A képen látható növényke a csodatölcsér. -Mirabilis jalapa-
Estikének is jó mivel délutáni órákban nyílik és másnap reggel csukódnak a szirmai. Szept. 20.-án jön valaki a Diassal Stavrosra?
Sziasztok! Ma reggel értem vissza Stavrosról.Apollonos szervezés-Alexandros palace.1997 óta minden évben 2-szer megyek Görögországba,Stavros volt ahol először jártam.Odafelé a határon fél és 1 alkalommal 1 órát álltunk,szuper volt.Bkv-s csoporttal utaztunk,kevesebb ember volt a sima utas.A szállásunk amikor ide jövünk mindig a 206A az egyik legjobb elhelyezkedésű.A katalógusban a medencére néző képen az első emele jobb oldali szobája.A földszint 108A az egy katasztrófa, 3 ágyas kis lyuk,mini terasz,ami egyben a bejárat,ahol a kóbor kutya is meghúzta magát,mivel az előző turnusoknál a kutyát,és 5 macskát beszoktatták a kertbe,házhoz.Szeretem én az állatokat,de amikor a ruhákkal teli ruhaszárítón,vagy a törülközőn ült,berágtam.ja,a 108A szoba fürdője egy leválasztása a szobának,még egy másik oldalon lévő szoba ilyen rossz minőségű egyébként a ház színvonala 2 év alatt nem romlott./akkor voltunk ott utoljára/ Ruhaszárító,felmosó,szúnyogháló minden szobához van,serpenyő nem teflon. 2 évvel ezelőtthöz történt változások 2 gyrosos Quality és valami Mistrakys 2.5 euró,de mi mindig a Jannisba,vagy a csirkés fiúknál a Ta Adelfiában ettünk.Nálunk a versenyt a csirkés fiúk nyerték 2:1 arányban.Janni bácsi gyrosa 2 euró,jó a husi,de kicsi,pita száraz,a suvlaki finom ,de az is kicsi.Csirkés fiúk 2.2 euró,sok fincsi husi,nagy pita,de a pita olajos nagyon.Jannis bácsitól balra 20 m-re az ottani buszmegállónál,amely busz Asprovaltára megy nyílt egy BG nevű szupermarket,ami a legolcsóbb,csak kevés a kínálat.Víz 1,10 6 db.Lipton Ice tea 1.10,tej 1,15,Viva üdítő 1.10-1.60-ig,toast kenyér 1.60,sima kenyér 0,7 sör 0,7- 1.2 száraztészta 1 kg 0,80.A sárga táblás Arvanatidisz a második olcsó,az 5 Marinopulosz,és a Zoi a legdrágább.Piac csütörtökön nagyon jó,fűszerek 1 euró nagy zacsi,feta hűtőpulból 6 e/kg,kekszek 7 e/kg,mézes kimért egyenként csomagolt baklava 8/kg.Visszaúton a makedón kimenőnél álltunk 2 órát,váltás előtt,de a friss műszakos emberke csak az emeletes busz lenti részén szedte össze az okmányokat,mindenkire mosolygott,kért a sofőrtől 3 kávé-2 sör,bele se nézett az iratokba,úgy adta vissza.Az id.vezető Vasilis jól van,és jó fej még mindig.Sajnos a csoportba egy kislánynak már a második nap orvos kellett,elesett egy napernyő tartó rúdba,össze kellett ölteni a lábszárát.A Dias Zeus iroda melletti fiatal pasi orvos szimpi,még haza is hozta a kislányt 10 -12 körülit.
Nagyon jó volt olvasni amit írtál.Mi most pénteken népes csoporttal utazunk sokadszor.A csirkés fiuknál akkor nincs már ott a Kati? Nagyon rendes és korekt volt velünk minden évben.Vasilis is jól van öröm hallani .A fiatal doktor bácsitt mi is nagyon jól ismerjük. A Dias főnöke a Jorgos és az ő fiának a barátja.Discóban a lányokkal rengeteget mulattak. A BG market már tavaly is ott volt úgy emlékszem.Borzasztó mogorva pénztáros csajszi volt ott.
#2101772013-09-16 19:33:21 Válasz a #210168. hsz-ra
Mi itt vagyunk Stavrosban,de shoha többé!
Ma szakadt az eső,jövő hétre végig szar idő lesz már.Már bejártuk majdnem a környéket:Kavala,Philippi,Rentina.
Konkrétan szar az elhelyezkedése a városnak,az utcáknak,mi értelmes hűtőmágnest nem tudtunk még venni,azért Asprovaltára kellett mennünk.A pékségeknek kínálata szar,alig van valami,ha nyitva van egyáltalán a pékség,mert ezt is keresnünk kell nagyítóval ám!
Ez már annyira utószezon,hogy a parti beach barokban alig vannak,sok nincs is már nyitva.
Marmaras után nagyon nagy csalódás Stavros.Mi Marmarasról jöttünk ide és sajnáljuk,hogy nem maradtunk inkább ott 2 hetet!
Sziasztok.
27.-én Apollonnal valaki?
Milyen benzinárak vannak kinnt, Stavrostól Thessaloniki milyen messze van, és mennyi az autóbérlés? Vagy buszjáratoknak valahol utánalehet olvasni?
koszi
#2103122013-09-23 10:37:54 Válasz a #210286. hsz-ra
Szia!
78 km kb.
Van busz,de nem tudom,hog ymikor indul.A fő úton vannak a megállók,nem lehet eltéveszteni őket.De keressétek meg az egyik utazási irodát és megmondják nektek.
A buszon lehet jegyet venni és visszafele is lehet a buszon,de mivel pályaudvarra visz,így ott is meglehet venni majd a jegyet vissza fele.Csak arra figyeljetek,hogy ne tévedjetek el,mert van 2 busz pályaudvaruk is
Egy autóbérlőt láttunk,az is a fő utcán volt vagy a tengerrel párhuzamos utcában.Ez a körforgó ill.a lámpás kereszteződésnél van és az ennél lentebbi utca.Úgy írom,hogy a fő utcán van egy benzin kút és Jannis étterme és az ezzel párhuzamos utca eggyel lentebb még.Vagy itt vagy itt.Na,ezt jól elmagyaráztam,de mi kocsival mentünk mindig,így láttuk többször is.
Azt nem tudjuk,hogy mennyi.
Vivahellasz itt az elorejelzes egesz hetre 30-31 fokot ír Stavrosban. Akkor ez nem igaz?
Én 2006.ban nyaraltam ott aug. 14-tol 24-ig és szerettem ott lenni.
Igazad lehet, hogy utószezonban már nem olyan izgalmas.
Azóta Sartiban és idén Tolóban nyaraltam, így már Stavrost nem istenítem annyira, de azert nagyon jó helynek tartom, csak szeptember végén már gondolom nagyon kihalt.
Még azt kihagytam,hogy két ,ugyan az az időjárás előrejelzés alkalmazás,két telefonon totál más időt jósolt!
Az egyiken 28 fokot írt,napsütéssel ,a másikon pedig 20 fokot,esővel.
Ekkor mentünk Kavalába,mert borús volt aaz idő,de azért nem volt 20 fok,melegebb volt 24 fok,de csak délután esett,amikor jöttünk a pályán visszafelé.Tehát valamennyi bejött belőle,de egyik sem találta el!