Az apollón travellel utazunk idén és szeretnénk helyjegyet is venni, de nem tudom érdemes-e az alsó szintre venni, ha
emeletes lesz a busz aminvel megyünk? Nem érződik ott nagyon a wc szaga? Valamivel tágasabb mint a felső rész?
#2126312014-01-25 10:38:57 Válasz a #212625. hsz-ra
Nem érződik a szag,ugyan is a wc-csak rendkívüli helyzetben lehet használni. A buszvezetők nagyon kedvesek és megállnak inkább ha probléma van azonnal, ezzel is a többi utas kényelmét védik.Négy óránként tartanak pihenőt akkor mindenki elvégezheti a dolgát.
Jó utat
Tavaly az Apollonnal utaztunk és nem volt WC szag. Viszont nagyon jó lehetoseg, hogy SOS helyzetben lehet hasznalni. Eleve pszichésen is jót tesz, mert bizony van akinek problema, hogy lehetosege sincs elmenni.
Akivel én utazni szoktam, ez nagyon fontos, de szerintem sokan vagyunk így. 2011-ben a Zeus Diassal utaztunk,lezartak a WC-t, megallni sem akartak még rendkívuli helyzetben sem. Az emeleten utaztunk, az also szinten egy kisfiu szegényke hasgörcs miatt nem tudta visszatartani és még akkor sem allt meg.
Na akkor voltak szagok, gondolhatjatok. A Zeusz soforjei raadasul még bunkok is voltak, a buszuk ócska. Hazafele ugyanez volt.
Az Apollon buszok jók, szerintem inkabb foldszines buszaik vannak, és a WC-t kis dologra lehet hasznalni ha SOS. A soförök kedvesek.
Szerintem ilyen hosszu buszutakon kell,hogy legyen WC. Sokszor még a bécsi járatokon is van, pedig az aztan igazan közel van, ki lehet bírni.
#2126392014-01-25 17:14:44 Válasz a #212633. hsz-ra
Fekikecske! Mintha csak helyettem szóltál volna Szó szerint ezt akartam írni. A diazos buszál mi is így jártunk, egyszer bezárták, egyszer meg teletették bőrönddel, és 6 órán keresztül b..tak megállni Hozzáteszem, én 3 gyerekkel voltam, és rajtunk kívül a busz fele gyermek volt. De én pont az a típus vagyok, akit Te írsz, aki ismer innen a fórumról, tudja, a lelkem, a testem sokkal jobban van, ha a buszon van wc. Elveimben el sem indulok olyan bussz al, amelyiken nincs wc. Hát párszor ráfaragtam... lásd dias. De pl a Robinson Tours is azt mondta, óóó, persze, használható lesz... hát bulgáriáig nem lehetett, bezárta. Mind1, azóta is csak Apollon Travel, és Anett tours.
És sosem volt wc szag, nem volt gond belőle. De én nem hiszem, h van fizetett helyjegy az Apollonnál... és igen, az alsó rész tágasabb, és a Nei Poris utakra mindig emeletessel mentünk..
idéntől van fizetős hely 2500ft/fő-ért. Én eddig mikor apollónnal utaztam akkor emeletes volt a busz de mindig az emeleten ültünk.
Meg ami buszokat láttam érkezni Sartira és apollónos volt mind emeletesek voltak. Gondoltam idén kipróbálnánk a földszintet.
Hát elég drámai lehetett az út gyerekekkel ráadásul. Én csak egyszer utaztam a Zes Diassal, de azt biztosan tudom, hogy soha többe. Odafele a soförök olyan szinten voltak tirpakok,hogy nem is lehet őket minosíteni, mert nem ide való lenne. Hazafele pedig a soförök egy fokkal jobbak voltak, d a busz Szerbiaba elromlott, légrugo ment tonkre ha jól emlekszem és onnan lovasszekér szintu utazasban vettunk rész. De a fó problema az embertelen soförökkel volt.
Igen, lent tágasabb a bust az biztos, mi az emeletem szó szerint majd megfulladtunk, mert a légkondi sem mukodott.
#2126482014-01-26 09:16:05 Válasz a #212647. hsz-ra
Nem tudtam, hogy van már fizetős hely, de mostmár okosabb lettem. Mi mindig a hátsó ötöst kérjük, és ameddig beférek a két ülés közé a földre, addig alszom ott hátul egyet Igen, mi is megfogadtuk, nem megyünk többet a diassal, de olyan árakat produkált még 2x is, hogy mégis bevállaltuk.. de nagyon gáz volt, az út is, a busz is, a szállás is...de ott voltunk, olcsón..
mi mindig Apollonnal megyünk és tényleg nagyon rendesek! nincs lent sem wc-szag! már 2x belefutottunk velük hogy nem emeletes volt a busz,de azzal sem volt semmi gond! lehet még kényelmesebb is volt mint a másik!!!!
#2126512014-01-26 10:07:13 Válasz a #212649. hsz-ra
mi 2x nyaraltunk eddig az Apollonal, de biztos fogunk még.
Tényleg jó fejek a sofőrök, persze visszafelé reggel fáradtan a sok kérdéssel őket is fel lehet húzni , de a zuhany és pihi sokat javít ezen.
Nem vagyunk jó ómen a technikának, mind2x volt gond, Lefkadán odafelé, 2x is szerelni kellett Szerbiában, Belgrád melletti parkolóban másfél órát, közben ránk sötétedett. Az inter cooler halt meg, nem akart felhúzni a motor az emelkedőn. A görög határ előtt reggel 7kor szervezetten buszt cseréltünk a Nei Pori csapattal, mondván ők sík terepre mennek. Rutinosak voltak, kb 20 perc alatt (csomagokkal együtt) megvolt a csere.
Thassoson pedig hazafelé, de azt sikerült megszerelni még a duty free parkolójában kb 50 perc alatt.
Mind2 nyaralás szuper volt mindezekkel együtt!
Mi eddig csak a Granddal voltunk, ott nincs a buszon WC. De tényleg megállnak 3-4 óránként, sőt "vészhelyzetben" bárhol. Tossa de Marba mentünk velük, amikor az előttünk ülő hölgy igen keservesen nyögdécselve hintázott az ülésén. Kérdeztük, hogy mi baja, míg végre nagy nehezen kibökte, hogy sürgős dolga lenne. Sofőrnek jeleztük, és abban a pillanatban fék - autópályán! - és a megszorult utas leszállva, kissé elbújva megkönnyebbült. Szerencséjére erdős területen haladtunk akkor épp. Sem a sofőrök, sem az utasok nem zúgolódtak, sőt igen diszkrtéen kezelte mindeki az esetet.
Emeletes buszon mindig az alsó szinten utazunk, és mindig a hátsó ajtó előtti ülésen. Kényelmes, nem zavarok senkit, ha hátradűtöm az ülést. Az sem zavar, ha az előttem ülő ugyanezt teszi, pedig 192 cm magas vagyok, a lábaimat néha nem tudom hová tenni. A megállókban elsőként szállunk le, így a WC-nél való sorban állás gyakorlatilag kizárva. Ráadásul az alsó szint kilengése minimális, míg a felsőé nagyon is érezhető. Van akit ez nem zavar, mi nem szeretjük közeledni látni a sziklafalat a kanyarban.
A legtöbb problémát általában maguk az utasok jelentik. A felnőtt utasok. Eddig egyetlen gyereket sem hallottam nyafogni, nyűglődni. Azok összegömbölyödnek, mint a kismacska és alszanak. Ha épp ébren vannak, akkor is elfoglalják magukat valamivel. A felnőttek van személyes terük, a felnőtteknek igényeik és jogaik vannak. A felnőtt megtiltja az előtte ülőnek, hogy hátrahajlítsa az ülést, a felnőtt dohányozni akar, a felnőtt issza a sört dobozszámra és joga van a plusz megállóhoz, hogy ürítse az átalakított folyadékot.
Nagyfokú tolerancia szükségeltetik egy buszos utazáskor. De minden utas részéről. És persze el kell fogadni, hogy a sofőr a kapitány.
Érdekes, minden úton akad néhány utastárs aki mindenkinél különbnek érzi magát Nekünk 2 éve Sartira tartó utunkon sikerült kifogni két ilyen egyént, akik eléggé megszínesítették az utat... Negatív értelemben. Bizony már menet közben elfogyott néhány üveg számunkra ismeretlen eredetű és fajtájú folyadék, ami igen csak meghozta a két jóarcú hangulatát.egészen odáig, hogy az utasokat kezdték molesztálni. Na akkor valaki szól a sofőröknek, hogy valahogy hassanak már oda, hogy ez a két véglény egy picit lenyugodjon. Szóltak nekik, hogy vagy leállnak, vagy leteszik őket a buszról. Na ezek után végig azokat szídták akik feladták őket. Annyira hogy azok el is ültek inkább máshova. Ezt végig és még visszafelé is hallgattuk, mert ugye fehér ember nem felejt...
Egy másik alkalommal egy idősebb hölgy egyedül utazott és hogy picit csökkentse a magányos út borzalmait néhány doboz habzó italt vett magához, melyet többen sör néven ismernek. Na ennek rövid úton meg is lett a hatása, olyanannyira, hogy a végén a néni már a megállásoknál is a busz wc-be ment... Külön szóltak, hogy ne használják a wc-t, inkább megállnak, mert nem működik valami miatt... Nem használt a szép szó, ezért szagolgathattuk egész úton, bár a sofőrök próbáltak valami klórmeszet, vagy mit rászórni. Ennek ellnére nem ijedtünk el a buszos utaktól és továbbra is busszal fogunk utazni, leszámítva a Sarti nyaralásunkat, mert oda a szüleim miatt autóval megyünk.
#2128782014-02-01 09:43:30 Válasz a #212877. hsz-ra
Kérdezd gugli barátot. Bár ehhez annyira szerintem nem lett volna túl bonyolult egy sima, papír alapú Thessaloniki térképet sem megnézni (ha otthon nincs, akkor könyvtár, könyvesbolt).
#2128802014-02-01 10:29:37 Válasz a #212878. hsz-ra
meg az is érdekes, h ha google maps-ba a keresett cím beírása nem megy, akkor vajon milyen válasz volna a várt segítség, nem? arra gondolok, h ha vki megírná pl., h ott van a kérdéses cím mondjuk a vardaris közelében, a monostiriou mentén, akkor ettől beljebb lenne vajon?...