Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 458 459 460 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Evián | #209879 Üzenet | 2013-09-03 09:45:07 |
Sziasztok, szeptember végén mi is megyünk Toloba, a Demosban fogunk lakni. Megpróbálok majd gyakran bejelentkezni és beszámolni néhány fontosnak vélt dologról.

Remélem én is, hogy indulnak a fakultatív programok, mert minél több helyre szeretnénk eljutni, mivel Görögország ezen részén még nem jártunk. Persze tudom, hogy egy hétbe nem fér minden bele, de most csak ennyi időnk van.

Még 17 nap, de addig is szorgalmasan olvasgatok. icon_smile.gif
  Encike06 | #209880 Üzenet | 2013-09-03 10:08:37 | Válasz a #209879. hsz-ra Előzmény #209879
Szia Evián!
Mi is pontosan akkor megyünk mint Ti, ráadásul a szállásunk is a Demos apartmanban lesz! icon_smile.gif Grand Tours-os busszal jöttök?
  Evián | #209890 Üzenet | 2013-09-03 15:18:01 | Válasz a #209880. hsz-ra Előzmény #209880
Szia, igen busszal megyünk. Kettőnknek nem érné meg autóval.

Már párszor utaztunk busszal, remélem most is kibírható lesz.
  Omega | #209907 Üzenet | 2013-09-04 10:07:42 | Válasz a #209890. hsz-ra Előzmény #209890
Sziasztok!

Üdv minden fórumosnak és akik szeptember végén mennek még a meleg napfény után!
Megtettem az első lépéseket Toló felé!Voltam az irodában:) és még itt is beköszönökicon_smile.gifA domboldali Demosban leszünk.
Köszönöm minden korábbi hozzászólást amit olvastam,sok hasznos infó is van benne.A gigapan kép CSÚÚÚÚCS!!!
Az időjárásra leszek kiváncsi h az idén mit kapunk,megígértem páromnak h még fog tudni úszkálni és halacskákat nézegetni búvárszemüvegen keresztül...icon_wink.gif
Megy még valaki szept legvégén?
üdv
  Goelro | #209914 Üzenet | 2013-09-04 15:14:25 |
Szisztok! Mi is (ketten) a Demosba megyünk 21.-től a Grand Tours--al! Reméljük jó lesz icon_smile.gif !!!
  Encike06 | #209916 Üzenet | 2013-09-04 16:36:10 |
Sziasztok!

De jó! Egyre többen találjuk meg itt egymást, akik szeptember 20-án indulnak Tolo-ba és azon belül is a Demos apartmanba!
Éppen ma kaptam meg a részvételi jegyet az irodától....egyre jobban várom az indulást! icon_smile.gif
Ez a bő két hét már nagyon gyorsan el fog szaladni!
Utazik esetleg valaki Egerből?
  Fekikecske | #209917 Üzenet | 2013-09-04 17:21:32 |
Sziasztok,Megérkeztunk Tolobol ma kora delutan és egy csodalatos nyaralast tudhatunk magunk mogott. Az odaut 23 ora volt, sokkal rosszabbra szamítottam.
Görög ido szerint délben értunk oda, rögtön efogoglalhattuk a Thetis 6. szobajat, ami nagyon klassz. Azonnal strandoltunk, gondolhatjatok. Az elso 4 napban 40-43 fok kozott ingadozott a homerseklet. Az atheni kirandulason tetozott a kanikula, kisse gyilkos volt felmenni az Akropoliszra, de megérte.
Nekem nagyon tetszet és nagyon érdekes volt az őrségváltás is a Parlament előtt. Athen hatalmas és egy káosznak tunik, a kozlekedése kicsit életveszélyes szerintem. A setalo utcaban rengeteg a bazar, én eleg rosszul vasaroltam, mert utana olcsobban lattam dolgokat, de ilyenek miatt azert nem idegeskedek, így sikerult és kész. Vittem egy osszeget amit nyaralasra szantam, minden belefért amit terveztem.
A Korinthoszi csatornat is érdemes megnezni.
Voltunk még a Hydra-Spetses hajókiránduláson, szenzációsan jó, delfinekhez is volt szerencsénk. Hídra nekem nagyon tetszett, az egész olyan hangulatos az öszvér-forgalmaval és a nyílt tengeben a hullamok között nagyon jó furdeni, én nem mentem túl kozel a sziklakhoz, mert a hullamzas eleg kemeny ha elmegy egy hajó. Spetses nem annyira nagy szam Hydrahoz képest, a strandja nagyon köves,legalabbis ahol mi furodtunk.
Voltunk az esti hajokazason Napflioba, nagyon szép a kivilígított erőd. Ot nagy élet volt este,hiszen a hajó csak éjfélre jon vissza, így belekostóltunk.
Ide érdemes nappal is elmenni a helyi jarattal, mert olcsó és szép, a piacra is sokan mentek, mi itt nem voltunk nappal. Az utolso 3 napban lehult 30-35 fok koze és delutanra szelesebbé vált. Egyszer napozas kozben esett egy kis eso, de ugy, hogy kozben egetett a nap. A kikoto nayon hangulatos, az utolso nap ott toltottuk az idot, van mit nézni, sok meduza, polip, a horgaszok szoval nagyon érdemes idot szanni ra. A masik iranyba is kirandultunk, ott van egy szép öböl, meg egy vérrom, érdemes megnézni. Tolo egyebkent pici.
Iliasnal sokat ettunk, nagyon aranyosak és jó a kaja is, de azert kiprobaltunk mas helyet is. A fagyi finom, bár mi csak egy helyen ettunk, de gondolom máshol se rossz.
Nekunk a csík strand jött be, féltem tőle, hogy nemlesz jó, hát nagyon jó v olt, a nagy strandra nem is mentunk.
Semmi rosszat nem tudok mondani a nyaralasról, talan csak annyit, hoy elődordult egí jó kover csótany a szobankban, de csak egy és csak egyszer.
Beszélgettunk másokkal és ők azert talalkoztak tobel is.
rengeteg kabóca van, de nem jonnek be a szobaba.
A hazautunk is jó volt, 23 óra. Képzeljétel a Macedon-görög hatarnal a WC-be hagytam a válltáskám,10 perc utan vettem észre és szóltam a soföröknek, azonnal megalltak,irataim, pénz, mobil, fényképezo volt benne.
Visszamentem és OTT LÓGOTT ahol hagytam. Mázlista voltam, a soförök semmi remenyt nem fuztek hozza, hogy még ott lesz. Nem tudom hogy jottem volna haza, ha elviszik.
Hát ennyi beszamolót tudtam most írni, remelem nem untattam senkit vele.
  Fszeva | #209924 Üzenet | 2013-09-05 01:10:42 | Válasz a #209917. hsz-ra Előzmény #209917
Fekikecske, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok.icon_smile.gif Sok hasznos infót írtál le a beszámolódban, olyan jó volt olvasni. Tényleg nagy mázlista vagy a táskádat illetően. Mi is tervezzük a Hydra-s kirándulást, remélem, hogy fogunk látni delfineket. Az esti hajókázásra is szeretnénk elmenni, a többit még nem tudjuk, attól függ milyen idő lesz. Ha túl meleg, akkor inkább a tengerben pancsikálást választjuk. icon_smile.gif
A csótánnyal most kicsit megrémítettél, az Elektrában is előfordulhat? icon_rolleyes.gif Vigyünk bogár irtó sprayt? Tényleg, erről jut eszembe, sok a szúnyog?
A keskeny strand résznél hová érdemes lemenni? Amelyik pont a Thetis alatt van? Sokan voltak arrafelé? Ja és ott kellett tengerjáró cipő?
Mindjárt indulunk mi is, már csak pár nap van hátra. icon_smile.gif
  Fekikecske | #209925 Üzenet | 2013-09-05 08:17:44 |
Szerintem érdemes vinni rovarírtó sprayt én is akartam, de itthon maradt.
Ott is lehet kapni 3 euro korul, terveztem is, de annyira nem volt bogar, hogy nem kellett, ez a csotany csak az utolso elotti este volt lathato, akkor meg mar nem akartam kolteni erre, a tobbiek tobbel talalkoztak, az Elektrasok is moindtak, egymas melletti szallasok ezek, így én vinnek a helyetekben a biztonsag kedveert.
A Thetis urcajanak a végén lévő csík strandon furodtunk, abszolut kényelmesen elfertunk, hetvegen voltak tobben mert sok gorog lejott, de engem ez nem zavart. Balra van egy nagyobb strand és jobbra a kikoto elott is van egy nagyobb. Nekunk valahogy ez a csík nagyon tetszett, de ha eppen sokan vannak akkor ha kicsit tovabb mentek biztos talaltok helyet.
A kozbiztonsag szerintem jo nem nyul senki a masik cuccahoz.
Ha mentek Athenba - szerintem erdemes - ott vigyazni kell, mert az Akropolisznal profi szakemberek dolgoznak és ugy elviszik a tarcat, hogy eszre sem lehet venni, csak elol és magunkhoz szorítva kell vinni és akkor nincs gond.
A Hydrat tovabbra is ajanlom, mert egy nagyon komoly kirandulas emeletes hajoval. Sokan elmentek a BBQ hajokazasra is, nagyon dícsertek,
ezen én nem vettem részt.
Az arak a mi arainkhoz képest dragak, de ez mindig így volt, a sajt arany árban van. A tej 1,30 korul, a pékségi kenyér isteni, a magos fél kilos 1 euro a hosszu feher 1,40 a fagyi 1,50 de nagy gomboc, a gyros pita 2 euro a gyros tál 6,50 a suvlaki piaban 2 euro a görög salata 5 euro a pizza mindenhol más, Napflioban este ettunk, 6,50 volt a 8 szeletes,kisebb szeletek mint itthon, de isteni, elottunk sult a kemencében és a sajt is valami szuper volt, Margarita a pizza neve. Toloban is ettunk, ott 8 euro volt, 8 szeletes, sonkas sajtosat valasztottunk, finom volt, de a másik jobban ízlett.
Rengeteg bazar van, érdemes messzebb is elgyalogolni, mert az arak nem egységesek. a mágnes 1-2,5 euro kozott mozog, a törölközök is teljesen valtozoak, talaltam egy turkalot is és 2 euroert volt jo polo, amugy azok 10 euro korul vannak, de én azt gondolom, hogy a ti idotokben mar lesznek jo kis learazasok és leakcioznak sok terméket, ugyhogy lehet nagyon jol fogtok vasarolni.
Ja, szunyog csak elvetve volt, erdemes vinni elektromos riasztot én akarta azt is, de itthon hagytam, nem voltak zavaroak, néha dongicsélnek.
A kabocak nagyon érdekesek, van hogy egy oraig zajonganak, aztan mintha lecsapnák oket abbahagyjak, és orak munlva kezdik ujra, meg olyan mintha vandorolnanak egyik farol a masikra.
Szerintem még jo idotok lesz, delutan mar szelesebb, azt mondta az ottani idegenvezeto, hogy szeptemberben ez mar jellemzo Tolora. Klasszul hullamzik a tenger delutan és akkor lehet ringani a matracon vagy uszogumin.
Nagyon jo nyaralast kivanok nektek fszeva
  Encike06 | #209928 Üzenet | 2013-09-05 09:32:20 | Válasz a #209925. hsz-ra Előzmény #209925
Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat Fekikecske, köszönöm, hogy megosztottad velünk! icon_smile.gif Nekem azonban még lenne kérdésem! Athénba mennyi idő alatt ért oda a busz, tényleg szükség van cipőre? Csúszósak a kövek? Estére mennyire hűlt le a levegő a szél miatt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
  79kori | #209929 Üzenet | 2013-09-05 09:48:49 | Válasz a #209924. hsz-ra Előzmény #209924
Én egyetlen egy rovarral se találkoztam, a thetisben voltunk, tudod, el is ájultam volna a helyszinen, ha látok egyet icon_biggrin.gif
Mindjárt bejelölöm a térképen, h mi hol strandoltunk, 2 utcával lejjebb, mint a thetis.
  79kori | #209930 Üzenet | 2013-09-05 10:06:37 |

Fszeva, ide jártunk, láthatod, hogy az ELektrahoz nagyon közel van, az a magas, vékony szőke srác adja a napernyőket, de nem kötelezőicon_wink.gif
  Fekikecske | #209931 Üzenet | 2013-09-05 10:36:26 |
Encike, szerintem nem kell cipo Athenba, én papucsban voltam, kicsit csusznak a kovek, de lassan megyunk így nem konnyu elesni. A szél nem volt kellemetlen delutanonkent, volt, hogy kifejezetten jol esett a hosegben. Az utolso 2 nap cidriztunk egy kicsit delutan, de csak akkor amikor vizesen kijottunk a vízbol, akkor egy kicsit hideg szél fujt. Viszont a víz olyan volt mint egy meleg takaró.
A vízben sem hasznaltam cipot, nekem nem volt ra szuksegem, nem leptem bele semmibe, a partra kell a papucs,mert forró a homok.
Toltenek ide képeket, de nem tudom hogy kell sajnos.
A bogaraktol en is parazok, kori79-nek szerencseje volt, hogy nem latott egyet sem, egyebkent tenyleg nincsenek illetve nem jonnek be a szobakba, ez a csotany a végére nem hianyzott, de nyugi mindenkinek, csak egy kover peldannyal talalkoztam.
  Fekikecske | #209932 Üzenet | 2013-09-05 10:38:52 |
Az még kimaradt, hogy mi nem bereltunk agyat és napernyot, valahogy nem kellett, jó volt a törölközőn fetrengeni, meg a vízben voltunk sokat, a déli napot ha nem bírtuk, felmentunk kicsit az apartmanba, vagy arnyekos helyre vonultunk.
  Fszeva | #209945 Üzenet | 2013-09-05 22:02:41 | Válasz a #209925. hsz-ra Előzmény #209925
Köszönöm Fekikecske! icon_smile.gif A még részletesebb beszámolót is. Elektromos szúnyogriasztó nélkül soha nem indulunk el, az tuti lesz nálunk, de akkor viszek spray-t is. Imádom a hullámzást is, megszoktam a Törökországi nyaralásokon. Jókat lehet ugrálni a vízben, ha jön a nagy hullám. icon_biggrin.gif Jó is lesz, ha lesznek leárazások, imádok vásárolgatni. Jut eszembe, küldtem neked privát üzit. Nem vetted észre?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 458 459 460 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu