Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8356
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216093 Üzenet linkje2014-05-12 03:24:22  Válasz a #216086. hsz-ra

Tomi!
Hírt biztosan hozok a Platia Ammosról, de idén nem lesz velünk sofőr barát, így valszeg nem jutunk el oda icon_sad.gif Mi nem vezetünk, így a saját fuvar ugrott, de megpróbálok utánaérdeklődni, hogy mi a helyzet a földrengéskárokkal!
Egyébként mi is Petani után vettük célba, és bizony a GPS egyenesen egy baromfiudvarba vitt be, a néni azóta is azon röhög, hogy ott kerestük a beachet icon_smile.gif Szörnyű vízmosásokon vergődtünk keresztül, míg rátaláltunk a helyes útra, de attól még lehettünk mi a hülyék, lehet, más könnyebben oda talál.

# 8357
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216094 Üzenet linkje2014-05-12 03:24:23  Válasz a #216086. hsz-ra Előzmény #216086

Tomi!
Hírt biztosan hozok a Platia Ammosról, de idén nem lesz velünk sofőr barát, így valszeg nem jutunk el oda icon_sad.gif Mi nem vezetünk, így a saját fuvar ugrott, de megpróbálok utánaérdeklődni, hogy mi a helyzet a földrengéskárokkal!
Egyébként mi is Petani után vettük célba, és bizony a GPS egyenesen egy baromfiudvarba vitt be, a néni azóta is azon röhög, hogy ott kerestük a beachet icon_smile.gif Szörnyű vízmosásokon vergődtünk keresztül, míg rátaláltunk a helyes útra, de attól még lehettünk mi a hülyék, lehet, más könnyebben oda talál.

# 8358
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Görögmaci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216130 Üzenet linkje2014-05-12 22:00:25 

Szerintetek Lourdatán szállást foglalni mennyire szerencsés? Szeretnénk robogót bérelni,a tervünk bejárni az egész szigetet, tehát csak aludni járnánk haza. Persze jó lenne esténként beülni tavernában, sétálgatni. Ez inkább csak Skalara jellemző?
# 8359
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216161 Üzenet linkje2014-05-13 17:41:20  Válasz a #216130. hsz-ra Előzmény #216130

Szia Görögmaci!

Csak egy tipp: a robogón sztem gondolkozzatok el, mert a sziget elég hegyvidékes, és a kis mocik nagyon vérszegényen bírják az emelkedők-lejtők sokaságát. Min. 3-4x annyi időt fogtok eltölteni motoron, mint autóban tennétek - sőt.

# 8360
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216162 Üzenet linkje2014-05-13 18:11:04 

Szia görögmaci!

Emlékeim szerint Lourdatan nem volt valami sok vendéglő,és szerintem 6-8 ház a főutca...szóval úgy esténként válogatni a vendéglők között,majd vacsora után sétálgatni és vásárolgatni,hát szerencsésebb lenne máshol.Mondjuk Skala se túl nagy,de Lourdata sokkal kisebb.És mocival a megközelithetősége se az igazi.A főútról eléh meredeken és kanyargósan visz le az út a kis faluba.
Igaziból egyetértenék viizoval,inkább kocsiban gondolkozzatok...voltak azért motorosok,mikor mi voltunk,de jobb oda a kocsi.(viizo már részletezte)

# 8361
Görögmaci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216170 Üzenet linkje2014-05-13 21:12:48 

Köszönöm a tanácsokat! Érdekes ez a robogó téma. Olvastam olyat is, aki szerint simán vállalható a robogóval, de tényleg több vélemény van ellene.
De hát a robogó annyival jobb! icon_biggrin.gif Mi már voltunk Zakynthoson és Lefkadán is. Egyik helyen sem ajánlotta nekünk az idegenvezető a robogót. Mindkét szigetet azzal jártuk körbe, és nem bántuk meg. Tudom, hogy Kefalónia sokkal nagyobb... még gondolkozunk. icon_smile.gif Köszönöm!

# 8362
Evi31
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216176 Üzenet linkje2014-05-13 23:09:09 

Sziasztok!Tudtok arról infot,hogy Skalaban vannak helyi irodák programjai?(amik általában olcsóbbak mintha a saját irdánkkal mennénk kirándulni)Köszi elöre is!
# 8363
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216182 Üzenet linkje2014-05-14 07:36:19  Válasz a #216086. hsz-ra Előzmény #216086

Viizo!

Természetese oda lehet jutni a Petani felöl is,de többen is írták hogy eltévedtek azon a szakaszon,első alkalommal én is a navira hallgattam,át is vitt Rifin, majd a végénél jobbra küldött---arra nem lehet eljutni biztosan,mert az AZ ELSŐ UTCÁN BALRA kell fordulni ,onnan van egy nagyon rövid kalandos lehetőség, meg egy lényegesen hosszabb tekergős.
De ha valakinek nincs ideje csak a Pl. A-ra akkor időben sokkal jobban jár azon az úton amit javasoltam,mert javarészt sík területen haladhat.

# 8364
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216183 Üzenet linkje2014-05-14 07:40:57 

Kónyu!

Az a szám a kis kék táskádon az már nagyon durva!!

még nemrég kezdted vágni a centit.

Pár nap múlva kapok egy Hoya HD CP szűrőt ha sikerül összehasonlítani az enyémmel majd beszámolok a benyomásaimról.

# 8365
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216187 Üzenet linkje2014-05-14 09:15:45  Válasz a #216170. hsz-ra Előzmény #216170

görögmaci,

mi Lourdatában laktunk tavaly októberben. Arra a 4 napra tökéletes volt, de ott nem tudsz nagyon este sétálgatni. A parton igen, bár arra fel kell készülni, hogy elég kaptatós felfelé az út a partról, hacsak nem pont ott laktok.
Egy kis bolt volt a partra vezető úton, tavernákról nem tudok beszámolni, mert akkor már minden zárva volt. De szerintem mindenért menni kell.

# 8366
Szitamon
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216194 Üzenet linkje2014-05-14 10:25:09 

Sziasztok!

Ez a robogós dolog engem is érdekelne. Mi is azt tervezünk bérelni, mivel jóval olcsóbb és mégiscsak más érzés.icon_smile.gif Most már viszont elbizonytalanítottatok..van aki azt írja sima ügy, van aki azt, hogy inkább ne..Tehát aki volt már és bérelt robogót annak mi a véleménye? icon_biggrin.gif

# 8367
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216195 Üzenet linkje2014-05-14 11:01:29  Válasz a #216183. hsz-ra Előzmény #216183

Evi!
Persze, van Skalán pár iroda, akik fakultatívoznak, én árkülönbséget nem láttam a magyar irodáéhoz képest...Még a partmenti hajóutaknál sem, sőt pár euróval rosszabbul is jártam egy ízben, amikor éppen szezonfordulón mentem hajóútra: akkor előző naphoz képest 2-3 eurót emelkedett az út ára, míg ha Marcsinál fizettem volna be, marad a régi ár icon_smile.gif De én nem az árkülönbözet miatt szoktam helyiekkel menni, hanem mert attól függően megyek, hogy milyen aznap reggel az idő, a tenger, és így helyben nem kell előre fizetni (mármint a hajóutakra, mert buszos fakultatívokra nem szoktunk menni). meg őszintén szólva nekünk a saját csoportból éppen elég szokott lenni annyi, amennyit utazáskor, illetve az apartmanban főzőcskézős hétköznapokon megtapasztalok belőlük icon_smile.gif Bocsi!
Tomi!
Biza, mindjárt megyünk, már be is csomagoltam, hogy tudjam, mit kell még az utcsó napokban beszerezni icon_smile.gif Csak a gépet itthon ne hagyjam - nem vicc, 2 éve, amikor éppen nem Göröghonba utaztunk, ráadásul 1 egész hónapra életünk utazására, már kint a vendéglátónknál vettem észre, hogy nincs a bőröndökben a gépem icon_sad.gif Az első 2 héten így a nejem Blackberryjével kattintgattam, egész vállalható képeket, aztán a második 2 hétre szerencsére a lányom befutott, utána az Ő gépét használtuk közösen icon_smile.gif Mondjuk akkor volt a lényeg, de Kefalonián azért nem szeretnék 2 hétig telefonnal fotózni, még akkor sem, ha most egy csendesebb, pihisebb vakációra készülünk, legalábbis távolságokban. Persze nem fogunk a fenekünkön ülni, van nekünk lábunk is, és azért eddig a stop is működött icon_smile.gif

# 8368
Lujzia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Utazás véget ért:
Lefkada, Nidri
#216197 Üzenet linkje2014-05-14 12:46:45 

Mi tavaly 125-ös robogóval körbejártuk a szigetet problémamentesen,50-es robogóval neki se induljon senki! 80-al már olvastam ,hogy motoroztak a szigeten,egyébként ehhez elég a B jogsi. 80 felett kérik a nagymotor jogosítványt!
# 8369
Szitamon
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216198 Üzenet linkje2014-05-14 13:01:48  Válasz a #216197. hsz-ra Előzmény #216197

Köszi Lujzia.. icon_smile.gif Sajnos nagymotorra nincs jogsink, de gondolkodunk még a 80-as robogón..bár az olvasottak alapján lehet ésszerűbb lesz autót bérelni.. icon_confused.gif nem tudom..abban tudnál-tudna valaki segíteni, hogy jobb lenne e előre lefoglalni, vagy ráérünk majd ott? (08.09-én érkezünk a szigetre)
# 8370
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216199 Üzenet linkje2014-05-14 14:22:00  Válasz a #216198. hsz-ra Előzmény #216198

Robogót szerintem felesleges előre foglalni, autót viszont főszezonban már érdemes. Egyébként meg az a robogó vagy autó kérdés hasonló egy kicsit ahhoz ,hogy busszal vagy repülővel mész. Mindkettővel odaérsz, de az utóbbi gyorsabb meg kényelmesebb ,viszont drágább. Ugyan ez igaz az autóra is.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 557 558 559 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu