No most megterveztettem a google-val is: kisebb ívet rajzolt útvonalnak: nem kéne felmenni Perigaliig, hanem egyből Nidriból nyugatra: Vavkeri-Egklouvi-Chortata, s utána a többi már ugyanaz. Bár ez tán még kacskaringósabbnak tűnik.....
szia zsokri!
Autóutakról annyit,hogy nehéz terep,de nézd meg a saját szemeddel.Ajánlom a youtube kisvideóit,köztük az enyémet is.A felvett út a Megalipetra beachról felfelé van.Általában ilyenek és ilyen hosszúak az utak.http://www.youtube.com/watch?v=RATAPKkQV2w
#2147692014-04-02 09:46:43 Válasz a #214768. hsz-ra
Kedves Miskolciutas!
Nagyon köszönöm, igen nagy segítségemre van: mindkettő amit küldtél.
Igazság szerint tavaly a Balosra vezető utat is többször megnéztem, ott az tévesztett meg hogy széles volt, de arra az "útminőségre" nem számítottunk: úgy dobálta az autót, hogy elkezdett jobbra balra egyre nagyobb amplitúdóval kilengeni egy olyan helyen, ahol alig volt szélesebb egy autónál az út, nem lehetett visszatolatni sem: őszintén mondom én még életemben ennyire nem féltem Úgyhogy óvatos duhaj vagyok.
Viszont itt úgy látom, azért jobb minőségű az út, mégha annyira nem is széles.
#2147722014-04-02 10:44:55 Válasz a #214766. hsz-ra
ha tartasz a kemény szerpentinektől, akkor semmiképp se válaszd nidriből a nyugati oldalra a hegyeken át vivő utat. Körbe is szép, kanyarog is, és időben sem több. A hegyen át izgi, csodás de kemény-szerintem.
Balos vs. Lefkada ny-i partok: hát nem tudom. Baloson 5, lefkadán 2 éve voltam, vagyis mindkét esetben torzíthatnak már az emlékek. De bennem az egremnire és kavalikeftára vezető út határozottan keményebbnek (ám érezhetően rövidebbnek!) tűnt, mint a balosi.
#2147772014-04-02 14:30:22 Válasz a #214772. hsz-ra
Én nem vezetek, vezetéstechnikailag nem tudok nyilatkozni. Tavaly a déli partok felé és a hegyen át is megjártuk Porto Katzikit. Mindkettő nagyon szép út, az egyiken sokat látod a tengerpartot, a másikon csodás eldugott helyekre tévedhetsz - szó szerint, mert bizony kavirnyéztunk össze-vissza, a GPS a hegyen nem sok segítséget nyújtott De élményt annál többet, pl. egy faluba betévedve kiszálltunk a kocsiból, és gyalogosan kerestük a helyes utat, amikor is 3 öreg néni megkérdezte, mit keresünk, majd behívtak kávézni. Egy kukkot sem értettünk egymásból, de kedves gesztus volt.
Pajtól érdemes érdeklődni, hátha van rá ideje, és még válaszol is
A fővároshoz legközelebbi csodabeach talán Milos, autóval simán belefér.
És a Lefkada fb-oldalon most osztottak meg egy hírt Scorpios szigetről (annyit már tavaly tudtunk, hogy egy orosz milliárdos lett a tulaj, nagy építkezések folytak egész nyáron, amikor épp nem közlekedett a nidri komp, oda szállított mindenfélét). A kikötőiben meg kis csodahajók parkoltak Szóval buli lesza szigeten, Beyonce fog fellépni, ha igaz, alul a link róla!
BULI - link
#2147782014-04-02 14:51:00 Válasz a #214777. hsz-ra
A cikk szerint az orosz oligarcha lányának szülinapi bulija és egyben a felújított sziget megnyitója lesz, hírességekkel, komoly biztonsági intézkedések közepette. Az biztos, hogy nyaranta találkozhatni majd Lefkada-szerte pár luxusjachttal, és aki Meganissin Vathiban jár, a sziget tulajával is összefuthat. mert oda jár az egyik haltavernába alkalomadtán
A szerencsések tehetnének ide fotókat is
Pár éve ezt a szerénységet láttunk Nidri partjainál, pletykák szerint Sharon Stone járt ott.
Az utakról még annyit mi tavaly volunk-és idén is megyünk- -robogóból csak kicsit kaptunk 50 -de ezzel árkon bokron hegyen völgyön közlekedtünk'volt olyan emelkedő ahol szinnte megáltunk 'kettönkkel nehezen boldogult a kis járgány de mindenhova elvitt 1 hét kevés volt na majd idén
Kérdésem is lenne a nagy szakértőktől..Daltons nevü éttermet Lefka városban már több mindenkitől lvastam de még lêtezik-e vagy már nem 'ha padig van még merre lehet megtalálni azon belül hogy a kikötőnél van
Millió hála válaszokért:-)
#2147962014-04-02 17:47:49 Válasz a #214793. hsz-ra
'12 júniusában még létezett, és a vendégség száma alapján meglepne ha nem működne.
és ennyi infó bőven elég is, h a kikötőben van, simán meg fogod találni, eltéveszthetetlen: ki is van írva, ott vannak a legtöbben..egyszerű ügy lesz, meglátod.
az egyik hobbim a fémkeresőzés és szívesen magammal vinném a gépet
valaki tud valamit a szabályokról? mert konkrétat sehol se találtam tudom nem a legjobb fórumba teszem fel ezt a kérdést de hátha...
egyébként már nagyon várom hogy induljunk de azért még sok idő nem annyira vészesen sok de sok:D
#2148002014-04-02 18:33:54 Válasz a #214799. hsz-ra
próbáltam azért google mapson behatárolni, és a Golémi utcán van, ami a kikötő menti út, a körforgalomtól úgy 50-100 méterre. egymás mellett van egy csomó kajálda, mindnek van kiülős része a kikötő oldalon; közülük az egyik a dalton's.