#2112822013-12-05 11:22:02 Válasz a #211270. hsz-ra
Ezt én sem értem, mert az igaz, hogy árban kedvezőbb, de nagyobb a rizikó az esőre és ha esik akkor nem igen lehet ott mit csinálni és akkor hiába olcsóbb.
#2112852013-12-05 12:14:59 Válasz a #211282. hsz-ra
Igaz, hogy sokan - talán a többség - anyagi okokból választják az elő- vagy az utószezont, aztán nem győznek itt érdeklődni, hogy milyen idő szokott lenni akkortájt... A másik szempont, hogy nem mindenki szereti - bírja - a nyári kánikulát, a sokszor negyven fok feletti hőséget főleg a délebbi területeken. Én is jártam már úgy Tolóban (egyéni foglalással), hogy ismerős helyen foglaltam előszezonra (júniusra, nem május elejére!) szobát, aztán látva a várható pocsék időt, az utolsó pillanatban kénytelen voltam egy héttel eltolni az indulást (még szerencse, hogy elfogadták), s a végén olyan szuper idő lett, hogy az utolsó napon nem győztem menekülni onnan a negyvenkét fokos kánikula elől. Visszatérve eredendő mondandómra; szomorú, ha valakit az anyagi helyzete kényszerít nehezen vállalható kompromisszumokba felülírva utazási vágyát.
Konkrétan mi utáljuk az eszetlen hőséget.
Gyűlölöm ha a számba lóg egy másik ember lába és nem tudok megmozdulni a parton....ha rámöntik a frappét és hallgathatom, ahogy őrjöngve mutogatja a táblagépén , okos telefonján a szomszéd teraszról (mert csak akkor foglal oda, ha van wifi), hogy mekkora királyság, hogy ő itt van a tengernél...aztán megkérdezi tőlem adnék-e neki tejet a reggeli kávéjához, mert szerinte gusztustalan drága itt görögbe a tej....
Nem szeretnék a fenti mondatokkal senkit megsérteni, de mi ezért járunk"nyugdíjas szezonban" nyaralni!!
Bocs,hogy beleszólok , mi hosszú évek óta szeptember elején megyünk mindig nyaralni Görögországba. Első sorban azért, mert nem viseljük jól a nyári kánikulát, másrészt azért ,mert kisebb a tömeg is,a suli is elkezdődött, szóval nyugisabb.Kirándulások szempontjából is sokkal jobb,kényelmesebb.Olcsóbb az autó bérlés,és maga az út is. Soha nem volt rossz időnk, esőt egyszer fogtunk ki Skiathos szigetén, az se tartott 20 percnél tovább ! Szóval nekünk így kerek az utószezon
Az igaz, hogy elő- illetve utószezonban elméletben nagyobb esély lehet az esőre, de mi többször nyaraltunk már június elején és szeptember közepén és az ott töltött 2 hétből talán egy nap esett csak az eső egy fél órát. Tavaly pl. május első napjait töltöttük Nafplioban és végig napsütés, 30 fok, a tengerben is tudtunk fürdeni.
Szerintem ez attól is függ, hogy északi vagy déli területekre utazik az ember és persze szerencse is kell. Viszont elő- és utószezonban egy kis szerencsével nagyon jó áron ki lehet hozni az utazást, sőt ilyenkor még tömeg sincs a strandokon.
Én eddig csak 2x voltam utószezonban nyaralni, az időjárásra nagyon nagy panasz nem lehetett. Az első alkalommal a nyaralás első 3 napját rontotta el az időjárás, a másodiknál az utolsó kb 3 napját, igaz, az Spanyolországban volt. Nálunk elő és utószezon egyelőre nem is játszik, mivel csemetém még javában iskolába jár, + az én munkám miatt is a júli közepe, augusztus eleje a nyerő. Pedig én sem bánnám, ha szeptemberben tudnánk menni. Mi bírjuk a hőséget, de a nyugi miatt illetve a kedvező árak miatt szívesen választanám az utószezont.
#2113132013-12-06 10:52:18 Válasz a #211285. hsz-ra
Teljesen egyetértek veled, ugyanis én eddig mindig elő vagy utószezonban voltam nyaralni, hasonló okok miatt amiket te is írtál, mert szeretünk kirándulni is, és azt a hőségben valóban nem a legjobb, de az utó és -előszezon az nem feltétlen az legelső és a legutolsó turnus amit az iroda indít, és én most konkrétan erre vonatkozóan írtam, hogy nem értem. (én pl. június másik felét vagy szeptember első felét preferálom)
anyuci68: Úgy látom elég pozitívan állsz a dolgokhoz, ami jó, de én azért nem mondanám azt, hogy az időjárással nem volt problémám, ha 3 napot "elront" a nyaralásból, mert egy hetes turnusnál az már majdnem a nyaralás fele.
#2113152013-12-06 11:44:25 Válasz a #211313. hsz-ra
MaciG igazad lenne, de szerencsére eddig még sikerült mindig 2 hétre elutazni, így az a 3-3 nap tényleg kibírható volt.
Amúgy sajnos elég észrevehetően változik az időjárás, régebben sokkal kiszámíthatóbb volt Görögországban is. 20 éve kb ugyanabban az időszakban nyaralunk, és akkoriban még felhőt sem láttunk szinte az égen július-augusztusban, manapság már néha eső is előfordul. Igaz, hogy nem tart sokáig, de ha pont akkorra tervez az ember mondjuk egy komolyabb kirándulást, az elég kellemetlen lehet, főleg a nyaralás vége felé, amikor már nem tudja átrakni az időpontot. Igaz, akkor viszont van miért visszamenni arra a környékre !
Mindamellett úgy gondolom, hogy elsődlegesen az anyagiak miatt fogynak el az elő- és utószezoni utak az irodáknál. Sokan még annak is örülnek, ha akkor elutazhatnak legalább egy hétre. Más kérdés, hogy a kirándulások szempontjából meg kifejezetten jobb a "hűvösebb" időszak.
érdemes lehet nézegetni ezt az oldalt azoknak, akik kacérkodnak az önálló szervezéssel de még nem igazán merték azt kipróbálni, talán kaphatnak itt 'kimunkált' ötleteket: