A táj gyönyörű. Stavros csodálatosan szép természeti környezetben fekszik. A dús növényzetű hegyek nagyon közel vannak. A központban lévő pálmafákkal övezett sétány és a park is nagyon tetszett. Jó volt felsétálni az ófaluba. De a part, sajnos nekem nem jött be. De ettől függetlenül másnak lehet eltérő véleménye. Görögországba elsősorban a tengerpart miatt megyünk és aztán ezt követi még ezer más dolog. Valahogy nekem eddig ez volt az egyetlen olyan hely, ahová nem vágyom vissza. Nincs bennem az az érzés, hogy ide még egyszer vissza kell jönnöm.
Glooria - igazából ez nagyon egyéni , ízlés dolga. Én pl. Nei Poriban nem kívánkozom, homok ide vagy oda Nekem az a falu inkább egy nagy strand, semmi görög nincs benne.Bárhol lehetne a világon. Stavros pedig egy régi halászfaluból lett nyaralóhely.Élvezetes dolog barangolni az ófalu házai között, belecsöppenni egy hamisíthatatlan görög esküvőbe, nézni a helybélieket a kedvenc tavernájukban, sétálni a hűvös, árnyas erdőben...stb. Legalább is nekünk, de ugye nem vagyunk egyformák Én NP vagy Stavros közül biztos az utóbbit választanám
Első görög nyaralasom Stavrosban volt, nagyon jól sikerult, mindent elveztem.
Viszont azóta már voltammáshol is, és Stavrosba már nem mennék vissza, csak ingyen. Nem költenék rá. A fakultatívak jók voltak akkor -ez 2006-ban volt -. Viszont a hegyoldalban lévő falu nagyon tetszett, hamisítatlan kis görög házakkal és görög lakosokkal. Ott szerettem sétálni és figyelni a néniket, akik kint ultek a házak elott es beszelgettek, a csaladok este vasarolgattak, akkor éltek igazan. A kilátó környéke is szép.
Összességében lehet itt is nagyon jól nyaralni.
Én is voltam mindkét helyen. Hát szerintem, csalódni fogsz Pori után. A part kavicsos, nem apró, hanem nagy kavicsos, és a víz is a legtöbb helyen. Nekem nem tetszik ott a part, a strand sem. A környezet tényleg szép, a kikötő szép, a piac, az ófalu csodás. Azt szerettem. A szállásunk is rossz volt, jót is csak egy helyen ettem, a város szélén. Szeroz! Neked is igazad van, de Poriban a piac, a part, a tenger, a templom, szerintem nagyon rendben van, Platamon ami mellette van, a kedvencem lett, szóval, én sem mennék vissza Stavrosba. Maradnék Pori mellett, ha választanom kellene. Már 4x mentem vissza oda, és még szeretnék többet is.
#2158052014-05-04 09:43:33 Válasz a #214469. hsz-ra
Szia Glooria!
Mi is voltunk már mindkét helyen. Stavrosnak is van homokos vagy nagyon apró kavicsos partja. Az óváros, sok bazár/butik/taverna miatt az estéket - véleményem szerint - jobban el lehet tölteni. Nei Pori nekem nem jött be, hiába volt a homokos tengerpart. Szórakozásért inkább Platamont kellett felkeresni. Mindkét hely tele van magyar turistákkal (csakúgy mint Sarti), ami nem mindig felemelő érzés...... Stavrosban és Nei Poriban is több helyen vacsoráztunk, de nekünk nem volt negatív tapasztalatunk. Mindkét helyről sokféle kirándulási lehetőség van. Ezektől persze sokkal szebb helyek is vannak Görögországban, de pihenni, nyaralni, fürödni, kirándulni ez(ek) is teljesen megteszik. J