#2174802014-06-08 09:07:34 Válasz a #217456. hsz-ra
Bambusznád, legalább jól éreztétek Magatokat, és ez a lényeg.
Én annyira tenger-és vízmániás vagyok, hogy nem bírnám ki, ha nem mehetnék bele, ezért nálunk mindig ki van zárva az előszezoni nyaralás. Azt hiszem, megőrülnék, ha ott hivogatna a Golden beach, és hideg lenne a víz. Ezért inkább utószezon, ha már választani kell, bár eddig augusztusban voltunk Thassoson (csak ekkor tudtuk megoldani), mondjuk az a másik véglet, százezer fok... , de legalább a tenger nagyon meleg volt.
Sziasztok!
A frissen hazatért kedves Utazókhoz szól a kérdésem - kérésem! Thassoson milyenek az árak mostanság? Napi élelmiszer, esetleg hús árak, éttermi átlagárak - hogy tudjunk kalkulálni.
Voltatok-e valamilyen szervezett programon (Jeep túra az Ypsariora, búvárkodás- palackos merülés oktatóval)?
Köszönöm, ha megosztjátok!
Jutka
Messinia,
én nem viselem jól a meleget, de azért ennél picit jobb időt azért el tudtam volna viselni
Persze ez már mindegy is, így is jól éreztük magunkat
A beszámolóm 1-2 napon belül elkészül
hbjutka,
gyros pitában 2,50 €, tál 6 €.
Nem tudom mi számít napi élelmiszernek nálatok, Skala Potamiában az ajánlott péknél 30 cent volt a szárított paradicsomos (nagyon finom volt) és olívás zsömle, a sima kifli is ennyi volt, bár az nagyobb. Felvágott 1,50 €-tól felfelé volt, ha jól emlékszem. Kenyérből a szeletelt 1 €-ba került.
Amúgy vegyes, valami az egyik boltban olcsóbb, valami a másikban.
Ha esetleg olíva szappant szeretnétek venni saját használatra, akkor az Arista-ban a legolcsóbb, 40 cent az egyszerű átlátszó csomagolású.
A reggeli péksütik nálunk mindennap kihagyhatatlanok voltak, ott kint mindig leszokok a felvágottakról, ha lesétáltunk a pékségbe, mindig úgy feltankoltunk, hogy még a strandra is jutott belőle majszolásra. Isteni finomak mind a sós, mind az édes sütik, és folyamatosan sütik frissen a nagy kemencében, tőlünk nem is volt messze a pékség, és hiába van sor, nagyon haladós, többen is kiszolgálnak.
Van egyébként a Carrefourban is pékárú, ott is vettünk párszor.
Bevásárolni mi átjártunk valamiért mindig az Arventidisbe, Limenasba (autóval szoktunk menni, és amúgy is sokat szaladtunk át Limenasba, így útba esett), annak nagyon jó árai vannak, de mióta tavaly megnyílt Skala Potamia központjában a Carrefour, oda szaladtunk le minden apróságért.
#2175822014-06-10 09:53:53 Válasz a #217580. hsz-ra
Szia Kiflic!
Pontosan a központban, ha az Ifigéniától elindultok lefelé a strandra az első kereszteződés után rögtön ott lesz jobb oldalt. Az orvosi rendelő van szemben vele, nem tudom ez mond-e így valamit.
Azért az Ifigéniát irtam kiindulópontnak, mert azt úgy Neked egyszerűbb betájolni. De elindultok lefelé a strandra, tuti észreveszitek, ne aggódj.
Megint az Ifigéniában lesztek, jól emlékszem?
Leírhatatlan, hogy mennyire mennék én is...pláne ebben a hőségben, szinte minden gondolatom a tenger.
#2176082014-06-10 13:33:38 Válasz a #217584. hsz-ra
Wucy, köszi a listát, ez már jó alap lehet a költőpénz tervezéshez. Úgy látom, nagyon nem mentek fel az árak, szerencsére.
Carefour árait meg lehet, h a világhálón is meg tudom nézni, majd keresek görög web oldalt hozzá..
#2176662014-06-10 21:44:39 Válasz a #217657. hsz-ra
Bambusznád, nagyon gyors voltál! Szuper, összeszedett beszámoló, szép képekkel, köszönjük!
Olyan fotókat amúgy is ritkán látni, ami Thassos "szomorúbb", borultabb arcát mutatja, így jó volt látni ilyen képeket is, ráadásul a sziget ilyenkor is szép!
A Carrefour-ral vigyázni kell, mert nem minden ott a legolcsóbb. Pl. vettem egy füstölt pulykamell felvágottat, ami a Carrefourban 2,89 volt, egy tengerparti super marketben pedig 2,15 körül volt az ára.
Pékség:
Bougatsa (vaníliás, grízes krémmel töltött fahéjjal, porcukorral szórt leveles tésztás süti): 1,50 4x is vettem ilyet, mert imádom, de sajnos egyszer se volt friss. Nem tudom, mikor kell menni h frisset adjanak, se reggel, se délben nem volt friss.
Cukros fánk: 1,20
Csokis tetejű töltetlen fánk: 1,50
Csokis tetejű, mogyorókrémmel töltött fánk: 1,50 (Nem árulták egyszerre a kétféle csokis fánkot, az első napokban csak csokis tetejű töltetlen volt, utána meg csak a töltött változat.)
Barna kenyér: 0,90
Barna zsemle: 0,20
Corali taverna:
Gyros tál: 6,50 (Óriási adag volt, meg se tudtam enni az egészet és adtak ajándék sütit is a végén.)
Klik snack bar:
Pita gyros: 2,50 (Elég nagy adag, először kettőt vettem, és alig bírkóztam meg velük. )