#2176612014-06-10 21:21:32 Válasz a #217655. hsz-ra
Maci!
Neten is meg lehet venni a 2 nagy német térképes cég termékeit,söt a kinn megvehető görög térképet is talán még olcsóbban mint kinn.(magyar cégtől)
Ha kinn veszel térképet,rajta van a címlapján a verziószám,a legújabbat vegyed,igaz túl nagy különbség nincs köztük.
az előbbi linket törlöm majd, akinek kell a tartalmat mentse.
#2176652014-06-10 21:43:11 Válasz a #217618. hsz-ra
A Myrtoshoz Argostoli felől két szinte teljesen egyforma minőségű és menetidejű úton lehet eljutni,az egyik a tengerparton vezet,onnan lehet,a Paliki félszigetre is elkanyarodni,nagyon látványos,az érinti a déli kilátót is,a másik a szárazföldön megy végig bármi történik is járható,a két út a Myrtosi leágazás elótt kb 100m-rel találkozik,így nincs értelme ezen agyalni hogy járható-e.
Az út a Myrtosi lehajtó és az északi kilátó között omlott le,tehát a Myrtos és Assos közötti szakasz nem járható pillanatnyilag.Assostól a kilátóig igen.
#2176712014-06-11 00:08:08 Válasz a #217665. hsz-ra
Tomi! Nekem eddig is érthető volt
Sok tapasztalatot idén nem szereztünk nem lévén autónk. Ami mondjuk változás az előző évekhez képest, hogy a Mounda beachről Skalaba a víz felől nem jutsz át szárazon, az utcsó 200 métert mellig érő vízben kell megtenni Ahol a sziklák vannak, ott 3 éve még azok tövében napoztunk, most viszont (ugyanúgy, mint 4 éve) a tengerszint jóval magasabb! Fura nekem ez, nem tudom, ki tapasztalta már, és ki tudja, vajon mi az oka a szint ide-oda ugrálásának.
Más: nekünk a stop hihetetlenül jól működött, Argostoli volt ugyan csak a legtávolibb célpont, nem akartunk kockáztatni, hogy pl. a Myrtoson ott ragadunk, mert nem áll meg senki, de rövidebb távon legalább 15-20 stopot fogtunk, alig néhány perces ácsorgással. Az azért aranyszabály, hogy falvak, városok után érdemes csak, mert előtte sokan nyilván az adott helységbe igyekeznek.
Akik Skalában szállnak meg, és sznorizni akarnak, a Skala Old Portnál lévő 2 beach közül az elsőnél jobbra (ahol az a holdbéli sziklaalakzat van) nagyon jó kis sznorivíz van, ezerféle hallal, csillaggal, nem érdemes máshol keresgélni, majd teszek fel víz alatti képeket, talán videót is, nem tudom, a kártya bírta-e, még nem néztem, mint írtam, a gyors kártyámat sikerült itthon hagynom
Maci vár asszem egy porosi apartman-címre, nem felejtettem el, holnap előkotrom a névjegykártyát, ahol az utastársaink megszálltak, de előrebocsájtom, én nem javaslom, egy álmos, unalmas kis város, nincs ott semmi látnivaló, csak a komp, meg 1-2 kirándulóhely, de azok miatt nem érdemes ott megszállni szerintem.
A Timi által leírt vízesés kiapadt, pedig szép a környéke, de várhatóan egy darabig nem lesz benne víz
A hajókirándulások sokkal drágábbak, mint máshol, pl. Lefkadán, itt az irodákban vagy a parton a Vangelisnél 38 eurotól indulnak az utak, Marcsinál 32,50 ugyanaz (pl.Ithaka és Fiscardo), és lehet, hogy főszezonban még emelnek is!!!
Aki Fiscardoban jár, érdemes megnézni a világítótornyokat és a közelükben a bazilika romjait.
Argostoliban reggelente ott élvezkednek a partközelben a teknőcök, jó szórakozás őket nézegetni, az asszonyt alig bírtam elrángatni, d eén is készítettem róluk vagy 200 fotót
Sziasztok! Még soha nem szóltam hozzá semmihez ,csak rendszeresen olvasom a fórumot.Most lenne egy kérdésem remélem valaki tud segíteni.Juni 27.indulunk Kefalóniára saját kocsival és most derült ki .hogy 12 évnél idősebb autóra nem kötnek sehol biztosítást.Ha valami baj történne,nem igazán tudnánk mihez kezdeni.Ha valaki tud biztosítót vagy bármilyen megoldást ajánlani azt szívesen veszem.Olcsó autó szállító elérhetősége is jó (csak ,hogy mindenre fel legyek készülve)Előre is köszönöm a segítséget
#2177262014-06-11 14:50:04 Válasz a #217720. hsz-ra
Szia Mona73!
Csak félig-meddig idevaló ez a téma, mert épp a szigetre mész, ide írok neked választ.
Nekünk a 10 évesnél idősebb autónkra kombinált kötelező van, benne az európai assistenciával. Potom pénzért.
De ez csak a kötelező mellé köthető, és fix időpontban, valószínű, hogy nektek ez most nem jó.
Ha Netrisk ügyfél vagy, akkor vagy egy másik lehetőség, éppen erre, amit te szeretnél. Drágább, mint a többi, de egész évre szól, viszont jobb, mint a semmi. Nekünk volt már ilyen, de gyakorlatban nem került kipróbálásra. Ha gondolod nézz utána.
#2177432014-06-11 17:32:24 Válasz a #217671. hsz-ra
Ez a "Skala Old Port" egy régi kikötő akar lenni valahol?
Kb. hány órát jelent ez a reggelente, amikor Argostoliban jönnek a tekik. Mert én is imádom őket.
Porosi apartman címe már tárgytalan, mert én is úgy néztem hogy a környezet ahol van az szép, de maga a város elég nyugis nekünk.
Víz alatt külön géppel fényképeztél, vagy vettél ilyen vízhatlan tokot a sima "szárazföldi" géphez? Mert én nagyon gondolkoztam egy ilyen tokon, csak most vettem pár napja új fényképezőt is és nem szeretném egyből megáztatni.
Sziasztok!Mi szeptember 13. an megyünk Skalara.Aki már járt szeptemberben tudna egy kis infóval segíteni? Milyen volt az idő?Napozni, fürdeni meg lehetett e.A másik a kirandulasok lennének!Mi az a 4 amire azt mondanátok megéri?válaszotokat előre is köszönöm!Kata
Sziasztok!Mi szeptember 13. an megyünk Skalara.Aki már járt szeptemberben tudna egy kis infóval segíteni? Milyen volt az idő?Napozni, fürdeni meg lehetett e.A másik a kirandulasok lennének!Mi az a 4 amire azt mondanátok megéri?válaszotokat előre is köszönöm!Kata
#2178232014-06-12 15:59:24 Válasz a #217822. hsz-ra
Szia! Mi tavaly szeptember 22.-től voltunk Skalan, az idő végig jó volt 30 fok körüli hőmérséklettel,lehetett napozni,fürdeni. A kirándulásokról nem tudok nyilatkozni mi motort bérekltünk,de már volt róla szó,használd alul a keresőt! Üdv
Szia Kata!
Nekünk is szeptember 13-tól lesz Skalan szállásunk. Mi kocsival megyünk. Ti? Edina