Én a hétköznap 6,3 fogyasztású dízelre 10 literes fogyasztást számoltam, mert egy nagy dobozos utánfutóval megyek. Utoljára az amúgy is nagy autóra két boxot raktam a tetőre, akkor rendesen 10 fölé ment a fogyasztás. Mondjuk nyomtam neki, most ráérősebbre tervezem.
Sziasztok!
Szeptemberben megcélozzuk Thassost.A szokásos útvonalat egy kicsit megvariálnám.Dunántúlról indulunk Nagylaknál lépnénk be Romániába majd irány Turnu Severin /Vaskapu/.Itt egy éjszaka pihi ,majd másnap A Dunán átkelve irány Nis.Valaki közületek járt erre?Véleményeket,tapasztalatokat szívesen olvasnám.
#2135432014-02-22 18:39:42 Válasz a #213531. hsz-ra
Mi már 3 alkalommal mentünk arra. lassú, de szép útvonal. Térkép alapján is eltájékozódtunk, tehát eltévedni a gps-el sem fogtok. Számítsatok arra, hogy a vaskapui erőműnél akár órákat is várhattok! Pofátlannak kell lenni, és előre kell menni, közvetlenül a határatkelőn, ne álljatok sorba! Aztán lehet, hogy hátra küldenek,de mi mindig megúsztuk. Mivel a határállomásnak kicsi az áterestő képessége, mert ez erőmű fizikálisan korlátozza, ezért hosszú sorok alkaulhatnak ki. Főkent, mert ez is EU-s határ!
#2135442014-02-22 19:44:46 Válasz a #213543. hsz-ra
Szia !
Köszi a gyors választ.Hát nem is tudom...Egyrészt megnyugtatott amit az útvonalról írtál,másrészt elbizonytalanított a határátlépés körüli macera.Még gondolkodom az egészen.Ha nem veszed tolakodásnak még lenne egy-két kérdésem.Az út minősége milyen a Vaskapu illetve a határ és Nis között?/ a térkép szerint alsórendű utak/. Valami tranzitszállást nem tudsz a Vaskapu környékén?Gondolom egy fenékkel elég húzós.
Üdv.
Mi először mennénk autóval Paraliára. Tud valaki segíteni abba, hogy hol érdemes a pihenőket tervezni, mert úgy olvastam van egy két olyan pihenő amit érdemes lenne elkerülni. Tordas-ról, ( Martonvásártól ) melyik tirányt és határátkelőt javasoljátok. Tranzit szállást Leskovac-ban foglaltam, mivel 6 éves gyereknek talán sok lenne egyben ennyit utazni.
Segítséget előre is köszöném.
OJ