Köszönöm,hogy belinkelted a képeidet!
Végig néztem az összeset, nagyon szépek!
Van min gondolkodni jó dolgok ezek,hogy az ember
így megtudja nézni itt a dolgokat nagyon sokat számít
Ti idén akkor Dél-Görög? Majd írd ám meg,hogy végül hova lesz az uticél?
Szió
Hosszas olvasgatás után ha valakinek volt már Mediterrán tombolás élménye ill. lesz akkor azt legyenszives ossza meg velünk...érdekelne,
azért jóval olcsóbban lehet utazni így..nem mindegy.....
gondolom ezek a megmaradt szállásra vonatkoznak,
ami marad azt kapod címszó alatt....köszönöm!
Megtudná valaki mondani,hogy hogy tudok ide albumot csinálni
ill. képet feltölteni? Feltennék én is szivesen
..és még mindig: cipőt a cipőboltból. az utazási irodás topikban rendszeresen beszélgetnek az ottaniak erről a tombola-ügyről, ott érdemes igazán kérdezősködni, illetve azt a topikot érdemes átolvasni, keresőjét használni.
Mondjuk mi csak egyszer voltunk Horvátországban, Trogirban. A hely valami csoda volt, de sem a víz nem nyűgözött le, sem a horvátok. Nem voltak valami túl barátságosak és iszonyat drága volt minden. Persze ezzel nem akarom leírni őket, félreértés ne essék, lehet egyszer visszatérünk, de ha már választhatok, akkor inkább a szívem csücske, Görögország)
Tetszett,amit írtál Pargáról, valóban gyönyörű lehet:)
Igen, én is minden évben elmondom,hogy "ide tuti visszatérünk",de aztán eljön a következő év és mindig más úticélt választunk, hisz ki tudja meddig tudunk külföldön nyaralgatni, akkor meg már minél több helyet szeretnénk látni:)
Mi is beszélgettük az egyéni utazást, de párom már nagyon utál vezetni, és nem szívesen indulna el ilyen hosszú útra kocsival, mert az Neki nem lenne kikapcsolódás. Szereti, hogy ilyenkor legalább "átadhatja az irányítást" másnak, és egyszerűen élvezheti az utazást. Viszont mikor már eljutottunk az adott nyaralóhelyre, ott szeretjük magunk bejárni a szigetet, vagy települést. Mindig bérelünk robogót, kocsit és azzal megyünk ide-oda:)
MaciG háááát mi szeretünk csavarogni, de nem vetjük meg az egész napos strandolást sem:) Viszont ugye két hétre szoktunk menni, és két hétig csak henyélni nem bírnánk:)
Mi medúzával szerencsére nem találkoztunk Sidarin:))
Mediterrán tombola: mi még nem utaztunk vele, de már nézegettük. Szerintem annak tökéletes, aki nem konkrét helyre szeretne menni:) Bár ugye plusz 10% ellenében ki lehet zárni buszos út esetében 1, repülősnél 2 helyet. Ha az ember él ezzel a lehetőséggel, szerintem azért le lehet szűrni olyan helyekre az ajánlatot, ahova valóban szívesen menne az ember.
Ismerősömék többször utaztak így velük, buszos és repülős úttal is és nagyon meg voltak elégedve. A szállások is szuperek voltak.
Viszont tuti, hogy a helyek már beteltek idén. Elég hamar elkapkodják őket. De érdemes még rákérdezni náluk, mert az biztos, hogy nagyon jó ajánlat:)
Szeretnék egy kis segítséget kérni, főleg azoktól akik már sok helyet bejártak Görögországban. Tavaly Pargán voltunk, szerelem volt első látásra. Hasonló kis várost keresnék az idei nyaralásunkra is, de még nincs meg Igazából elvárás nincs, hacsak az nem, hogy olyan helyet keresnénk ahol autó nélkül is mozgalmasan eltud telni az idő.
Köszi a hozzászólát Tity és Rollo az igazság az,hogy nagyon úgy néz ki kizárjuk Horváthországot, megkérdeztem néhány lehetőséget az irodákban buszos útra ill. egyénire, hát igen drága! Úgyhogy maradunk ami kis szerelmünknél Görög országnál most már csak az a kérdés,hogy Zakythos újra vagy Kefalonia...a lányom teljesen odavan Zakitól, mondjuk én is..ahol eddig jártunk azok közül eddig Zakynthos vezet...nézegetem Kefaloniát de ott csak a buszos utakkal legalább is a Grandnál Skalaban lehet megszállni, nem igazán szép hely, nem öblös stb...mondjuk sok helyre ellehet menni innen is az biztos de azért nem elhanyagolható szempont,hogy az embernek hol van a szálláshelye...kiveséztem a Mediterrán Tombolát is de sok lenne akizáró hely ill. ugye még aszállás helyek is váltzohatnak a sorsolás folyamán, lutri...sztem ez annak jó akinek mindegy hogy hol szál meg stb...azon kívül sajnos nem tudunk menni Aug.végei indulással, mivel a páromnak akkor dolgoznia kell tehát korábbi utazási időpontot kell néznünk ami ugye sokkal drágább gondoltam még arra is,hogy leadom az utazási irodáknak az igényeimet és fix. időpontra Aug. közepén és hátha becsúszik valami akciós ajánlat ha nem telítődnek be kellőképpen a szállások de ez is nagy rizikó faktor...beszéltem az Ibuszos csajjal és mondta,hogy a tavalyi évben nem volt nagyon ilyen lehetőség Görög utakra...jó lett volna kicsit olcsóbban utazni, mert így ezt másképp nem usszuk meg jó hely is legyen de jó árban főzezonban, hát???
fevan adva a lecke....
most már csak az a kérdés,hogy Zakythos újra vagy Kefalonia.
Én gondolkodás nélkül Kefalóniát választanám, és nem csak azért mert sokkal vadabb és változatosabb mint Zakhyntos, hanem mert itt még nem voltatok.
Ha megkérlek azt elárulod nekem ,szerinted Skala mitől nem szép? Mert ha megnézed a google mapsot van ott öböl a környéken bőven.
Még egy voks Kefalónia mellett.
Nem mondom, hogy egyenlő eséllyel indultak nálam - Zakynthos lastminute volt, Kefalónia már tudatosan választott. Előbbinél nem sok költőpénzünk volt, így szűkebb lehetőség volt az autóbérlésre is, a hely meg ahol voltunk nem jött be annyira semmilyen szempontból. Ezek azért hozzátartoznak az igazsághoz. DE: ha mindezektől eltekintek, akkor is összehasonlíthatatlan számomra a két sziget. Építészítileg egyiktől sem szabad sokat várni: a földrengések megtették a magukét. De természetileg Kefalónia szerintem sokkal sokkal szebb, több lehetőséget tartogat. Skalával pedig semmi baj nincs attól függetlenül, hogy viszonylag hosszan és egyenesen terül el a partja. Nem lesz nyomor, lehetőség van a homokosabb részhez elsétálni. Tény, hogy nem a legjobb helyén fekszik a szigetnek, viszonylag minden távolabb van, ilyen szempontból Lassi talán jobb, de az meg valójában egy főut mentén elterülő apartmantömeg: kiindulásnak jobb, de helyben nem túl autentikus. Skalában el lehet tölteni az estét, nem annyira kicsi. és nem is unalmas szerintem. Tájékozódni kéne, hogy mennyire járhatóak már az utak, hogy halad a rengés utáni ujjáépítés. Bármikor visszamennék. Itt szerettem meg a köves partokat