#2099462013-09-05 22:12:04 Válasz a #209930. hsz-ra
79kori, köszi szépen a gigapanos fotót, jó hely lehet, ott a pálmák közelében, majd megnézzük. Szeretnénk majd vízi bringát bérelni és átmenni a kis szigetre. Hol tudunk bérelni? A kikötő felé, vagy a nagy strandnál? Ezen a részen ugye nem kell tengerjáró cipő? Bár lesz nálam, de kényelmesebb nélküle. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem fogunk elgyalogolni a nagy strandra, ráadásul ha kell valami az apartmanból, akkor csak felszaladunk . Napernyőt viszünk itthonról, 2 éve vettem Paralián. Legalább arra nem kell most költenünk.
Encike azt elfelejtettem megírni neked, hogy az Athéni buszkirandulas kb, 2 és fél ora buszozast jelent, de lehet kicsit kevesebb, megall egyszer egy kavezonal kozben. Hazafele még megall a Parlamentnel az orsegvaltas idejere, az nagyon erdekes szerintem, és mielott visszamegy a busz még megall a Korinthoszi csatornanal is.. egész napos program, reggel 8-tol este 8-ig kb.
Odafelé az idegenvezeto sokat beszel elmondja Athen es az Akropolisz tortenetet, így hamar megy az ido.
Sziasztok!
Aki még kint van! A pálmák magjai, már jócskán beértek. Hozzatok haza belőle, nagyon könnyű kikeltetni.
Nekünk, nagyon sok kikelt. Egy kis "darab" Görögország.
....ha érdekel valakit, leírom, hogy lehet felnevelni. nagyon egyszerű.
#2099582013-09-06 08:46:44 Válasz a #209947. hsz-ra
Nagyon köszönöm a gyors választ, és a részletes leírást! Egyre izgatottabb vagyok a nyaralás miatt, pedig voltam már párszor Görögországban!
Bízom benne, hogy szeptember végén is szeretnénk annyian megnézni Athént, hogy indul fakultatív kirándulás! Hydra is érdekelne, mert már annyi jót írtatok róla!
Alig akar telni ez a maradék két hét....ott meg majd repül az idő!
Ja! Eszembe jutott még egy kérdés, amit nem emlékszem, hogy olvastam volna már itt a fórumon! Kagylót lehet találni?
#2099602013-09-06 10:29:17 Válasz a #209946. hsz-ra
Itt is tudsz berelni a szoke sractol, mi csak megneztuk a nagystrandot, de el is jottunk onnan es itt voltunk vegig.
Cipore nincs szukseg a vizben, kristalytiszta, lelatni az aljara,mi csak a homokot lattunk meg par pici halat;)
#2099612013-09-06 11:00:18 Válasz a #209958. hsz-ra
Szia Encike!
Kagylót mi elég gyéren találtunk a parton, illetve közel a parthoz a vízben, de pár méterrel beljebb - ahol talán 3 méter mély lehetett a víz - gyerekem nagyon szépeket hozott fel.
Szerencsére a Thetis-ben mi sem találkoztunk egy csótánnyal sem, paráztunk is volna ezerrel, ha láttunk volna. Lehet, hogy a klímát nem szeretik, és mi folyamatosan használtunk, amikor otthon voltunk.
És még mindig irigykedek mindenkire, aki még az idei nyáron Toloba utazik . Mi már csak az emlékekből élünk, holnap lesz egy hónapja, hogy hazaértünk
Sziasztok!Szerdán érkeztem haza Toloból! Minden szuper volt.Kifogástalan időnk volt,tenger finom meleg volt,a szállás első osztályú,a buszút is probléma mentesen lezajlott.23 óra az út.Apollon Travel-lel mentem és tényleg semmi panasz nincs rájuk.A busz szuper állapotban,volt wc is ami szerintem létfontosságú.Thetis apartmanban szálltunk meg,2 percre a tengertől.Ilias étteremben ettünk minden nap és nagyon ajánlom mindenkinek!Aranyos,kedves kiszolgálás.Én a 3 hajós fakultatív utat választottam.a BBQ hajós KIHAGYHATATLAN! A legnagyobb élményem volt!Gyönyörű helyen kötöttünk ki,barlangban készült a suvlaki,a kapitány és felesége imádni valóak voltak!Az utolsó 2-3 nap már egy kicsit szelesebb volt délutánonként,de csak nagy hullámokat kavartak semmi több Ami kicsit negatív hogy szezonvégi érzés volt az utcai élet.Sok hely bezárt,nem volt tömeg stb. de mindennek ellenére nagy jó nyaralásom volt.A cicáknai jó dolguk van,csak a kutyák a lelencek én vettem is egy kutyakonzervet az egyik nagyon soványnak.Szerintem ha mindenki csak pár centet szánna rájuk jobb életük lenne.Nincs sok kutya,de éhesek.Kedvesek nem bántanak.És végül az árak.Szerintem baromi drága minden,de persze csak a mi pénzünkhöz képest.250 euro úgy elszállt mint a pinty! Szóval ennyi lenne a beszámolóm!
Encike, teljesen megértem az aggodalmaidat, de kérlek, ne aggódj. Szép és kellemes időtök lesz szerintem, ne kánikula, hanem 28 fok körül, a tenger addigra nem hűl le szerintem. Nem véletlenül szerveznek még október elejére is turnust. Lesznek nyaralók és akkor Athént tuti megtartják, jobb is lesz mint nekem, aki 43 fokban vonszolta fel magát az Akropoliszhoz. /Megérte, de kellemesebb ha nincs olyan meleg./
A kikötő előtt találsz egy napozó részt, ott nagyon sok kagylót lehet találni, szép nagyokat. Ha bemész a pipával és a szemüveggel, tuti találsz, mi is találtunk sokat.
Nekem nem tűnt fel, hogy be lettek volna zárva az üzletek, szerintem minden nyitva volt, de az tény, hogy nem tapostuk el egymást az utcákon. De szerintem ez nem probléma.
Jó lesz a nyaralásotok!!!!!!!!!!!
#2099812013-09-06 19:30:48 Válasz a #209978. hsz-ra
Sziasztok!
Arról tud valaki h lehet-e venni ott házi v kistermelői oliva olajat? Mennyibe kerülhet? Itt errefelé szoktak jönni termelők akik hoznak be Tolóba zöldséget gyümölcsöt?
Nekünk még 21 nap...... Lehet addigra nem is lesz fakultatív progi??
pááá
#2099842013-09-06 20:20:24 Válasz a #209977. hsz-ra
Köszi, már én is kezdtem izgulni, hogy teljesen kihalt lesz Toló. Nem vagyok egy mai csirke, de imádom a nagy nyüzsit. Hogy fogom kibírni még ezt a 3 napot indulásig?