#2168342014-05-27 09:31:02 Válasz a #216830. hsz-ra
Helló Beszter!
Az újonnan épült Grigoris ház Sarti középső részén, Sarti Village részen található (régen volt egy Sarti Beachen is, de azt később átkeresztelték Erifilire).
Az új Apollonos ház egészen pontosan az Apollon Hotel mellett van, háta mögött van az Azalea Hotel. Jártunk tavaly arra, mert mindössze másfél sarokra laktunk ott a környéken, az Ostraco Hotelbe. Március környékén megírtam már neked, hogy hol található a ház, de lehet, hogy azt az üzimet nem olvastad itt a fórumon.
Szerintem nagyon jó helyen lesz ez a házatok, közel van hozzá a part, a pékség, 2 kisbolt (egyik az Apollon hotel mellett, a másik pedig az Artohora pékséggel szemben), és egy kényelmes sétával az ófalu, illetve Sarti Beach is könnyen elérhető.
Amit láttunk róla fotót, azokon nekünk tetszik, jól néz ki belülről, talán a főzős rész tűnt kicsit furcsának. A fotók alapján nem tudtunk rájönni, hogy amit a képen látunk vajon a design része, vagy még azért néz így ki, mert nem fejezték be a konyhabútort, mivel a kép még május eleji állapotot mutatott. Viszont külön tetszik benne, hogy jó nagy teraszai vannak. És mindenképpen előnye, hogy mivel vadi új házról van szó, még így mindent most kezdtek el nemrég használni legelőször a turnusok utasai, tehát minden viszonylag jó állapotú lesz mire mentek.
Mi is láttunk május 4-i fotókat, amin még mondjuk csak részben volt kész a ház (belül is hiányos volt, illetve nem volt pl. még erkélykorlát, stb.), de a május 11-i képeken már sokkal pofásabban nézett ki, ott már kész volt az általad említett fürdő is. Egyébként teljesen igazad van, mi is éppen azt beszéltük a párommal, hogy eléggé kicentizték az egészet, hiszen rá pár napra már indultak is az első turnus vendégei.
Mint általában (tisztelet a kivételnek), azért elég sokszor el-el vannak írva adatok a prospektusokban. Pl. ennél a háznál is 450 m van írva a központtól való távolságra, míg az Anna házuk, 2 kis utcával is közelebb van az ófaluhoz, és annál a központ távolsága már 500 m-nek van megadva. Szóval ilyen kis bakik előfordulhatnak.
Persze nem léptük még le pontosa a távot (azért annyira nem vagyunk zizzentek), de, ha mondjuk saccolni kellene, akkor a háztól kb. a prospiban megírt 450 m gyaloglással valóban eléred az ófalu elejét, és, ha teljesen át mész az ófalu másik végére, annak legtávolabbi pontjára, mondjuk a domb legtetején lévő Maistrali Hotelhez, az 1 km kb. akkor lehet meg.
De megnyugodhattok, mert egyáltalán nincs a háztól messze az ófalu, ez laza sétával tényleg könnyen elérhető, az meg, hogy ott mennyit, és merre kóborolsz, az már rajtad múlik.
Szerintem nagyon jó helyre mentek nyaralni, mi nagyon szeretjük azt a környéket, többször laktunk már arrafele, és különösen szerettük a mellette található Apollon Hotelt a tetőn lévő gyönyörűen kialakított résszel, ahonnan csodálatos volt a kilátás, és ahol szuper görög estek voltak, a tulaj meg zseniális figura volt. Övék Sarti Beach-en a Xenonas ház is, ami szintén egy színvonalas, szép ház.
Szia: Andi
#2168362014-05-27 09:49:17 Válasz a #216795. hsz-ra
Szia Mikike! Hőmérséklet úgy 40fok vízhőfok 24-25 egy -egy pár perces eső előfordul de jön és megy utána minden visszatér a régi kerékvágásba.De ritka az eső.
#2168412014-05-27 10:48:41 Válasz a #216763. hsz-ra
Helló Vivien!
Ha kocsival mentek, akkor szerintem sem muszáj előre szállást foglalnotok. Nagyon-nagyon sok ház van Sartin, így egészen biztosan fogtok kint is találni magatoknak szállást (akár Sarti Beachen, akár a középső részen, akár az ófaluban), még annak ellenére is, hogy főszezonba mentek. Mondjuk az más kérdés, hogy egy hosszú utazás után mennyire lesz majd ott kedvetek keresgélni.
Ha végképp nem találtok semmit (amit kizártnak tartok), akkor végső megoldásként még mindig ott van a Sithon Travel, aminek egyik irodáját (az ófalu felöli részén) Sarti nagy parkolójánál megtaláltok. Ők tuti tudnak majd nektek segíteni, ha elmondjátok milyen szállást, és mennyi összegig szeretnétek találni.
Nagyon jó az, az oldal, amit Albert írt, a booking.com, de szerintem érdemes még körülnézni a következő oldalakon is:
http://www.sarti.gr/en/index.html
Itt tájékozódni tudsz a kinti Sithon Travelosok házairól. Ha nem foglaltok előre itthon szállást, akkor indulás előtt érdemes ide belenézni, mert a házaik felsorolásának végén mindig van pár akciós házuk is feltüntetve.
http://www.travel-hellas.net/city/3/sarti
Itt azután, tovább tudod még az igényeiteknek megfelelően szűkíteni a kört, hogy stúdiót, apartmant, vagy hotelt szeretnétek. Rajtuk keresztül már többször is foglaltunk szállást Görögország területén.
Köszi Andi mégegyszer.
Az össze vissza megadott távolságok megtudják zavarni az embert.
Már az sem számít,hogy nem az általunk megszokott ófalui részen van
nem is érdekel van e csempe,csak ágy legyen és indulhassunk már!
Írtad,hogy láttál még frissebb képeket,én semmi újat nem találtam.
Megírnád,hogy hol keresgéljek?
Na jó bevallom azért kicsit mégis érdekel milyen állapotban van!
#2168842014-05-28 07:57:19 Válasz a #216882. hsz-ra
Kedves Beszter!
Teljesen igazad van, a prospektusokban megadott távolságok bizony sokszor megzavarják az embert. Ha nekem kellett volna saccolni, akkor még kicsit kevesebbet mondtam volna, mint 450 m, ahhoz, hogy elérj az ófalu legelejére. Mert lássuk be csalóka dolog szemre megsaccolni ekkora távot. De körülbelülre, ez olyan valós értéknek tűnik.
Most, hogy tüzetesebben megnéztük a fotót, úgy tűnik, jól elnéztünk múltkorában valamit. Mentségünkre legyen mondva, olyan nagyon nem mélyedtünk el a fotók nézésében, mert nem ebbe a házba megyünk majd, mi is csak egy ismerős baráti pár kedvéért keresgéltünk, akik augusztusba mennek majd a Grigorisba. Most, hogy ránéztem újból, amit mi festett falnak néztünk, az valójában lehet, hogy a fürdőben még „szűz” fal volt. Csempe nem biztos, hogy lett rajta azóta, mert nem mindenütt raknak, viszont legalább egy kis festéket biztosan kapott a fürdő, mire az első turnus megérkezett. Bár csalóka ez a kép, mert wc papír már van rajta, tehát ezért tűnt nekünk végleges állapotúnak. Viszont itt a képeken láthatod majd, amit írtam a konyhasarokról. De erre írtam, hogy nem tudni ez vajon a design része, vagy csak még félkész volt a konyhabútor. De szerintem inkább a modern dolgok megjelenése, vagy inkább a spórolás volt itt a cél. Kicsit furcsán néz ki, de végül is a célnak megfelelő, úgysem non-stop főzőcskézik ott az ember.
Egyébként mi is olyanok vagyunk, hogy beérjük egy kényelmes ággyal, tusolóval, nagy terasszal. És, hogy most tüli rózsás a tapéta, vagy milyen design található a szobába, majdhogy nem mindegy, hiszen szinte csak este járunk aludni haza, a nap nagy részét meg úgyis házon kívül töltjük. Képzeld az egyik ismerősöm azok alapján választott pár éve házat Sartin, hogy meglátta milyen szép rózsás tapéta volt a prospektusba róla. Az egy csöppet sem érdekelte, hogy nem a legjobb adottságokkal rendelkezik a ház, hogy kisgyerekkel sasszéztak le-föl a lejtőn kispapucsba mikor mentek a strandra. Neki csak az volt a lényeg, hogy szép tetszetős a tapétája. Hát most erre mit mondjak? Nem vagyunk egyformák! Persze nem baj az, ha valaki szereti a szépet, de minket például egy nyaralásnál teljesen más szempontok érdekelnek.
Bár nem magyar oldalról van szó, de nagyon-nagyon sok, jó infó van rajta, úgyhogy érdemes kicsit körülnézni. Mi úgy csináltuk, hogy megnyitottunk hozzá a Google-n egy fordító oldalt, és oda átmásoltuk azokat a szövegeket, amik érdekelnek, mivel a bosnyák nyelvet egyikünk sem beszéli.
Ha erre az oldalra felnézel majd pár hét múlva, szerintem lesznek ott még újabb fotók is róla. Beszter ti is, ezeket a képeket láttátok a házról?
Szép napot kívánok!
Andi
Szia Andi!
Mi sem tapéta alapján választunk!
Nem is a távolság zavar,hanem nagyon megszoktuk és
megszerettük az ófalut.Utoljára a Kipriotisban voltunk.Imádtuk,pedig
naponta x alkalommal megmászni azt a "hegyoldalt"!
Igazából figyelembe vettük a foglalásnál a 2 gyerek szállása
16 éves korig ingyenes lehetőséget,mert azért ugye nem mindegy mennyi
az annyi!Főleg,hogy 6-an megyünk.
Lenne még egy kérdésem:a Toroneos-i fakultatív megy még?
Köszi!
#2169442014-05-29 06:45:15 Válasz a #216908. hsz-ra
Beszter szóval, akkor ti is a Kipriotisba voltatok. Az ismerősünk szintén ott szállt meg, csak, mint ahogy írtam, ők egészen más okok miatt választották, mint ti.
Az teljesen normális dolog, hogy gyerekekkel, olyan szállást próbáltok keresni magatoknak, ahol igénybe tudjátok venni a 16 éves korig járó gyerekkedvezményt. Az Apollonosoknál a jó áraik mellett, többek között ez a nagyon jó, hogy ilyen lehetőség is van. Hiszen teljesen igazad van, senki sem ellensége saját pénztárcájának! Főleg 6 főnél, meg azért pláne nem mindegy, hogy mennyiért utazhat az ember.
Az is igaz, hogy az ófalunak teljesen más hangulata van, mint mondjuk Sarti Beachnek, sokan éppen ezért választják ezt a környéket szállásuk helyéül. No meg azért is, mert minden ugye sokkal közelebb van.
Rá tudtál menni a bosnyák fórumra? Mert többször jártunk már úgy, hogy ideiglenesen nem jött be, valamiért nem tudtunk belenézni. Szerinted az már a kész állapotokat mutatja? Szerintünk valószínű, hiszen már a törölközőktől kezdve minden oda van készítve.
Igen megy még a Toroneos öblös kirándulás, az szuper jó program szerintem. Fakultatívon Sartin az utóbbi 5 évben nem voltunk (volt, hogy kocsival mi magunk mentünk), de előző években többször megfordultunk sokféle programon (többször is), így az általad említetten is.
Előkerestem a füzetem, amibe a tavalyi árakat felírtam. Felírtam pár kirándulás árát is, de nem a teljes kínálatot, csak amikre itthon a barátaink kíváncsiak voltak (ezek a Sithon Travel programjai).
Nem tudom, ismered ezt a kirándulást? A Toroneos öblös kirándulásnál elviszi az utasokat a busz Neos Marmarasig, ott hajóra szálltok. Elmegy a hajó a teknősbéka sziget mellett, volt mindig lehetőség nyílt vízi úszkálásra mikor megállt a hajó, illetve 2 helyen is kikötött. Majd végül a Chalkidiki-félsziget másik nyúlványán, Kassandrán, Pefkochori nyaralóhelyen kötött ki a hajó, ahol benne volt az árban egy ebéd a hajón, majd pedig pár órás szabad program volt. Mivel szinte minden gyerek szeret hajókázni, szerintem ez egy tökéletes program, bár mi felnőttként is ugyanúgy élveztük. Telefont, fényképezőgépet vagy kamerát érdemes majd elöl tartani, mert ezen a programon a Toroneos öbölben szinte mindig láttunk a hajó előtt, mellett úszkáló, ugráló delfineket, ami igazán fantasztikus élmény.
Thessaloniki (péntek 8-18-ig): felnőtt 25, gyerek 12 euró
Toroneos-öböl (kedd 8-18 óráig): felnőtt 31, gyerek 21 euró
Athos (kedd 9,30-17-ig): felnőtt 25, gyerek 12 euró
Gyerekeknek 5 éves korig ingyenesek a programok.
Ti látom, úgy is később mentek még, nemsokára tudok majd írni idei árakat is, és akkor, tudtok majd körülbelülre tervezni.
Szia: Andi
Friss hírek a Sarti facebookos csoportból. Mai képek is vannak, folyamatosan frissül.
Sarti facebook csoport
Egy tegnap készült kép!:
[img]https://www11.pic-upload.de/29.05.14/puomf4jdxkw.jpg[/img]