#2146952014-03-31 20:17:58 Válasz a #214689. hsz-ra
Görögországban ne ebédelj a tavernában, hanem vacsorázz, az ott a fő étkezés, ebédelni csak az angolok szoktak a tengerparton Mi bőséges reggeli után indulunk a napnak, napközbenre viszünk némi croissant, szezamos ringet, ilyesmit, fagyasztott vizet, esetleg gyümit, hazatérve úgy 6-7 körül némi zacsis leves, frappézás a teraszon, gyümölcs, fagyi, sörözés, stb., aztán indulás vacsizni. Skalán elterjedt a tavernák előtti táblára krétval írt "Napi menü", amit nagyon ajánlok, mert jelentősen olcsóbb lehet, mint az étlapár, és a napi friss cuccokból főzik-sütik, vagy attól olcsóbb, hogy mondjuk nagy tételben készítenek muszakát vagy stifadot (személyes kedvencem, nyúlból még nem ettem, de itt Kefalonián helyi specialitás, úgy-hogy idén kipróbálom!!). Tavernában mindenhol felszmítanak couvert, többnyire 1 eurot/fő, ami általában friss kenyeret jelent némi vajjal. Hallottam már, aki felháborodottan visszaküldte, hogy őt ne nyúlják le, szerintem ez enyhén szólva is gáz, mert a görögöknél ez az étkezési kultúrájuk része. Általában olivaolajban mártogatva eszegetik, amíg meg nem jön a főétel! Vagy az előételhez eszik, az is nagyon finom. Gyros talán 2 helyen kapható Skalán, mi a "Bohócos" grillben ettünk, az ízlett, meg egy mellékutca tavernájában, nem itt volkt a legjobb életemben, de nem kritizálom, viszont Argostoliban ettünk egy kikötői bódéban olcsón brutálisan finomat és óriásit!!
Szóval a lényeg: az ebédért ne szakítsd meg a napod, kár érte, húzd ki egyebekkel vacsiig, egyik-másik tavernában elcsíphetsz esténként egy kis görögös táncos-tányértörős-mulatós estét is, sosem feleded majd el!!
#2146992014-03-31 20:30:27 Válasz a #214695. hsz-ra
Előző képeken látható vacsink egy része itt kerül vendéglátónk bödönjébe a reggeli halászatkor (volt szerencsénk párszor kimenni Vele a tengerre - méteres hullámokban, sötétben, lámpa és mellény nélkül nem minden pillanatát élveztük
#2147042014-03-31 20:49:39 Válasz a #214702. hsz-ra
A bácsi körül tűzgyűrű volt a földön, vagyis rajzoltak köré egy kört valami gyújtófolyadékból, azt meggyújtották, abban táncolt, tördelte a tányérokat, ez itt a képen éppen a vége, amikor egy pillanatra térdre rogyott. Véletlenül éppen arra sétáltunk.
Tavernában mindenhol felszmítanak couvert, többnyire 1 eurot/fő, ami általában friss kenyeret jelent némi vajjal. !
Ilyet egyébként külön lehet kapni a boltban/pékségben? Mert nekem nagyon ízlik, de tavaly is úgy jártam, hogy bekajáltam ilyenből (megkértem a pincért hozzon még mert marha jó ) aztán főétellel meg már küzdenem kellet pedig vacsira nem szeretek sokat enni.