Meganissinre reggel 7-kor indul egy komp,utána csak 12 15-kor.Szerintem érdemesebb a reggelivel menni-sajnos mi a telepitett id.vez. bénáskodása miatt csak a délivel tudtunk átmenni...motort előző napon már reggel el kell hoznod,mert aznap csak 9 körül kapod meg.Tehát,ha motorral akarsz átmenni a szigetre,mindenképpen 2 napra kell kibérelni a mocit.Most utószezonban már talán nem lesz gond,de én a helyedben akkor is már a megérkezés napján elmennék bérelni,ne várj a Pajára,mert sanszos,hogy elszúrja...egyxébként is csak érkezés után másnap tudnál vele beszélni,mert ő nem tart eligazitást az érkezés napján,lévén,máshol dolgozik.A Broumist én sem ajánlom,elég arrogáns volt velünk is az ürge,de ha jól emlékszem másnak is volt ilyen tapasztalata...én azt javasolnám,hogy 2 napra moci mellé 3 napra kocsit is béreljetek,mert a nyugati oldal strandjai azért motorral elég vadak!Hátha még itthon talál az üzenet!
Tehát,ha motorral akarsz átmenni a szigetre,mindenképpen 2 napra kell kibérelni a mocit
Ha este hozod el a mocit pl. 9-kor, akkor azt másnap este 9-kor kell visszavinned, szóval ha csak erre kell a motor elég 1 napra, bár én javaslom egész időre ,mert minden part elérhető vele, és ha több napra bérled, olcsóbb.
#2102742013-09-21 00:33:20 Válasz a #210264. hsz-ra
BJULCSI!
Azzal egyetértek, hogy se a motorbérléssel, se a Meganissi komppal ne várj az idegenvezetőre, azon egyszerű oknál fogva, mert semmi köze egyikhez sem
Ha kompozni akarsz, vagy lemész a kikötőbe a komphoz, és megnézed a menetrendet a fülke ablakán, vagy a Borsalinoban (iroda a 'főutcán'), a lényeg, hogy érdemes önállóan intézned dolgokat, Paja szívesen segít mindenben, még abban is és annak is, amihez és akihez semmi köze, de nem érdemes rá hagyatkozni, nem ez egy idegenvezető dolga. Azt meg nem is értem, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy milyen hülyeség a meeting, a telepített csak a saját érdekeltségeit erőlteti, meg hogy senki ne rajta keresztül intézze a bérlést, mert saját zsebre dolgozik Erre most nincs meeting, és nem nyomul a bérlésekkel, akkor az a vád, hogy lesz@rja az utasokat. Én ezt komolyan nem értem, szerintem felnőtt ember ne mást okoljon, ha valami nem stimmelt a kompozással, kár folyamatosan Paját okolni mindenért, amit elszúrunk!!
Miskolci!
Meg ne bántódj, nem ez a célom, talán volt benned valami sértettség a telepítettel kapcsolatban, de sokadszor célozgatsz Rá! Tulajdonképpen mihez kellett volna a Paja? Hogy megvegye a kompjegyet? Most komolyan!
A bérlésről meg milliószor megírtuk: körbe kell járni az összes elérhető kölcsönzőt, árajánlatot kérni, és összehasonlítani, a legolcsóbbat választani. Először 1 napot kérdezz, és csak utána azt, hogy több napra mennyi kedvezményt ad!! Így sokszor elég szép árat lehet kialkudni. De könyörgöm, ne az id.vez.-re hivatkozzunk, nem pesztrának vannak
#2102782013-09-21 12:20:43 Válasz a #210274. hsz-ra
Telepitett id vzetovel meg soha de soha nem beszelgettem annyit mint Pajaval,meg a munkaidejen tul is segitett.Minket kissebb baleset ert es telefonon forditot nekunk az orvossal merta konyhanyelvi angol nem eleg ha ellatasra szorul valaki.SZoval 100000millio hala PAjanak.
Ui.a Nidri star ut is azert volt eszmeletlen jo aron mert intezkedett......
Nem kezdo Gorog utzo vagyok ...nekem nem kell fogni kezem ,elmagyarazni mit hol vegyek meg hova menjek....tehat nem pali madar....szep napot mindenkimek
Hát,ezen tényleg megbántódhatok...volt egy olyan illúzióm,hogy ettől azért többet ki lehet már "nézni-olvasni belőlem"...
na,akkor sorba:
Nagyfotos:telepitett id.vezt még soha ilyen ritkán nem láttam,mint őt,és ezt nem azért irtam,mert szeretem a nyaralás alatt nézegetni őket,de mondjuk azt elvárnám,hogy legalább a kiköltözésnél megjelenjen,ne a takaritónő mobilján üzenje meg,hogy hánykor hová kell kinek menni...
a hajókirándulás pedig a mi csoportunknak azért volt drágább,mert nem a hajónál vettünk,hanem úgy gondoltuk,az id.veznél,aki el is mondta,hogy ő nem adja drágábban mint a hajósok,aztán lassan kiderült,hogy DE.
én sem először utazok,de ha fogni kellett volna a kezem-mint sajnos voltak a csoportban ilyenek,és biztosan te is voltál egyszer talán ilyen,-akkor bizony sehová nem jutottam volna el Nidriből.Én nagyon sajnáltam ezeket az utastársakat,mert ők úgy jöttek oda,hogy majd ott segiti őket egy ember...
MaciG és mindenki:a meeting,igen.Lehet,megint csak illuzió a részemről,de úgy vagyok vele-mindenhol-,hogy kvázi megtisztelem az idegenvezetőt,aki azért mégiscsak a munkáját végzi,azzal,hogy meghallgatom.Az évek sora alatt már nélkülük is elboldogulnék,de igy gondolom jónak.Egyébként még eddig mindig tudtak olyat is mondani,ami az elég hosszas és alapos netes(hellaszos) felkészülés után is újdonságot jelentett az adott településen...elvégre azért csak ők vannak ott
kónyu:nem tudta megkeseriteni,de eléggé megkavarta azt az árva egy hetet,amit ott tudok tölteni a Paja segitőkészsége.Tőmondatokban:megérkezünk a faluba,felszáll a buszra,első mondatai között,főszezon van,a kocsibérlés nagyon nehéz,de ne féljünk ő elintézi...megállunk a Filio előterében:na ki akar kocsit bérelni,hány napra milyet,mondjuk sorba,mi 4 napra másik pár 2 napra.mondja:rendben.(Ezt cselekvésre ráutaló magatartásnak fogtuk fel,nem csak én,mindenki a csoportból nyugodtan várta a másnapot,mert bár nagyon nehéz,intéz mindenkinek kocsit,...ez igy zajlott a másik házban is,elmondták az ottan iak,amikor másnap a meetingen csodálkozva ránk néz,miért nem mentünk kocsit bérelni??Én ültem legközelebb hozzá,igy az egyetlen kocsi,amit sikerült péntekre keritenie a miénk lett,a többiek hoppon maradtak...(aztán megosztoztunk a kocsin másokkal,de nehogy már ez legyen a megoldás!)Fájdalomdijként intézett még egy motort másnapra,amiről 9 után kiderült,hogy nincs is-jaj,elfelejtett szólni a motorosnak,és mivel nagyon állitotta a meetingen,hogy van ezért nem kerestünk esti sétánk alatt magunknak!-igy már csak a 12 15-ös komppal tudtunk átmenni Meganissire(ahová a jegyet teljesen önállóan megvettem a Borsalinoban
)ha csak simán tudom,hogy gyalog megyünk,elindulunk reggel 7-kor,és
többet látunk...és akkor már csak csendben jegyzem meg,hogy indulás előtt 2 héttel már felvettem vele a kapcsolatot,hogy mennyi főszezonban a kocsibérlés,mert kéne nekünk,és akkor is azt irta vissza,hogy rendben!Nem ám,hogy intézz magadnak a neten,vagy ilyesmi,hogy tudjuk,mi a helyzet...továbbra is állitom,hogy motor vagy kocsi nélkül Nidriben nyaralni "nem az igazi",ezért úgy gondolom, a kis "sértettségem"-nek van alapja.
És nem az a legjobb idegenvezető,aki ezt sokszor elmondja magáról,hanem aki nem hoz ilyen helyzetekbe utasokat,vagy,ha igen-mert előfordulhat,hogy jó szándék mellett is alakulnak hülyén a dolgok,-de legalább akkor valamileyen szinten érdeklődik,ki hogy tudta megoldani a dolgot...én is emberekkel dolgozom,ha valakinek kellemetlenséget okozok,akkor meg szoktam próbálkozni némi "kármentéssel".És van még,amit nem akarok itt leirni,ha érdekel elküldöm priviben...most komolyan...
#2102882013-09-21 20:09:33 Válasz a #210282. hsz-ra
Független a témától, azért elég nagy marhaság ez, hogy 7-kor van komp aztán meg délben...
Mikor nyaral az ember kinek van kedve reggel 6 körül kelni mikor este úgysem fekszik le korán? Főleg nem Görögországban ahol később is sötétedik. Szerintem én vagyok az egyetlen itt akinek csalódás volt Meganissi, de aztán rájöttem, ehhez nagyban hozzájárult az, hogy egész nap nyűgös voltam a koránkelés miatt, de majd legközelebb máshogy intézem.
#2102902013-09-21 21:04:49 Válasz a #210288. hsz-ra
Kinek a pap, kinek a papné.
Mi mindig korán, 10-11 fekszünk és korán 6 körül kelünk mikor kint vagyunk. Itthon sem kívánjuk az éjszakai életet és Görögországot is nappal szeretem inkább, vizuális típus vagyok
Aki korán kel, az messzebbre jut még a hőség előtt és meleg péksütit kap!
#2102962013-09-21 23:30:15 Válasz a #210282. hsz-ra
Amit itt olvastam az olyan mintha két különböző emberről beszélnénk...Ezt akkor csak az magyarázza mi előszezonban kevesebb forgalmat bonyolító Lefkadán nyaraltunk!!!!!/csak megjegyzem soha soha senki nem segített a motor bérléseknél még az elején sem kézzel lábbal csak kijön az az öszeg amit megengedhetek magamnak sőtt amit én alkudok és választok ki az olyan sikerélmény......
Hát mi sem vagyunk egyformák a forgalom meg az igények sem
UI maganissi kimaradt jövőre tervezzük /mivel azt a szigetet nem lehet soha megunni,megismerni/nekem is korán-nak hangzik a 7-órai komp indulás....de tényleg ki korán kel többet lel...lát
Az idegenvezetők munkája:képviselni a magyar turistákat,segíteni
terelgetni ,programot szervezni.Olyan idegenvezető aki máshol dolgozik,
hogy tudna/ és akarna?/ elmenni pl. egy szigettúrára,azt mondja nincs érdeklődő,
ha lenne Ő eldobná a pizzákat? .Vannak akik számítanak szervezett
programokra ha nincs jogsi vagy az ilyen utakat nem meri
felvállalni. Persze mást sem kell okolni ,ha nem nőttünk fel a saját nyaralásunkhoz.De azért ez az idegenvezetősdi máshol elég jól működik..
Pl .Thassos, Kefalónia ,érdemes lenne felnőni hozzájuk.Mert Lefkadának
volt ,van idegenvezetője csak épp most nem mükődik
#2103002013-09-22 12:07:15 Válasz a #210298. hsz-ra
Akkor ezt most így szét is offoltuk, maradjunk a "kinek a pap" hasonlatnál
A komp menetrend régebben sokkal jobbnak tűnt, a reggeli indulás is necces, de annak legalább van hozadéka, viszont a délutáni visszajövetel kész tortúra, ha picit lenni is akarsz Meganissin, mert az utcsó komp nem Vathiból indul, hanem Spiliából (Spartohori kikötője), ha elnézed, mehetsz gyalog Vathiból Spiliába a tűző napon, mint mi Persze erről szerintem nem a Paja tehet, a helyi komptársaságot sejtem az akció mögött
Tény, az ideális nekünk nyaralóknak a kb. 9-kori indulás, és egy este 8-as visszakomp, esetleg egy 11-es kishajó, hogy aki akar, ott vacsizhasson egyszer
De asszem a görögök szempontjai mások, és néha x@rnak a mi igényeinkre, annál 'lazábbak' arrafelé. Persze az osztrákok biztosan jobban megoldanák, de hát őket nem azért nem szeretjük
#2103012013-09-22 12:10:41 Válasz a #210298. hsz-ra
Nox! Ez is off, de a thassosi példa igen csak sántít, az ottani id.vez.-ről is igen ellentmondásosak a vélemények, van aki Ági-fan, van aki menekül előle, mert elborzasztja a stílusa (én magam nem ismerem, csak a hírét!).
#2104602013-09-30 15:10:20 Válasz a #210458. hsz-ra
Szia Tünde,
a superior szobák azok, amik fel lettek újítva, az 1-es és 2-es szoba biztosan. Mivel mi tavaly ilyenben voltunk így a standardról nem tudok nyilatkozni.
#2104612013-09-30 15:48:37 Válasz a #210458. hsz-ra
Tünde!
A standard szobák nagyon lepukkantak, a miénkben 3 lábú asztal (1 lába letört még régebben, gondolom), nyél nélküli merőkanál volt, és hiányos felszerelés, amit kedvesen tudomásul vett Filio Mama, de vállvonogatással túltette magát a dolgon A zuhany ezeréves, csüngött rajta valami ócska műa. függöny valamiféle drótszerű alkalmatosságon, amit nem is használtunk, mert nem fértünk volna el a picurka tálcában. A WC pedig éjjel-nappal folyt, nem segített rajta a szerelő sem. De minket nem vágott földhöz, kitámasztottuk az asztalt, a folyosón a szekrényben találtunk pár eszközt a pótláshoz, a WC-tartályt éjszakára elzártam, a zuhanyfüggyöny-fecnit felaggattam a drótjára, hogy elférjek, a WC-papírt meg eldugtuk, hogy ne legyen csurom vizes zuhanyzáskor Jókat röhögtünk ezeken a hiányosságokon, de nem rontják el ilyesmik a nyaralásunkat. Viszont van, akit ezek zavarnak, ezért írom le őket újra. Ahogy pedig Hidalgo is írta, a superior szobák teljesen felújítottak, szépek és praktikusak, ha teheted, feltétlenül ilyenbe menj!