#2171752014-06-02 18:52:19 Válasz a #217162. hsz-ra
Nincs ok az aggódásra, szerintem kb. annyira bonyolult a történet, mint Miskolcról Budapestet elkerülve Győrbe jutni! Csak hosszabb...
Nagy gond nem lehet, max. pár perccel nő a menetidő!
A legfontosabb, hogy a pár nagyobb útkereszteződés előtt tisztában légy azzal, hogy mire kell figyelni az adott helyen. Ha úgy érzed, hogy szükség van rá, akkor egy lapra írd fel a legfontosabb csomópontok környékén mire kell figyelni, milyen irányt kell követni (út számozás, város), de csak címszavakban. Az adott hely előtti pihenőn ismételd át, és biztosan be fog ugrani a teendő, amikor szükség lesz rá.
Igazából én ott látom a (frissített!) GPS előnyét, hogy ha egy elnézés, vagy terelés miatt letérsz a helyes útról, akkor hamar visszanavigál.
Ha nincs, akkor max. nem a legrövidebb úton térsz vissza, hanem kicsit hosszabban.
#2172282014-06-03 16:15:46 Válasz a #217175. hsz-ra
Szia Titi!
Próbálok nem idegeskedni, aztán majd lesz valahogy. Már többször volt olyan, hogy valami miatt aggódtam, aztán amikor ott voltam, akkor kiderült, hogy felesleges volt. Igaz előtte mindig próbálok tájékozódni és minél több ötletet és tanácsot begyűjteni. A problémásabb dolgokat már most próbálom memorizálni, de a családnak is megmutattam a videókat hátha nekik is beugrik majd Most már egyébként ott tartok, hogy engem kér mindenki, hogy majd az élményeimet osszam meg velük, hogy mire kell figyelni, mennyit kell fizetni, mennyien vannak, hol van felbontás... stb
Sziasztok!A blokkolókkal kapcsolatba kérdeznék,van akinek van és úgy ment?A határon szolnak érte?Jobb ha előtte levetettem mielött indulnk?Elörre is köszi a választ!
Sziasztok !! Nekünk pedig gallytörő van a kocsin. Szerintetek bele kötnek valahol ?? Férjemnek azt mondták,hogy külföldön nem fogják díjazni a kocsin. Véleményeteket kérném
Hazaérkeztünk, probléma nélkül Nea Potideábol .Éjszaka mentünk a határok gyorsak voltak, a Szerb tereléseket a navigáció megoldotta, sajnos más autó nem közlekedett, abban az időpontban. Visszafelé a Macedonok félreállítottak az autó érdekelte őket, alvázszám, motorszám,és minden létező papír. A Szerbeket , cigaretta , szesz, végig turkálták az autót. Hosszú évek alatt ilyen még nem volt lehet,hogy rossz napot fogtunk ki. Röszkén a határőr kijött bódéjából megnézte a csomagtartót, pár méterre a vámos szintén átnézte az autót biztos unatkoztak mert kevés autó volt.
#2173042014-06-04 15:24:33 Válasz a #217284. hsz-ra
Köszönjük szépen az infót ! Ritka, hogy kezdő fórumos az utazás után bejelentkezik, hogy megossza a tapasztalatot. Inkább az a jellemző, hogy indulás előtt van nyüzsgés, kérdezgetés, aztán se kép, se hang .
Eddig kocsival Görögörszágba utazva tankolásra Visa dombornyomásos kártyát használtunk gond nélkül. Most úgy tűnik, hogy nem dombornyomásos Cirrus Maestro kártyát kell majd használnunk. Lehet ezzel problémánk, elfogadják mindenütt, sőt akár pályadíjat is fizethetünk vele?
Köszi a válaszokat előre is.
#2173292014-06-05 07:56:04 Válasz a #217320. hsz-ra
Először is sziasztok!
Hónapok óta olvaslak titeket, gondoltam én is jelentkezem.
Mi augusztus végén megyünk Psakoudiába (Chalkidiki két félsziget közti rész Nikiti előtt). Autóval megyünk két felnőtt és egy 1 éves gyermek.
Sok hasznos infót olvastam itt is, lassan összeállítom a saját útitervemet. Ha kész lesz majd felteszem ide is. Sokáig agyaltam, mivel fizessek, de valószínűleg bankkártya lesz (már ha elfogadják, ha nem akkor azért lesz nálam kp). Ami kérdéses volt még, hogy merre induljunk. Kecskemétről adná magát az M5 kb 1 óra alatt lenn vagyok a határon, de ugye Röszke.... szóval valószínű Tompa lesz pálya nélkül, ez kb plusz 20 perc, de lehet többet nyerünk, meg ugye megspórolom a magyar pályadíjat, mert ugye ha csak 100 km-t megyek akkor is 10 naposat kellene venni. Ja bankkártya: Nekem most küldtek újat, OTP-s Maestro (most már paypass). Más fórumokon azt olvastam, hogy szinte minden kártyát elfogadnak, már ha működik a terminál.
ui: Szia Kepkyra:) Látom ti utánunk indultok egy héttel kb. Idén másodszor ha jól tudom
Nemsokára indulunk mi is,2 autóval megyünk ,ha esetleg tudna valaki ajánlani olyan helyeket ahol nyugodtan meglehet éjszaka állni nyújtózni kajálni ilyesmi akkor azt szívesen fogadnám...Köszönöm
#2173552014-06-05 12:57:02 Válasz a #217329. hsz-ra
Igen De addig még máshol is látjuk a tengert.... Túl messze esik a két út egymástól, ezért valamikor juli közepén beiktatunk egy hetet valahol közelebb