Sziasztok!
Augusztus utolsó hetében szeretnénk görögbe menni. Görögországban még nem voltunk, így elég tanácstalanok vagyunk hová is induljunk. Apollónnal foglalunk és autóval megyünk (valószínűleg), apartmanba, 2 pár 20-as évei végén, azaz a szórakozási lehetőség sem hátrány.
Nyilván, ha nyaralásra kerül a sor nem akarja az ember fogához verni a garast, ám mégis szeretnék a lehető legjobban kijönni az útból, és ebből az egy hétből.
Sehol nem találok az üdülőhelyekre vonatkozóan árszínvonalbeli összehasonlítást! Elsősorban ezt szeretném kérni tőletek! A szállások áraiban kategórián belül nem látok nagy különbségeket, inkább a vendéglátóegységek árai, tavernák, bárok, "discok", hajókirándulás, bérlések(autó, esetleg kerékpár?), bolti árak érdekelnek és minden, ami eszetekbe jut!
Nagyon sokat olvasgattam már, javarészt Lefkadáról (elnézést az eretnekségért egy Sarti fórumban), de csak félszavakban írtak róla, hogy drágábbak az árak, mint pl. Sartin (szállás persze nem). De mennyivel? Jelentősek a különbségek? Túl sok üdülőhely van... nem csak pár hegy vagy a Balaton.
Nagyon köszönök minden segítséget! Szép napot nektek!
#2135362014-02-22 12:20:37 Válasz a #213526. hsz-ra
Szia!Túl sok különbség nincs,hisz mindenki meg szeretne élni.Az árak minden évben emelkednek kicsit,írd meg minek az árát kéred tavalyi viszonylatban tudok Sartis árat írni.
#2135372014-02-22 13:26:35 Válasz a #213536. hsz-ra
Szia! Köszönöm! Ezek szerint ezek az árak is megegyeznek, nem csak a szállás Sart, Nei Pori, Paralia - Lefkada viszonylatban? Ez megnyugtató volna, mert eddig sajnos mást olvasgattam. "Sehol nem találok az üdülőhelyekre vonatkozóan árszínvonalbeli összehasonlítást! Elsősorban ezt szeretném kérni tőletek! A szállások áraiban kategórián belül nem látok nagy különbségeket, inkább a vendéglátóegységek árai, tavernák, bárok, "discok", hajókirándulás, bérlések(autó, esetleg kerékpár?), bolti árak érdekelnek és minden, ami eszetekbe jut! " Szóval ezek érdekelnének! Köszi!
#2135392014-02-22 16:38:58 Válasz a #213522. hsz-ra
Sancho!
Bocsának Sikia Beach a helyes helyszín, Toroniba Porto Kufot ha láttátok, jobbra letértek a főutról végigmentek a " falun" mielőtt visszatérnétek a főutra egy kanyar után van egy szikla kiszögelés, onnan nézzetek vissza és az valami csodás, és állítom ott a naplemente hátborzongatóan szép. A borkombinát ha Toroni felöl mentek jobb kéz felöl van a leágazás, már előre jelzik.Nikitibe van egy méz feldolgozó is az is látogatható.
Köszönöm! Paraliáról sajnos eddig sok rosszat hallottam, koszos part és víz stb. Szóval azt kihagynánk. Sarti és Lefkada között vacilálunk. Én szerelmes lettem Lefkadába , de rémhíreket hallottam az ottani árakról. Ezt szerettem volna pontosan kipuhatolni. Találtam egy jó kis táblázatot itt: http://www.lefkada.a-z.info.hu/info/ar.php Ha valaki tudná pontosítani a jelenlegi lefkadai és sartii árakra is nagyon megköszönném!
#2135532014-02-23 01:00:08 Válasz a #213549. hsz-ra
Lefkadával szemezgetek én is de csak óvatosan. Sokat olvastam róla és az a hír járja hogy a szállások(apartmanok) keleti partvidéken vannak, a gyönyörű part pedig nyugati oldalon, tehát utazni kell a másik oldalra. Motor vagy autó bérlés jöhet szóba, keleti part nem szép, ott ahol lakni fogsz. De ha saját autóval mentek az úgy már nem gond. Mi Sartin voltunk 2013 júliusban és nagyon jó volt! Tehát magasra tettük a mércét és Lefkada nem hiszem hogy ezt überelni fogja. Ha fontos a víz és a part egyértelműen sarti párti vagyok. Nagyon tiszta a part, szép a szine és a mi fontos 30 métert is be lehet gyalogolni, esetleg aki nem tud annyira úszni annak nem mindegy. Paraliát bulizósoknak ajánlom, a part ronda. Pargával is szemezgettem de állítólag 3 strandja van és kicsi, amiből adódik hogy zsúfolt. Ráadásul hamar mélyülős, tengeri sün is lehet. Papucs kell. Sartin semmi ilyen negatívum nincs. Nem láttam sünt, begyalogoltam,isteni a víz, a part hosszú és nincs tömeg a parton, pont el lehet férni.
#2135612014-02-23 13:30:31 Válasz a #213553. hsz-ra
Ez így igaz, ahogy írod. Lefkada teljesen más élményeket ad, mint Sarti, ahol selymes homok van, messzire be tudsz menni a tengerbe. Lefkada inkább aprókavicsos, gyorsabban mélyül, de hihetetlen látványosak a beach-ek....Paralia bulizós, tömegnyomor a part......
Holnap megyünk az irodába. Az autóról szervezett buszra váltottunk és szeptember első hetére, kicsiny csapatunk felduzzadt lassan 10 főre. Robógó bérlésre gondoltunk. És persze Lefkada maradt egyenlőre...kérdés, hogy szállást tudunk-e foglalni ennyi emberre még... A képek és sok-sok vélemény alapján nem tudom elképzelni, hogy ezt a szigetet felül tudja múlni más hely arrafelé. Kezdem eléggé idealizálni magamban...mi lesz szeptemberig Tudtok ajánlani robogóbérlési lehetőséget? (minél kedvezőbb, annál jobb) Milyen árban van ott? Milyen az idő szeptember 1. hetében? Köszönet!
Egy-két emberkénél láttam a fényképei közt hogy találkoztak teknőssel.Sajnos mi tavaly nem láttunk(leszámítva az egyik sarkon lévő kis medencében lévő példányt)...de talán idén...Merre fele érdemes sétálgatni?
Szia Digoo.
Ha erre a képre gondoltál, akkor őt még éppen sikerült megmenteni, ugyanis a főúton szeretett volna átsétálni. Majdnem elütöttem. Betettük a kocsiba, és levittük a foci pálya melletti vizes részhez. Egyből be is úszott a pocsolyába. Ezenkívül én még más teknőssel nem találkoztam Sartin.