Enni nagyon szeretünk, kérdés, hogy hol érdemes pl. Argostoliban? Vagy bárhol máshol, ha tudtok tuti éttermet, ahol helyi kaják vannak, lécci osszátok meg az infót velünk is!
Köszi!
Enni nagyon szeretünk, kérdés, hogy hol érdemes pl. Argostoliban? Vagy bárhol máshol, ha tudtok tuti éttermet, ahol helyi kaják vannak, lécci osszátok meg az infót velünk is!
Köszi!
Argostoliban 3 helyet próbáltunk ki:
1. Captain's table -Kikötőnél van, étterem. Este egy mólóra is tesznek ki asztalokat. 1x voltunk. A gyermek evett haltálat. Nem volt drága és sokat adtak.
2. Argostoli "belsejében" van. Ha megtaláljátok a "vidámparkot", a mögött van egy kis utca sarkon. Szinte csak görögök járnak ide. Jellegzetessége, hogy tányér nincs. Papíron hozzák ki a menüt. Vagy egy lapáton, aminek tartalmát aztán az előtted lévő papírra borítják. Egyszerű kis hely. Ide többször visszamentünk. Tradicionális görög ételek miatt feltétlenül ajánlott hely!!!
3. Erről van fotó. A girosztál hatalmas és azt hiszem 7 euró. A fiúk is alig bírták leszuszakolni, annyit adnak! Bár a kép nem adja vissza a méretete. (Ovális nagy tányéron volt)Argostoli kp-jában van ( a parti úttal párhuzamos utcán), közvetlenül a Robola mintabolt mellett! Itt sort álltak a népek az asztalért!
#2100322013-09-08 08:15:24 Válasz a #210027. hsz-ra
Köszi, Fazika! Máris feljegyzem az éttermeket a listára
Különösen a második lesz érdekes, ha a helyiek azt látogatják, akkor az biztos jó! Bár, ha tényleg görög ételeket adnak, azért kíváncsi lennék, hogy a muszakát vagy a sztifádót hogy tálalják
#2100372013-09-08 11:39:46 Válasz a #210036. hsz-ra
Köszi, máris nézegetem Antisamit és Petanit is, ezeket mások is dícsérték már
A Fiskardo alatti strandokról is vannak infóim, de félő, hogy nem férnek bele a programba. Egy napot szánnánk Fiskardo-Assos-ra, ez elég sok idő autózás, és a két hely megnézése mellett valszeg csak egy strand fér bele, minden bizonnyal a visszaúton. Még nem tudom, melyik legyen... Myrtos felmerült már, de lehet, hogy Myrtosra majd más alkalommal megyünk, mondjuk pl. Argostolival egybekötve. Ha megyünk, de az is lehet, hogy csak fentről megnézzük
Kónyu, Tapodit és mindenki aki jó ismerője a szigetnek, várlak benneteket és a véleményeteket! Közben már célegyenesben vagyok a fórum olvasással is, csak a fotók nézegetésére még nem tudtam elég időt szakítani...
Medi,a listádon az első két bekezdés 2 napot jelent?Csak mert a séta a városban,stb. szerintem nem hosszú program...én SEMMIKÉPP nem hagynám ki a Myrtost a helyedben,mondom ezt úgy,hogy idén megjártam Egremnit és Porto Katzikit is...Petani is hatalmas élmény volt nekünk,nálam előrébb van asorban,mint Xi,a vörös homokjával...
Medi,a listádon az első két bekezdés 2 napot jelent?Csak mert a séta a városban,stb. szerintem nem hosszú program...én SEMMIKÉPP nem hagynám ki a Myrtost a helyedben,mondom ezt úgy,hogy idén megjártam Egremnit és Porto Katzikit is...Petani is hatalmas élmény volt nekünk,nálam előrébb van asorban,mint Xi,a vörös homokjával...
Köszönöm - nos, pont ilyen infókra vadászok, hogy mi mennyire fontos, mi fér bele egy napba
Egyelőre a legfontosabb megnéznivalókat próbálom "begyűjteni".
De közben persze már fontolgatom, hogy mi mivel kombinálható.
Jó esetben végig lesz autónk, de ha nem, akkor legalább 5 napra, ami azt jelenti, hogy 5 útvonalat összeállítok, aztán persze majd helyben kiderül, hogy mihez van kedvünk (és az időjárás mennyire lesz kegyes hozzánk).
Szóval az első két bekezdés nem jelent 2 napot Argostoliban mindenképpen többször megfordulunk majd, hiszen Lixouriba is onnan lehet menni, meg a sziget északi felére és valszeg többször ott fogunk vacsizni. Tehát Argostoli külön útként nem is szerepel a fejemben, majd ha arra járunk, akkor hol ezt, hol azt megnézünk. Kivéve a botanikus kertet, amit, ha valaki járt ott, mesélje el, hogyan lehet megtalálni!! Szóval a botanikus kert délelőtti program kell legyen a nyitvatartás miatt, ami valszeg ugyanaz, mint a múzeumoknak.
Szóval: ha 5 napig lesz autó, akkor a következő 5 útra gondolok:
1. Paliki félsziget Platia Ammos-szal és egy vöröshomokos stranddal (ami nem a zsúfolt Xi, hanem valamelyik másik)
2. Fiskardo - Assos - Myrtos - vajon belefér egy napba? vagy esetleg több is belefér?
3. Ithaka (és "melléktermékként" Sami)
4. Dél-Kefalonia: Kato Katelios-ban a természetvédelmi centrum, felmászás az Ainos csúcsára, valamelyik déli strand (esetleg kettő ), talán belefér még Poros - ha van értelme megnézni, de még nem tudom; esetleg Skala? Ha ott van valami kihagyhatatlan...
5. talán a keleti part - még ez is képlékeny
én már a következő évi nyaralást tervezem és szedegetem össze az infókat, az lenne a kérdésem ,hogy volt valaki az Ibusz.-os hajókiránduláson ?? bbq .-s , vagy ezek mindenhol hasonlóak ??
delfin lest írnak, amfórákat, búvárkodást , strandolást Xi.-nél ,kaja,visszafelé karaoké a hajón , mindezt 55 euroért / fő. tapasztalatra lennék kiváncsi .
üdv
gémike
szia!
a 2. pontra fókuszálva,szerintem belefér.Kérdés,mennyi ideig akarsz nézelődni,fotózgatni Fiskardoban,és Assoson,nekem utóbbi bő egy órának tűnik,Fiskardóban fak.-on voltunk,igy adott volt a másfél óra,de szerintem elég...(persze nem vagyunk egyformák,a kitűzött céljaidból is azt vonom le,én inkább a partokra vágyódom,te másfajta célokra is több időt szánsz...)
3. pont vajon miért kell most Ithaka annyira???Kefalonia önmaga is nagy falat egy hétre,nem lehet Ithakát "áttenni" egy másik évre??És akkor marad idő Antisamosra,Karavomilosra stb....csak kérdem,persze,te döntesz!
egyébként én imádtam Skala partját,a sziklás résznél,és a keleti oldalnál is lehet lenézegetni az út mellett a strandokhoz...
#2100502013-09-08 17:16:47 Válasz a #210047. hsz-ra
Valóban nem csak a strandok-partok érdekelnek Ezért aztán több, mint két-három strand egy napra sosincs betervezve. És ebből egy-kettő csak megnézésre, strandolni inkább csak egyetlen helyen szoktunk. Az is elsősorban fürdést, valamint sétálást, bámészkodást, kagylószedegetést jelent. Nekem nincs türelmem heverni, csak míg megszáradok.
Fiskardo: tényleg elégnek látszik a másfél óra, Assosnak pedig az egy. Ez kettő és felet jelent, plusz az autózás oda és vissza, az már 5 és fél, plusz valahol kajálni, az minimum 1. És akkor még meg lehet nézni az útbaeső strandokat és valahol persze fürdödni is kell.
Amúgy szeptemberben már az időjárás is beleszólhat a dolgokba. Négy éve ugyanilyenkor voltunk Kithirán és két nap kivételével minden nap esett. Nem egész nap, és közben-közben kisütött a Nap, de nem volt strandidő. Viszont mászkálásra, városnézésre pont jó. És két futó eső között fürödni is lehetett, ha éppen strandközelben voltunk.
#2100512013-09-08 17:21:27 Válasz a #210047. hsz-ra
Ithaka - hát igen, ez valóban nagy kérdés. Mármint, hogy menjünk-e? Hiszen az egy hét Kefaloniára is kevés. De engem nagyon vonz a lehetőség. Még az is felmerült, hogy két napra kéne menni, keresni egy éjszakára szállást helyben.
Még a kompmenetrendeket sem néztem meg, de ezt hamarosan pótolom.
Dehát annyian és annyira áradoztak itt Ithakáról, hogy én ebben a pillanatban kihagyhatatlannek érzem. LEhet, hogy ott helyben másképpen látom majd a dolgokat...
#2100582013-09-08 18:30:53 Válasz a #210051. hsz-ra
Assosra csak akkor elég 1 óra, ha a várba nem akarsz felsétálni, Fiscardón elég körbesétálni a parton, és aztán a közelben var pár kis csodaöböl, de ha a Myrthosra is menni akarsz, akkor igyekezned kell, mert Dafnoudi, Emblisi és Foki is megér egy misét Alatiest és Avlakit is dicsérték már itt (én ez utóbbi 2 beachen nem jártam), és a Horgota sincs messze, úgy-hogy Medi...kösd fel az alsód