Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 4486
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217682 Üzenet linkje2014-06-11 08:13:54  Válasz a #217679. hsz-ra

Szia Tixy!
Abban a skala potamiai pékségben jártatok, ami a felső úton van - és szerintem valójában az egyetlen ott? icon_smile.gif
Mi mindig reggelente mentünk, 7 és 9 óra között, és minden friss volt. Én cream pie rajongó vagyok (hasonló, mint a bougatsa) és azt mindig úgy sikerült megvenni, hogy még meleg volt. Folyamatosan sütik a pékárút. A Carrefour egy kicsit közelebb lett volna, de mindig elsétáltunk a pékségbe inkább, az vált be. icon_smile.gif

# 4487
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217695 Üzenet linkje2014-06-11 10:05:23 

Mi is mindig abba a pékségbe jártunk:) épp ma reggel emlegettük a középsö fiammal.Most a nagyok egyébb elfoglaltság miatt nem jönnek,de Ö azt mondta,hogy feltétlenül hozzak haza neki csokis sütit icon_smile.gif mindennap azt ette odakint icon_smile.gif már próbáltuk megkörnyékezni a péket,de nem adja ki a receptet sajnos icon_sad.gif
# 4488
Kiflic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217698 Üzenet linkje2014-06-11 10:32:10 

Gratulálok,nagyon jó,részletes beszámoló,gyönyörü képekkel icon_smile.gif Mi mindig augusztusban megyünk és fura volt látni,hogy kedvenc helyeink ennyire üresek.
A kolostorban mi is fényképezünk,hiába van kiirva,hogy tilos,senki sem tudja megállni icon_smile.gif

# 4489
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217701 Üzenet linkje2014-06-11 10:54:37  Válasz a #217698. hsz-ra Előzmény #217698

Köszi kiflic! icon_smile.gif
Gondoltam is rá, hogy a kolostorban egyszerűbb a dolog, ha többen vannak, de rajtunk kívül kb. 6 ember volt még, így azért feltűnőbb a helyzet icon_smile.gif

# 4490
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217715 Üzenet linkje2014-06-11 12:26:47  Válasz a #217701. hsz-ra Előzmény #217701

Bambusznád, most olvastam el a beszámolódat! Nagyon tetszett. A képek pedig csodaszépek. Látszik, hogy szeretsz (és tudsz is) fotózni. Milyen gépetek van? A limenasi színházban látom, ott a daru. Nem volt túl nagy reményem hozzá, hogy idén nyárra elvitték onnan, de azért bizakodtam. Sebaj! icon_smile.gif
# 4491
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217716 Üzenet linkje2014-06-11 12:38:10  Válasz a #217715. hsz-ra Előzmény #217715

Köszi Fazika! icon_smile.gif

Igen, sajnos ott van az a daru, pedig szerettem volna egy olyan képet, mint a profil képed icon_smile.gif

Samsung NX1000 20-50mm kit és egy 16mm pancake obival.

# 4492
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217725 Üzenet linkje2014-06-11 14:19:20  Válasz a #217682. hsz-ra Előzmény #217682

Igen, abban. Én érkezés napján 12 körül mentem, a többi nap szintén reggel 7 és 9 között. A kenyér és a zsemlék mindig frissek voltak. A fánk általában friss volt, de azért nem mindig. A bougatsa viszont soha. icon_sad.gif Volt h meleg volt, de az újrasütéstől /melegítéstől volt meleg. :S
# 4493
Diosmonty
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217813 Üzenet linkje2014-06-12 13:49:38  Autóbérlés

Sziasztok!
Egy hónap múlva utazunk a Párommal Thassosra, első alkalommal, úgyhogy már megy a zsongás. icon_smile.gif Sokat "tanultunk" a hozzászólásaitokból, nagy segítség a készülődéshez, köszönjük.
Ha valaki rendelkezik az autóbérléssel kapcsolatban friss infókkal (hol érdemes, változtak-e az árak a korábbi évekhez képest stb.), azért nagyon hálásak lennénk.

Előre is köszi!

Üdv, Lilla

# 4494
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217854 Üzenet linkje2014-06-12 22:09:21 

Sziasztok!
Hazajöttünk vasárnap Thassosról.
Minden nagyon gyönyörű volt, az időjárás sem vette el a kedvünket, rengeteg helyen jártunk,autót is béreltünk, ( Speedy Rent a car: 59.90 Euró/3 nap) buszoztunk is,gyalogosan is sokfelé voltunk. icon_smile.gif
A görögök szerint 10 éve nem volt ilyen rossz idő,mint amit mi kifogtunk,de hát ez van, jövőre talán újra Thassos lesz,még nagyon képlékeny az úticél.
Határokon lefelé többet kellett várni,mint visszafelé,magyar határőrök oda-és vissza is leszállítottak minket,és gyalog kellett a buszhoz menni. icon_sad.gif Ilyennel még nem találkoztam,meglepő volt, hogy a szerb és macedón nem szívózott annyit mint kedves honfitársaink. icon_sad.gif
Több éve utazom már busszal, de most összejött minden utazó rémálma egy útba sűrítve: lefelé nyugdíjascsoport ment Stavrosba és Asprovaltába: pálinkázás, fasírtozás, magáról megfeledkezés,azt hitték övék a busz.
Visszafelé szintén értetlenkedés: 13 fős volt a csoport,de ők egymás mellé akartak ülni.Nem értették meg,hogy egyiküknek más,idegen utas mellett kell ülni,mert a busz fullosan tele volt. Azt akarták,hogy a másik utas üljön el, mert rossz helyen ül,az az ő helyük....... A sofőr tett rendet, miután már a fél busz veszekedett velük,és próbálták elmagyarázni nekik,hogy állítsanak magukon. Persze egész úton ment az elégedetlenkedés,és nem csak részükről.Egy család beszólt a sofőrnek,hogy vegyék erősebbre a légkondit,mert melegük van( maximumon ment)........
Pár szóval az Achillion "hotelről".
Sok helyen laktam már Görögo.-ban, de ez nem nevezhető hotelnek. Olyan mint egy sima apartman,amit megszoktam már.
Az nem is lett volna probléma,hogy kicsit messze van ( a parttól 10 perc, onnan még 10 perc a központ)
Inkább a hotelben tapasztalt dolgok hagynak kívánnivalót maguk után.
Előrebocsátom,hogy nem vagyunk luxusigényűek, finnyásak,és elvenni sem akarom senki kedvét,de nem könnyeztük meg a búcsút.
A reggeli nagyon egysíkú volt, ki volt porciózva, 2 szelet sonka-2 sajt-2 kenyér-2 minivaj-2 minilekvár-savanyú tej,vizezett narancslé,amiben valami mindig úszott; valamint néha változó dolgok is voltak benne: kiszámolva 4 szem penészes ízű olajbogyó(!),rossz ízű joghurt....
De a legrosszabb a tulaj anyja volt, aki szembe ült velünk és bámulta mennyit eszünk szúrós szemekkel,és felügyelte, hogy nehogy repetázzunk és még egy szelet kenyeret kivegyünk.
A hotelben az elején megtudtuk, állítólag volt olyan,hogy elvették az áramot a szobából, mert kiderült,hogy a lakók a saját szendvicssütőjüket használták a szobában.......
Konyha ugye nincs,mert hotelszoba, a hűtő viszont nagyon kicsi volt,alig fért bele bármi.
Fürdőben nem volt zuhanyfüggöny,ami nem is lett volna gond, ha lett volna egy rendes felmosó. Helyette egy nyeles ablaklehúzó (!) volt,azzal kellett volna beterelnem a vizet az összefolyóba,kevés sikerrel.......
Viszont vannak pozitívumok: nagyon kényelmesek voltak a matracok,2 naponta takarítottak ágyneműt,és törölközőt cseréltek,a mi szobánk a tenger felé nézett,láthattuk a napfelkeltét.
A hotel kivételével minden szuper volt, és a jövőben biztos visszatérünk Thassosra,nem szegte kedvünket semmi. icon_smile.gif

# 4495
Hbjutka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217864 Üzenet linkje2014-06-12 23:09:35  Válasz a #217854. hsz-ra Előzmény #217854

Theia, köszi a beszámolót. Hasznos lesz a tapasztalatod mindenkinek, aki ezután foglal szállást, hova ne menjen.....A várost nem írtad, hol voltatok. Skala Potamia talán?
Jutka

# 4496
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217868 Üzenet linkje2014-06-13 07:38:18 

Skala Potamia :Achillion "hotelről" ha valaki visszaolvas v. beszámolót olvas tudja ,hogy ugyan az volt a vélemény amit Theia leírt!! Persze elkerülhető lett volna, ha előre tájékozódtok... Sajnálom,hogy Theia is így járt icon_sad.gif
# 4497
Diosmonty
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217869 Üzenet linkje2014-06-13 07:39:41 

Theia, köszönjük az infókat! icon_smile.gif
# 4498
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217872 Üzenet linkje2014-06-13 08:39:53 

Vicosz írta:
Skala Potamia :Achillion "hotelről" ha valaki visszaolvas v. beszámolót olvas tudja ,hogy ugyan az volt a vélemény amit Theia leírt!! Persze elkerülhető lett volna, ha előre tájékozódtok... Sajnálom,hogy Theia is így járt icon_sad.gif

Kedves Vicosz!

Tisztában voltunk vele, hová megyünk, ugyanis a neten minden létező oldalon elolvastam mindent,amit csak találtam a hotelről, még külföldi oldalakon is.
Mi a Pontios apartmanba szerettünk volna menni,de január 2-án már nem volt oda hely..................
Ezért kénytelenek voltunk az Achilliont választani, és reménykedtem,hogy annyira nem lesz szörnyű......
A célom nem a később utazók elrettentése volt, hanem leírtam tapasztalataimat a hotellel kapcsolatban.

# 4499
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217873 Üzenet linkje2014-06-13 09:30:20  Válasz a #217872. hsz-ra Előzmény #217872

miért voltál kénytelen?
# 4500
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217874 Üzenet linkje2014-06-13 09:37:59 

Buszos utazással mentünk,és az Apollonnak csak két apartmanja van.
Csak buszjegyet nem akartunk venni,mert úgy drágább lett volna az út és a szállás együtt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 299 300 301 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu