Erről már volt szó, hogy béna aki nem ér ki 10 óra alatt és a kocsi fogyasztása 4 liter fölött van...
Én és sok utitársam nagyon bénák vagyunk
Na komolyan:
Az út eléggé kiszámíthatatlan. Mi négyszer voltunk , igaz július közepén. Először nagy lendülettel elindultunk este 6-kor és másnap délután 3-kor értünk oda...soha többet. Csak annyi volt, hogy éjszaka 3 órás pihenőt tartottunk, mikor már KO voltam. Persze nem rohantunk, betartottuk a sebességhatárokat és sokszor megálltunk.
Idén is tanakodtunk, hogy leteperjünk-e egyszerre, de úgy döntöttünk, hogy nem.
Délelőtt elindulunk, kényelmesen estére odaérünk Niska Banjára, ami nagyon hangulatos hely, sétálunk egyet a központban, ez egy üdülőfalu a hegyekben, ahol nagyon sok gyerekes család és nyugdíjas van és van nyüzsgés este. Reggel elindulunk és kora délután kipihenten ott vagyunk Sartin.
Mindezt 10 euro/fő. Ennyit nagyon megér, nagyo szép hely
#2137032014-02-27 23:17:55 Válasz a #213696. hsz-ra
Ja, ja én is bruttó időről beszéltem, ugyanis nettóban nem sok értelme van számolni, 10-12 óra nettóban csak akkor jön ki ha a sebesség határokat nagyon nem tartod be az meg tudjuk milyen veszéllyel jár.
Melyik szálláson lesztek Niska Banjan?
Idén Lefkada lesz a cél (1380km) gondolkodom, hogy nem egyvégtében kéne lenyomnom mint idáig.
Nekem eddig a legjobb tervezőnek a saját Igo gps.em volt. Beállítottam néhány köztes pontot, és tökéletes volt. Végig tudtam modellezni, sosem tévedtünk el, pedig szinte minden évben Görögország volt az uticél a 90-es évek eleje óta.
Zakynthosra mennénk nyaralni júni végén, vagy aug. közepén a Párommal. Tavaly repcsivel mentünk, de a WizzAir járata csak hetente közelekedik, így elkezdtünk gondolkozni a 10-12 napos autós megoldáson.
Van valakinek tapasztalata a témában? Kb. mennyi az útdíj, benya oda-vissza? Megéri autóval menni?
#2137112014-02-28 12:41:18 Válasz a #213708. hsz-ra
3 éve voltunk, 2 főre autóval a repülőnél olcsóbb (viszont a busznál nem) görögországban 3(lehet már 4) autópályakapu van +Rió híd 13€ + komp 60€ + autó fogyasztás ez egyéni +szerb és macedón pályadíjak+ vissza ugyanennyi. A bruttó menetidő 22óra volt 3rövid pihivel.
Előnyei:
-végig feneked alatt van egy autó amivel bárhová mehetsz a szigeten nem kell húzós kölcsönzési díjat ill fakultatív programért fizetni
-bármit vihetsz magaddal tárolóhely=az autó tárolási kapacitásával.
-kényelmes+ szabadon osztod be az idődet
hátrányai:
-húzós egyvégtében ennyit vezetni főleg ha egyedül vezeted végig az utat (mint én is)
-bármilyen meghibásodás (ne adja isten baleset) a te problémád és költséged ennek a kockázatát lehet mérsékelni biztosítással
Köszönöm szépen a válaszokat, készítek egy kalkulációt és mérlegelünk, mert tavaly a 3 nap autóbérlés pont arra volt elég, hogy rájöjjünk, annyi csodás hely van a szigeten, amit 1 hónap alatt sem lehet bejárni
Ja, ja én is bruttó időről beszéltem, ugyanis nettóban nem sok értelme van számolni, 10-12 óra nettóban csak akkor jön ki ha a sebesség határokat nagyon nem tartod be az meg tudjuk milyen veszéllyel jár.
Melyik szálláson lesztek Niska Banjan?
Idén Lefkada lesz a cél (1380km) gondolkodom, hogy nem egyvégtében kéne lenyomnom mint idáig.
#2137222014-02-28 18:41:00 Válasz a #213708. hsz-ra
Szerintem tök felesleges egyben levezetni ennyit!...minek! Észak Görögországban 30 euro/éjszakára vannak szállások. Addig pedig alig 1000km-t kell csak levezetned(attól függően, h honnan indulsz)!
Tavaly Toloban voltunk kocsival, oda-vissza volt tranzitszállásunk.
#2137242014-02-28 18:50:11 Válasz a #213719. hsz-ra
Mint ahogy feljebb írtam szerintem háztól-házig érdemes számolni.
Délelőtt fél 12-kor indultunk, másnap a reggel 8órási kompot épp hogy elértük ami másfél órás út volt, a szigeten még fél órát mentünk a szállásig amit bele sem számoltam így helyesbítenék 22és fél óra volt
#2137262014-02-28 19:37:09 Válasz a #213722. hsz-ra
Mi ha megyünk, nem állunk meg szinte sehol... Este 5 kor indulunk ,és megyünk végig.. Eddig nem volt gond, bírtam elég jól.. Beszoktam készíteni 2-3 Redbult meg 2 Hellt .. Éjjel szeretek vezetni mert akkor lehet haladni, kisebb a forgalom.. Ráadásul a határokon sincsenek annyian... BP- Igoumentsa tavasszal és ősszel bruttó 12 óra ez már többször sikerült abszolválni, jó azért nyomom neki. Nyáron picivel több a menetidő..