#2105952013-10-08 08:02:10 Válasz a #210550. hsz-ra
Köszönöm, csak ajánlani tudom neked is!Nekünk jövőre Erdély van betervezve, úgyhogy 2 évet kell várnom arra, hogy visszamehessek Lefkadára.Addig is várom,hogy akik ott járnak, megosszák velünk az élményeiket!
#2105962013-10-08 08:15:41 Válasz a #210546. hsz-ra
Jól látod MaciG!Ezen a héten próbálok visszazökkenni a szürke hétköznapokba.Feltöltődtem mediterrán energiával, próbálom ezt a kiegyensúlyozott állapotot konzerválni minél tovább, és úgy érzem, képtelen vagyok elégedetlenkedni, most senki és semmi nem tud kizökkenteni, de hát szerintem ezért járunk nyaralni!!!!Ja, és továbbra is maradok utószezonpárti: ilyenkor már nem kell légkondi,nincs tömeg sehol, nincs hőség napközben, mégis lebarnulva lehet hazajönni októberben.Nem beszélve az anyagiakról!
sziasztok!
végig olvastam az egész forumot az elejétől kezdve szóval mindent tudok szinte amit szeretnék(majd juni 21 től 30 ig megyünk) lehet nem voltam elég figyelmes és lehet szerepelt valahol de a Nidrinél lévő vízesés hol található pontosan? kordinátát valaki tudna írni?
#2109002013-11-06 21:33:03 Válasz a #210899. hsz-ra
hát, félek lehet azt mondani, h nem voltál figyelmes, mivel érzésem szerint a nidri vízesés és az oda történő eljutás benne van a top 5-ben említésileg.
a gugli szerint egészen pontosan itt van:
38º42'54.50" É 20º42'06.76" K
de amúgy meglátod majd, h szinte képtelenség eltéveszteni, ki van táblázva sok helyen, na és útitársaitok is lesznek majd szép számmal.
#2109012013-11-06 21:55:19 Válasz a #210900. hsz-ra
köszi!
nekem annyi volt világos hogy citrom ligetek között sétálva 1 óra. meg még valami olyan rémlik hogy kocsival ellehet menni valami kávézóig vagy büféig és onnan 10 perc de hogy ez pontosan hol van arra nem találtam választ bár ennyi oldal elolvasása után több száz infórmáció jutott el hozzám szóval nem csoda hogy valami még mindig hiányos
#2109032013-11-07 00:14:32 Válasz a #210901. hsz-ra
kardasierik!
Én is csak nyugtatni tudlak, több mellékutcából is vezet fel út, mindenhol ki van írva, el sem tudsz tévedni. Amit írtál, minden stimmel, a citromligetek, hogy autóval mehetsz egy bárig, onnan gyalog, évről évre jobb minőségű, itt-ott kiépített járdán. Érdemes azért stabilabb lábbeliben menni, vagy szandiban, mert víz nélkül nehezen úszod meg. Odatalálsz majd, még zavarni is fog a sok hülye turista az odavezető úton
köszönöm a válaszokat! akkor biztosan simán meg lesz!
csak kár hogy még nagyon messzi van.. pedig már most elterveztem magamban a napi programokat a fórum segítségével
szívesen megosztom a terveim hátha kapok még hozzá 1-2 jó tanácsot:)
egyik napi terv : reggelről Lefkada fok , aztán Porto Katsiki és délután Egremni ( lehet nem a legjobb 1 nap ennyi lépcsőzést beiktatni de kibírjuk valahogy)
egy másik napi terv amit a tenger élővilága megfigyelésére találtam ki ( egy kis búvárkodós nap) Geni félsziget (Laka,Fraxia) aztán Desimi és végül Mikros Gialos
következő nap Meganisi kompal , kocsival itt egy kis strandolás Limonari , Elia falvak közül Katomeri ,Vathi , Spartochori
az egyik napra egész napos hajókirándulást tervezek még pontosan nem tudom melyik hajóval az még eldől később van idő..
aztán másik napi program reggelről Nidri vízesés , majd Kavalikefta (Kalamitsi, Megali Petra)
másik nap Mylos , Kathisma majd Lekadavárosban szétnézni
és még ami biztos Aghiofili aztán Vassiliki városnézés
és nem akartam mindegyik naphoz oda írni de este természetesen vagy Nidri vagy Lefkadaváros vacsora, sétálgatás
Erik,ha elfogadsz egy tanácsot,Egremnit CSAK délelőtt és minél hamarabb,különben a 350 lépcsőt tűző napon teheted meg,és ráadásul parkolni sem tudsz csak még plusz 2-300 méterre a lépcső tetejétől,szintén felfelé menet-gyilkos dolog!!
#2109292013-11-08 01:28:31 Válasz a #210927. hsz-ra
Terv elfogadva E gészen rendben van így elsőre, nem tudtam, hogy 1 hétre mész, így elég feszesek lesznek a napjaid, kipipálhatod a "kötelezőket", ha 2 heted lenne, nagyjából ugyanezeket ajánlhatnánk, csak nyugisabban, rohanás nélkül. Egremnihez annyit tennék hozzá, hogy Miskolci tanácsa megszívlelendő, ha szezonban mész, mi szerencsére május végén talán huszadmagunkkal voltunk az egész parton, érkezéskor az első 4-5 strandoló közt voltunk, szóljon, aki látta már gyakorlatilag üresen Egremnit
Szóval ha mondjuk júni első napjaiig mész, lesz bőven helyed...a nap azért már perzselt rendesen, ez volt az első napunk, egész nap vizes póló volt rajtam, de leégtem
Ha a Genin a Lakára vállalkozol, jelzem, mi 2000-ben véletlenül találtunk rá, azóta ajánlgatom, ahol tudom. A Dessimin beacheltünk, de hamar ráuntunk, és a félsziget belseje felé indultunk az erdőn át érzés szerint, és egyszer csak ott voltunk. Sokan nem találják, pedig autóval is le szoktak jönni helyiek, igaz, elég kacifántos a lejutás, sok felé elágazik az odaút, elmondani nem is tudom, nem csoda hogy max 4-en voltunk eddig a legtöbben. Annyira a kedvencünk lett, hogy idén a 2. hét nagy részét ott töltöttük, polipozással és napozással!
#2109402013-11-08 23:08:44 Válasz a #210930. hsz-ra
Te nem számítasz, Rólad tudtam, olvastam a beszámolód az oldaladon, irigyeltelek is a szállásotokért Ugyanakkor voltunk idén Lefkadán, lehet, hogy össze is futottunk valahol!
De ahogy utazni tudsz...az én életemből nem hiányzik ennyi izgalom
#2109412013-11-08 23:27:19 Válasz a #210940. hsz-ra
neem, ez tavalyi út volt, csak a blogra tettem fel idén. (itt a hellaszon is fent van majdnem uaz a beszámoló egyébként)
(egyébként az izgalmakat én sem szeretem, magam sem tudom az okát, ettől vmiért nem szoktam. pedig alapvetően hajlamos vagyok rá. talán, mert eddig megúsztam gikszer nélkül; mit mondjak, bízom benne ez így is marad... )