgözött. Nem csodálom, hogy 5-10 percenként landoltak a gépek, rengeteg orosz és skandináv túristával (még 500 fős Boeing 747-el is jöttek oroszok) ill. óceánjárók és kompok váltották egymást a kikötőben.
Röviden ahol jártunk:
-Rodosz város,
-Szimi sziget,
-Hét forrás, Pillangók völgye, Kalithea Thermal,
-Lindosz, Szent Pál-öböl, Moni Tsampika, Tsampika Beach,
-Monolithos, Kritinias, Archangelos, Feraklos
És mindenhol barátságosak voltak, no meg persze oroszok! icon_biggrin.gif
Ha valakit érdekelnek részletek, adatok, infók szívesen válaszolok.
  Angel001 | #209577 Üzenet | 2013-08-25 11:55:08 | Válasz a #209555. hsz-ra Előzmény #209555
meglepő hogy már rodoszra is rajzanak az oroszok!! icon_lol.gif 2 éve mikor voltunk még nem nagyon voltak a szigeten!!!! icon_rolleyes.gif
  Angel001 | #209578 Üzenet | 2013-08-25 11:59:10 | Válasz a #209555. hsz-ra Előzmény #209555
Experte ugye lesznek képek is hamarosan? icon_lol.gif
tényleg,milyen volt a hőmérséklet? icon_biggrin.gif
  Ian | #209603 Üzenet | 2013-08-25 21:19:55 | Válasz a #209555. hsz-ra Előzmény #209555
Szia!

Ennek igazán örülök! Egyszer még talán visszatértek Rodoszra? Van egy szállásértékelő oldalam, esetleg oda is írhatnál a hoteletekről, ha van kedved. Ha nincs még neki kategória, akkor létrehozom (leghamarabb kedden délután tudom megcsinálni).

Az oroszokon nem kell csodálkozni, mi már 4-5 évvel ezelőtt sokat láttunk ott belőlük. Időközben annyira megnövekedett az onnan érkező turisták száma, hogy sok rodoszi és más görög weblap nyelve közé bevették az oroszt is. Nekem helyenként deja vu érzésem volt a sok Natasa viselkedése láttán icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 134 135 136 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu