Megérkezett a válasz az Olympictól. Arra az esetre kérdeztem rá, hogy mi van, ha az adott útvonalon nincs lehetőség premium economy jegy vásárlására (ahol már 158 cm van megadva 114 helyett). A válasz:
"we would like to advise you that in case every checked baggage weighs no more than 23 kilos and its dimensions are up to 158 cm, you will not face any problems during check-in procedure"
Tehát a total dimensions valóban a csomag három hosszának összege, és ha van lehetőség sima economy és premium jegy vásárlására is, akkor nagy valószínűség szerint ellenőrzik a 114/158 cm-t. Ha nincs, akkor a 158-as limitet kell figyelembe venni.
#2118602014-01-04 10:46:16 Válasz a #211857. hsz-ra
Köszi szépen Pontikos!
Továbbra sem értem, hogy akkor mi a 114cm, ha total dimensions (3 szám összege), akkor szerintem sehol nem tartatják be ...
Én is megkaptam a választ, a kérdés az volt, hogy az én bőröndöm (59X78X34CM) díjmentesen szállítható-e Athénból Milosra, ha az max 23kg. A válasznak nem örülök:
Corresponding to your email, we would like to advise you that the total dimensions of the baggage referred below, gives a result of 171 CM, which may only be transported as cargo.
Therefore, we need to bring under your attention that you may carry a luggage up to 23 kilos and with total dimensions 158 CM, which will be accepted free of charge, if your ticket is issued under a fare that permits baggage allowance.
Nem tudom, hogy visszakérdezzek a cargo díjszabásáról, vagy hagyjam ennyiben, mondván csak nem mérik, de ha igen akkor a különbség 4cm oldalaként ... Szerintem a miénk is csak egy bőrönd, ha nagy is....
+ még jön a lagguage-vel, ami a leírása és a honlapjuk szerint baggage és nem hand lagguage.
Szerintetek van olyan, ha nem tudom bőröndöm méreteit, súlya rendben, ott lemérik centivel,
kötözködnek és nem engedik fel?
Vagy extra díjat kérnek?
#2118632014-01-04 11:06:37 Válasz a #211857. hsz-ra
pf.
akkor ez a világ kb. legrosszabb, legszigorúbb és legkomikusabb csomagszabályzata ever. feladott poggyász max. mérete 114 cm, kisebb, mint amit a kézinél megengednek? ne már...
arról nem beszélve, h ekkorát még a fapadoknál is fel lehet vinni kézben, mint amit ők megengednek feladva...
hidalgo: persze, előfordulhat. ezeknek a kis túllépéseknek az elbírálása szinte minden esetben a pultnál ülő jóindulatán múlik-ám a legacy-knál sokkal inkább jóindulatúak, mint nem.
De, a 114 a három szám összege, és nyilván egy olcsóbb árkategóriájú jeggyel az a megengedett, feladott pogyó (+ a nála nagyobb kézid van még az árban ). De bevallom, nem néztem végig minden desztinációjukat, ami egyelőre engem érdekelt, ott mehet a 158 cm.
Hogy mérik-e? Nézd, én erre mindig azt mondom, hogy van egy szabály. Elméletileg nagyobb az esélye, hogy nem foglalkoznak a 4 cm-el, hiszen nem kirívó és szemmel látható különbség, ám ha mégis mérik akár szúrópróbaszerűen, akkor nekik lesz igazuk, ahol vitának helye nincs, és sokkal pocsékabb helyzetbe kerülsz, és többet fizetsz, mintha veszel egy megfelelő méretű bőröndöt (vagy két kisebbet) - a régit meg eladod.
(Ez olyan, mint a kézipogyó súlya és mérete. Ha megfelelőre csinálod, nincs min izgulni, és tudom, hogy sokan flegmáznak, hogy ők akár egész disznókat is elszállítanak a kézitáskájukban, és a kutya nem foglalkozik velük, de ők fognak a leghangosabban hőzöngeni és vádaskodni, ha egyszer ketrecbe rakatják a pakkjukat és még a súlyát is megmérik.)
A baggage-luggage-el mi a probléma? Fedélzeti hand luggage, feladott checked baggage.
akkor ez a világ kb. legrosszabb, legszigorúbb és legkomikusabb csomagszabályzata ever. feladott poggyász max. mérete 114 cm, kisebb, mint amit a kézinél megengednek? ne már...
Szerintem nem.
Nem néztem még végig az összes desztinációt, de véletlenszerűen egyelőre egyet sem találtam, ahol van premium economy jegy (158 cm) és annál olcsóbb (114 cm) is. Ha pedig nincs premium, akkor az olcsókra is a 158 vonatkozik, ami egyáltalán nem kicsi szerintem (különösen egy nyaralásra).
#2118682014-01-04 11:28:54 Válasz a #211866. hsz-ra
háát, nem tudom.
mert elhiszem én, h ritka, nem tudom, nem vizsgáltam egyáltalán-de amilyen furcsa szabály ez, el tudom képzelni, h nem alkalmazzák gyakran; másrészt viszont, ha benne van a szabályzatban akkor azért gondolom előfordulhat.
és az sem túl szerencsés (nem túl felhasználóbarát), h akár járatonként más-más szabályok lehetnek érvényesek ezek szerint. azért ebből lehetne keveredés, ha komolyan vennék.
szóval, sztem ez tökre nem jó (tiszta, világos, stb.) szabályozás.
A baggage-luggage-el mi a probléma? Fedélzeti hand luggage, feladott checked baggage.
Nekem ezt írták:
you may carry a luggage up to 23 kilos and with total dimensions 158 CM, which will be accepted free of charge.
Szerintem ez baggage.
Emiatt tuti nem adom el a bőröndöt, drágább mint kettőnknek a repjegy
+ onnantól Aegeannél (és sok más társaságnál) duplán fizetnék a 2 kisebb csomagra, az nem lenne okos dolog.
Rákérdezek, hogy mennyiért (extra fee) számít a bőröndöm a mérete miatt bőröndnek és nem cargo-nak + elgondolkodunk a hajókázáson is ...
Emiatt tuti nem adom el a bőröndöt, drágább mint kettőnknek a repjegy
Űűűű, én olyannal nem is mernék utazni.
Hidalgo írta:
+ onnantól Aegeannél (és sok más társaságnál) duplán fizetnék a 2 kisebb csomagra, az nem lenne okos dolog.
Mondjuk ezt nyilván te tudod eldönteni a többi utazásod függvényében, mert oké, pl. egy wizznél praktikus lehet egyetlen feladott behemóttal utazni, de az aegeanos dolgot nem értem: a flex jegyük sokszor nem drágább, vagy nem jelentősen több mint a sima, és abban benne van fejenként 23 kg (centik nélkül ). De ha veszel egy light + egy flex jegyet, egyáltalán nem jártál rosszul. Sőt.
a flex jegyük sokszor nem drágább, vagy nem jelentősen több mint a sima, és abban benne van fejenként 23 kg (centik nélkül ).
Amit most épp figyelgetek, ATH-BUD 02-Jul, ott 35EUR a különbség, míg +1 bőrönd csak 20EUR. De ha a nagy bőröndömet (ami szerintem sokkal praktikusabb) 2 kicsire cserélném, akkor mindkettőnknek flex jegy kellene,
nem csak egyikőnknek.
Persze, értem én, hogy van ez így, nem is azt írtam, hogy mindig működik a flexes dolog. Nyilván ahhoz kell, hogy az embernek mázlija legyen, meg rugalmasan tudja kezelni a dátumokat. (Mondjuk nekem a flexben bónuszban nagyon szimpatikus az ingyenes változtatás lehetősége.)
De ha a nagy bőröndömet (ami szerintem sokkal praktikusabb) 2 kicsire cserélném, akkor mindkettőnknek flex jegy kellene,
nem csak egyikőnknek.
Te, most gondolkoztam, hogy nem úgy van ez. Egy light jegy + egy flex sima ügy. Hiszen a flexes 23 kg-os pakk (még akár hozzávéve az olympicos 158 cm-t is) azért igencsak nagy ám. És ehhez még hozzájön mindkettőtöknek egy nem kicsi fedélzeti cucc.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem tudja valaki, hogy hol és hogyan keressek Thessaloniki Airportról Nea Flogitába (Hotel Mavridis) return transzfert? Az utazási iroda kb. 260 euroért vállalná. Vélelmezem, hogy van ettől olcsóbb is. Köszönöm szépen a segítséget!