Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 692 693 694 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Cofffos | #210297 Üzenet | 2013-09-22 07:11:18 |
Úgy látom itt és Pargán sok minden nem változott. icon_smile.gif
Régen olvasgattam itt, mert idén Skopeloson voltunk, és az kötötte le az időmet, de ettől még időnként itt is előfordulok. Jövőre ismét Parga az uticél, és újra saját szervezésbe.

Papamaci...tőlem nem szabadulsz olyan könnyen, bár úgy gondolom, nem is miattam brummogtál. icon_biggrin.gif
  Kiki117 | #210324 Üzenet | 2013-09-23 15:53:42 |
Agios Sostis-ról írnék pár szót:
Mi először Anthousa-ból mentünk robogóval, GPS navigálással. Nem mondom, hogy egy leányálom volt az út, de teljesíthető egy 50-es robogóval. Sőt, volt aki úgy jött, hogy ketten ültek rajta! Szóval, robogóval többen is jöttek ide, nem könnyű, de rövidebb mint gyalog. Út közben még egy tábla is van, hogy Spartilla, Agios Sostis merre.

Gyalog is megtettük a távot. Háát az fárasztóbb volt... Az oda út húzósabb volt, több emelkedővel. Mi mentünk legalább 2 órát mire oda értünk a Valtosról. Itt felmentünk a Valtos végén lévő dombra és onnan tovább az úton. Robogóval erre nem lehet jönni, mert a Valtos végén van egy rész, amit a homokban kell megtenni... Ja és nagyrészt a tűző napon, mert sok árnyék nincs.
Viszont nagyon szép kis partra vitt el, úgyhogy szerintem megéri.
Viszont Spartilla-hoz nem találtuk a lefele vezető utat( mondjuk nem is kerestük úgy igazán), pedig szerintem vhol mellette mentünk el. Agios Sostis-ra egyenesen visz az út, még ki is van írva ha odaértél és egy kis kápolna is van ott.
  Mienna | #210349 Üzenet | 2013-09-25 12:02:11 |
Sziasztok!Ma érkeztünk vissza Pargáról!Valóban fantasztikus a hely,nem lehet kihagyni.Rengatagat sétáltunk,még utolsó nap is találtunk felfedezni valót.Hajóútra érdemes elmenni,mi aPxos Antipaxos útra mentünk,valóban megéri.Megnéztük Ali pasa várát is.Szeptemberben tökéletes az idő,nem is mennék máskor.Éttermek közül a Bacchus a Krionery,Yannis tetszettek legjobban.Nekünk a Taka Taka Mam nem jött be,illetve a Sakis sem.Minden más tökéletes volt icon_smile.gif
  Zsanus | #210360 Üzenet | 2013-09-26 11:37:39 |
Sziasztok!

Másfél hete érkeztünk haza az eddigi legjobban sikerült nyaralásunkról. Nagyon kellemes időnk volt, mindent meg tudtunk valósítani, ami miatt visszamentünk, és még számunkra új, felfedezni valókat is találtunk icon_smile.gif Kicsit fáj a szívem, ha arra gondolok, hogy most pár évig száműzöm a nyaralási célpontok közül ezt a mesébe illő helyet...

Az élményekről: mi is béreltünk robogót (Herkules) 5 napra, kétszer is strandoltunk Ammoudián (már tavaly bűvöletbe estünk a gyönyörű tengerpartjától, és strandjától), kipróbáltuk a környék összes strandját, felfedeztük Sivotát és a környező fürdőhelyeit, de a másik irányt, aminek a célállomása Preveza lett volna, sajnos nem mertük megkockáztatni - persze ami késik, nem múlik icon_smile.gif

Étteremben csak a Sakisban jártunk, sajnos bőven megelőzte a hírneve, mert sem én, sem a vőlegényem nem egy nagy étkű, az adag valahogy mégis kicsi volt... Az előző nap főzőtt paprikáskrumplit sokkal jóízűbben fogyasztottuk el aznap ebédre a szállásunk teraszán - mindenféle túlzás nélkül. Még az vendégmarasztaló ouzo és az ajándékba kapott utóétel sem győzőtt meg minket a hely kiválóságáról...
A párom kétszer evett pitás gyrost a már többek által említett 33-asban, és egyszer ettünk együtt is a városi stranddal párhuzamos utcában lévő gyorsétteremben. Mindegyik megfelelő volt.
A 33 grillbár mellett lévő pékségben nagyon finom sütiket lehet kapni.
A zöldségpiacon mi is jártunk, valóban nem túl nagy, de olcsóbb mint a közértben. A halasnál - a piac szokásos helyével szemben van - nagy a választék, segítőkész a személyzet, az ott vásárolt halat majdnem konyhakészen hoztuk el. A turnusunkból egy házaspár rendszeresen vásárolt ott, elmondásuk alapján mindig másféle hal volt kapható.
A zöldségpiacon mi nem vásároltunk, mert a Sakis villában voltunk elszállásolva, és a házinéninél lehetett paradicsomot, burgonyát venni kedvező áron.
Az apartman az elvárásunknak megfelelő volt, pár apró hiányosságtól eltekintve, a kellemes időtöltést szolgálta. Nekem különösen tetszett a terasza, ahol nagyon meghitt vacsorákat töltöttünk. Minden másnap takarítottak, pár naponta új ágyneműt kaptunk, egyszer hagytam mosogatni valót hátra, el is mosogatott a takarító lány.
A legszebb strand vitathatatlanul a Piso Krionery, bánjuk is, hogy tavaly kimaradt... A hatalmas Valtosnak is vannak kevésbé népszerű szakaszai, véleményünk szerint ott esik a legjobban a fürdőzés.
Sokat sétáltunk a városban, megnéztük a monostort és Anthousát is.

Remélem, a most indulóknak hasznára válik a beszámolóm, kívánok Nektek jó időt, kellemes kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket! Használjatok ki minden másodpercet, mert nagyon gyorsan eltelik!

Üdvözlettel,
Zsanus
  Mienna | #210400 Üzenet | 2013-09-27 18:49:07 |
Sziasztok!Rövidre sikerült a beszámolóm,most egy kicsit kibővitem icon_smile.gif Mi autóbusszal mentünk,hosszú volt de túléltük.Az apartmanunk,tökéletes volt,jól felszerelt,a Piso Kryoneritő kb 8,a Kryoneritől 10 percre.Minden második nap takarítottak,a tulajdonos nő egy nagyon kedves,aranyos asszony.Volt egy pici kert ahova kilehtett ülni,és aki akart még rostélyozni is tudott.A neve Villa Hrisula.Strandolni a Valtosra jártunk,igaz kicsit messzebb van,és megkell mászni a várba vezető lépcsőket,de aki szeret sétálni annak nem akadály.Vízitaxival is lehet menni,aki a rövidebb utat választja.Mi rengeteget sétáltunk,bejártuk a szűk kis utcákat,nagyon hangulatosak.A várból a kilátás gyönyörű.
Gyrost ettünk a 33-asban,nem volt rossz,de egy kicsit száraz.és a zöldségek sem voltak benne a legfrisebbek.A Balthazár gyrosa jobban tetszett.Éttermek közül 2 este ettünk a kis strandnál lévő azonos nevű Kryoneri étteremben,bárányt és kardhalat.21-22 euró volt a vacsoránk 2 személyre 1-1 itallal.Nagyon finom volt,és szép nagy adagokat kaptunk.A Taka Taka Mamban a rengeteg furcsa ízű köret között elveszett a hús.Nagyon tetszett a Yannis ami a Bakas utcájában található,aki járt arra tudja,aki nem a kis strand felé kell menni,egy kis utca vezet felfelé. Fantasztikus házi boruk van,kitűnő ételeik,vasárnap este élő zene.Sakis:kis adag,íztelen is volt,lehet másnak nagyobb szerencséje volt,illetve attól is függ ki milyen fogást választ.A hely maga nagyon hangulatos,de minket nemfogott meg.Veneziano,olasz ételek,fantasztikusak,desszert ajándékba.Bacchus kicsit drága,de megéri isteni ízek,tökéletes kiszolgálás és az elmaradhatatlan copfos pincér icon_smile.gif Hajókirádulásban bő választék,nekünk szerencsénk volt utolsó napokban a Gaios és a Captain hook 10 euróért kínálta a jegyeket.
Vásárolni az Arista szupermarketbe jártunk,a taxi állomáshoz közel,ott a legjobbak az árak.Kisboltokban nem érdemes vásárolni. Gyümölcsöt a piacon vettünk,sokkal olcsóbb,1 euró 1,5 alma őszibarack,szőlő...A fgyi drága,de finom.
Ali pasa várát megnéztük,kisvonattal mentünk,8 euró/fő. A kilátás gyönyörű.
Gyorsan eltelt a 10 nap.Rengeteg hely kimaradt amit szerettünk volna még megnézni.Talán majd jövőre.
  Cofffos | #210451 Üzenet | 2013-09-30 09:48:34 |
Szomorúan olvasom, hogy a Sakisban összementek az adagok. icon_sad.gif
Jövőre lemeózzuk, és lesz összehasonlítási alap, hiszen 2010-ben a kedvenc helyünk volt.
  Kiki117 | #210490 Üzenet | 2013-10-01 11:09:52 |
Az Acheron folyónál lévő "rafting"-ot nem ajánlom senkinek. Kb annyi köze van a raftinghoz, hogy vízen mész.
Inkább nevezném egy kis lájtos, rövid csónakozásnak 15 EUR-ért két főnek.
  Gaillard | #210501 Üzenet | 2013-10-02 06:43:25 | Válasz a #210490. hsz-ra Előzmény #210490
Minket július elején összesen 20 EUR-ért (hagyni kell "meggyőzetni" magat)
- elvittek egy rafting körre - 5-10 perc (3 felnőtt + 1 gyerek),
- kisérővel lovagolhattunk a folyó mentén - 10-15 perc (2 felnőtt + 1 gyerek),
- átcsúszhattunk a folyó felett (2 felnőtt + 1 gyerek).

A rafting az olyan embereknek, akik még sosem próbáltak hasonlót és amúgy sem mennének el a félelem miatt egy komolyabb körre, szerintem tökéletes, mert mindenkinek tetszett nálunk és rajtam kívül azt hiszem a többiek komolyabbat be sem vállalnának.
  Tothneni | #210526 Üzenet | 2013-10-03 20:56:43 |
Sziasztok!

Mi most vagyunk kint. Az érkezés napján(okt. 01.) esett az eső, előző nap pedig nagy vihar volt.

Azóta gyönyörű időnk van(25-30 fok). Ma voltunk Korfun, ott is ilyen meleg volt. Sok látnivaló nincs. A Rinában vagyunk, nagyon pici, semminek nincs helye. A felszerelése hiányos volt, de az idegenvezető rendes volt, és szólt a tulajnak, aki azonnal orvosolta a problémát. nehezen, de sikerült csatlakoznunk az Internetre. a tulaj megadta a kódot.

Az esték már hűvösek, éjszaka kell a pléd is. Az árak tényleg magasabbak, mint pl. Sartiban.
A part kavicsos, kicsit messze van, de érdemes kimenni a Valtosra, ott van "majdnem homokos"partszakasz is. A vizet főzésre használjuk, azt mondják, iható. Eddig nem volt tőle semmi bajunk. Az éttermek, boltok nagy része még nyitva van. A COOP már bezárt.
Fakultatívokra a főszezoninál jóval olcsóbban lehet menni. holnap lesz termelői piac a templomnál, azt mondják, minden 1 euróba kerül. Na, majd kiderül. Egyébként a gyümölcs is, a zöldség is nagyon drága.

Egyelőre ennyit. ha valaki most jön, és szeretne valamit megtudni, nyugodtan kérdezzen. mi még egy hétig itt leszünk,az utolsó turnussal megyünk haza.
  Mienna | #210531 Üzenet | 2013-10-04 09:50:45 |
A víz valóban iható,mi 10 napig ittuk,semmi bajunk nem lett tőle.Nem érdemes a boltban palackozott vizet venni.
  Mienna | #210552 Üzenet | 2013-10-04 17:22:24 |
http://www.pargarooms.gr/ext/parga-harbour-panorama.html
  Vicosz | #210577 Üzenet | 2013-10-06 19:05:16 | Válasz a #210526. hsz-ra Előzmény #210526
Várjuk a piaci beszámolódat icon_smile.gif üdv. Vicosz
  Vicosz | #210578 Üzenet | 2013-10-06 19:20:12 |
http://penteli.meteo.gr/stations/parga/camera.htm
  Papamaci | #210701 Üzenet | 2013-10-17 14:16:53 | Válasz a #210297. hsz-ra Előzmény #210297
Én nem is tőled szabadulnék icon_lol.gif csak van egy pár száj hős icon_cry.gif sajnos akinek pont akkora a szája mint a mellénye icon_eek.gif
Idén már másodszor voltam Pargán icon_wink.gif nekem a szárazföldi nyaralások legszebb helye sőt szerintem sok szigettel is vetekszik de hátha találkozunk jövőre icon_biggrin.gif
Tényleg össze mentek az adagok a Sakisban icon_cry.gif
Mi a Bacchosba járunk mindig nekünk teljesen bejön ár érték arányba
Ouzo ajándék egy pohár sör ajándék de ha nincs hely akkor ugyanez még egyszer ajándék icon_wink.gif az étellel soha nem volt gond sem adag sem íz szerint pedig van bennem vagy110-kg icon_rolleyes.gif de mindig jól laktam de már több év távlatában ismerősként fogadnak
Hát ennyi nagy vonalakba ne írom hogy hova meg merre mert már sokszor le írták de Lefkadára át kell menni a többit meg mindenki döntse el hova
Köszönöm hogy emlékszer rám én nekem csak Parga icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Sokrisz | #210870 Üzenet | 2013-11-04 18:32:44 |
Üdv minden kedves "Parga-s" fórumozónak!
Örömmel vettem észre hogy bővült a Pargara utaztató magyar utazási irodák száma!
2014-ben a Grand Tours is utaztat már ide!
Számomra ez remek hír, mert jövőre Pargan tervezem a nyaralást, és a Granddal már többször is utaztam (megelégedésemre).
Remélem másnak is újdonsággal és jó hírrel tudtam szolgálni.
Egyébként a Grand Tours Facebook oldalán jelent meg a bejegyzés.

Üdv Mindenkinek!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 692 693 694 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu