#2161132014-05-12 12:52:01 Válasz a #216109. hsz-ra
Szia!
Ezek szerint a Grandtours-al utazol. Alább idézet az utazási feltételekből.
A Kft. által szervezett buszos utazások esetén a járművek korlátozott szállítási kapacitásaira
tekintettel az utas kizárólag egy darab, legfeljebb 20 kg tömegű poggyászt vihet magával, valamint apartmanonként, illetve szállodai szobánként egy hűtőtáskát.
A Kft. ennél nagyobb, illetve több poggyász elszállítását további költségviselési kötelezettség nélkül megtagadhatja.
Nem tudom mennyire veszik komolyan, de Július végére nem kell sok cuccot vinni. Nekünk még soha nem volt 20 kilónál több a bőrönd. (Mérték, mert repültünk.)
Mondhatnád, hogy repülővel nem kell annyi mindent vinni. Igaz. Habár Kaját szerintem túl sokat nem érdemes vinni. Ruha meg nem sok kell Augusztusra. A hűtőtáskára nem találtam méretkorlátot a leírásban, és az sem derül ki, hogy fel kéne vinni a buszra. A buszra felvitt csomagról nem is ír. Viszont nem ajánlom, hogy túl nagy csomagot vigyetek a buszra. Nagyon kényelmetlen tud lenni. Leginkább ajánlott a felső tárolóban elférő csomag méret.
Igaz általában az ülés alatt is van hely, de erre még szükség lehet a hosszú út alatt:). Főleg hosszú lábú hátszomszéd nem örül az itt elhelyezett csomagnak:).
#2161152014-05-12 13:04:17 Válasz a #216109. hsz-ra
Ez viszont a buszmenetrendnél található:
FONTOS! Utaspoggyászra vonatkozó szabályok:
Autóbuszaink csomagterében csak korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként 1 csomag (kb. 20 kg) és családonként 1 darab hűtőtáska engedélyezett.
Amennyiben a fejenkénti csomag tömege a megadott értéket jelentősen meghaladja a gépkocsi vezetőjének jogában áll megtagadni annak szállítását. Autóbuszainkon
nem szállítható zsugorfóliás, rekeszes, valamint dobozos innivaló semmilyen formában, még a táskában sem!
A csomagokat kérjük szíveskedjenek az Irodánktól vagy Partnerirodánktól előzőleg megkapott, Önök által kitöltött Csomagjelölő címkével ellátni. Az autóbusz
vezető csak az ilyen módon felcímkézett csomagokat veszi át szállításra. Köszönjük megértésüket!
Ezek szerint nem veszik annyira komolyan a súlyhatárt. A hűtőtáska mérete itt sem korlátozott. És a felvitt csomagról sem esik szó.
Remélem tudtam segíteni!
#2161162014-05-12 13:14:09 Válasz a #216115. hsz-ra
Köszi a gyors választ! Igen,az utazási szerződésben ezek benne vannak,csak kíváncsi voltam a szigor mennyire jellemző,de nyilván nem véletlen van kitalálva! Persze,igazad van július végén kevés ruha is elég,kaját max az útra vigyen az ember,én úgy gondolom,nem májkrémmel kell felpakolni. További szép napot!
"valamint dobozos innivaló semmilyen formában, még a táskában sem! "
Ez komoly? Mi mindíg vittünk ilyesmit, legalábbis amig a buszozás tartott elég legyen. Kutya se nézi mi van a bőröndben, kistáskában.
#2163022014-05-16 14:05:03 Válasz a #216296. hsz-ra
Valóban van ilyen is a szerződésben,de azt azért senki sem gondolhatja komolyan,hogy nem eszem egy szendvicset,(vagy ötöt),nem iszom rá egy ásványvizet Szolnoktól Neos Marmarasig! Nyílván nem is erről van szó,de az meg valahol érthető,hogy korlátozzák a csomagok számát,súlyát.Egy bőrönd per fő,a buszra meg valóban elég egy kis szütyő,benne a kis elemózsia,egy pléd éjszakára és ámen!
#2163042014-05-16 18:37:42 Válasz a #216296. hsz-ra
Sziasztok!
Gondolom a dobozost azért nem engedik, mert nem lehet visszazárni. A bőröndben meg azért nem, mert lehet túl meleg, és szét robbanhat, és összeken mindent. Műanyag üvegest ajánlott vinni a buszra.
Én a kólát, teát, sört kerülni szoktam az út közben.
A busz, csak 4 óránként áll meg:).
Egyébként a megállóhelyeknél is lehet kapni folyadékot! Csak nehogy azt mondjátok hogy ott drága, mert ha ez egy útnál problémát jelent akkor el se i duljatok!
Én is már többször utaztam busszal és soha nem ellenoriztek le semmit, volt, hogy cimke sem volt a csomagomon, mert elfelejtettem .
AZ uditokon fölösleges leakadni, mert tenyleg mindenhol lehet venni útközben,
de fel is lehet vinni a buszra. Ha azt kerik hogy dobozosat ne, ezt tiszteletbe lehet tartani. Bár én mindig láttam ilyeneket az utastarsaimnal. A legutolsó utamon 3 srác végigpiálta az utat, ebbol volt is egy kis gond, de azert ezt nem alanlom senkinek, mert a sofor ezt nem kotelels elturni. És a hólyag problémák miatt sem ajanlatos.
Én 2 liter vizet szoktam vinni, ezt osztom be 24 orara, tobbet nem merek fogyasztani a folyó ugyek miatt. enni viszon eszek, nem is keveset, így jobban megy az ido.
Összességében szerintem ki lehet bírni a buszos utat, nem annyira rossz mint sokan hiszik.
Mindenki figyelmébe még egyszer itt is! A Macadon határon szúrópróba szerint kérik a biztosítási kötvényt,nem lét esetén eu.-ban büntetnek,és macedon dénárban adják a visszajárót,amivel...A buszt addig félreállítják,és ott helyben kell biztosítást kötni!!!!!!!!Ezen senki se spóroljon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én azt nem értettem, hogy miért merűll fel az a kérdés hogy kérnek-e bármelyik határon utasbiztosítást. Hát kérjék el, én meg fogom mutatni! Ne azért kössön bárki utasbiztosítást mert kérik, hanem azért, hogy egy esetleges baleset miatt ne kelljen egy évtizedre előre kifizetnem az utazási költséget másra! Aki ezen akar sporolni, az el se induljon!
Nekem is van mindig,ezen soha nem spórolok,csak vannak olyanok akik elindulnak és a határon éri őket meglepi.Állítólag idén beszigorítottak.Ráadásul ha Macedóniában köti valaki csak addig érvényes míg ott vagy ,tehát max 3 óra.Ha meg még ráadásul büntetnek is,meg netán valami van az eléggé tönkre tudja tenni a nyaralást.Két éve egy nagy tudós elment papucsban sziklát mászni,a vége szilánkos bokatörés az ellátása és a haza szállítása két misi volt.Nem volt biztosítás merthogy eddig se volt semmi.
#2163772014-05-18 16:38:26 Válasz a #216371. hsz-ra
Nekünk is van mindig biztosításunk, mindenfelé a "bankkártyás " utasbiztivel utazunk, és persze ha EU-s ország, akkor az EU-s TB kártya. Szerencsére még nem volt rá szükségünk, de nem mernék elindulni nélküle.
Sziasztok! Mit gondoltok, a szerbiai árvíz befolyásolhatja az utunkat? Jövő héten indulunk (indulnánk) busszal, de még nem hívtak az utazási irodától az indulási infókkal, és tegnap a Híradóban elég durva képeket mutattak Szerbiáról. Lehet, hogy át sem tudunk menni, vagy esetleg be sem engednek most az országba?