#2143952014-03-21 22:15:18 Válasz a #214389. hsz-ra
Totimike
A karavomylos-i tó tiszta vize az Argostoli csücskén lévő Katavothres-i víznyelőből ered,mintahogy a Melissani tóé is (úgyolvastam ápr. közepétől látogatható ismét mint a Drogarati barlang is)Ezek is megérnek egy-egy kirándulást.Az Ainosra is érdemes felautózni elképesztő kilátás van fentről,és az út is szép.A Karavados Beach környékét is érdemes végigsétálni,a pessada felőli végéig bár nem biztos hogy a kutyunak a vége nagyon ízleni fog.A Pessada,Spartia környéki part is eléggé egyedi,nem tudom a magas partfal megsérült-e,nyáron is már le volt zárva előtte.
Az Ag. Evfimia fölötti Horgota és Ag. Sofia öbleihez is életreszóló pazar látványú útszakaszon lehet eljutni.De vannak még lehetőségek bőven.
Kullancs itthon is van dögivel,a frontline itthon sem ér már semmit,talán a kiltix nyakörv,plusz a praktik cseppek együtt,nem tudom lehet -e kinn kapni.
#2143962014-03-22 01:55:24 Válasz a #214395. hsz-ra
Tomi!
Köszi, tényleg szemléletes a Timi által feltett fotó
A kullancsoktól a nejem retteg, de nem tudok, mit tenni, nem engedi magára tenni a nyakörvet...de azért köszi a segítséget
Timike!
Köszi a képeket, valahogy kihózom velük ez a 2 hónapot. Látnivalónak ajánlom a Platia Ammost, letesztelhetitek, hogy a közelébe lehet-e egyáltalán menni Skala felett a földrengéskor elpusztult Old Skalat érdemes felkeresni, onnan lehet túrázgatni mindenfelé (lehet kapni róla túrafüzetet valamelyik skalai utazási irodában). Skala Old Port is egy kellemes öböl, különösen látványos az ott látható pár fura sziklaalakzat is, olyan, mint egy holdbéli táj! Ha szép partokat akarsz, ajánlom Emblissit, Dafnoudi, a Myrthost gondolom nem kell mondanom, egy naplementét érdemes ott tiszta időben megvárnotok, ha romantikázni akartok, nem tudom, milyen régi a kapcsolatotok Assosban menjetek fel a várhoz, maga a vár területe nem nagy truváj, de a panoráma minden pénzt és fáradtságot megér. Keressétek meg a Kako Lagadi beachet Poros alatt a nagykanyar után (ha észak felől jöttök). Nekem ennyi jut most eszembe, ja és szép a kilátás a Mounda Cape-ről is, autóval megközelíthető egy darabig, aztán séta, szépen belátni Kateliost felülről. Szép kirándulásokat!!
Tapodyt, Konyu, koszi szepen mindkettotoknek. Az elmult 2 nap eleg viharos volt, meg meg a mai is, oriasi hullamok, egyik percben, megsulsz, aztan olyan eso meg szel, hogy leviszi a fejed. Szoval most a napozas es furdes hanyagolva van,, es kirandulunk. Elmentunk megint Samiba, karavomilosi to, nekem az nagyon bejott. Aztan Spartia, Karavados beach, Ag Tomas, Lourdas. es Agrostoli elott az ut jobb oldalan van egy nagyon szep var, oda is felmentunk, az valami gyonyoru. A hely nevet nem tudom, utana kell neznem. Mindenhol nagyon szep volt, oriasi hullamok a tengeren, most az apartmanban ulok, de a tenger ugy zajong, mintha autopalya mellett laknek. Egyebkent imadom ilyenkor a tengert, tegnap masfel orat ultem egy sziklan es bamultam az erot, az energiat. Gyonyoru..Holnap meg ilyen viharos ido lesz, aztan szombattol megint jon a napozas furdes.. remelem.. rakok kepeket. Ja es tegnap betekintettunk a brit milliomosok eletebe, par napja a beachen megismerkedtunk egy idosebb brit hazasparral es meghivtak magukhoz egy teara. Lourdasban laknak 10 eve mar, epitettek egy gyonyoru hazat (villat) 8 honapot itt elnek, 4 honap pedig Angliaban. Gyonyoru haz, udvar, kialatas a tengerre... es azt mondtak, hogy kb 2000 brit el a szigeten, es sokan havonta osszejarnak, jatszanak, esznek isznak, tehat tartjak a kapcsolatot.
kullancs ugyben meg annyit, hogy vettunk spray/t a patikaban, de meg igy is szedunk neha ki belole.. de nyugtasd meg a feleseged, hogy csak a kutyara jon, az emberekre nem legalabbis rajtunk meg egy darab sem volt.
Assosra nem megy utazási iroda? Skalatól elég messze van a Myrtos beach, robogóval el lehet oda jutni, vagy az úgy nagyon messze van. Van ott helyi busz ami el tudna vinni minket arra, vagy ezt csak egyénileg lehet megoldani?
A válaszokat előre is köszönöm.
#2146512014-03-30 21:57:15 Válasz a #214650. hsz-ra
Skalaból mocival elég messze van Assos, az autó jobb megoldás, ha egyénileg mennél. Ha nem, és a Granddal mész, nekik van tudtommal fakultatívjuk Myrthosra, onnan már csak egy köpés Assos - de ha pontosat akarsz tudni ezügyben, ugorj be a Grand Kefalonia topikjába, és Marcsitól érdeklődj. Mondjuk ha nem a Granddal mész, akkor is beszállhatsz a fakultatívjaikba.