#2162922014-05-16 10:06:23 Válasz a #216247. hsz-ra
Szia Jox!
Tavaly linkeltem be két térkép részletet:
titi68 írta:
Kicsit elszórakoztam a GoogleMapssal és arra jutottam, hogy már tervez az új átkelőn keresztöl, de a szerb oldalon van egy kereszteződés, ami megszakítja a tervezést a palicsi felhajtóig. Ha ezt a pár métert kihagyva két lépésben tervezem meg az utat, akkor működik!
Első szakasz: a röszke melletti OMV kúttól az az új határátkelőn keresztül Bácsszőlősig (Bacski Vinogradi)Így néz ki a térképen. Ez elvileg 24 km.
A második szakasz az előbbitől a palicsi felhajtóig 6 km.
...
A 860. oldalon (205659 hsz) pedig Civic78 olvtárs jóvoltából részletes szöveges leírás is van.
#2162952014-05-16 10:52:34 Válasz a #216292. hsz-ra
A legegyszerűbb az ha a SZABADKA táblát követed, el se lehet téveszteni...
A felhajtónál viszont figyelni kell, hogy a jó irányba hajtsál fel, de ez is egyszerű: ha átérsz az autópálya felett balra tarts.
Először is köszönöm a hasznost mindenkinek.
- Szerintetek? Kecskemét - Sarti.
Július 28.-án kb 15:00-15:30 körül érünk a határhoz 3 autóval. Na de melyikhez?
Ki hogy tenné? Röszke - Tompa - Ásotthalom?
Igazából +/- 5/10 km a difi, de nem ez számít........... Csak ne ott fussak bele a sorba...
Előre is köszi.
#2163442014-05-17 22:36:03 Válasz a #216340. hsz-ra
Kifelé talán érdemes. De nem sokkal előtte, mert fél óra alatt is felgyűlhet a sor!!
Ha nincs mindenkinek éves autópálya bérlete (gondolom nincs), akkor helyből Tompa felé venném az irányt a helyetekben. Ha van, akkor Röszke felé mennék, és a határ előtti OMV kút környékén érdeklődnék. Ha nem jó Röszke, akkor kb. annyi kerülő Ásotthalom, vagy Tompa, mintha eleve oda indulsz az 54/53 útvonalon. Nekem nincs jó tapasztalatom a telefonos infóról, igaz, csak hazafelé érdeklődtem. Tavaly is tőlem kérdezte hazafelé a magyar határőr, hogy kellett-e sokat várni. Belgrád előtt a telefonban max. fél órát mondtak, ehhez képest nem tudtunk átmenni a szerbek sorompóján, mert addig torlódott a sor a schengeni tipusú beléptetés miatt!
Mi tavaly telefonáltunk, igaz visszafelé, hogy ugyan mekkora várakozással számiljunk. Azt mondták minden oke, max fél óra. Ehhez képest Kb 5 órát álltunk röszkénél. Nem volt sem infó, sem buszsáv, sen semmi mozdulási lehetőség. Sokan kimentek a szántásra, mi nem tudtunk elmozdulni.Éjszaka volt, ásotthalom zárva volt, de legközelebb akkor is odamegyünk, és legalább alszunk a kocsiban nyitásig. A férjem azt mondta soha többé autóval görögbe, mára ez így hangzik: soha többé röszke.