#2102812013-09-21 15:05:17 Válasz a #210275. hsz-ra
Szia Marcsigrand
Nem értem miért nem lehet meg a véleményem.Azért én jól éreztem magam függetlenül,a Skala tenger partját beboritó kavicstól.Azt senki nem irta le,hogy ilyen vastag kavics rétegen kell a vizbe menni.Részemről ezt a vitát lezártnak tekintem.Kefalonia egyébként egy szép sziget
Üdv. Eiga
Sziasztok,
egy hete jöttünk meg a szigetről, pár szóban irnék egy kis összefoglalót.
Travel Service járattal repültünk Bp-ről.
Szállás: Lassi - Katerina Stúdió.
Ez helyileg a város északi végén van, a főúttól kb. 100 m-re a domboldalon, jó kis emelkedővel. 19 szobás apartmanház, az emeleten csak 6 szoba, a többi a földszinten. Emeletről van csak tengeri kilátás, illetve a ház melletti pihenőkertből. A tulajdonos népes családjával a felső szinten lakik.
A szobánk 3 fős (egy másfél személyes franciaágy és egy egyszemélyes ágy), elég nagy alapterületű, a konyha is, de a fürdőszoba igen kicsi, az ajtót sem lehetett teljesen kinyitni, mert már nekiütközött a WC-nek.
Az ablakokat mindig nyitva kellett tartani, különben erős csatornaszag szorult a szobába. A konyhán, fürdőszobán lévő felső ablakokon a gyerekek időnként beköszöntek, mivel ez a hátsó fronton van és a domboldal miatt a ház mögötti rész magasabban van. A konyhában volt az ablakokon sötétitő függöny, de a fürdőszobába teljes premier plánba belátni. Az ablakokban mennek a csatornavezetékek kivülről.
WIFI vagy ingyenes, már amennyiben működik. Leginkább csak a ház előtt, mert a betonfalak leárnyékolják. A katalógusban napi takaritással hirdették, de csak egyszer volt takaritás, ágynemű és törülköző csere, és ezen kivül egyszer kivitték a szemetet. Törülközőt is csak egyet adnak fejenként.
A csapviz iható, de van egy kis sós mellékize, inkább palackos vizet kell vásárolni. Fizetős légkondi van. Konyha minimálisan felszerelt: nagy hűtőszekrény, egy fazék, egy kávékiöntő, egy serpenyő és az adott főre számitott étkészlet, evőeszközkészlet.
Első nap este az id.vez. tartott egy rövid tájékoztatót. Hát, kissé szocreálnak ható bemutató a szigeten szervezett programokról.
Elég viseltes szines kartonlapokra ragasztott néhány fénykép a látnivalókról.
Amúgy elég drágák a szervezett kirándulások.
Autóbérlés: az id.vez. által preferált kölcsönzőben kb. 60 Euro/nap egy kisebb autó, természetesen függ a napok számától is. Motorokat ő nem ajánl, de van 2-3 kölcsöző a főúton. Egy 125-ös robogó 3 napra 50 Euro, a sokat futott változatában 35 Euro. Minimum 3 napra adják csak ki.
Az utak a szigeten még annál is kanyargósabbak, mint az ember gondolná, Lassiból Lixouriba 2 óra alatt értünk át motorral, pedig nincs 40 km. 20-30-40-es táblákkal van végigszórva.
Lassi abból a szempontból jó választás, hogy a főváros központjába 20 perc alatt be lehet gyalogolni. A visszaút már kissé lassabb, mert a kikötőtől vagy 5-6 keresztutcányi hegymenet van, mire a főútra visszaér az ember. Taxival 5-6 Euróért lehet a két város között közlekedni. A busz elég ritkán jár, este 6-kor elment az utolsó.
Standok:
A szálláshoz legközelebb a Gradakia beach van 700 m-re, a Kalamia beach 800 m-re, a nagyobb strandok elég távol esnek: Makris Gialos 1,7 km, Platis Gialos 2 km.
Étkezés:
Lassiban nem lehet kapni hagyományos gyros pitát (amit ott sütnek az ablakban), hanem előre elkészitett húsból csinálják. 2,6 Euro.
Argostoliban a kikötőnél a zöldségessel szemben kell felmenni egy utcán, Alpha bank van a sarkon, ott 2 Euroért lehet venni, az extra 3 Euro.
Néhány ár tavernákban, amire még emlékszem: görög sali 5, Tzatziki 4,
Muszaka 7, kardhal 10, sügér 9,5, cola 2,5 , frappé 2,5.
Visszautazás:
reggel 10.30-ig kellett elhagyni a szobát, 2 órakor jött a busz és vitt ki a reptérre. Mivel itt is kicsi a reptér, igy a csomagokat külön kellett feladni, miután becsekkoltunk és lemérték őket, majd útlevélvizsgálat, utána volt vagy fél óra a Duty Free-ben és már inditották a beszállást, ahol ismét útlevél és beszállókártya ellenőrzés. A 15 kg-os poggyászsúlyt és 5 kg-os kézitáska súly dekára pontosan be kell tartani, mert 30 Euro a többletsúly.
Itthoni idő szerint 16.39-kor landoltunk.
#2103222013-09-23 15:35:23 Válasz a #210281. hsz-ra
Eiga!
Úgy látom, sokadik unszolásra sem sikerült elolvasnod a fórumetikettet, ezért újra beschmittelek a kedvedért pár sort belőle, okulásul, és hogy végre te is figyelembe vedd!!!!
"...- A fórumon nem követelõzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetõség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy "szívesség", amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre..."
Egyébként meg egy szóval sem kérdezted senkitől, hogy milyen a part, de ettől függetlenül többen írtuk már, hogy homokos-aprókavicsos-kavicsos (az iroda honlapján meg ez olvasható: "...tengerpartján felváltva található nagyszemű homok, sokszínű kövecskék, mesébe illő sziklák..."), az már a te lustaságod eredménye, hogy nem sétáltál el a déli részig, ahol már csak homokos a part és a vízfenék is. Tudjuk, odáig el is kéne sétálnod, te meg nem szereted a vízicipőt (gondolom a papucs vagy szandál sem játszik nálad), ne haragudj ránk, dolgozunk a kisvonaton, hogy kielégítsük az igényeid
"tenger partját beboritó kavics" megfogalmazás pedig egy kavicsbányát vizionál Skalara, igaz, a "Kefalonia egyébként egy szép sziget" megállapítás meg kimeríti az információáramlás teljes skáláját, up to date legyek
De ha írsz érdemi infókat is a szigetről megköszönjük! Mondjuk tapasztalatok, látnivalók, tavernák, fotók, egyebek!!! Előre is köszi...a vita lezárásával pedig ne légy szereptévesztésben, lezárul az magától mindig
#2103232013-09-23 15:39:36 Válasz a #210319. hsz-ra
Emerald!
Köszi a beszámolód! Egyéni élményekről is írhatsz, sokan mennek Lassiba, nálam is érdeklődtek az imént priviben is, de én arra nem vok ismerős
#2103582013-09-26 08:27:47 Válasz a #210319. hsz-ra
Szia Emerald!
Látom, ugyanazzal az utazási irdodával voltunk
Mi 3 napja jöttünk vissza (egy hetet voltunk). Igyekszem időt szakítani én is arra, hogy az infókat megosszam, bár az utolsó turnus már elment, de lesz még nyár jövőre is!
Myrtos beach-en a hullámzást azt mi befolyásolja? Vagy is konkrétabban mit kell nézni ha valaki akkor szeretne ott lenni mikor hatalmas hullámok vannak? Azért kérdezem, mert tavaly Lefkadán egy nagyon picit csalódott voltam az miatt, hogy a szűk két hét alatt egyik nap se fogtunk ki igazán nagy hullámokat semelyik nyugati strandon sem, olyanokat amikről elég sokan meséltek.
A mi idei off nyaralásunk is véget ért. Ennek részleteivel kezdek foglalatoskodni, immár.
De, előbb mutatom a tavalyi saram.
Már lassan Dunát lehet rekeszteni a Kefaloniás albumokkal, így csak a legelszántabbaknak ajánlom. Sok kép lett, de sok hely is szerepel benne. Egyelőre csak link formájában, mert még lehet veszek ki belőle.
Akit érdekel, annak jó szórakozást kívánok!
kónyu !
Neked nem azzal van problémád hogy negatív dolgokat írnak Kefaloniaról hanem személyes hadjáratot vívsz velem és Eigaval és még egy pár emberel .
Pedig csak a véleményét írta ide le és osztom én is a véleményét mert maga Skala nagyon szép,sőt az ott lakok is nagyon segítő készek voltak bár mibe ,de nekem is messze volt a Hermes apartman pedig azt írták a fórumon hogy a part csak 10 percre van ami igazából 20 perc és elég nagy emelkedőre kell menni .
Grandmarcsi is bár mit kérdeztünk tőle rögtön válaszolt és segíttet bár mibe.
A fórum meg azért van hogy akár jót akár rosszat le lehessen írni oda és meg osszuk a bár kivel .
Még egyszer le írom nekem és a feleségemnek nagyon tetszett a sziget, mert szép.
És légy szíves ne fikázd le a véleményeket mert ez egy nyitott fórum ha jól tudom .
Nekem eddig mindegyik hely nagyon tetszett ahol eddig jártunk akár Stavros,Sarti,Olympic Beach ,Kavala mind gyönyörű helyek .
#2103742013-09-26 19:51:28 Válasz a #210373. hsz-ra
Na most akkor ebbe a nyitott fórumba a hiánypótló hozzászólásaid után írj végre valamit, ami a szigetről szól!! De könyörgöm, figyeld azokat a hullámos vonalakat a szavak alatt (majdnem mind alatt látni fogod, amikor írsz), és ha mást nem, totózd ki, hogy mikor írsz helyesen!
És igazad van, a part laza sétával csaknem 20 perc, szemenszedett hazugság, hogy csak 10, ennyi idő alatt maximum normális gyaloglótempóban érhető el, ami gyalázat...én nem is erőltetném a továbbiakban Kefaloniát, pláne, hogy Stavros és Olympic Beach legalább olyan szép nyaralóhely [/b]
#2103752013-09-26 20:26:40 Válasz a #210368. hsz-ra
Hú Melus!
Komoly albumot hoztál össze, külön köszönet e lelkiismeretes feliratozásért. Mivel elszántnak tartom magam, végignéztem az egészet, és örömmel láttam, hogy nem riasztott el, ha valami messzebb van az apartmantól a 10 perces álomhatárnál Úgy látom, nem sokat unatkoztatok, bejártátok a sziget nagy részét, gondolom, nem 1 hét alatt abszolváltátok Ja, a tárgyfotókért is gratula, többnyire csak a strandokat fotózzák a nyaralók.
Maci!
Én a Myrthoson csak nagy hullámokban fürödhettem, sajna elszalasztottuk a teljes szélcsendet a tükörsima vízfelülettel, mert akkor nem Myrthos volt a cél, és némi fotózás és csodálkozás után továbbmentünk Assos és az északi kis öblök felé. Szóval nagy az esély, hogy hullámos Myrthosra akadsz, nyilván a legtöbb esélyed a nyitottabb tengerpartokon van, de a konkrét jeleket nem ismerem. Az is nagy esélyed lehet, ha Platia Ammoson kutakodsz, ott sem sokan láttak még sima vizet, többünket úgy kapott fel a hullám, forgatott meg a levegőben és vágott a földhöz, ahogy sosem akartuk
Ja és Melus!
Az óriás tengerjárókért nagyon irigyellek, mi előszezonban sosem láttunk sajnos
maciG!
Én pedig Petani beach-t ajánlom,a legnagyobb hullámzásunk ott volt,és hatalmas élménnyel ajándékozott meg a dolog,szerintem annak idején hosszasan le is irtam a dolgot!!