Tündi!
Előbb említettem: Limonari és Elia Cape-nél lévő beach (nem a fenti térképen látható Elia Bay!!) a 2 kedvenc, de voltunk A. Ioannis beachen is, előző kettőt szeretjük, utóbbi se csúnya. Érdemes a fenti térkép alatti linkre kattintanod az eredeti méretű térképért, azon Me3ganissi elég részletes, és a fürödhető beachek vastag kék vonallal vannak jelölve, érdemes felfedezősdit játszani, az említetteket mi gyalogosan fedeztük fel még 2000 táján, de lehet, mások szebbet, jobbat is találhatnak. Próba-szerencse
A képek fölé írom a tájékoztató szöveget!!!
Limonari
Elia Cape-nél régen
És ma
Ez utóbbi képen a motorcsónak felett előtűnő sziklás szakasznál pl. nagyon jó kis sznorivíz van, volt tintahal, polip, csillag, halak dögivel
Ez pedig Ag. Ioannis (szemben Lefkadával, látvnyos, de kevésbé élvezetes beach)
Ja igen, köszi Hidalgotól a kiegészítést, nekem természetes volt, hogy előszezon, egyébként főszezonben is panaszkodtak már itt ugyanez ügyben, és bár nem néztem meg a menetrendet, de látatlanban lefogadom, főszezonban sem ideális - legalábbis ahogy görög barátainkat ismerem
Elia Cape-nél a strandot Fanari beach-nek hívják, ez a sziget északi részének a keleti csücske. Mi is voltunk itt, nagyon szép, mi sétáltunk Vathyból, nem vészes.
Elia bay a Limonari beach melletti strand, szintén Katomeriből kell lesétálni.
Mi itt nem voltunk, Limonarin viszont igen, gyönyörű!
Kónyu!
Sikerült kinagyítani a térképet, hát ahogy nézem a KM.adatokat 0.9 KM köröl vannak egyes öblök távolságai Vathitól azt hiszem felesleges a kocsi gyalog is bejárhatok? Ugye nem rosszul ítélem meg a távolságokat? A sárga út a kocsi út?
Zsuzsa!
Ez nem mai térkép, szerintem azóta a fehér utak nagy része is aszfaltos, de a sárgák biztosan! A Fanari mondjuk Vathitól 4-5 km, az gyalog nem mindenkinek abszolválható 30-40 fokban, ezért szoktam óvatosan fogalmazni. Mi is gyalogolni szoktunk, aszkéta típus vagyok, még élvezem is, pedig van egy szép kis "púpom" is, benne a sznoricuccok, kifekvők, törcsi, stb., azért az nem egy szimpla séta - és közben mint látható, folyamatosan lövöldözök a fotómasinámmal
Valaki próbálta már megrendelni ezt a térképet? http://www.fagottobooks.gr/eng/categories_details.php?cat_id=17&met=12 A telefonszámot valamiért nem fogadja el,pedig azt tervezzük hogy 1 ilyen nagy térképen bejelöljük magunknak azokat a helyeket,strandokat stb amiket meg szeretnénk nézni és úgy neki vágni Lefkadának.
ahogy Kónyu mondja, rekkenő forróság tud lenni azon a kis szigeten, nekünk is sokat dobott volna egy kis szellő, ami Thassoson szinte folyamatos, de nem volt több litert izzadtunk aznap/fő
Fanari inkább távolság, de Limonari, bár közel van, komoly hegymenetet igényel. Oda a kanyargós úton lefelé, visszafelé pedig strandolás-napozás után hatványozottan megterhelő (kevés az árnyék). Mi fel is adtuk már itt, volt a lábunkban aznap tizenX km (Vathy-Katomeri-Fanari-Katomeri-Limonari-Katomeri-Vathy) és stoppal jutottunk vissza a kikötőbe. Ez mind örök emlék Vigyetek sok vizet magatokkal és energiaszeletet!
Szia Hidalgo!
Akkor mégis jobb ha kocsival megyünk? és cikázunk ide -oda /három 60év feletti egy fő alatti lesz/a csoportba? Fel van adva a lecke, Thassoson egyértelmü volt , út-plázs-lemész vagy kocsival vagy gyalog-megnézed -fürdesz-továbbmész. amennyi abban a napban belefér,nem ismerem a területet nem tudom hogy oly módon megvalósitható?