Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21066 Üzenet linkje2007-02-25 19:05:16 

Kedves Bea!

Titokban én is erre gondoltam, hgoy elõzõ nap alkudozom a tulajjal, hogy másnap elvinnénk két vasparipát icon_smile.gif
Hát ha neked is tetszene, gyere el velünk icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
Mikor megérkezünk reggel, akkor ugye elvileg egy darabig nem lehet elfoglalni a szobákat az elõzõ csapat távozása miatt és a takarítás is benne van. Addig van lehetõség elrakni a cuccokat, vagy mindenki ráül és õrzi a sajátját? icon_smile.gif
Eddigi útjaimon mindig volt valami hely, ahova le lehetett rakni a csomagokat és mehetett mindenki amerre látott. Mi általában ezt az idõt a környék megsimerésével ,illetve a szükséges dolgok-pl ásványvíz- beszerzésével töltöttük el. Tényleg, Nei Poriban iható a víz, vagy ott is érdemesebb ásványvizet venni és azt kortyolgatni? Tavaly Makrygialoson voltam és ott lehetett a csapból is kortyintani icon_smile.gif
Bár ha jó meleg lesz, akkor valószínû egy hideg sör üdítõbb lesz icon_smile.gif
Elõre is köszönjük a választ

Lisa & Sancho

# 362
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21069 Üzenet linkje2007-02-25 20:02:25 

Fenn voltam egy iroda honlapján és ott azt olvastam, hogy Görögországban kizárólag palackozott vizet szabad inni. Nos én eddig bármerre jártam Hellaszban, mindenhol rácuppanhattam a vízcsapra. Soha nem lettem beteg eme lépésem miatt.
# 363
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21071 Üzenet linkje2007-02-25 20:56:37 

Elvileg mindenhol iható a csapvíz, legalább is akárhol voltunk mindig volt valaki aki a csapból ivott és semmi baja nem volt. Mi minden esetre mindig palackozott vizet iszunk. Megsúgom: itthon is. icon_wink.gif De fõzni, ill. teának itthon is és kinn is csapvizet használunk.
# 364
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21074 Üzenet linkje2007-02-25 21:37:49 

Szia Sancho!

Vigyázz, ne ajánld fel mégegyszer a lehetõséget!! icon_twisted.gif icon_lol.gif

A csapvíz iható, érzékenyebb gyomrúaknak ajánlott a palackozott víz. Abból nem lehet baj...

Tavaly úgy alakult a csoportváltás "rituáléja", hogy a busz megérkezett reggel 9 óra körül. Ekkor mindenkit letettünk a háza elõtt, és megbeszéltünk egy idõpontot, amikorra én végzek az elõzõ heti turnus visszaindításával. Ekkor találkoztunk a templomnál (mert ide tutira mindenki eltalált), majd elmentünk egy bárba meginni egy ouzót, és megbeszélni minden tudnivalót Nei Porival és a fakultatív programokkal kapcsolatban. Ez így nagyon bevált, mert hamar elszaladt az idõ, amíg be lehetett költözni, és minden infó a rendelkezésre állt már az elsõ napon!
A csomagokat a lépcsõházban lehetett elhelyezni, de a közbiztonság teljes, hidd el, egész nyáron nem tûnt el semmi. Szinte mindegyik házban ott lakiki a tulaj, aki "õrzi" a cuccokat beköltözésig. Azzal, hogy itt a bárban töltjük el a várakozási idõt, még az örökké égetõ mosdókérdés is megoldott.
Szóval ez így volt eddig, valszeg nagy változás nem lehet ebben az idén sem! icon_rolleyes.gif

# 365
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21075 Üzenet linkje2007-02-25 21:51:47 

Az erkélyes témához még annyit, hogy a Kalouda, és a Sotiria erkélyei kimondottan tágasak. Ezzel gond nincs. Fõleg azoké, amelyek sarokra esnek.
# 366
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21076 Üzenet linkje2007-02-25 21:56:35 

A Kaloudánál tényleg az egyik oldala egybe van építve a másik házzal. Ennek az az oka, hogy végülis összetartoznak. Tulajdonos néni, akit Kaloudának hívnak, a másik házban lakik. Õk takarítanak, és a lépcsõházat, kertet is nagyon szép tisztán tartják. Mivel nem takarító cég takarít, ezért a tisztaságra, rendezettségre panasz nem lehet!

Nyugi, a tetõteret nem hinném, hogy szándékukban áll befejezni!! Egyfajta raktárnak, és teregetõ-helynek használja a néni. Meg aztán csak nem akarnak adót fizetni a befejezett házukért icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_lol.gif

# 367
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21077 Üzenet linkje2007-02-25 22:30:56 

Szia Bea!
Látom késõ estig "dolgozol".Szoktatod magad ??? icon_lol.gif
Nagyon jó hogy ennyire jó az informátorunk icon_wink.gif
Csak az idõ lassan telik,ebben nem tudnál segíteni??? icon_razz.gif
Jó éjt icon_lol.gif
Katus

# 368
Lisa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21078 Üzenet linkje2007-02-25 22:59:29 

Kedves Bea!

Aranyos vagy hogy eddig is válaszoltál a felmerült kérdéseinkre. icon_smile.gif A fakultatív utakkal kapcsolatban,mennyire sûrû a program...egész napos vagy egy adott idõhöz kötött?... mindenki megy amerre lát vagy együtt a csapat és így kizárva az elkóborolás lehetõségét? icon_biggrin.gif Az apartmanban,bízom benne hogy szabad a járás és nincs kötött idõ amire vissza kell érjünk? icon_smile.gif... tudom nem azért megy az ember pihenni hogy feltételeket szabjanak icon_smile.gif csupán azért kérdem,mert volt már rá precedens,természetesen nem itt... hogy egy adott idõre vissza kellett mennünk az apartmanba. Gondolom ezt Te tudod,hogy egy éjszakai sétának a parton vagy egy esti egészséges önfeledti séta az utcai kirakatok elõtt mennyire csodálatos is lehet. Ahogy hallom a páromtól a görögök szinte az éjszaka kamikázai icon_biggrin.gif))

Puszi...
Sancho & Lisa

# 369
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21086 Üzenet linkje2007-02-26 10:15:35 

Szia Lisa!

Természetesen szabad ki-be járás van az apartmanházakban. Ez szerencsére nem kollégium. Van ahol nyitva vannak a kapuk éjszaka, de ahol zárják, ott a szobakulcshoz mellékelve van a kapukulcs is.
Az éjszakai kóbórlás, és a csillagok bámulása a napágyakról egyenesen ajánlott. A napfelkelte pedig kihagyhatatlan program!
A fakultatívokból szinte minden napra jut vmi. Tavaly nyáron a szerda, a szombat (mivel akkor van érkezés), és a vasárnap volt szabad. A tobbi napon van lehetõség kirándulni jönni (Olympos, Skiathos, Athén, Meteora, Görög est). Úgy tudom, hogy az idén ebben is bõvül majd a kínálat. Tavaly nyár elején még a programban volt Thesszaloniki, Vergina és az Edessa vízesés is, de sajnos nem volt rá elég jelentkezõ. Csakúgy, mint Delphire.
Ezeken a programokon együtt megyünk megnézni a látványosságokat, de utána minden programban van jócskán szabadidõ is, amikor önállóan lehet nézelõdni.

# 370
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21087 Üzenet linkje2007-02-26 10:19:26 

Most hogy mégegyszer elolvastam a kérdésed, látom kihagytam vmit.

Szóval nem minden program egész napos. Az Olymposról már kora délután megérkezünk (15:00 körül). A Meteoráktól pedig 17:00 körül. A Görög est is kb 4 órát vesz igénybe.
Az athéni és a skiathosi út az, amely egész napot vesz igénybe. De egyik sem strapás, séta, hajókázás, buszozás.

# 371
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21092 Üzenet linkje2007-02-26 10:38:40 

Szia Bea!
Írtad,hogy bõvül az idén a fakultatív lehetõségek kínálata.Tudsz valami közelebbit is errõl?
Katus

# 372
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21093 Üzenet linkje2007-02-26 10:46:32 

Szia Katus!

Sajnos semmiben nem vagyok biztos. Ez mindössze egy gondolat volt még tavaly õsszel, mikor összegeztük a kinti fõnökkel az évet, és hogy mit lehetne változtatni. Volt szó arról, hogy lesz nálunk is egy BBQ-s hajókázás, mert erre volt igény. Meg más dolgok is szóba kerültek, de amíg nem biztos, kár róla beszélni. Csak félreértésre adhat okot.

# 373
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21097 Üzenet linkje2007-02-26 11:14:49 

Szia Bea! Mi, akik egyéb utazási irodákkal megyünk egyénileg, nekünk is lehetõségünk lesz az általatok szervezett fakultativ programokon résztvenni? Laci
# 374
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21100 Üzenet linkje2007-02-26 11:32:14 

Szia Laci!

Persze hogy velünk is jöhettek! Bár szinte biztos, hogy nektek is lesz kint telepített idegenvezetõtök, akivel a programokra mehettek. De ez nem jelenti azt, hogy önként nem választhattok mást. Egyénileg, nem irodával érkezõk, erdélyi, újvidéki magyarok is jöttek már velem, de még Anett Tours-osok is választottak már minket kint, mert valamilyen szempontból a mi programunk jobban megfelelt nekik.
Ez a ti döntésetek, de általában mindenki ragaszkodni szokott a saját irodája partneréhez kint. Ha tájékozódni akartok majd, megtaláltok az Evi Toursban. Aztán még lehet, hogy az is kiderül, ti is hozzánk fogtok tartozni?? Ki tudja??

# 375
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21102 Üzenet linkje2007-02-26 11:38:13 

Kösz a gyors választ. A Neckermann N.Poriban kb. 20 studiót foglalt le. nem biztos, hogy van helyi képviseletük. Horvátországban is csak a nagyobb helyeken fordultak elõ. Igaz én még nem találkoztam velük. Egyébként megszavazom, hogy hozzátok tartozzunk. Laci
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu