#2096232013-08-26 12:49:01 Válasz a #209555. hsz-ra
Szia Experte!
Kalithea springs-ről tudnál részletesebben írni? Külön van valami gyógyvizes fürdő, vagy a tengerbe folyik a melegvíz /mint pl. Kos-on és Szantorinin/. Kell-e külön fizetni belépődíjat?
Szimi-re vagy Tilos-ra érdemesebb-e inkább menni, ha autentikus görög hangulatra vágyunk?
Köszönöm
Etel
#2096242013-08-26 13:00:02 Válasz a #209623. hsz-ra
a kalithea termái fizetősek, igen-legalábbis napközben, este már ingyenes. ha jól tévedek, 6 eur.
symi azt gondolom szebb, de a sok-sok turistahajó miatt nyilván vmennyi elveszett az autentikusságból. tilos-on több van belőle, de kevésbé látványos (de ezt úgy írom, h nem voltam ott: ezt csak képek és olvasmányok alapján mondom).
amit én személy szerint leginkább ajánlanék az chalki. hasonló, mint symi, viszont kevésbé felkapott, és vmi leírhatatlan a 'fővárosának' hangulata. oda vagy az anek pireuszi kompjával lehet eljutni (az első megálló chalki, úgy 2-3 órás hajóút) rodosz városból, vagy kamiros skala-ból indulnak kisebb 'napi' hajók.
#2096492013-08-26 23:05:22 Válasz a #209578. hsz-ra
Szia,
remélem, majd sikerül képeket is felrakni a héten, bár ide én még eddig nem próbáltam.
Az idő végig nagyon jó volt, kb.32 fok körül lehetett, persze napon többnek is éreztük. Este 8-kor 26-27 fokot mutatott a városi utcai hőmérő, a víz a szomszéd szálloda partján ahol voltunk napközben 26,5 fokos volt. Szerencsére egyszer sem volt nagyon erős szél sőt néha meglepően gyengécske szellő fújdogált. A páratartalom is viszonylag alacsony lehetett, abszolút elviselhető szint. A meleg miatt azért este is jól jött a légkondi a szobában!
#2096502013-08-26 23:16:36 Válasz a #209603. hsz-ra
Szia,
szívesen írok pár sort a szállodáról is ha sikerül megnéznem pontosan hova és hogyan is kell!) A miénk a Princes Flora volt. De a szomszédos Sunwing/Sungarden hotel külső adottságait is és képeket is tudok majd közölni mert ennek a strandját használtuk, valami lenyűgöző 4* komplexum.
#2096742013-08-27 17:18:56 Válasz a #209650. hsz-ra
Szia Experte!
Ide tudsz írni: Princess Flora hotel, ha jól gondolom, hogy erről van szó...
Ha vannak képeitek is róla és elküldöd, azt is örömmel veszem.
Köszönöm
#2096952013-08-27 22:01:13 Válasz a #209623. hsz-ra
Szia Etel,
Ami a Kalithea Thermal-t illeti, mi úgy láttuk, hogy nem működik a területen melegvizes termál fürdő. Mi épp este 8 körül értünk oda már szürkületben egyébként elég nehéz megtalálni pedig Tőlünk csak 4km-re volt de útjelző tábla csak közvetlenül az elágazásnál volt kitéve a főúton. Nagyobb tempónál vagy sötétben simán el lehet mellette menni. Este 8-tól ingyenes a belépés napközben 2 vagy 2,5Eur volt kiírva a bejáratnál. Bent tényleg lenyűgöző az oszlopos sétány amely amely kis kerten vezet keresztül egészen a napágyakkal körülvett partig. Ott 3,5Eur volt egy napágy. Páran még romantikáztak a parton és a vízben. Az öböl jobb oldalán egy kerthelyiségben működik egy kis parti vendéglő vagy inkább csak koktélozgatós bár. Ott voltak jópáran. Kellemes latinos romantikus zenékkel csináltak hangulatot amit a szépen megvilágított épületek, sziklán csobogó vízesések tettek igazán varázslatossá. Nekem nagyon tetszett de napközben gondolom zsúfolt lehet mert nem egy széles öböl résszel rendelkezik.
A kérdező valóban jól gondolta, hogy itt termálvíz található vagy egykor található volt.
Kalitheas az ókori időktől kezdve híres volt gyógyvizeiről, Hippocrates is ajánlotta ezt a helyet, az izületi bántalmakban szenvedőknek. Rodosz várostól csupán pár km-re fekszik a sziget északi oldalán. A johanniták idejében, valamint a török időkben is kedvelt hely volt. A török időkben fürdőházak is épültek. Az 1920-as években az olaszok építették a most felújított épületeket.
#2097132013-08-28 18:29:15 Válasz a #209712. hsz-ra
ezt nem is vitattam, én csak a hőfokon csodálkoztam. legalábbis én sehol nem találtam még csak utalást sem arra, h meleg vizű forrásról volna/lett volna szó.
#2097182013-08-28 19:05:46 Válasz a #209712. hsz-ra
egy német oldalon most azt találtam, h az ókorban még kénes meleg vizű forrás volt itt, de a víz kéntartalma, gyógyhatása és hőfoka is megszűnt már. maradt viszont a szép környezet, a felújított 'fürdő'.
ezt nem is vitattam, én csak a hőfokon csodálkoztam. legalábbis én sehol nem találtam még csak utalást sem arra, h meleg vizű forrásról volna/lett volna szó.
A Therma szerintem egyértelműen erre utal Tudod: Nomen est omen
Az már más kérdés, hogy jelenleg meg van-e még vagy csak a régmúlt időkben volt...de a név utal valamire, ez biztos. A kérdező is ebből a logikából indult ki, helyesen, mert a leírásából azt vettem ki, hogy már járt Kos szigeten. Ott is Empros Thermi-nek hívják az a részt, ahol a gyógyhatású víz a tengerbe ömlik. Ami ott speciel a mai napig is működik.