Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 13501
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213754 Üzenet linkje2014-03-01 10:35:44  Válasz a #213752. hsz-ra

Én sokat megyek kocsival és nagy fogyasztási különbségek vannak. Én egy Partner 1,6-os kisteherrel járok és 4-7L között mozog. Ez nagyban függ a sebességtől. Nem mindegy, hogy 80. vagy 150.

Na és a görög úton is nagyon sokat számít mikor mentek, mennyit álltok meg.
Mi mindig július második felében megyünk és persze hozzá kell tenni, hogy fél éves rohanás után fáradtan indulok neki az útnak. Örülök, hogy nem kell időpontra menni, nem kell készülni menet közben a megbeszélésekre, nem kell folyton telefonálni és nyugi van, nem rohanok.

# 13502
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213755 Üzenet linkje2014-03-01 11:00:49  Válasz a #213754. hsz-ra Előzmény #213754

Én is meló után este 5-6 körül szoktam indulni haza Korfura icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif , DE olyan szinten fel vagyok spannolva, hogy simán végig bírom az utat szinte megállás nélkül.. Max egyszer valahol már a görögöknél megállok egy pisire, de semmi több.. A határokon várakozás közben szoktam magamat megmozgatni nekem annyi elég is.. icon_biggrin.gif A fogyasztásra visszatérve 6.0- 8.0 között szokott az autóm enni ilyen tempó mellett.. A tankba meg befér 80 liter. Szóval még tankolni is csak a kaszinó környékén szoktam megállni..De ott fullra nyomom, aztán az elég sokáig...
# 13503
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213757 Üzenet linkje2014-03-01 11:24:36 

Neked megint más a helyzet, hogyha haza indulsz, gondolom minél előbb ki szeretnél érni.
Nekem meg az van, hogy mostantól nyugi. A személykocsim az 6-6,5 között fogyaszt, olyan 130-140-es tempóval megyünk, de sok megállással. A tank 50L-es, így meg kell állni tankolni is menet közben. Amikor mi megyünk elég nagy szokott lenni a forgalom.

# 13504
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213799 Üzenet linkje2014-03-02 16:55:41 

Úgy néz ki, hogy idén már csak ketten megyünk (gyerekek nem jönnek), autóval Görögországba. Ezért felmerült bennünk, hogy egyrészt a költségek csökkentése, másrészt az unalom elűzése miatt utitársakat keresünk. Terveink szerint két hét (szállás) lenne az út (július vége - augusztus eleje). Célpontok Tolo, Parga, Lefkada (ezek közzül kettő 1-1 hét, vagy esetleg egy 2 hetes turnus. Az autóban van még 3 hely, bár kényelmesen ketten férnének el hátul. Nyíregyházáról indulunk, de természetesen az ésszerű határok között teszünk kerülőt.

Az autó amivel utazunk egy - fiatal - Mazda CX-5 diesel ( a nevem alatti képen látható).

Ha valakit érdekel akkor az alábbi honlapra látogasson el:

http://web.t-online.hu/dobaki2/

és alul az email ikonra kattintva küldjön nekem email-t.

# 13505
Ojohn

Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213805 Üzenet linkje2014-03-03 07:07:07 

Az utazással kapcsolatosan kaptam már sok segítséget, most a helyi dolgokkal kapcsolatosan kérném a véleményeteket. Apartmant választottunk ellátás nélkül, így adódik a kérdés mit együnk és hol együnk? Olvasgattam, hogy a gyros hol milyen jó, vagy kevésbé jó, bár a Fradi zászlós helyet meglátogatnám egyszer az tuti, de minden nap azért nem lehet gyrost enni. Van infótok arról, hogy a tavernákban egy felnőtt adag kb. hány euró lehet. Tengeri herkentyűk, halak, ill. helyi finomságok? Gyereknek létezik gyerek menü? Az alkohol nem játszik, mert nem élünk vele.
A költőpénzt szeretném kb. megsaccolni, ha naponta tavernában ennénk.
Az utazási irodák által kínált heti ellátás milyen minőségű és milyen ételek szoktak lenni? Azok a helyszínen is befizethetőek?
Segítséget előre is köszönjük.

Odzsé (OJ)

# 13506
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213806 Üzenet linkje2014-03-03 08:24:01  Válasz a #213805. hsz-ra Előzmény #213805

Ha már a fradi gyrosról beszélsz, akkor bizonyára Paralia a cél, annak van itt külön fóruma, ott sokkal többet/pontosabban tudnak segíteni.
Egyébként a halas ételek drágák. (kivéve a tintahal, ami nem hal)

# 13507
Pintyőke60

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213807 Üzenet linkje2014-03-03 09:47:26 

Szia Ojohn !

" Van infótok arról, hogy a tavernákban egy felnőtt adag kb. hány euró lehet. Tengeri herkentyűk, halak, ill. helyi finomságok? Gyereknek létezik gyerek menü? Az alkohol nem játszik, mert nem élünk vele. "

Nem tudom egyről beszélünk e , de van Magyar étterem Paralián a neve Józsi étterem, a parttól a 3.-k utca Olympic Beach irányában van. Talán erről beszélsz. Kint van a Magyar zászló és a neve is !
Mi 4.-n mentünk 2 felnőtt +2 gyerek . 20-25-max 30€-ból megvacsoráztunk .Igen , van gyerek adag , de az is bőséges. A kisebbik lányom nagyon válogatós , így nem eszi a tengeri herkentyűket , sokszor rántott húst kért , mi rendeltünk egy 2 személyes Gyros tálat ( ami 2 fajta köretből állt , rizs+ sült krumpli , körben volt rakva görög salátával , a húsos része : gyros , szuvlaki , ebből 4 db, és szintén 4 db görög fasírt + tzatziki ) bőséges volt , jutott a kóbor macskáknak is belőle . Ez a fent említett árban belefért . Rendszerint a templommal szemben étkeztünk , ha háttal állsz a templomnak , akkor a jobb sarkon lévő kajálda. De több helyet kipróbáltunk , így lehet viszonyítani .
A legrosszabb gyrost a sétáló utcán (nem az első hanem a mögötte levőben ) az Omylos disco fele ettük . A sarkon van egy super market és át elemben a túloldalon kicsit srégen szemben . Sajnos a nevére nem emlékszem , de nagyon avas és olajos volt a pita tésztája , kicsi volt az adag (bár ilyen rosszból ennyi is sok) adtak mellé 1 dobozos gagyi cólát így azt hiszem 2.2€ / db. volt . Azon az úton még kijjebb mentek a disco felé , a város végén lefordultok jobbra és az utca sarkon ott van egy nagyon jó pizzázó , nem olcsó , de nagyon finom a pizzájuk !
Ez is belefér víz vagy üdítővel együtt a fent említett árban. ( ennek a nevére sem emlékszem ) icon_sad.gif
Én a befizetett menüt nem ajánlanám , bár mi sosem vettük igénybe , de így jobban jártok ha sok helyen , sok mindent kipróbáltok !? De ez egyéni döntés.
Mi is Paraliára megyünk az idén (többedszerre) és még hallottam olyat , h Olympic Beach - en van egy étterem , a neve : white Rose ( Fehér Rózsa ) nagyon sokan ajánlják , mi is kipróbáljuk !
Egyébként , nagyon sok helyen ki van téve az étterem elé ( még magyarul is ) a választék ,árral együtt ! Lehet válogatni icon_wink.gif
Ja és még valamit : a beülős helyeken a vacsora után mindig kaptunk ajándékot . Hol 1-1 jégkrémet , hol desszertet , vagy plusz görög salit , vagy welcome Drink -ket .
Remélem tudtam segíteni .

Üdv : Pintyő.

# 13508
Pintyőke60

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213809 Üzenet linkje2014-03-03 10:03:03 

Szia Jox !
Légyszi töröld a fent leírtakat ! Átmásoltam a Paralia topikban .
Bocsi az "off" - ért !
Köszönöm .

# 13509
Gabrilosz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213810 Üzenet linkje2014-03-03 10:05:02 

Sziasztok!
Nemtudom sokan miért csinálnak lóversenyt meg fogyasztási versenyt a NYARALÁSBÓL. Pont azért írtam nagybetűvel mert szerintem ez erről szól. Amint elindulok Görögország irányába én onnantól kezdve nyaralok, nem érdekel hogy pár órával hamarabb vagy később érek oda, nem érdekel hogy, pár decivel többet vagy kevesebbet fogyaszt az autó.

# 13510
Saturn

Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213814 Üzenet linkje2014-03-03 11:51:55  Válasz a #213810. hsz-ra Előzmény #213810

Egyetértek. Mi most fogunk először autóval és lakókocsival nekivágni Görögországnak. A 140-150-es sebességgel hajtók ennyire fittyet hánynak a sebességi korlátozásokra??? Őket sosem kapcsolják le a szerbek, akik köztudottan a gyorshajtókra "utaznak"??? Vagy a jármű jócskán megemelkedő fogyasztása sem számít???? Hmmmmm...ezek szerint....
Mi nyaralni megyünk.... A párom szereti a kocsiját....icon_smile.gif

# 13511
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213817 Üzenet linkje2014-03-03 12:15:56  Válasz a #213810. hsz-ra Előzmény #213810

Görögország irányába én onnantól kezdve nyaralok, nem érdekel hogy pár órával hamarabb vagy később érek oda, nem érdekel hogy, pár decivel többet vagy kevesebbet fogyaszt az autó.

Ebben akár igazad is lehet, de ha szigetre mész nyaralni, a kompok menetrend szerint mennek, és el is kell ám érni azt.. Tavasszal vagy ősszel nem óránként mennek!!! Lehet várnod kell 5-6 órákat is mire átjutsz... vagy ha nyáron mész , és lassan betartva mindent , nem éred el az utolsó kompot, aztán reggelig üldögélhetsz az autódban a 30fokban a csomagok között .. baromi kényelmes tud lenni...

# 13512
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213818 Üzenet linkje2014-03-03 12:20:09  Válasz a #213814. hsz-ra Előzmény #213814

A 140-150-es sebességgel hajtók ennyire fittyet hánynak a sebességi korlátozásokra??? Őket sosem kapcsolják le a szerbek, akik köztudottan a gyorshajtókra "utaznak"??? Vagy a jármű jócskán megemelkedő fogyasztása sem számít???? Hmmmmm...ezek szerint....

Lehet okosan is gyorsan menni, és ha már jártál arra, azt is tudod hol mérnek a rendőrök... Pályán meg a 140-150 nem egy nagy tempó egy gyakorlott sofőrnek,főleg egy jó autóval... icon_biggrin.gif

# 13513
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213820 Üzenet linkje2014-03-03 13:07:39 

Sziasztok!

Mint már írtam az idén már csak ketten megyünk autóval Görögországba. Ezért futitársakat keresünk.a költségek csökkentése, másrészt az unalom elűzése miatt.

Az utiterv:
2014.07.22-től 2014 07.29-ig Lefkada (Nidri), majd átmegyünk 2014 07.29-től 2014.08.05-ig Parga-ra (A szállást ma magunknak már lefoglaltam!)

Nyíregyházáról indulunk, de természetesen az ésszerű határok között teszünk kerülőt.

Az autó egy Mazda CX-5 diesel.

Ha valakit érdekel akkor az alábbi honlapra látogasson el:

http://web.t-online.hu/dobaki2/

és alul az email ikonra kattintva küldjön nekem email-t.

# 13514
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213826 Üzenet linkje2014-03-04 07:42:59  Válasz a #213818. hsz-ra Előzmény #213818

hali Gégé

mikor mész idén elöször? pontos beszámolot kérek,augusztus végén megyünk 2 hétre mi is nei poriba kocsival,a szállás kifizetve az auto még nem dölt el hogy marad e vagy csere lesz de inkább lecseréljük,kilátásban egy m2 kombi dci vagy mondeo tdci esetleg merci megint,érdekelne hogy végig milyen pénznemben tudod fizetni az autopályadijat,milyenek az utviszonyok

# 13515
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213830 Üzenet linkje2014-03-04 11:51:48  Válasz a #213826. hsz-ra Előzmény #213826

Szia..

Húsvétkor megyünk Korfura icon_biggrin.gif egy hétre....

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 900 901 902 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu