Titokban én is erre gondoltam, hgoy elõzõ nap alkudozom a tulajjal, hogy másnap elvinnénk két vasparipát
Hát ha neked is tetszene, gyere el velünk
Mikor megérkezünk reggel, akkor ugye elvileg egy darabig nem lehet elfoglalni a szobákat az elõzõ csapat távozása miatt és a takarítás is benne van. Addig van lehetõség elrakni a cuccokat, vagy mindenki ráül és õrzi a sajátját?
Eddigi útjaimon mindig volt valami hely, ahova le lehetett rakni a csomagokat és mehetett mindenki amerre látott. Mi általában ezt az idõt a környék megsimerésével ,illetve a szükséges dolgok-pl ásványvíz- beszerzésével töltöttük el. Tényleg, Nei Poriban iható a víz, vagy ott is érdemesebb ásványvizet venni és azt kortyolgatni? Tavaly Makrygialoson voltam és ott lehetett a csapból is kortyintani
Bár ha jó meleg lesz, akkor valószínû egy hideg sör üdítõbb lesz
Elõre is köszönjük a választ
Fenn voltam egy iroda honlapján és ott azt olvastam, hogy Görögországban kizárólag palackozott vizet szabad inni. Nos én eddig bármerre jártam Hellaszban, mindenhol rácuppanhattam a vízcsapra. Soha nem lettem beteg eme lépésem miatt.
Elvileg mindenhol iható a csapvíz, legalább is akárhol voltunk mindig volt valaki aki a csapból ivott és semmi baja nem volt. Mi minden esetre mindig palackozott vizet iszunk. Megsúgom: itthon is. De fõzni, ill. teának itthon is és kinn is csapvizet használunk.
A csapvíz iható, érzékenyebb gyomrúaknak ajánlott a palackozott víz. Abból nem lehet baj...
Tavaly úgy alakult a csoportváltás "rituáléja", hogy a busz megérkezett reggel 9 óra körül. Ekkor mindenkit letettünk a háza elõtt, és megbeszéltünk egy idõpontot, amikorra én végzek az elõzõ heti turnus visszaindításával. Ekkor találkoztunk a templomnál (mert ide tutira mindenki eltalált), majd elmentünk egy bárba meginni egy ouzót, és megbeszélni minden tudnivalót Nei Porival és a fakultatív programokkal kapcsolatban. Ez így nagyon bevált, mert hamar elszaladt az idõ, amíg be lehetett költözni, és minden infó a rendelkezésre állt már az elsõ napon!
A csomagokat a lépcsõházban lehetett elhelyezni, de a közbiztonság teljes, hidd el, egész nyáron nem tûnt el semmi. Szinte mindegyik házban ott lakiki a tulaj, aki "õrzi" a cuccokat beköltözésig. Azzal, hogy itt a bárban töltjük el a várakozási idõt, még az örökké égetõ mosdókérdés is megoldott.
Szóval ez így volt eddig, valszeg nagy változás nem lehet ebben az idén sem!
A Kaloudánál tényleg az egyik oldala egybe van építve a másik házzal. Ennek az az oka, hogy végülis összetartoznak. Tulajdonos néni, akit Kaloudának hívnak, a másik házban lakik. Õk takarítanak, és a lépcsõházat, kertet is nagyon szép tisztán tartják. Mivel nem takarító cég takarít, ezért a tisztaságra, rendezettségre panasz nem lehet!
Nyugi, a tetõteret nem hinném, hogy szándékukban áll befejezni!! Egyfajta raktárnak, és teregetõ-helynek használja a néni. Meg aztán csak nem akarnak adót fizetni a befejezett házukért
Szia Bea!
Látom késõ estig "dolgozol".Szoktatod magad ???
Nagyon jó hogy ennyire jó az informátorunk
Csak az idõ lassan telik,ebben nem tudnál segíteni???
Jó éjt
Katus
Aranyos vagy hogy eddig is válaszoltál a felmerült kérdéseinkre. A fakultatív utakkal kapcsolatban,mennyire sûrû a program...egész napos vagy egy adott idõhöz kötött?... mindenki megy amerre lát vagy együtt a csapat és így kizárva az elkóborolás lehetõségét? Az apartmanban,bízom benne hogy szabad a járás és nincs kötött idõ amire vissza kell érjünk? ... tudom nem azért megy az ember pihenni hogy feltételeket szabjanak csupán azért kérdem,mert volt már rá precedens,természetesen nem itt... hogy egy adott idõre vissza kellett mennünk az apartmanba. Gondolom ezt Te tudod,hogy egy éjszakai sétának a parton vagy egy esti egészséges önfeledti séta az utcai kirakatok elõtt mennyire csodálatos is lehet. Ahogy hallom a páromtól a görögök szinte az éjszaka kamikázai ))
Természetesen szabad ki-be járás van az apartmanházakban. Ez szerencsére nem kollégium. Van ahol nyitva vannak a kapuk éjszaka, de ahol zárják, ott a szobakulcshoz mellékelve van a kapukulcs is.
Az éjszakai kóbórlás, és a csillagok bámulása a napágyakról egyenesen ajánlott. A napfelkelte pedig kihagyhatatlan program!
A fakultatívokból szinte minden napra jut vmi. Tavaly nyáron a szerda, a szombat (mivel akkor van érkezés), és a vasárnap volt szabad. A tobbi napon van lehetõség kirándulni jönni (Olympos, Skiathos, Athén, Meteora, Görög est). Úgy tudom, hogy az idén ebben is bõvül majd a kínálat. Tavaly nyár elején még a programban volt Thesszaloniki, Vergina és az Edessa vízesés is, de sajnos nem volt rá elég jelentkezõ. Csakúgy, mint Delphire.
Ezeken a programokon együtt megyünk megnézni a látványosságokat, de utána minden programban van jócskán szabadidõ is, amikor önállóan lehet nézelõdni.
Most hogy mégegyszer elolvastam a kérdésed, látom kihagytam vmit.
Szóval nem minden program egész napos. Az Olymposról már kora délután megérkezünk (15:00 körül). A Meteoráktól pedig 17:00 körül. A Görög est is kb 4 órát vesz igénybe.
Az athéni és a skiathosi út az, amely egész napot vesz igénybe. De egyik sem strapás, séta, hajókázás, buszozás.
Sajnos semmiben nem vagyok biztos. Ez mindössze egy gondolat volt még tavaly õsszel, mikor összegeztük a kinti fõnökkel az évet, és hogy mit lehetne változtatni. Volt szó arról, hogy lesz nálunk is egy BBQ-s hajókázás, mert erre volt igény. Meg más dolgok is szóba kerültek, de amíg nem biztos, kár róla beszélni. Csak félreértésre adhat okot.
Szia Bea! Mi, akik egyéb utazási irodákkal megyünk egyénileg, nekünk is lehetõségünk lesz az általatok szervezett fakultativ programokon résztvenni? Laci
Persze hogy velünk is jöhettek! Bár szinte biztos, hogy nektek is lesz kint telepített idegenvezetõtök, akivel a programokra mehettek. De ez nem jelenti azt, hogy önként nem választhattok mást. Egyénileg, nem irodával érkezõk, erdélyi, újvidéki magyarok is jöttek már velem, de még Anett Tours-osok is választottak már minket kint, mert valamilyen szempontból a mi programunk jobban megfelelt nekik.
Ez a ti döntésetek, de általában mindenki ragaszkodni szokott a saját irodája partneréhez kint. Ha tájékozódni akartok majd, megtaláltok az Evi Toursban. Aztán még lehet, hogy az is kiderül, ti is hozzánk fogtok tartozni?? Ki tudja??
Kösz a gyors választ. A Neckermann N.Poriban kb. 20 studiót foglalt le. nem biztos, hogy van helyi képviseletük. Horvátországban is csak a nagyobb helyeken fordultak elõ. Igaz én még nem találkoztam velük. Egyébként megszavazom, hogy hozzátok tartozzunk. Laci