Egy kis segítséget szeretnék kérni. Idén nyáron szeretnénk egy számunkra ismeretlen helyet felfedezni: Korfut. Mivel nekem ez a sziget eddig teljesen kimaradt (nagy Thassos fanok vagyunk ), szeretnék egy két infót tudni róla. Két gyermekkel (6 és 2 évesek), autóval mennénk valamikor júniusban. Jó lenne egy csendes szállás egy csendes környéken, de valami nyüzsis hely is legyen néhány km-en belül. A szállásról legyen könnyen megközelíthető egy homokos vagy aprókavicsos part, amihez nem kell autó. Szoktunk autóval is kolbászolni, kirándulgatni, de azért szeretjük, ha van egy állandó part, ahová gyalog is könnyedén eljutunk a kis csomagunkkal a hátunkon.
Előre is köszönöm, ha tudtok ajánlani valami jó kis falut/várost/partot/szállást.
Mi Korfun , Moriatikan voltunk, ahol apró kavicsos, hosszú a part, ámde keskeny. Csendes kis hely, közel még busszal is Kerkirához, Benitseshez, a Sissi kastélyhoz (ami szerintem abszolute kihagyható).
Homokos partok inkább Sidari felé vannak, de az nyüzsisebb is volt.
(Paxi, Atipaxi kiránduláson akik voltak áradoztak róla!!!!)
Kerkyrához csatlakozom.Amit még hozzáfűznék, hogy a görögök szerintem most estek a saját maguk csávájába azzal, hogy a turizmusukat a britekre építették, azok meg jól lelakták a helyet, elriasztották a jónépet, majd miután náluk lecsengett Korfu, tovább álltak.
(mondjuk én kevésbbé kedvelem, ha előttem okádva-elnézést-cigizve, pezsgős, sörös üveggel ülnek a tengerbe, majd minden terméküket ott is hagyják....remélem ezt csak nekem volt szerencsém megtapasztalni, de azt hiszem nem véletlen, hogy a 10 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest, Korfu fénye a turizmus palettáján némileg megkopott. (Sajnos)
Magának a szigetnek számomra ugyanolyan bája volt, mit Thassosnak.
és még valami.... gyermekként ökológiai kukkantó akartam lenni (később ez ökológiai kutatóvá szelídült), mert Gerarld Durell összes művét előlről hátra és hátulról előre elolvastam és Ő gyermekkorában élt Korfu szigetén.Számomra olyan csodával mesélt erről a helyről, hogy amíg nem jártam itt én addig is szerettem látatlanban is, és látottan, jártan, lelakottan is szeretem
Köszönöm az eddigi válaszokat. A fentiekhez hozzászólva annyi, hogy sajnos nagyon sok helynek megkopott a bája. Emlékszem nem is túl régen (2007-ben), mikor először nyaraltunk Thassoson, elmentünk a márványpartra. Az egész parton rajtunk kívül 1 család volt még. Ez egyébként július végén volt, tehát főszezonban. Na annak volt még varázsa. Tavaly szeptember közepén voltunk utoljára. Csak az odavezető extra sz.r földúton 5 román autó előzött meg minket, hogy minél előbb odaérjenek. A parton olyan tömeg volt, hogy a parkolóban külön ember irányította a forgalmat. Akkora helyet sikerült kiharcolni magunknak (4 felnőtt, 4 gyerek), hogy két fekvőt le tudtunk teríteni és kész. Sajnos minden jó helyet elözönlenek előbb vagy utóbb. Én már lemondtam arról, hogy olyan élményeket gyűjtsek be mondjuk Korfun, mint annak idején Thassoson, mikor a párommal találtunk egy "saját" partot, ahol két hét alatt kb. 5 emberrel találkoztunk. De azért reménykedem, hogy szép lesz, várom már a nyarat!!!
Kedves Fórumozók!
Köszönöm az eddigi segítséget, most újabb infót szeretnék kérni a profiktól
Agios Georgios a fenti tartományban, kiszemeltem ezt magamnak, viszont vannak kétségeim.
A tenger belül is homokos, mert úgy tűnt nekem videón, mintha köves lenne az alja?
Tényleg hideg itt a víz?
Lehet helyben motort vagy autót kölcsönözni?
Köszi előre is, ha vki segítségemre siet!
Illetve, jó szálláshely az Alkion Hotel San Georgesban?
Volt-e már itt vki?
Légkondi mennyibe kerül naponta?
Szeretnék tengerre néző szobát, de külön nem lehet foglalni . Esetleg egy 10 Eurós segíthet a recepción? Hogyan viszonyulnak ehhez az itt élők?
Köszönöm.
Sidari Grandos szállás a főutcánál a Marinella.Aki volt már ott,tudna irni arról pár szót,hogy mennyire zavaró éjjel a főutca zaja(a hátsó 10-es szobában mondjuk)
Még a Ksaterina jöhet szóba,melyik a jobb és kinek miért???Köszi a segitséget
Állítólag a Mariella hátsó udvarra néző szobái nem zajosak. Mi a Katerinában voltunk, az teljesen csendes. Egyébként egy átlagos apartman nem volt vele probléma, jó helyen van.
#2124022014-01-19 10:11:45 Válasz a #212386. hsz-ra
Sziasztok.Mi voltunk a Mariellában 2008.május végén. Nem a fő útra nézett a szobánk, hanem a kertre.Mivel előszezon volt, egyáltalán nem érzékeltük a főutca zaját.Egyszerűen berendezett apartman.A Katerini vele srégen szemben volt, és ott ha jól emlékszem volt medence is.Szerintem az csendesebb.