Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5551
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212697 Üzenet linkje2014-01-27 17:36:39  Válasz a #212695. hsz-ra

borzi!
Hagyd Zakynthost a fenébe, ott a Navaggion és a Kék barlangokon kívül mást nemigen találsz (csak hosszú, keskeny homokos partokat kevéske kivétellel), azok meg meglátogathatók Skalaból is (tudom,ez itt OFF), ami ugyan nem Lefkada, hanem Kefalonia, azon belül is Skalaból hajóút megy oda, ami az említetteket érinti. Sokkal inkább e kettőből válassz, de ha már a Lefkada-topikban vagyunk és Te is ezt kérdezted, akkor arra válaszolok: Nidri, ahova az Apollon szervez, éppen jó e célra, mert nagy a nyüzsi, az éttermek nagy része a parti sétányon van, olyat is találsz, ahol az asztalok a parti homokban vannak, pár méterre a tengertől icon_smile.gif A fővárosban is van élet, de ott a beach távol van a központtól, és nem is annyira alkalmas szállásnak. Az mindenesetre Lefkadán különösen jó helyzet, ha van jogsitok, mert a sziget éppen akkora, hogy autóval-mocival tökéletesen be lehet járni az összes csodáját. Nekünk nincs, ezért is kellett (többek közt) annyit ismételni icon_biggrin.gif Lefkada után meg jöhet Kefalonia a Grand Toursszal, ott is találsz majd olyan beachet, amibe beleszerethetsz, legalább lefkadai bőségben icon_smile.gif

# 5552
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212698 Üzenet linkje2014-01-27 18:08:01  Válasz a #212697. hsz-ra Előzmény #212697

Köszönöm szépen az infót. A kezem meg van kötve nincs jogsim sajna, úgyhogy egyik szigetet sem tudom bejárni kocsival, csak fakultatív program keretében tudom megnézni a szép helyeket
# 5553
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212699 Üzenet linkje2014-01-27 18:41:15 

borzi,irtam p.ü.-t
# 5554
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212701 Üzenet linkje2014-01-27 20:04:12  Válasz a #212697. hsz-ra Előzmény #212697

És nagyon szépek a fényképek, többen olyan gyönyörű képeket tesznek fel, hogy teljesen beájulok, és mindenhova elmennék ez a legrosszabb az egészben, hogy mind tetszik, minden hely másért. Király mostmár tényleg nem tudom hova menjek annyira szép helyek vannak
# 5555
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212702 Üzenet linkje2014-01-27 20:13:02  Válasz a #212699. hsz-ra Előzmény #212699

Szia

Eddig nem kaptam meg a privát üzit, nem tudom ,hol van ,tele volt a postaládám, most töröltem az üziket, de nem jött semmi

Szia

# 5556
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212724 Üzenet linkje2014-01-28 15:02:15 

Szia!
Nem tudom,hol kallódott el de...összefoglalva azt irtam le,-mint más is utalt már rá-,hogy ha csak a két fő strand miatt választanád Lefkast,akkor ne tedd.Kocsi és egyéb jármű hiján ugyis csak hajóval tudsz oda menni.A többi napokon pedig Nidriben kéne maradnod,ami nem alkalmas arra,hogy 6 napot ott strandoljon az ember.Lefkadara csak úgy érdemes menni,ha tudsz kirándulgatni egyénileg...
azt ajánlottam,hogy menjél inkább Pargara.Azt a hajóutat,amit Nidriből inditanak PK-ra,és Egremnire,ugyanúgy inditják Pargaról is.Konkrétan ugyanarra a hajóra viszik el az utasokat -busszal ÍNidribe- és az út után vissza Pargara...tehát látod a két partot,és a hátralévő 6 napot 3 szuper strandon töltheted,egyik jobb,mint a másik(ezek Parga strandjai).Szenzációs és sokkal nagyobb parti sétány van Pargan,jó éttermekkel,szerintem jobban járnál.Még senki nem bánta meg,hogy Pargat választotta.Én mindkét helyen voltam,kocsi nélkül Lefkadaból nem látsz semmit...azért priviben irtam,hogy a Lefkas fanok le ne szedjék a fejemet,hogy eltéritek valakit...hát,röviden ennyi volt szia Miskolci Zsuzsa

# 5557
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212725 Üzenet linkje2014-01-28 15:06:30 

Hát,akkor közkinccsé tettem!
# 5558
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212730 Üzenet linkje2014-01-28 16:22:11  Válasz a #212724. hsz-ra Előzmény #212724

Igen tudom, hogy Parga gyönyörű, de ott már voltam 2012-ben, Voltam fent a várba, strandoltam a Krinori beachen, Piso Krinorin, megnéztem Liknost és voltam a Valtos beachen is. Amúgy tényleg csodás hely, de én mindig szeretek máshova menni annyi csoda vár rám. Tudom ez off itt ,de voltam továbbá Parálián, Sartin, Asprovatán, Kamena Vourlán, Mykonoson és az a legdurvább, hogy mindenhova vissza mennék, mert én superül éreztem magam mindenhol. De amit még nem láttam az roppantúl vonzó számomra, és mindig bennem van a vágy az új helyekre, ahol még nem jártam.De még nem biztos, hogy lesz belőle valami anyagi okok miatt, ha csak ki nem fogok valami olcsó last minuttot, mert egyedül utazom és felárat is kell fizetnem. De most egyenlőre Zakintos Lefkada és még Kefalonia keltette fel az érdeklődésem. Persze most jelenleg elég döntés képtelen vagyok. Köszönöm szépen az infókat
# 5559
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212733 Üzenet linkje2014-01-28 17:19:23 

Miskolciutas írta:
kocsi nélkül Lefkadaból nem látsz semmit...

Én sosem szedem le senki fejét icon_razz.gif , de ezzel azért vitatkoznék!

Biztos vagyok benne, hogy csak járművel lehet mindenhová eljutni a szigeten, de abban is, hogy aki egy hétre megy, annak járművel sem fér bele minden.
Nekünk ez egy második, nem tervezett nyaralás volt 2012-ben (aug-ban 1hét Apollonnal), így kevés pénzből gazdálkodtunk + kevés rutinunk van a görög-hegyes-szűk-szerpentines utakon való vezetésből + augusztusban Lefkada tényleg fullon volt, az utak is. Mindezekért mi nem béreltünk autót. Nem is láttunk mindent a szigetből, sőőt, csak egy részét láttuk, mégis tartalmas nyaralás volt és mindenképp tervezünk visszamenni elő-, vagy utószezonban.
Mi így töltöttük a 6 teljes napot:

1. Kathisma busszal
2. Vassiliki busszal onnét gyalog Agiofili
3. Nikitas busszal onnét Milos gyalog
4. hajótúra: Egremni, Katziki, Agiofili
5. Meganissi komppal, ott gyalog Vathy, Katomeri, Fanari, Limonari
6. hajótúra a Christinaval: Kastos és Kalamos (többek közt)

Lehetett volna még 1 nap Lefkada város, Agios Ioannis, séta a tó körül, de Meganissin is kevés volt az 1 nap és DK Lefkada felé is lehetett volna busszal-gyalog kalandozni.

Második héten már hiányzott volna az autó, egész biztos, a Milostól délebbre lévő csodastrandok miatt vissza is megyünk pár éven belül icon_smile.gif

Nem vitának szántam, de a mi nyaralásunk autó nélkül is jó volt.

# 5560
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212738 Üzenet linkje2014-01-28 19:02:31 

Köszi,hogy megmarad a fejem icon_razz.gif ,és egyébként akár vitának is szánhatod,abból sincs baj.Sokfélék vagyunk.Egyfajta információ az is,hogy te ezt igy végigcsináltad...én nem vagyok az a gyaloglós fajta,nekem ez már sok lenne.(Mint ahogy számomra a vizesés is messze van,biztosan vannak még hozzám hasonlók)Az 1 hétben 1 nap gyaloglást tudok élvezni, a Meganissis gyaloglás elég volt.
Legalább borzi több véleményt és opciót ismer meg!

# 5561
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212740 Üzenet linkje2014-01-28 19:20:45  Válasz a #212733. hsz-ra Előzmény #212733

Szia!

Akkor már, csak azt szeretném megkérdezni, hogy a hajótúrán egy nap mentetek el Katsikibe, Egremnibe meg még, amit melette harmadjára felsoroltál, ez egy fakultatív programon belül történt, vagy egyenként kelett mindegyikre külön külön befizetni? Majd még átmegyek a Zakintos topikba is ott is érdeklődök. Ja és annyi ,aki tudja, hogy Nidriben lassan mélyül a tenger?

Mindenkinek köszönöm előre is

# 5562
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212741 Üzenet linkje2014-01-28 19:34:46  Válasz a #212740. hsz-ra Előzmény #212740

Hát ezt már leírtam neked 1x icon_twisted.gif
ez 1 egész napos program

Nikolaos nevű hajó, Fantastic cruise nevű progi. Szerdánként volt és tán 25EUR/fő volt az ára ebéddel együtt.
Egremni (2óra)-Katziki(40perc)-Agiofili(90perc). Katzikin főszezonban nem köthetnek ki a hajók így kb 60m-re a parttól áll meg és ott lehet ugrálni a vízbe.

# 5563
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212742 Üzenet linkje2014-01-28 19:43:09  Válasz a #212741. hsz-ra Előzmény #212741

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Ja ok, köszönöm végül is ez nekem így tetszik, én nagyobb biztonságban érzem magam ,ahol lassan mélyül a tenger, remélem Nidribe lassan mélyül. Azt olvastam, hogy Katsikibe meg Egreminél hirtelen mélyül szóval nekem egy nap 3 helyet is megnézhetnék, nekem pont jó volna, csak lássam legalább egyszer az életembe ezeket a nagyon szép strandokat.Mivel félek a mély vízben ezért végül is nem bánnám, ha rövid az idő és egy napom van a 3 helyre.
Köszi

# 5564
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212749 Üzenet linkje2014-01-28 22:30:59 

Miskolciutas írta:
Egyfajta információ az is,hogy te ezt igy végigcsináltad...én nem vagyok az a gyaloglós fajta,nekem ez már sok lenne.

Csatlakoznék Hidalgóhoz, mi a séta a tó körül pontot is megejtettük. icon_smile.gif
Nyilván van, akinek ez sok, ám az az info akkor sem helytálló, hogy autó nélkül nem lát semmit az ember... (és ez sok egyéb vidékre is igaz).
Sok sztorim van arról, hogy mennyire igény, tájékozottság, nyelvtudás és fizikai állapot függvénye is az, hogy adott ember mit lát adott helyből autóval vagy anélkül... és néha bizony a hasonló paraméterekkel rendelkező utasok közül sem az autós kerül ki "győztesen". Meg egyébként végülis ki határozza meg, mennyit és mit "kell" megnézni? icon_wink.gif

# 5565
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212751 Üzenet linkje2014-01-28 22:58:19 

Én személy szerint mindenkinek megköszönöm, a hozzászolásokat információkat, mindenből lehet tanulni vagy tájékozodni, vagy megfontolni és átgondolni. Nagyon örülök, hogy ennyi kedves segítőkész ember van a fórumon. Amióta rá találtam erre a fórumra, már midenhova felkészülten mentem, tudtam mit érdemes megnézni, Sartin, Pargan Parálián informálodtam mindenről, hol milyen a strand milyen lehetőségek vannak.

Kellemes estét minden kedves fóruzó társamnak köszönöm icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 370 371 372 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu