#2148122014-04-02 23:27:39 Válasz a #214791. hsz-ra
Pefanis ki sem jött az irodából, mikor leadtuk az autót, csak kérdezte, minden rendben volt-e. Nem mért semmit, és nem is nagyon szokták, becsületből kell kb. ugyanannyival leadni.
#2148202014-04-03 09:29:25 Válasz a #214812. hsz-ra
Mi reptéren vettük fel - adtuk le az autót. Senki nem volt ott még a környéken sem (a pultban sem), a napellenző mögött kellett hagyni a kulcsot (ott is találtuk), és mentünk a dolgunkra. Ennél simább már nem is lehetne a leadás
#2148242014-04-03 11:58:16 Válasz a #214791. hsz-ra
Az autók bérleti díja nagyban függ attól, hogy elő/utó- ill. főszezonban bérled. Szerintem fontos, hogy teljes biztosítás legyen rajta. Mi is a Pefanistól béreltünk. Idézek magamtól a tavalyi röpke beszámolómból:
"...Csütörtökön reggel hozták az autót, teljes körű biztosítás volt rajta. Aláírtuk, kifizettük. Egy Ford fiesta volt egyébként. 3 napra béreltük. ... .... A kocsit másnap elvitték, hogy pontosan mikor nem tudjuk, egyszer csak már nem állt a ház előtt nagyon lazán kezelték az autóbérlést...."
A Pefanist én is csak ajánlani tudom. Mi 10 napra béreltünk tőlük online egy Daihatsu Cuore-t és minden nagyon könnyedén és gyorsan ment. Teljesen meg voltunk velük elégedve.
Mi Június 20-án indulunk az Unitravellel. Kicsit félek, hogy szombaton hány órára érünk oda, mert pénteken 10:00 óra körül fog indulni a busz. Ez szerintem ekkora távnál a nyaralók részére nem olyan jó, mert a szombati nap a nyaralásból oda lesz. Most utólag jutott eszembe a földrengés, hogy vajon milyen látkép fogad minket, vajon olyan szép lesz-e minden mint a képeken amik a földrengés előtt készültek.
Szia Mónika!Azt nem írtad hogy honnan indultok 10-kor.Mert mi tavaly a Granddal egy kis hiba miatt később is tudtunk elindulni Szegedről és mégis elértük a reggeli kompot,bár biztos hogy a sofőrökön sok múlik,ja és az utasokon is.Ha eléritek a reggeli kompot akkor simán ott van még egy fél napod a szombatból hogy tudjál pancsolni.Bár csak már ott tartanánk!!!
A Népligettől indulunk az Unitravellel. A Grand utazási irodát néztem én is, de az Unitravellel olcsóbb volt. Április 15-ig van akcióban ha valakit még érdekel. A hölgy a Start utazási irodában (rajtuk keresztül foglaltuk) 28-30 órát mondott. Jó lenne legkésőbb szombat 14:00-ra ott lenni. Volt már valaki Júniusban ott, csak a víz hőmérséklete miatt kérdem meg, hogy este és hajnalban milyen idő van. Nappal gondolom csak van 30 fok. Imádom a meleget utálok fázni. Még egy olyan gondom van, hogy az Unitravel nem megy Myrtosra fakultatív programként. Robogóval az nagyon messze van? A páromnak nincs csak kocsira jogsija így csak kis motort tudunk bérelni, autót meg nem akarunk. Sok kérdés tudom. Azért várom a válaszokat. Ha hazajöttünk mindent elmesélek, így aki Júliusban, Augusztusban és Szeptemberben indul lesz friss info.
Köszi az autóbérléshez a tippet, mi is tervezzük a bérlést 4-5 napra.
Akik a Pefanisnál on-line béreltek: a fizetés hogy működik? Helyszínen? A neten csak a járgányt foglalod le?
#2148702014-04-05 02:14:50 Válasz a #214866. hsz-ra
Timike!
Ez a vízesés nem a Vafkeri (a Nidri feletti)? Ha nem, kérek pontos útleírást!!
Az állatkákból sokat nem érzékelni, a méretétől függően valszeg medúza, de ha tenyérnél kisebb, akár tengeri meztelen csiga is lehet összehúzódva.
Mónika!
Júniusban úgy 20 fok körül lehet a víz, akkortájt kezd melegedni. Sokat számít az előző napok időjárása is, hogy viharos-e a tenger, ha igen órák alatt le tud hűlni pár fokot, de ha hetek óta nem volt viharos a tenger, akár 22-23 fokra is felmelegedhet.
Nem régen írta itt valaki, hogy motorral megjárták a Myrthost, de asszem nem robogóval, hanem nagymotorral, előbbivel elég munkás lehet. Ha pedig fakultatívval akartok menni, a Grand Tours-os idegenvezető, Marcsi (Berta Mária)szívesen lát a saját fakultatívján, ha jól rémlik tapodyt topiktárs tavaly egyéni uatasként betársult Hozzá egy Ithaka-hajóútra, és nagyon hlás volt Neki!