Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214763 Üzenet linkje2014-04-02 07:22:53  Válasz a #214750. hsz-ra

Szia!

Ha a tiéd akkor gratulálok, mert nagyon klassz. Had kérdezzem meg, hogy a Kréta 2013 útinaplót lehet alkalmazni Paraliára való utazásra is ha jól látom?

Nagyon pöpec az egész oldal. Esetleg ha van olyan anyag ami Paraliára és környékére szól azt szívesen venném ha megküldenéd.

Előre is köszönöm!

OJ ( Odzsé)

# 482
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214780 Üzenet linkje2014-04-02 15:04:39  Re:

ojohn írta:
Szia!
Ha a tiéd akkor gratulálok, mert nagyon klassz. Had kérdezzem meg, hogy a Kréta 2013 útinaplót lehet alkalmazni Paraliára való utazásra is ha jól látom?
Nagyon pöpec az egész oldal. Esetleg ha van olyan anyag ami Paraliára és környékére szól azt szívesen venném ha megküldenéd.
Előre is köszönöm!
OJ ( Odzsé)

Paralia-ig is használhatod. A 2. vagy 3. görög fizetőkapu után kell letérned.

De Paraliáról infóm nincs. Csak hazafelé tranzitszállásnak használtuk. Meg arra, hogy a gyerekek is lássák a kontrasztot Görögország (Kréta) és Paralia között. icon_smile.gif

# 483
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214783 Üzenet linkje2014-04-02 16:09:03  Válasz a #214780. hsz-ra Előzmény #214780

Gratulálok Balázs, szép munka és élvezetes olvasmány - és tessék befejezni icon_smile.gif Te aztán tudsz szervezni, és komoly meló a sok precíz adatot is leadminisztrálni!! Én is csak most látom, hogy a 10. napig van csak, először azt hittem, nem jön be és frissítettem az oldalt, de úgy is hiányos maradt.
De örömmel látom, nem csak én tudok "gonoszkodni", bár a Paralia-megjegyzéssel 100%-ig egyetértek icon_smile.gif
És valljuk be őszintén, Paraliát, ami nem is egy település, csak a túristák igényeire telepítették be anno apartmanházakkal, nem lehet Görögország rszének tekinteni. Maga Paralia is annyit jelent, hogy part, a teljes neve Paralia Katerini, vagyis az 5 km-re fekvő Katerini városhoz tartozó tengerpart! Mintha a siófoki sétányra mondaná egy külföldi, hogy az Magyarország icon_smile.gif Ami említésre méltó Paralián, az az éjszakai halászatból megérkező hajók látványa. Mi is egy régi korfui nyaralásbó hazafelé kaptunk még a Jorgostól ajándékba 3 éjszakát (1 Meteora, 2 Paralia), mert az utcsó szezonban így szedték össze az összes megmaradt utast több helyről. 2 napból alig 1-2 órát töltöttünk helyben, reggel elmenekültünk stoppal Makrigialosra és Katerinire, csak vacsizni tértünk vissza icon_smile.gif

# 484
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214810 Üzenet linkje2014-04-02 20:12:17  Válasz a #214783. hsz-ra Előzmény #214783

Szia!

Ígérem legközelebb nem vétkezek, és ne Paraliára megyünk. icon_smile.gif
Kinél lehet gyónni? Nekem a cél az volt, hogy Meteorák, Hajós kirándulás, Olimposz kirándulás lehetőleg közel legye a gyerekkel való utazás miatt.

Így legalább tudjuk majd értékelni a különbséget.

Mindenki tanuljon a saját okulásából, meg a többiekéből.

OJ (Odzsé)

# 485
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214819 Üzenet linkje2014-04-03 09:01:51  Válasz a #214810. hsz-ra Előzmény #214810

Nem kell gyónni!
Én már beszéltem olyanokkal, akiket még a foglalás előtt le akartam beszélni Paráliáról, mégis oda ment.
Szerencsére mindenki más, mindenki mást szeret. Így a jó helyeken nincs tömeg.
Valakinek kell az esti buli és a tömeg. Én nem szeretem.

A felsorolt kirándulásokat egy kicsit délebbre is megkaptad volna, ahol kisebb a turistagyár.....

Érezzétek jól magatokat!

# 486
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214829 Üzenet linkje2014-04-03 13:13:19  Válasz a #214819. hsz-ra Előzmény #214819

Köszi!

Ha előbb rátalálok erre a honlapra, tuti másként döntöttem volna, mert azóta találtam sok segítő infót!

OJ ( Odzsé )

# 487
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214830 Üzenet linkje2014-04-03 13:52:50 

Sziasztok
Nyereményjáték az Aeolus jóvoltából:
https://www.facebook.com/pages/Aeolus-Utaz%C3%A1si-Iroda/131674000240006?ref=hl

Ha elérik a 7000 követőt, Karpathosra sorsolnak utat icon_wink.gif

# 488
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214833 Üzenet linkje2014-04-03 15:04:30 

nna, a fórumnál a háttér már meg is szépült; reméljük ez csak a kezdet. icon_smile.gif
# 489
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214834 Üzenet linkje2014-04-03 15:24:47  Válasz a #214829. hsz-ra Előzmény #214829

OJ!
A templomban kell gyónni, de nem Neked icon_smile.gif Ha Paralia bejön, áldásunk rá, mi csak leírtuk, miért ódzkodunk tőle! Örülünk, ha úgy látod, végre felvilágosultál az oldal által, mert az azt jelenti, van esély rá, hogy Görögország igazi szépségei iránt is fogékony vagy! Mi itt a Te oldaladon állunk icon_smile.gif Nézz szét a topikokban, és válassz legközelebb egy csodás szigetet vagy ms célpontot, infók, adatok, leírások, segítség akad dögivel icon_smile.gif Első lépésként nézegesd a fotóabumokat (akár itt a hsz-em alatti linkeken icon_smile.gif)
Go Real Greece icon_exclaim.gif

# 490
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214838 Üzenet linkje2014-04-03 20:14:21 

Szerintem egyaltalan nem kellene szóva tenni, foleg lelombozni azt az utazót, aki esetleg nem a tuti helyre fizetett be. Attól még lehet jó nyaralasuk, legfeljebb kevesebbet lat az ember de a tenger és a jó ido, a szeretteivel eltoltott napok semmikeppen sem rosszak. Én sem mennék Paraliara, de ha valami miatt mégis ott kotnék ki egyszer, azert nem sírnam tele a parnamat este az apartmanban, hogy hu de szar helyen vagyok. Igyekeznék valami jót kihozni belole.
Nem szeretem a fellengzos szovegeket, amiket itt néha olvasok. Oruljon aki szigetre vagy valami klasszabb részre megy, azok az emberek pedig plane oruljenek, akik ilyen sokszor tudtak már utazni. Azert nem mindenki teheti meg, hogy minden évben Görögorszagba nyaraljon.

# 491
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214839 Üzenet linkje2014-04-03 20:42:31  Válasz a #214838. hsz-ra Előzmény #214838

egyrészt, az informálás nem gondolom, h hibás dolog lenne; még akkor sem, ha az adott esetben lefelé mutat. nem hinném, h a homokba a fejet-cucc volna a helyes politika. elmondja mindenki a véleményét egy-egy adott esetben, az utazót meg tekintsük felnőtt, dönteni képes egyénnek, aki majd eldönti jól, ő mit szeretne (hagy' legyek picit gonosz: belátom, h ez az individuum-feltételezés időnként valóban merész gondolat icon_smile.gif ).

annál is inkább sem gondolom rossz dolognak az arra való időnkénti figyelemfelhívást, h paralia nem egyenlő görögországgal, mert egy viszonylag gyakori, ám jelentékeny esetben téves elképzelés, h paralia össz ktg < szigetes nyaralás...

# 492
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214840 Üzenet linkje2014-04-03 20:59:23 

"Azert nem mindenki teheti meg, hogy minden évben Görögorszagba nyaraljon."

Ez pedig egy másik tévképzet. Igazból meglehetősen olcsón lehet nyaralni Görögországban - de elfogadom, hogy van, aki azt vallja, csak akkor utazik nyaralni, ha nem kell számolgatnia, és bármit megengedhet magának. Ám ettől még annak, aki minden évben megy, netán évente többször is, nem feltétlenül dagad a bankszámlája - csak mások a preferenciái.
És barátok közt számolva sem fog jobban kijönni egy balatoni kirucc mondjuk egy last/first minute buszos útnál... (És akkor még csak az anyagi oldalát néztük...)

# 493
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214841 Üzenet linkje2014-04-03 22:35:25 

Ez igaz, nem olcsóbb a Balaton mint Görögorszag......rosszul fogalmaztam, talan úgy kellett volna, hogy nem mindenki tud nyaralni minden évben sajnos.
De hagyom ezt a temat, mindenkink szép nyarat kívanok és mindenki nyaraljon ott ahol szeretne. Én még nem tudom hova jutok el, majd ha már tudom, akkor írok abba a topicba, de engem majd senki ne lombozzon le, ha veletlenul szar helyre megyek, majd en kimazsolazom a forumon, hogy mi a jó benne és mi a rossz, de leginkabb majd én magam megélem, hogy tényleg olyan jó e vagy rossz a hely. icon_biggrin.gif

# 494
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214842 Üzenet linkje2014-04-03 23:12:26  Válasz a #214841. hsz-ra Előzmény #214841

Valóban, szerintem sem tud mindenki minden évben nyaralni! Jelentkezzen, aki az ellenkezőjéről győzködte itt a népet, mert én nem találom icon_smile.gif
És SZERINTEM hagyjuk meg OJ-nek a jogot, hogy ha Ő éppen úgy akarja, hogy elfogad tanácsot, és nyitott egy esetleges "görög csoda" felismerésére, akkor ne ragaszkodjon Paraliához, ha egyszer nem muszáj - mert ugye nem muszáj?! Én is amondó volnék, tekintsük a fórumtársakat felnőttnek, és bízzuk rá, mit akar. SZERINTEM ha teheti, legközelebb látogasson meg egy szigetet, ha belszeret az IGAZI Görögországba! Ha máshogy dönt, az az Ő dolga!
Remélem OJ is elmondja a következőkben, hogy elcseszte-e valaki a nyaralását, nekem nem úgy tűnt, de nem akarok prejudikálni icon_smile.gif
Az biztos, nem történt itt semmi ördögtől való, ami miatt érdemes lenne indulatokat kelteni!

# 495
Ojohn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214844 Üzenet linkje2014-04-04 07:10:03 

"És SZERINTEM hagyjuk meg OJ-nek a jogot, hogy ha Ő éppen úgy akarja, hogy elfogad tanácsot, és nyitott egy esetleges "görög csoda" felismerésére, akkor ne ragaszkodjon Paraliához, ha egyszer nem muszáj - mert ugye nem muszáj?! Én is amondó volnék, tekintsük a fórumtársakat felnőttnek, és bízzuk rá, mit akar. SZERINTEM ha teheti, legközelebb látogasson meg egy szigetet, ha belszeret az IGAZI Görögországba! Ha máshogy dönt, az az Ő dolga!
Remélem OJ is elmondja a következőkben, hogy elcseszte-e valaki a nyaralását, nekem nem úgy tűnt, de nem akarok prejudikálni icon_smile.gif
Az biztos, nem történt itt semmi ördögtől való, ami miatt érdemes lenne indulatokat kelteni! "

Nos nem gondoltam, hogy ekkora problémát okoz a hozzászólásom.
Természetesen mi nagyon fogjuk élvezni a nyaralást, mivel a nyaraláson éppen 7. évét ünneplő csemeténk tuti teljesen oda lesz a tengertől, az utazástól, a hajókázástól, a nagy hegyektől meg attól, hogy szinte mindent meg fog kapni amit ott éppen megkíván, - fagyi reggel, délben, meg este. Amint körülnéztem azért a környéken is van éppen elég látnivaló, amit Görögország más területén nem lehet látni. Én voltam már Szalonikitől keletre 16 éve, és nagyon bántuk, hogy erre a részre nem jutottunk el. Most itt, legközelebb máshol. Remélem az egészségem, az anyagi lehetőségem tudja majd biztosítani, hogy jövő nyáron Korfura jussunk el. Én nem veszem sértőnek, ha valaki leírja véleményét, hanem azt tiszteletben tartom, kiértékelem, a saját igényeink szerint, és eldöntöm azokból mit fogadok meg és mit nem. Az aki rendszeresen utazik Görögországba a saját igényeit figyelembe véve, biztos nem azért írja le ide a tapasztalatait, hogy másokat cikizzen, vagy elvegye a kedvét a nyaralástól. Így köszönöm az eddigi sok pozitív tanácsot, ötletet, információt amiből egy nagy adagot már ki is gyűjtöttem magunknak.
Mindenkinek kívánom, hogy legyen nagyon vidám, kellemes és élményekben gazdag a nyaralása függetlenül attól, kivel, mivel, hova és mennyi időre jutott el Görögországba nyaralni!

Aki volt katona még akkor az ilyenkor már bőszen vágta a centit, hát mi is eszt tesszük odahaza.

Az autónk már friss műszakival ellátva, útlevelek megújítva biztos a biztos!

Üdv.

OJ (Odzsé)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 32 33 34 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu