Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8086
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214007 Üzenet linkje2014-03-09 16:09:33  Válasz a #214005. hsz-ra

Kedves Borus!

A Westferrys lapon amit már elsőnek megadtam, mivel az a komptársaság lapja ott lehet először majd fellelni a hivatalos menetrendet,ha úgy lesz mint tavaly és azelőtt, akkor július legelején.Megnyugodhatsz,szeptemberben is lesz szombaton komp mindkét irányba. icon_smile.gif icon_biggrin.gif icon_smile.gif

# 8087
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214008 Üzenet linkje2014-03-09 16:58:13  Re:

tapodyt írta:
Kedves Borus!

A Westferrys lapon amit már elsőnek megadtam, mivel az a komptársaság lapja ott lehet először majd fellelni a hivatalos menetrendet,ha úgy lesz mint tavaly és azelőtt, akkor július legelején.Megnyugodhatsz,szeptemberben is lesz szombaton komp mindkét irányba. icon_smile.gif icon_biggrin.gif icon_smile.gif

Kedves Tapodyt (ha Tamás, akkor boldog névnapot!)!
Becsülettel megnéztem, még mikor küldted, de akkor majd még nézegetni fogom. Úgy látszik, nekem külön használati útmutató kell hozzá! icon_redface.gif icon_lol.gif

# 8088
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214013 Üzenet linkje2014-03-09 19:24:11  Válasz a #214008. hsz-ra Előzmény #214008

Borus!

Köszönöm!

Használati utasítás.

http://www.westferry.gr/English.html

egyszerűt nézzünk------alsó táblázat!!!

Május 1-től-----június 30-ig.

bal oldali tábla Vassilikiből Fiskardóba

hétfőtől-péntekig 09.00 és 17.00
SZOMBAT 09.00
vasárnap 17.00

jobb oldali tábla Vassilikibe Fiskardóból

hétfőtől-péntekig 10.15 és 18.15
SZOMBAT 10.15
vasárnap 18.15
tehát látszik hogy a komp Vassilikiben "alszik" onnan van az indulás,átér Fiskardóba,ki-be ésfordul vissza.

# 8089
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214014 Üzenet linkje2014-03-09 19:37:09 

Szia Borus!

Ne izgulj, úgy van, ahogy Tamás mondja. icon_smile.gif De azért szeptemberben az az egy komp kifelé, necces lehet, ha nem foglalsz előre helyet!
Viszont, más társaság is jár, igaz, máshonnan, máshová. Alternatívaként jó lesz észben tartani a többi menetrendet is.
Mi kifelé Samiból jöttünk Astakosba, szintén szeptember, és szintén szombat. Az út kicsit hosszabb - a vízen - picit drágább, de egy élmény volt a viharos tenger. icon_lol.gif

A szárazföldi út nem hosszabb, és millió látnivalót kínál. icon_wink.gif

# 8090
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214015 Üzenet linkje2014-03-09 19:52:47  Re:

tapodyt írta:
Borus!

Köszönöm!

Használati utasítás.

https://www.westferry.gr/English.html

egyszerűt nézzünk------alsó táblázat!!!

Május 1-től-----június 30-ig.

bal oldali tábla Vassilikiből Fiskardóba

hétfőtől-péntekig 09.00 és 17.00

SZOMBAT 09.00
vasárnap 17.00

jobb oldali tábla Vassilikibe Fiskardóból

hétfőtől-péntekig 10.15 és 18.15
SZOMBAT 10.15

vasárnap 18.15
tehát látszik hogy a komp Vassilikiben "alszik" onnan van az indulás,átér Fiskardóba,ki-be ésfordul vissza.

Köszi, ezt felfogtam, icon_biggrin.gif csak azt nem láttam, hogy mikor indul szeptemberben. De most már tudom, hogy júliusban kiderül. Foglalni helyet a westferry oldalán tudok vagy a görög utazási irodáén (azt hiszem, hogy 3. linknek adtad meg)? Vagy B verzió, hogy odafelé Samiba megyünk a szárazföldről (mert azt megadta a Grand) és visszafelé megyünk Lefkadan keresztül, mert aznap csak Kateriniig kell eljutnunk, mert ott fogunk aludni. icon_rolleyes.gif

# 8091
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214016 Üzenet linkje2014-03-09 19:56:50 

melus16 írta:
Szia Borus!

Ne izgulj, úgy van, ahogy Tamás mondja. icon_smile.gif De azért szeptemberben az az egy komp kifelé, necces lehet, ha nem foglalsz előre helyet!
Viszont, más társaság is jár, igaz, máshonnan, máshová. Alternatívaként jó lesz észben tartani a többi menetrendet is.
Mi kifelé Samiból jöttünk Astakosba, szintén szeptember, és szintén szombat. Az út kicsit hosszabb - a vízen - picit drágább, de egy élmény volt a viharos tenger. icon_lol.gif

A szárazföldi út nem hosszabb, és millió látnivalót kínál. icon_wink.gif

Szia!
Sokat segítettél, köszi! Igazából a szeptemberi menetrend hiányán kívül ezt nem tudtam még eldönteni, hogy nagy kerülőt jelent-e pl. Astakos. De akkor nem, úgy látom. icon_lol.gif

# 8092
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214020 Üzenet linkje2014-03-09 20:18:14  Válasz a #214015. hsz-ra Előzmény #214015

Borus

Eddig mindig az irodánál foglaltam a kompra helyet,nekem bevált,nem volt semmi probléma,tavaly ők ajánlották fel a Samiba menő kompot retur esetén kb.ugyanannyiért.Előnye az volt hogy 30 perccel később a szállásunkon voltunk.Viszont nagyon király Fiskardóba érkezni,nagyon jó 1. napi program Assos,Myrtos,Argostoli utáni marketekben alapvető dolgok beszerzése (Ouzo,Mythos,olivás margarin,Amita narancslé a klasszikus)majd 10 percen belül a szállás.

a tavalyi képekből ,de még mindig nem jutottam ela befejezésig icon_redface.gif icon_redface.gif icon_redface.gif

https://picasaweb.google.com/1.....directlink

# 8093
Kdavid10
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214030 Üzenet linkje2014-03-10 13:05:58  Válasz a #213461. hsz-ra Előzmény #213461

Szia Kónyu!

Láttam, hogy a Fteriről beszélgettetek.

A kefallinia.hu-n most írtam róla egy kérdezőnek:
http://kefallinia.hu/index.php/vendegkonyv

Üdv,

Dávid

# 8094
Kdavid10
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214031 Üzenet linkje2014-03-10 13:19:09  Válasz a #213369. hsz-ra Előzmény #213369

Még annyi, hogy a neten keringő térképek a lemenetről elég félrevezetőek. Teljesen máshol kell letúrázni, és kicsit kacifántosabb is.
Ami a neten van jelölve az max a "kanyoning" út, de oda meg nagyobb tapasztalat kell. Nem egy korlátos Rám-szakadékról beszélünk.

# 8095
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214037 Üzenet linkje2014-03-10 20:12:21  Válasz a #214031. hsz-ra Előzmény #214031

Köszi, elolvastam icon_smile.gif
# 8096
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214038 Üzenet linkje2014-03-10 20:18:04  Re:

tapodyt írta:
Borus

Eddig mindig az irodánál foglaltam a kompra helyet,nekem bevált,nem volt semmi probléma,tavaly ők ajánlották fel a Samiba menő kompot retur esetén kb.ugyanannyiért.Előnye az volt hogy 30 perccel később a szállásunkon voltunk.Viszont nagyon király Fiskardóba érkezni,nagyon jó 1. napi program Assos,Myrtos,Argostoli utáni marketekben alapvető dolgok beszerzése (Ouzo,Mythos,olivás margarin,Amita narancslé a klasszikus)majd 10 percen belül a szállás.

a tavalyi képekből ,de még mindig nem jutottam ela befejezésig icon_redface.gif icon_redface.gif icon_redface.gif

https://picasaweb.google.com/1.....directlink

Szia!
Köszönöm szépen! Ha meglesz a szeptemberi menetrendjük, akkor írni fogok nekik. A képeid fantasztikusak (plusz pont a vörös cicóért icon_lol.gif )! Én Görögországból (Evia, Olympich Beach, Korfu, Sarti) Korfu rajongó vagyok (utána szorosan Sarti), így Kefalónia sem fog csalódást okozni. Amitát imádjuk, ouzo helyett inkább Raki (tudom, hogy török) vagy kumqvat likőr vagy cipuro, de a fiúk a Mythosra esküsznek. icon_biggrin.gif Már Evzoninál transzba kerülünk és a görög határt átlépve Despina Vandi cd-t hallgatunk. icon_lol.gif (pedig egyébként keményebb dallamok szólnak a kocsiban)
Üdv: Edina icon_smile.gif

# 8097
Totimike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214082 Üzenet linkje2014-03-11 17:32:38  Válasz a #214005. hsz-ra Előzmény #214005

szia icon_smile.gif Latom kozben mar a komp ugyben megvilagosodtal.. icon_biggrin.gif Skalaban haromszor voltunk eddig, a Metaxa beach nevu parti etteremben ettunk, finom volt es nagyon szep a kilatas.. teljesen uvegbol van az etterem fala, nagyon szep. Aztan egy peksegben is voltunk, majd megnezem a nevet legkozelebb, ahol nem tudtak 20/ast felvaltani, kerdezte a holgy hogy jarunk e meg erre maskor is, mert akkor majd behozzuk legkozelebb a penzt.. Nagyon baratsagosak, kedvesek az itteniek. Az utobbi 5 nap nagyon jo volt, napsuteses, meleg, ugyhogy sokat napoztunk, kirandultunk, mindenfele nagyon szep a termeszet, millio vadvirag, es nem vad virag, a tenger kek es csendesebb mint az elso par nap.. igy mar a kutyam sem fel a parton. Mi talaltunk Skala es Katelios kozott egy nagyon szep partot, hosszu, homokos, sekely. Es allandoan csak mi vagyunk ott. Mi mar bikiniben is napoztunk, mert ha szelcsend van, akkor nagyon nagyon melegnek tunik az ido. es termeszetesen bokaig mar setaltunk is a tengerben.. (az meg hideg)
icon_biggrin.gif Majd meg irok, szep napot!! icon_smile.gif

# 8098
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214086 Üzenet linkje2014-03-11 17:59:12  Re:

totimike írta:
szia icon_smile.gif Latom kozben mar a komp ugyben megvilagosodtal.. icon_biggrin.gif Skalaban haromszor voltunk eddig, a Metaxa beach nevu parti etteremben ettunk, finom volt es nagyon szep a kilatas.. teljesen uvegbol van az etterem fala, nagyon szep. Aztan egy peksegben is voltunk, majd megnezem a nevet legkozelebb, ahol nem tudtak 20/ast felvaltani, kerdezte a holgy hogy jarunk e meg erre maskor is, mert akkor majd behozzuk legkozelebb a penzt.. Nagyon baratsagosak, kedvesek az itteniek. Az utobbi 5 nap nagyon jo volt, napsuteses, meleg, ugyhogy sokat napoztunk, kirandultunk, mindenfele nagyon szep a termeszet, millio vadvirag, es nem vad virag, a tenger kek es csendesebb mint az elso par nap.. igy mar a kutyam sem fel a parton. Mi talaltunk Skala es Katelios kozott egy nagyon szep partot, hosszu, homokos, sekely. Es allandoan csak mi vagyunk ott. Mi mar bikiniben is napoztunk, mert ha szelcsend van, akkor nagyon nagyon melegnek tunik az ido. es termeszetesen bokaig mar setaltunk is a tengerben.. (az meg hideg)
icon_biggrin.gif Majd meg irok, szep napot!! icon_smile.gif

Szia! icon_cool.gif

Köszönöm a beszámolót, jegyzem az ifókat. icon_smile.gif icon_smile.gif
Nagyon szorítok, hogy ilyen vagy jobb időtök legyen végig. Mi tavaly voltunk először szeptemberben "nyaralni" és megfogadtuk, hogy ha tehetjük és elmehetünk, akkor csak főszezonon kívül megyünk.
Volt valamilyen étel, ami kimondottan ízlett nektek, érdemes megkóstolni? Írj bármiröl, mert úgy egy kicsit olyan, mintha mi is ott lennénk! icon_smile.gif Jó pihenést! icon_smile.gif))) icon_lol.gif

# 8099
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214089 Üzenet linkje2014-03-11 20:04:37  Válasz a #214038. hsz-ra Előzmény #214038

OFF:

Szia Borus, a rakiból nem csak török létezik, hanem több ezer éves múltú görög is icon_cool.gif icon_biggrin.gif

keress rá: raki kréta

van itthon belőle egy jófajta mézes behűtve, isteni icon_biggrin.gif

/OFF

# 8100
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214092 Üzenet linkje2014-03-11 20:37:05  Válasz a #214086. hsz-ra Előzmény #214086

totimike!
Jó nagy szakaszt adtál meg, de szerintem a Mounda beachről beszélsz, nyáron sokan kitesurf-öznek ott, homokos és bazi nagy icon_smile.gif
Egyébként a hétvégén itthon is napoztunk, igaz a Pilisben, de az se rossz!
Borus!
Nem kell ám mindig idézni az egész előzményt, elég a válasz gombra kattintani.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 539 540 541 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu