#2136082014-02-25 15:36:48 Válasz a #213605. hsz-ra
Félreértettél...
- A szerb oldalon - számozás ide-vagy oda - kifogástalan az út.
- Nem a bolgár, hanem a szerb határőrök szívattak a piti átkelőn; a bolgár túlságosan is rugalmas volt.
Amúgy semmi vész, belefér egy nyaralás viszontagságaiba, kalandjaiba...
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nem a saját kocsimmal megyünk nyaralni, kell e valamilyen papírt vinni a gépkocsi tulajdonosától, hogy a határon esetleg ne legyen gond? A gépkocsi édesanyám nevén van a forgalmi szerint, és Ő most nem utazik velünk, szegény nyugdíjas éppen a Francia Riviérán fog nyaralni az unokájával!
A szállás nálküli autózás nekem is először lesz, mivel nincs túl nagy rutinom hosszú távú vezetésben, de egyszer már megjártam Olaszországot, ahol csak én tudtam vezetni. Hazafelé egyhuzamban vezettem, igaz a végén már úgy éreztem, mintha picit be lennék rúgva, de azért jól bírtam Bízom benne, hogy idén sem lesz gond Göröghonnal sem. Hajnal 4 körül tervezzük az indulást és ha minden a terv szerint megy akkor késő délután-kora este már Sartiban lehetünk. Ha ott vagyunk már egyszerű a dolog, mert vagy kapunk már arra az éjszakára is szállást, vagy alszunk az autóban és másnap átvesszük a szobát.
#2136342014-02-26 11:44:27 Válasz a #213616. hsz-ra
Szia! Kell papír hozzá. A Magyar Autóklubnál be lehet szerezni, 450Ft az ára.
Én is vittem két évvel ezelőtt,amikor anyósom kocsijával kellett menni Görögországba. Igaz, senki nem kérte, de csak egyszer kérjék és nincs...az lesz ám a CUMI!!!!. Én ajánlom, 450 Ft nem nagy pénz. Üdv.
A szállás nálküli autózás nekem is először lesz, mivel nincs túl nagy rutinom hosszú távú vezetésben, de egyszer már megjártam Olaszországot, ahol csak én tudtam vezetni. Hazafelé egyhuzamban vezettem, igaz a végén már úgy éreztem, mintha picit be lennék rúgva, de azért jól bírtam Bízom benne, hogy idén sem lesz gond Göröghonnal sem. Hajnal 4 körül tervezzük az indulást és ha minden a terv szerint megy akkor késő délután-kora este már Sartiban lehetünk.
Ez nem lesz olyan gyors mint az Olasz út, nincs végig autópálya, szerb szakasz kb:100km főút, görög országban kb:200km főút mire Sartiba érsz. Attól is függ mikor és honnan indultok főszezon+nap+napszak mennyi pihenőt tartotok nekünk így BP. mellől Júl. közepe péntek du. indulás, bruttó 17 óra menetidő kellett, négyszer voltunk egyszer sem volt rövidebb.
#2136452014-02-26 14:39:20 Válasz a #213616. hsz-ra
Szia Ojohn!
Leskovac környékét én este 10 körüli indulással Debrecenből két rövidebb pihenővel és a határral együtt reggel 5-6 óra körül szoktam elérni, nappal még sosem mentem. Én megpróbálkoznék Röszkénél átlépni Szerbiába, ha esetleg sokan lennének a határon, akkor közvetlenül előtte el tudsz menni Mórahalomnak is. Az SRB-MAC határon mi kb. 7-kor szoktunk átlépni, eddig még sosem volt nagy sor. A MAC-GR határ már érdekesebb lehet, bár legtöbbször kiveszik a sorból a magyarokat, érdemes (szerintem) jobb oldali sávban menni, hogy észrevegyenek, és könnyen ki tudjanak venni a sorból. Mindjárt jelentkezik Kerkyra olvtárs, aki előre szokott menni a sor mellett egy üres kapuhoz , én ezt még nem próbáltam. Én a határokra 3*1/2 órát szoktam kalkulálni, eddig csak akkor nem fértünk bele, ha hazafelé Röszkénél sokat kellett várni.
Emlékeim szerint junius utolsó hétvégéjén van az első nagy török roham, de hétfő reggelre gondolom lecsendesedik, érdemes megnézni a tavalyi hozzászólásokat! Ha sok a török, akkor lehet torlódás a fizetőkapuknál is!
Pihenni Szerbiában OMV kútnál szoktam, ott szokott lenni egy jó kis játszótér (a belgrádi Metro melletti, aleksinaci és lapovói pálya melletti kutaknál van ), mi ott szoktuk megfuttatni a csajokat.
#2136572014-02-26 17:41:14 Válasz a #213645. hsz-ra
Ja ja a görög határon ha sokan vannak akkor megyek a buszsávon előre... Eddig mindig bejött.. Szó nélkül nyitotta a határőr a lezárt sort nekem... De mostanában mindig hajnalban érkezem , akkor meg szinte semmi sor..
#2136642014-02-27 08:53:30 Válasz a #213663. hsz-ra
A határ után kb menni kell vagy 10 km-ert , egy falun is keresztül kell még menned aztán elég kacifántosan eljutsz a pályáig.... De remélem idényre megcsinálják a közvetlen felhajtót is... Vagy nem
#2136722014-02-27 12:33:20 Válasz a #213640. hsz-ra
Szia Kaliber!
Akikkel eddig beszéltem és már többször megtették az utat, van aki havonta többször is, mindenki azt írta, hogy 10-12 óra alatt kinn lehet lenni. Mi június közepén, tehát még nem főszezonban megyünk, túl sok megállót nem tervezünk és hajnalban indulunk. Mi is Bp-ről indulunk.
#2136742014-02-27 12:46:59 Válasz a #213672. hsz-ra
Megértem az izgalmad, de nyugi, ez nem lóverseny... Szerintem a saját autóval utazás lényege éppen az, hogy nem kell kikészülni az utazásban; ott állok meg, ahol akarok, vagy akkor, amikor valaki éppen elfáradt, na de pláne azt nézek meg útközben, amit akarok, vagy arra érdemes. Nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt érsz le, hanem, hogy az utazás ne egy kínszenvedés legyen. Remélem, rákapsz az ízére...