#2167462014-05-25 02:27:51 Válasz a #216743. hsz-ra
tapodyt, Miskolci!
Köszi jóindulatotokat, de a karton vizeket felvásárolták előlem, állítólag Nei Poriba és Paraliára vitték a kóbor kutyák ellátására, mert ahelyi vizet nem szeretik
Kicsit ébren tart a BL-döntő, amit Real-drukkerként a Socratesben volt szerencsén végigizgulni vacsi után. A lényeg, a Tripadvisoron sokat dícsért étteremben, egy tűrhető beef-stifadot ettem, és egy jól elkészített sajttal töltött biftekit az asszony, de ugye ez utóbbit nem kunszt elkészíteni annak ellenére sem, hogy imádjuk!! Szóval bár a netes ajánlások alapján mi úgy terveztük, csak ott tavernázunk, de mégsem tesszük, mert az ház kávéja ellenére is csak a meccs hagyott bennünk mélyebb nyomot! Nem volt rossz, sőt finom volt, de ilyet bárhol készítenek Göröghonban Előbb még az érkezés után a "Bohócos"-ben ettünk mindenféle pálcikára szúrt grillt elvitelre, ami mind finom volt, de a baconos csirke belseje tök nyers volt, a csomagolófóliájában kénytelen voltam utógrillezni, és feldobtam a sütőlapra, így 1 perc alatt csodás lett Olcsó, finom volt, és 10% kedvezmény is van Grandosoknak. A komphoz 2 órával előbb érkeztünk, egyik határnál sem voltak előttünk, csak a magyar kilépésnél, és sehol sem időztünk fél órát sem. Frappéval és a pékségben vásárolt szezamos gyűrűvel kitöltöttük az időt a parton, és irány a sziget. Macinak mondom, meg akit még érdekelhet, hogy van egy pár, akik mindig Porosban szállnak meg, ha kell, hazafelé elkérem a kontaktjuk elérhetőségét. Délután felhős, szemerkélős idő volt kevés nappal, de meleggel, a felhők mögötti nap is megpirított, a vízben begörcsölt a lábam, pedig csak 2x10 percet lubickoltam, mert árnyékban is meleg volt. De jól esett, marasztaló volt a görcs kivételével Tomi! A Lagadakia merre található? Bár sofőr híján light-os lesz a nyaralásunk, max stoppok és nagy séták, kisebb kirándulások vannak tervben, meg jó evések-ivások Ennyit mára, holnapra kevés felhőt jósolnak, továbbiakban 30 fokokat, de mára sem jósolták az esőt Holnap döglünk, ami annyit jelent, hogy a helyi part után valszeg Old Skala, és talán onnan Mounda, majd séta a vízben vagy stoppal haza. de lehet, hogy nem Jóccak! és köszi a jókívánságokat mindenkinek!
A Lagadakiára a legegyszerűbb a Platia Ammos felől Kipouria kol.--át a laza hegytetőn ,majd a legelső faluban ahol az úton szembetalálod magad egy táblával balra Havdata,na ott kell jobbra fordulni,onnan végig ki van táblázva,kb.3.5 Km,onnan már csak 1 Km a világítótorony is.
Már csak keresni kell valakit akivel el tudsz jutni oda.
Amikor ilyen a Platia Ammos
akkor csak ilyen fodros a víz a Lagadakián (kép a keletebbi öböl)a nyugatabbira murvás út vezet oda járnak a helyiek,jól járható az is,de fönn a sziklás tetején is át lehet menni
sziasztok
párommal mi most júni 13-án mennénk, lenne 2 kérdésünk?
a) a korábbi illetve a májusi földrengés következtében mennyire rongálódtak meg az utak? Lehet-e robogóval vagy kocsival rajtuk közlekedni? Tudnátok képeket feltenni az utak állapotáról?
b) kicsit aggódunk az időjárás miatt, hogy így júni közepén még hideg lesz. Aki kint van meg tudná írni, hogy milyen most az idő (ill. mi várható általában ilyentájban)
#2169362014-05-28 23:45:20 Válasz a #216890. hsz-ra
Ma (vagyis szerdán, mert már csütörtök éjfél után írok) brutál meleg volt, de estére csúnya felhők jöttek, még nem tudom, mi lesz belőle holnap (vagyis ma ). Van itt most épp a mi buszunkkal egy 54 fős lakodalmas sereg, és ma (vagyis csütörtökön ) lesz az esküvő, és most épp azért szurkolok, hogy Nekik ne csessze el a napot! A neten lehűlést és 20-21 fokkal esőket írnak, de hiszem, ha látom, egyelőre égünk, mint a rongy