A tegnapi napunk kicsit kalandosra sikerült, ugyanis nekivágtunk egy quad-al a hegyeknek (Ypsairo, Kastro,stb.) és ezzel nem is lett volna probléma, mert gyönyörű kis hegyi utakon jártunk (ahol szinte egy két turista volt csak, de volt, hogy majdnem egy óráig senki, amit meg is értek, mert tényleg elég rázós volt az út) és én nagyon élveztem a quadozást, de mikor már csak 1-2 látnivaló volt hátra kb. a hegy belsejében (Kastro és az Ypsairo közt valahol) a járgány úgy döntött, hogy ő nem megy tovább... Hívtam a kölcsönzős komát aki persze nem volt elérhető, aztán hívtam Ágit ,aki nagyon kedves volt és mondta, hogy megpróbálja előkeríteni, és sikerült is neki, aztán hívott is a koma engem, de ez is kalandos volt, mert vagy volt térerő, vagy nem. Kis csevegés után aztán arra jutottunk, hogy csak eljön értünk, mert nem javítható a helyszínen a gép.Közel 3 óra várakozás után oda is ért, megnézte ő is, de neki se jött össze a dolog, mert állítólag valami alkatrész menet közben kiesett valahol. Így felpakoltuk a gépet az utánfutóra és egy másik úton visszaértünk este 8 körül a szállásra. De az se volt egyszerű, mert volt, hogy felfelé nem ment a verda, így kiszálltunk tolni, aztán levettük a quadot a futóról, ő felment a kocsival, majd utánatoltuk a quadot, meg ilyenek. De összességében nem bántam, meg, hogy nekivágtunk, mert ez tényleg egy örök élmény annak aki szeret vezetni és a pár óra dekkoláson kívül (ami azért részben jó hangulatban telt )anyagi kár nem ért. Szóval én legközelebb is nekivágnék, mert a technika az sajnos olyan, hogy ami elromolhat az egyszer el is fog.
#2101082013-09-11 11:09:55 Válasz a #210107. hsz-ra
Maci!
Ahogy érzékelem, ez a tortúra csak hozzá tett az élményhez! Ez a story lesz az, amit a legtöbbször, óriási vihorászások közepette meséltek majd, ha visszaemlékeztek Pláne, ha fotókkal is dokumentáltátok az eseményeket!
Papalimani: erről csak annyit, hogy innen látszik, milyen sokfélék vagyunk hál' Istennek, kinek a pap, kinek a papné. Egyébként én sosem a szépségétől voltam elájulva, sok szebb part van Thassoson, hanem a "legjobban élvezhető beach"-nek tartom!!!!!!!!!!! Snorys, csendes, kényelmes, zuhanyzós, a homokos, sekély aljzat miatt kellemesen fürödhető kisgyermekekkel is, szolid tavernás, stb. Egyszóval tökéletes a pihenésre!
Ma sajnos mi is hazaértünk erről a csodás helyről. Időjárás nagyon kedvező volt. Első nap mikor érkeztünk kicsit felhős volt, meg az utolsó előtti nap délután 5 fele jött egy nyári zápor, de aztán kb fél óra múlva megint ismét sütött a nap. Hazafelé Keramoti kikötőből az út Röszkéig 15 óra volt, ami szerintem elég jó. Bulgária felé jöttünk.
Jut eszembe! A kompdíjakról. Szüleim egy fabiával, mi octáviával mentünk, így nekünk a kompdíj a nagyobb (?!) autóra nem 16 hanem 20 euro volt!
Mi egy Fiat Albeával voltunk (1 autó+2 fő) 26 eurót fizettünk Keramutiból Thassosra, tehát nekünk is 20 euróba számította az autónkat.
Visszafelé Prinosból mentünk Kavalába 34 eurót fizettünk. Szerintem ez is elfogadható ár, 1 óra 40 perc alatt értünk át.
Igen kedves Kónyu!
Én láttam őt a az "Autóval Görögországba" topikon. Ott érdeklődött Thassos szállásfoglalás felől, de valaki finoman áthajtotta ide, merthogy az ott nagggyon off! Ezért küldtem neki pü.- t és azért írtam ki ide is meg oda is, hogy észre vegye. Remélem ezzel senkit nem zavartam túlzottan.
#2102082013-09-17 22:45:18 Válasz a #210207. hsz-ra
Ja,és: "verőfényes, vidám nyaralást kívánok!"
Csak hogy Neked is kedveskedjek, mert látom, a hsz-eid nagy része ebből a mondatból áll
De sebaj, gondolom jön a beszámolód és némi fotó is
Köszi Évuska!
Látom Kónyu unatkozol! Mellesleg a te legutóbbi hozzászólásaidban sem sokat szerepelt a "Thassos" szó. Legalábbis érdemben.
Na de erről ennyit, mert ez már nagyon offffff!
Imádom Thassost!!!! Ha lesz egy kis időm, akkor még beszámolót is fogok írni!
#2102262013-09-18 11:50:41 Válasz a #210220. hsz-ra
Szia markikati!
Imádom Thassost, Thassost, Thassost Most már szerepel a Thassos szó a hsz-emben, így megfelel? Egyébként nem csak a Thassos szó ismételgetése on-topik, de ez már tényleg off-topik
Írtam privit!