Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8476
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217661 Üzenet linkje2014-06-10 21:21:32  Válasz a #217655. hsz-ra

Maci!

Neten is meg lehet venni a 2 nagy német térképes cég termékeit,söt a kinn megvehető görög térképet is talán még olcsóbban mint kinn.(magyar cégtől)
Ha kinn veszel térképet,rajta van a címlapján a verziószám,a legújabbat vegyed,igaz túl nagy különbség nincs köztük.
az előbbi linket törlöm majd, akinek kell a tartalmat mentse.

# 8477
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217665 Üzenet linkje2014-06-10 21:43:11  Válasz a #217618. hsz-ra Előzmény #217618

A Myrtoshoz Argostoli felől két szinte teljesen egyforma minőségű és menetidejű úton lehet eljutni,az egyik a tengerparton vezet,onnan lehet,a Paliki félszigetre is elkanyarodni,nagyon látványos,az érinti a déli kilátót is,a másik a szárazföldön megy végig bármi történik is járható,a két út a Myrtosi leágazás elótt kb 100m-rel találkozik,így nincs értelme ezen agyalni hogy járható-e.

Az út a Myrtosi lehajtó és az északi kilátó között omlott le,tehát a Myrtos és Assos közötti szakasz nem járható pillanatnyilag.Assostól a kilátóig igen.

Remélem így teljesen érthető.

# 8478
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217671 Üzenet linkje2014-06-11 00:08:08  Válasz a #217665. hsz-ra Előzmény #217665

Tomi! Nekem eddig is érthető volt icon_smile.gif
Sok tapasztalatot idén nem szereztünk nem lévén autónk. Ami mondjuk változás az előző évekhez képest, hogy a Mounda beachről Skalaba a víz felől nem jutsz át szárazon, az utcsó 200 métert mellig érő vízben kell megtenni icon_smile.gif Ahol a sziklák vannak, ott 3 éve még azok tövében napoztunk, most viszont (ugyanúgy, mint 4 éve) a tengerszint jóval magasabb! Fura nekem ez, nem tudom, ki tapasztalta már, és ki tudja, vajon mi az oka a szint ide-oda ugrálásának.
Más: nekünk a stop hihetetlenül jól működött, Argostoli volt ugyan csak a legtávolibb célpont, nem akartunk kockáztatni, hogy pl. a Myrtoson ott ragadunk, mert nem áll meg senki, de rövidebb távon legalább 15-20 stopot fogtunk, alig néhány perces ácsorgással. Az azért aranyszabály, hogy falvak, városok után érdemes csak, mert előtte sokan nyilván az adott helységbe igyekeznek.
Akik Skalában szállnak meg, és sznorizni akarnak, a Skala Old Portnál lévő 2 beach közül az elsőnél jobbra (ahol az a holdbéli sziklaalakzat van) nagyon jó kis sznorivíz van, ezerféle hallal, csillaggal, nem érdemes máshol keresgélni, majd teszek fel víz alatti képeket, talán videót is, nem tudom, a kártya bírta-e, még nem néztem, mint írtam, a gyors kártyámat sikerült itthon hagynom icon_smile.gif
Maci vár asszem egy porosi apartman-címre, nem felejtettem el, holnap előkotrom a névjegykártyát, ahol az utastársaink megszálltak, de előrebocsájtom, én nem javaslom, egy álmos, unalmas kis város, nincs ott semmi látnivaló, csak a komp, meg 1-2 kirándulóhely, de azok miatt nem érdemes ott megszállni szerintem.
A Timi által leírt vízesés kiapadt, pedig szép a környéke, de várhatóan egy darabig nem lesz benne víz icon_sad.gif
A hajókirándulások sokkal drágábbak, mint máshol, pl. Lefkadán, itt az irodákban vagy a parton a Vangelisnél 38 eurotól indulnak az utak, Marcsinál 32,50 ugyanaz (pl.Ithaka és Fiscardo), és lehet, hogy főszezonban még emelnek is!!!
Aki Fiscardoban jár, érdemes megnézni a világítótornyokat és a közelükben a bazilika romjait.
Argostoliban reggelente ott élvezkednek a partközelben a teknőcök, jó szórakozás őket nézegetni, az asszonyt alig bírtam elrángatni, d eén is készítettem róluk vagy 200 fotót icon_smile.gif

# 8479
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217675 Üzenet linkje2014-06-11 06:40:38  Válasz a #217655. hsz-ra Előzmény #217655

szia Maci

Nagyon jó utat kívánok neked ,és várjuk majd az élménybeszámolódat !!
üdv
gémike

ja utánad én indulok nyaralni (de előtte elolvasom az élménybeszámolód)

# 8480
Mona73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217720 Üzenet linkje2014-06-11 13:27:38 

Sziasztok! Még soha nem szóltam hozzá semmihez ,csak rendszeresen olvasom a fórumot.Most lenne egy kérdésem remélem valaki tud segíteni.Juni 27.indulunk Kefalóniára saját kocsival és most derült ki .hogy 12 évnél idősebb autóra nem kötnek sehol biztosítást.Ha valami baj történne,nem igazán tudnánk mihez kezdeni.Ha valaki tud biztosítót vagy bármilyen megoldást ajánlani azt szívesen veszem.Olcsó autó szállító elérhetősége is jó (csak ,hogy mindenre fel legyek készülve)Előre is köszönöm a segítséget icon_biggrin.gif
# 8481
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217726 Üzenet linkje2014-06-11 14:50:04  Válasz a #217720. hsz-ra Előzmény #217720

Szia Mona73!

Csak félig-meddig idevaló ez a téma, mert épp a szigetre mész, ide írok neked választ.
Nekünk a 10 évesnél idősebb autónkra kombinált kötelező van, benne az európai assistenciával. Potom pénzért.
De ez csak a kötelező mellé köthető, és fix időpontban, valószínű, hogy nektek ez most nem jó.
Ha Netrisk ügyfél vagy, akkor vagy egy másik lehetőség, éppen erre, amit te szeretnél. Drágább, mint a többi, de egész évre szól, viszont jobb, mint a semmi. Nekünk volt már ilyen, de gyakorlatban nem került kipróbálásra. icon_smile.gif Ha gondolod nézz utána.

http://www.netrisk.hu/netrisk-angyal-plusz.html

Ha nem vagy még ügyfél, akkor kösd náluk az utasbiztit is, és akkor már az leszel. icon_lol.gif

# 8482
Mona73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217727 Üzenet linkje2014-06-11 15:01:55 

Szia melus 16 !Nagyon köszönöm a tippet. Utána fogok járni.Bízom benne ,hogy jó lesz. icon_smile.gif
# 8483
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217743 Üzenet linkje2014-06-11 17:32:24  Válasz a #217671. hsz-ra Előzmény #217671

Ez a "Skala Old Port" egy régi kikötő akar lenni valahol?
Kb. hány órát jelent ez a reggelente, amikor Argostoliban jönnek a tekik. Mert én is imádom őket. icon_smile.gif
Porosi apartman címe már tárgytalan, mert én is úgy néztem hogy a környezet ahol van az szép, de maga a város elég nyugis nekünk.
Víz alatt külön géppel fényképeztél, vagy vettél ilyen vízhatlan tokot a sima "szárazföldi" géphez? Mert én nagyon gondolkoztam egy ilyen tokon, csak most vettem pár napja új fényképezőt is és nem szeretném egyből megáztatni. icon_biggrin.gif

# 8484
Degu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
140 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217821 Üzenet linkje2014-06-12 15:38:02 

Sziasztok!Mi szeptember 13. an megyünk Skalara.Aki már járt szeptemberben tudna egy kis infóval segíteni? Milyen volt az idő?Napozni, fürdeni meg lehetett e.A másik a kirandulasok lennének!Mi az a 4 amire azt mondanátok megéri?válaszotokat előre is köszönöm!Kata
# 8485
Degu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
140 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217822 Üzenet linkje2014-06-12 15:39:18 

Sziasztok!Mi szeptember 13. an megyünk Skalara.Aki már járt szeptemberben tudna egy kis infóval segíteni? Milyen volt az idő?Napozni, fürdeni meg lehetett e.A másik a kirandulasok lennének!Mi az a 4 amire azt mondanátok megéri?válaszotokat előre is köszönöm!Kata
# 8486
Lujzia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Utazás véget ért:
Lefkada, Nidri
#217823 Üzenet linkje2014-06-12 15:59:24  Válasz a #217822. hsz-ra Előzmény #217822

Szia! Mi tavaly szeptember 22.-től voltunk Skalan, az idő végig jó volt 30 fok körüli hőmérséklettel,lehetett napozni,fürdeni. icon_smile.gif A kirándulásokról nem tudok nyilatkozni mi motort bérekltünk,de már volt róla szó,használd alul a keresőt! icon_smile.gif Üdv
# 8487
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217824 Üzenet linkje2014-06-12 16:03:27  Válasz a #217822. hsz-ra Előzmény #217822

Szia!
Mi tavaly október közepén voltunk és bőven fürdésre alkalmas volt a víz, és a nappali hőmérséklet is nyárias volt icon_smile.gif

# 8488
Borus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217827 Üzenet linkje2014-06-12 17:17:59 

degu írta:

Szia Kata!
Nekünk is szeptember 13-tól lesz Skalan szállásunk. Mi kocsival megyünk. Ti? icon_smile.gif Edina

# 8489
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217839 Üzenet linkje2014-06-12 20:31:18 

Aki szeretne szavazni az Inkefaloniának a sziget legszebb strandjáról

http://www.inkefalonia.gr/enim.....-tora.html

a felsorolásból 1 kipöttyintös majd alul elküld, utána feladja az aktuális állást.(pillanatnyilag Antisamos ,Petani,Myrtos az első 3)

# 8490
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217842 Üzenet linkje2014-06-12 20:53:19 

Egy mai cikk a Myrtos --Asos közti lezárás kikerüléséhez

http://www.inkefalonia.gr/enim.....amias.html

Komitata--Patrikata---Assos felé. Nem egyszerű értelmezni,de a képek talán segítenek.

Maci Neked ez segíthet ,motorral egyszerűbb lehet!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 565 566 567 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu