Vourvourou
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#215540 Üzenet linkje2014-04-27 17:01:35  Válasz a #215534. hsz-ra

Nincs mit! Pont jókor ültem géphez, mint most is.
A Platanosban van egy központi emeletes épület, ebben vannak két szobás apartmanok is, legalább 2 biztosan, a tenger felőli végén. Az egy légterű sem kicsi, az egy légterűek között szerintem nagynak számít. Mi nem voltunk benne, csak a hugomék 3-an, ők kényelmesen elfértek benne. Egy nagy franciaágy van benne és egy nagyobbítható heverő és elég nagy hely közöttük, külön konyha, két bejárat és nagy terasz.
Van még 4 kis házuk, ami külön áll a főépülettől, ezek két szobásak. Túl sok helyük már nem nagyon lehet, már mi sem akkor kaptunk, amikor eredetileg mentünk volna. A Platanos beljebb van az úttól, abszolút nem zajos és poros.
A Servetas lehet problémás ebből a szempontból.
Ahogy nézem, az Annában is négy személyesek a szobák (franciaágy + emeletes ágy).
Ha van hely két szobás apartmanban, vagy a kis házakban, akkor a Platanos tökéletes megoldás (nem ok nélkül járunk oda).
Ha ez nem jön össze, akkor el kell döntenetek, hogy mindenképpen két légterűt akartok-e. Ha igen, akkor én a Lampost választanám, mert jó és csendes helyen van, közel van a Livari beach is, de hangsúlyozom, hogy nem rossz választás a Servetas sem!
Ha egy légterű is jó, akkor talán az Anna alkalmasabb 4 fő részére. A Platanos előnye az, hogy a parton van, a gyereket simán tudnak közlekedni a part és a szoba között, nem gond, ha a teraszon marad a labda stb.

# 242
Csabáék
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#215988 Üzenet linkje2014-05-08 11:37:51 

Sziasztok!

Eldőlt végre, az Annába megyünk 07.24-től.
Köszönöm szépen a segítséget amit itt kaptam, ha visszatérünk, írok egy összefoglalót a helyről. icon_lol.gif

# 243
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#215991 Üzenet linkje2014-05-08 13:08:55  Válasz a #215988. hsz-ra Előzmény #215988

Szia!
Épp most akartam megkérdezni, hogy sikerült-e dönteni! Végül úgy alakult, hogy egyszerre megyünk!
Eredetileg nem volt szabad az az apartman, amibe szerettünk volna menni, de ajánlottak helyette egy másikat egy héttel később. Egye fene alapon elfogadtuk, de vasárnap szóltak, hogy visszamondták a kinézett apartmant, pont az eredeti időpontban, le is csaptam rá!
Ti az Annában szomszédban (a parton kb. 100 m ) lesztek, biztosan fogunk talákozni!
Terv szerint 22-én (kedd) este 8 körül indulunk!
Ha tudok valamiben segíteni írj nyugodtan, vagy küld el a számod privátban!

# 244
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216514 Üzenet linkje2014-05-21 11:01:30 

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és készül erre a gyönyörű helyre....icon_smile.gif Ha minden rendben megyünk újra, tegnap lefoglaltam a repülőjegyet augusztus 28- szeptember 09-ig. Sajnos nem sikerült leküzdenem az autóúttól való félelmemet, pedig megbeszéltük hogy idén kocsival megyünk vissza, de jött egy nagyon olcsó repülőjegy találat:-)
Most várjuk a Haus Platanos vissza jelzését, nagyon jó kis hely, remélem sikerül.

Van itt valaki, aki már bérelt Thessalonikben autót?
Tavaly mi lefoglaltuk előre online, de most valami horror árat ad ki a keresőicon_sad.gif
gondoltam, hogy majd hátha ott sikerül valamit találni olcsóbban...mondjuk gyerekkel és csomagokkal nem egyszerű még autó után is futkározni...

# 245
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216535 Üzenet linkje2014-05-21 16:37:07  Válasz a #216514. hsz-ra Előzmény #216514

Szerintem eddig csak Ti béreltetek eddig autót Szalonikiben!
Örülök neki, hogy bővül a visszatérők száma! Igen készülünk, de még bő két hónap az indulásig. Nekünk elég kalandosan jött össze a foglalás a Platanosban, az egész faluban alig volt hely. Remélem Nektek simábban fog menni!

# 246
Karirobi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216557 Üzenet linkje2014-05-22 06:10:52  hali

Na Adera , mi is béreltünk autót Szalonikibn e, tehát nem vagytok egyedül icon_smile.gif
Én se akartam neki indulni autóval, meg két gyerekkel , meg aztán a repülő is jó áron volt tehát nem autókázokl 1200 km-t ha nem muszáj, hanem inkább csak 100 at icon_smile.gif
Véleményt nem tudopk még mondani az auóról mert csak 3 hét múlva indulunk...húú de várom már icon_smile.gif
Realatív hogy mi a drága , na meg repülőjegygel együtt számolva másképpen fest ...Nekem 4 főre a repjegy meg az autóbérlés 13 napra együtt 150000 Ft szóval szerintem nem sok...
Előleget sem kellett fizetnem , semmit csak egy email kellett és rendben van a foglalás
Csak a tenger még 19-10 fokos, de van 3 hete hogy felmenjen 23-ra és akkor már remek lesz icon_smile.gif Jún 14-26 megyünk

Titi : ahogy írtam a Maria Village letta befutó, mivel senki nem írt róla ezért majd beszámolok, hogy milyen volt, remélem nem nyúltam mellé ....

(Bocsi mindenkitől hogy kicsit inaktív lettem,az elmlét hónapban de sk minden összejött)

Árakról vannak már infók?

# 247
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216560 Üzenet linkje2014-05-22 07:33:27 

Karirobi,
De jó, mindjárt utaztok! Tavaly jó volt igy nekünk is, a reptéren várt a kölcsönzős, elvitt minket a céghez, ott némi adminisztráció után megkaptuk az autót. Csak náluk most 12 napra 110-120 e Ft körül vannak az autók. Ahogy néztem a kocsi bérlésnél is van főszezon icon_sad.gif Nem tudom...
A Platanosban nem volt hely, írtunk több helyre is, most már kicsit aggódom. Korábban szerettem volna foglalkozni vele, de a férjem leintett...

# 248
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216640 Üzenet linkje2014-05-22 22:28:14  Válasz a #216557. hsz-ra Előzmény #216557

Ha nem lenne elég meleg a víz, akkor érdemes elmennetek kb. 500 métert jobbra a szállásotoktól, az öböl végéhez. Ott nagyon sekély a víz, és teljesen védett a hullámoktól, nyilván melegebb is. A másik lehetőség a Livari Beach, közvetlenül a falu előtt, a főút mellett. Ez egy még sekélyebb rész, ami csak egy keskeny részen van összekötve a tengerrel.
Még sosem próbálkoztam magán szervezéssel repülővel utazni. Ha nem titok mibe fáj a jegy négy fővel és csomagokkal? Jövőre a csapat egy része elképzelhető, hogy így jönne!

# 249
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216641 Üzenet linkje2014-05-22 22:44:44 

Nekünk 3 főnek 63 ezer Ft volt a jegy. Tavaly egy hatalmas bőröndöt adtam fel, az+ 14 ezer Ft volt.
Szetintem idén is igy lesz.

# 250
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216642 Üzenet linkje2014-05-23 00:24:18  Válasz a #216641. hsz-ra Előzmény #216641

Akkor a buszhoz képest nem is rossz verzió pénzben sem, időben meg főleg!
Ha valakinek nincs lehetősége autóval menni, mert nincs megfelelő autó és/vagy sofőr a csapatban, vagy egészségügyi okok vannak tök jó alternatíva!
Ha viszont van lehetőség autóval menni, akkor szerintem anyagilag nem éri meg repülni. Szaloniki oda-vissza 2200 km * 7L * 450 ft/l= 70000 + 10000 a pályadíj, tehát az autóbérlés miatt minuszos.
Vidékről még időben sem túl sok előny: 2 óra Budapest + autó elhelyezés és becsekkolás 3 óra + 2 óra repülés + 3-4 óra reptéri ügyintézés, autó átvétel és transzfer= 10-11 óra. Ehhez képest autóval 15-16 óra.
Nekem valahogy nem fárasztóbb a vezetés, és a gyerekeket sem viseli meg jobban. Amikor még kicsik voltak a gyerekek voltunk párszor repülővel is, nekem nem tűnt jobbnak.

# 251
Karirobi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216643 Üzenet linkje2014-05-23 06:50:59 

Nekem 65000 volt a repjegy 4 főre csomagostul , 65000 az autó meg beleszámoltam 20000 benzint
a reptér tőlem 45 perc, ott általában 1,5 órát szoktam tölteni, az út jó átlagban 1 ó 15 perc (tavaly odafele 1 óra 3 perc volt és időben indult) 2 óra a transzfer szerintem Vourvorouig autóbérlés ügyintézéssel , ez jó esetben és még ráhagyok nincs több 7-8 óránál
5-kor elindulok reptérre és du 13-14 kor már a vízben vagyok jó esetben icon_smile.gif
A 15- 16 óra is egy nagyon jó átlag , mert az szerintem inkább 17-18-és nem ülöd le a feneked 16-20 órán keresztül stb
Nem mondom hogy nem fogom egszer kipróbálni az autót direktben , de nekem oda vissza legalább 1 napot elvisz az út

A partokra köszi a tippet, majd szétnézünkl de szerintme felmegy az 23ig simán icon_smile.gif tavaly 24-25 volt már ebben az időszakban Kallitheaban(ez a Kassandra félszigeten van na az is egy nagyon szupi hely, volt máér ott valaki?)

# 252
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216657 Üzenet linkje2014-05-23 11:07:13  Válasz a #216643. hsz-ra Előzmény #216643

Azt azért nehezen hiszem el, hogy a leszállástól két óra lenne Vourvourou az ügyintézéssel együtt!
A lényeg, hogy a család adottságaitól függően (lakóhely, autó, sofőr, család) lehet jó alternatíva a repülés is! Az természetes, hogy nem olcsóbb az autónál Az én repülős tapasztalataim még pici gyerekekkel vannak (babakocsi, sok cucc, kézben cipelt gyerekek), nyilván másabb lenne most. Távolabbi célnál valószínűleg ki is fogom próbálni.

# 253
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216677 Üzenet linkje2014-05-23 17:47:10 

Titi,
Mi most várjuk a visszajelzéseket az apartmanoktól, az Annában sem volt már hely, azt hiszem 2-3 hely van amit még néztünk, majd megírom melyik ( elfelejtettem a nevüket) de szeretnénk azon a parton maradni ahol a Platanos van.
Számomra nagyon kényelmetlen az autó, kb. a Budapest-Balaton távolságra vagyok hitelesítve. Többször voltunk busszal, autóval nyaralni de mély nyomot hagyott bennem, főleg haza felé nehezebb:-)
Nálunk a férjem jól bírja a hosszú utat és a vezetést is, munkájából kifolyólag sokszor megy szerte Európában és rengeteget vezet, ezért ez konfliktus forrás közöttünk, mert szerinte pénzkidobás az autóbérlés.
Szerintem sokkal kényelmesebb, 1 óra alatt megérkezik a gép, és kb. 1-1,5 óra Vourvourouig. Közben azért kellemesen telik az idő, lehet mozogni:-)

# 254
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216688 Üzenet linkje2014-05-23 20:07:16 

Mi mindig autóval megyünk. Nekünk már a lakástól való elindulás már egy kirándulás, míg a reptérre való utazás és becsekkoláls stb. meg egy tortúra. Az meg hogy valaki el üli a fenekét az autóban az csak szervezés kérdése (meg lehet állni előre tervezett programot csinálni), és természetesen autó kérdése. Mi például apár éve Pargára 3 nap alatt mentünk le. 1 nap Mórahalom strandolással, 2 nap Paralia vacsora és esti séta (reggel 7-kor indulás és 18 órakkor Paráliára érkezés, 3 nap pargara érkezés délben. Az autó költségei 4 főre számolva messze a legolcsóbb volt. És még kényelmes is volt egy Mazda 6 autóval.
# 255
Adera
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216698 Üzenet linkje2014-05-23 21:55:03 

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a jó...

Dimitros apartman ismerős valakinek? Itt lenne hely és a Kokkinos-bán.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu