#2146692014-03-31 10:40:54 Válasz a #214654. hsz-ra
Ha közelebb akarsz lenni a az említette helyekhez akkor ott van az Ibusz, ők Svoronata -ába visznek (Főváros mellet kicsivel) onnan már nincs messze. Ha olcsóbbat szeretnél akkor ott van az Unitrtavel, de az viszont Skala.
ÉS bár a szigeten még én sem voltam, de szerintem Sakalából simán el lehet jutni robogóval Myrtos-rta vagy Assos-hoz, mert google map szerint ~60 km ami nem sokkal több mint pl. egy Nidri-Lefkada fok (világítótorony) távolság és az se volt vészes 2 éve és a terepviszonyok meg hasonlóak.
Mi tavaly 125-ös robogóval jártuk körbe a szigetet,semmi probléma nem volt.Mondjuk kisebb robogóval neki sem mertem volna indulni,még az hiányzik,hogy egy hegyoldalba visszafelé kezdjünk el gurulni!
#2146732014-03-31 13:47:33 Válasz a #214671. hsz-ra
A barátomnak van nagymotorra engedélye. 80 ccm-ig lehet B-vel bérelni. 110 eurot fizettünk 7 napra a Sunbirdben. Úgy látom a neten drágább árakat irnak, biztosan lehet egy picit alkudni.
#2146752014-03-31 15:59:59 Válasz a #214652. hsz-ra
Startutazés az Unitravel útjait értékesíti, ha jól látom a honlapjukon. Az Unitravelt kíváncsiságból megnéztem, de csak júni 20 után indulnak a turnusaik, nekem az már szezon És nem tudok számolni sem velük, mert a kalkulátoruk csak 1 hetet számol (legalábbis én nem találtam meg, hol lehet 2 hétre kiszámolni). Lehetne valamivel komolyabb webes felületük! Irodájukban azért majd kíváncsiskodom egyet, bár engem idén már nem érint, mert régen befizettem
Fiscardora nekünk bőven elég volt alkalmanként 1-1,5 óra, inkább az északi kis öblök azok, amikért szívesen szállnék meg egyszer a közelében! Dafnoudi, Emblissi és még több tucat kisebb-nagyobb eldugott kis beach
Mi szeptemberben megyünk Skalara az Anna apartmanba. Tudnátok véleményeket írni róla? A homokos vagy a sziklás part van közelebb? És mennyi idő mind a két rész? És hol érdemes vásárolni és enni? Még nem voltunk nyaralni Görögben ezért nem vagyunk tisztában az árakkal. 50-75 €/nap/2fő elég lehet? (nem akarunk járművet bérelni. Inkább a fakultatívokra mennénk. Azokat külön venném az 50/75€-tól) A fakultatív kirándulásokon szednek belépőt még pluszban? A strandokon milyen az élővilág? tengeri sün halak sűrűn előfordulnak?
#2146812014-03-31 19:02:49 Válasz a #214679. hsz-ra
Szia!
Skalan apró kavicsos a part, a déli csücskén helyezkedik el a sziklás rész kb. 10 perc séta. A legnagyobb választékkal rendelkező bolt a Solomos, de ajánlom olvasd végig a fórumot nagyon sok kérdésedre választ kapsz, a többek már leirták hol érdemes élővilágot keresni.
Az ,hogy mennyi pénzt költesz el egy nap alatt ez attól is függ milyen igényeid vannak!? Minden nap étteremben akarsz enni vagy főzöl is?
Sünt 1-2 helyen láttam,nem voltak láb alatt! üdv
#2146822014-03-31 19:12:01 Válasz a #214679. hsz-ra
Skalan a part közvetlenül a városnál kavicsos, a vízben néhol homokos. Ha jobb felé mész, a Mounda felé, ott egyre homokosabb, a homokkőszikláknál homokos, azontúl egyre kellemesebben fürödhető, sekély részekkel is. Egy vacsi 2 főre 20-30 Eu körül jön ki, ha iszogattok, desszerteztek, vagy mondjuk rákoztok, lehet több. Vásárlásra mi első nap bejárjuk azt a 4-5 boltot, és úgy választunk, hogy éppen mit vennénk, mert nem általánosságban drágábbak, hanem itt ez, ott amaz. Mi reggelihez valót nem romlót szoktunk vinni magunkkal, mert az ottani felvágottak ízvilága nem jön be, ott csak sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, frappéhoz valókat, ás ami a legfontosabb kelléke a reggeliknek: friss kenyeret veszünk a közeli péknél!! Ezenkívül fogtok még sütizni, fagyizni, jégkrémezni.
#2146832014-03-31 19:21:45 Válasz a #214682. hsz-ra
Mi ketten 2 hétre kb. 500 eurot viszünk. Ez még mindig elég volt, 1-2 fakultatív, 2-3 nap közös autóbérlés (néha), és az említettek. Ha nem tavernában étkezel esténként, hanem grillben, az is olcsóbb lesz.
#2146852014-03-31 19:34:07 Válasz a #214684. hsz-ra
Egy átlagos reggelink: kenyér a péktől, rajta tzatziki a boltból, kolbi és kasírozott sonka otthonról, a zöldpaprika valszeg maradt az utikajából, a paradicsom a világon a görögöknél a legjobb, azt muszáj minden nap enni, meg ubit is. Feta sajt is mindennnapos, sokszor görögsalit csinálok helyi olivabogyóval, abból vagy a kimértet szoktuk, vagy van mandulával töltött üveges.